Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaius Baltar

301 bejegyzést írt és 363 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BuheraBlog Prezi hibavadászat 2013.12.04 10:54:12
A 444-en jelent meg a hír, miszerint a gonosz Prezi nem volt hajlandó fizetni egy ügyes Google hackernek, aki kritikus hibát talált a magyar startup üdvöske rendszerében.  Mint a felelős hibabejelentést (tudom, nem ez a legjobb kifejezést) évek óta gyakorló, és a nemzetközi…..
Gaius Baltar 2013.12.04 11:39:55
Nagyon korrekt osszefoglalo, teljesen egyetertek.

@chr(27): nyilvan, ha nagyobb egy ceg, akkor van hierarchia, es valahogy eszkalalni kell az ilyen dolgokat. Pont a vizfejuseg hianyat mutatja meg az, hogy egy ennyire azert nem jelentos bakira milyen gyorsan reagaltak a megfelelo manageri retegek, es ugy reagaltak, ahogy kellett.
BuheraBlog 2012/Q1 jelentés 2012.04.10 12:00:00
Az elmúlt hónapokban 14 hibajelzést küldtetek különböző magyar vonatkozású weboldalakkal kapcsolatban, ebből 2 nem volt kihasználható, 5-tel kapcsolatban kaptam visszajelzést az üzemeltetőtől, 2 esetet jelentettem a CERT-nek.  Az érintettek nevében is köszönöm Márton,…..
Kedves olvasók, köszönjük az elmúlt évi figyelmet, jövőre is folytatjuk, bár a következő hónapokban alighanem kevesebb poszt lesz, a minicsillagász közelgő születése folytán. :)  Ja, ez lemaradt: a kép David A. Hardy munkája...
Edinburgher Portmoak - teli repules 2010.11.29 05:00:00
Edinburghtol nem messze eszakra (de mar Fife kiralysagban) van egy kis loch es egy par falu. Itt talalhato a Scottish Gliding Centre reptere. Innet tobbnyire csak vitorlazorepulok indulnak es erkeznek, nagyon ritka egy-egy powercraft, cessna. Az Edinburgh University vitorlazorepulo klubbjanak van…..
Tegnap az Apple bemutatott néhány extrát a jövő nyáron megjelenő új operációs rendszeréből, a Mac OS X Lionból, megerősítette, hogy az iOS-t és a Mac OS X-et igenis közelíteni akarják egymáshoz, és ezek első szerelemgyermekét, az új, kisebb MacBook Airt is bemutatták. Meg…..
Google Lunar X Prize – magyar csapat az indítóállásban!? Mi a GLXP?A Google Lunar X Prize egy 30 millió dollár összdíjazású nemzetközi verseny, amelynek célja eljuttatni egy önjáró szerkezetet a Holdra. A robot feladatai közé tartozik 500 métert megtenni a Föld…..
NASA TV, élőben, magyar szakkommentátorokkal www.galileowebcast.hu Utolsó tervezett repülése végén az Atlantis űrrepülő leszállásra készül. Az STS-132 küldetésen a hatfős személyzet kicserélte a Nemzetközi Űrállomás hat akkumulátorát, sikeresen felszerelt egy nagy…..
Hiába a támogatók és PR szinte teljes hiánya lassan hagyománnyá válik a Magyarok a Marson vetélkedő, hivatalos nevén Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye. Idén nem kevesebb, mint 42 (nem vicc) csapat mérkőzik meg. A feladat idén elég összetett: egy marsi…..
Az Endeavour űrrepülőgép leszállása - élő internetes közvetítés hétfő hajnalban! www.galileowebcast.hu A leszálláshoz szükséges belépő fékezés (deorbit burn) február 22-én hajnali 03:16-kor, a földetérés 04:20-kor esedékes. (Halasztás az időjárás függvényében…..
A Galileo Webcast honlapja írja: Élő közvetítésünk – február 7-én (vasárnap) reggel 8 órától: Az STS-130 űrrepülő küldetés feladata a Tranquility csomóponti-modul és a Cupola kilátóegység felszállítása a Nemzetközi Űrállomásra. Ezzel az űrállomás amerikai…..
Barack Obama elnök hétfőn bejelentette a Constellation program megszüntetését. A George W. Bush elnök által 2005-ben indított program új, nagyteljesítményű hordozórakéta (Ares) és űrhajó (Orion) kifejlesztését irányozta elő, melyekkel előbb Holdraszállást, később…..
A Cydonia blog is kapott egy twitter dobozt, mindenféle rövidhírnek, érdekességnek, amik nem igényelnek önálló posztot (vagy a blogger lusta nem ér rá megírni). Ezt az oldalsáv tetején találjátok, illetve aki nem akar folyton átkattintani a kedvenc hírolvasójából, követhet is.…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Évtizedek óta először új hordozórakéta áll a Kennedy Space Center óriási szerelőcsarnokában. Az Ares-I előfutára, az Ares I-X tesztrepülés hardvere összeszerelve várja az utolsó ellenőrzéseket. Valójában nincs is olyan sok köze a tervezett rakétához: az egy dolog, hogy…..
Gaius Baltar 2009.08.24 21:14:24
@KGyST: kiraktam az oldaldobozba, ha más nevet szeretnél, csak írj egy üzenetet
A PolarisTV csapata a hallgatók körében is csak elismeréssel hallgatott Zsombok mester kommentárjával újra várja az érdeklődőket egy kis reggeli Discovery indításra.Az STS-128 küldetés feladata a Nemzetközi Űrállomás karbantartása, valamint kb. 7 tonnányi utánpótlás,…..
Mercury, Gemini, Apollo kontra Vosztok, Voszhod, Szojuz. Mindenki ismeri ezeket a neveket, az emberes űrhajózás első lépéseinek letéteményesei voltak ezek az űrhajók. Ugyanígy a struktúrális eltérések is nyilvánvalók, míg az amerikaiak a kúp alakot részesítették előnyben a…..
Gaius Baltar 2009.05.30 22:20:32
Az eddig Mars Science Laboratory munkanéven ismert, 2011-ben útnak induló marsjáró a Curiosity (Kíváncsiság) nevet kapta, mintegy folytatva a Mars Exploration Roverek, a Spirit és Opportunity filozófiáját. A nevet esszépályázaton lehetett jelölni, a nyertes a 12 éves, kansasi Clara…..
Gaius Baltar 2009.05.30 20:02:42
@Eladó lakás Pécs legszebb helyén: tudjuk, irtunk is rola korabban
Rájöttem! Űrkutatás 2009.05.25 15:30:00
Valójában nonszensz, hogy űrkutatásról olyan emberek formálnak szakvéleményt, akik soha nem jártak az űrben. A NASA igazgatója minden bizonnyal okos ember, de honnan a fenéből tudná mi van a Holdon, ha még soha nem járt ott? De azért "okosakat" mondani biztos ő is tud.…..
Gaius Baltar 2009.05.25 22:04:30
A Google vezérigazgatója az innováció fontosságáról beszélt a világon az egyik legjobb technológiai képzést adó Carnegie Mellon Egyetem avatási napján. Eric Schmidt az "első Google- és Facebook-generációhoz" intézte szavait. Vegyük úgy, hogy minden, mostanában…..
KatPol Blog Claiming Macedonia... 2009.05.18 11:00:00
    A nemzetközi, s néhanapján a hazai sajtóban is felröppennek Macedóniát érintő hírek, általában a névvita kapcsán (ha nem épp az albánokról írnak), mely Görögország és a kis FYROM között zajlik – immár 18 éve. De pontosan miért zavarja Görögországot,…..
Megtekinthető itt. Windows live stream itt. Az élő adás 14:47-kor indul magyar idő szerint. A poszt folyamatosan bővítve.Index/hirek.csillagaszat.hu összefoglaló.Sikeres indítás!..
Gaius Baltar 2009.05.15 12:06:23
Szívem csücske, a halasi Magyarok a Marson robotverseny immár negyedszer kerül megrendezésre! Live stream a jófej Polaris TV jóvoltábol: link. (mplayer-hez -playlist kapcsoló kell) A feladat egy olyan robot rover építése volt, ami képes egy 8m x 8m-es, akadályokkal tarkított…..
Rövidesen nagyot lép előre az európai űrkutatás és csillagászat. Az Európai Űrügynökség két ambiciózus projectje, a Herschel és a Planck műholdak egy hét múlva (egészen pontosan május 14-én, 13:12:00 UTC) egy Ariane 5 tetején csücsülve elindulnak az L2-es Lagrange pont…..
Chris Solese, a NASA ideiglenes adminisztrátora múlt szerdán beszélt erről, és kijelentette, hogy szerinte inkább NEO (Near Earth Object) kutatásra, Mars utazásra kell öszpontosítani. Mindezidáig az űrkutatási hivatal egyik fő célja volt a 2020-as holdbázis, de ezt a tervet a…..
Túl van az első teszteken a Virgin Galactic hordozója, a SpaceWhiteKnightTwo, más néven a VMS (Virgin Mothership) Eve. (A SpaceX valahogy könnyedebb stílusban nevezi el a dolgait...) Erről a kéttörzsű repülőgépről fog majd az űrbe indulni a SpaceShipOneTwo. Az első próbák során a…..