Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vfair

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten megszopattak minket a hipermegbízható források, most viszont tényleg itt vannak a frissített gépek, szépek, gyorsan, kétszerolyanamazonok.Nézzük csak a MacBook Airt. Itt egy ilyen volt/ilyen lett kép:Ahogy az látszik, az árak nem változtak, egy rakás más viszont igen.…..
Appleblog Laptop az iPadből 2011.07.07 11:21:00
Az elmúlt napokban felváltva használtam az iPad 2-t és a MacBook Prót, és legtöbbször arra a következtetésre jutottam, hogy nincs tökéletes megoldás: gépelésre, konkrét munkára jobb a laptop, tartalomfogyasztásra az iPad. Többnyire ez utóbbit cipeltem magammal, kényelmesebb,…..
Kemény nap volt ma, talán már a holnapi telihold érezteti a hatását, vagy nem tudom. A rendkívül erős termésből is kiemelkedik a maga nemes egyszerűségével és nagyfokú abszurditásával a Magyar Termék Nonprofit Kft.-hez kapcsolódó "baki". A múlt heti Heti Válasz…..
Vfair 2011.03.17 19:44:36
@laspalmas: menetközben rájöttem, hogy az írható CD-n se feltétlenül lenne magyar gyártási szám.... :)
Vfair 2011.03.17 20:45:22
@asmodean: nem erre gondoltam, hanem a kispéldányszámú CD-mellékletekre (pl. az ún. infotermékek színes-szagosra nyomott lemezeit valószínűleg nem "gyártatják", csak készíttetik).
de lehet, hogy ma ilyen mellélövősre állok. :)
Hiába, a mai nap ilyen, minden az Apple új pengéjéről szól, Magyarország alkotmányozó eszközéről, az Engadget pedig készített egy összehasonlító táblázatot, amin a 2011-es tabletek mellett láthatjuk a specifikációkat. Ami ugye egész addig mutat egyenlőséget vagy hátrányt,…..
Kijött a Snow Leopard 10.6.6 update, ami egyet jelent azzal, hogy az Apple megnyitotta a Mac App Store-t. Az operációs rendszer  frissítését a szokásos módon, a Sofware Update-ből vagy az Apple weboldaláról letöltve telepíthetjük, az újraindítás után a Finder ikonja mellett…..
Volt egy kis kavarodás az iLife 11 upgrade-jével, történetesen nehéz volt eldönteni, magyaroknak igénybe lehet-e venni az október 20-a után, régi kiegészítő csomaggal kapott gépekhez a csökkentett árat. Először csak azt vettük észre, hogy az Apple magyar oldalán nem lehet…..
A Google tegnap indította útjára a Google eBookstore szolgáltatását, amely már nyitáskor 3 millió könyvet tesz elérhetővé az internetezők számára. A Google eBookstore a nem jogvédett műveket ingyenesen teszi hozzáférhetővé felhasználóinak, a jogvédetteket pedig árulja (az…..
Vannak vele reprodukálható, kimutatható problémák, de összességében azért mégiscsak az iPhone 4-gyel, meg úgy általában az iPhone-nal a legelégedettebbek a felhasználók. A J.D Power felmérése szerint egyedül az Apple kapott ötpontos összesített értékelést, a második és…..
Vfair 2010.09.26 11:59:19
@mizie: ezt honnan veszed, kedves?

Én és még sokan az ismeretségi körömből racionális okokból vettünk 3G-t, és annyira nem bántuk meg, hogy azóta csak mosolygunk az ilyen jellegű kívülről leugatásokon. :)

Jó ideig (hosszú évekig) esélytelen, hogy telefonban más gyártóban gondolkozzam, annyira egyben van az egész, és a követők messze nem tudják ezt. Morogjatok csak, ha jólesik. Én maradok elégedett a folyamatosan okosodó 3G-vel is, amit majd akkor cserélek le, ha tönkre megy.
Nemrégiben láttam a Hitmusic Channelen a Pet Shop Boys Domino Dancer című dalához készült videóklipet és már akkor gondoltam, hogy róluk mindenképp írnom kell a blogban. Sosem voltam Pet Shop Boys rajongó, sőt csak a '90-es évek közepe felé ismertem meg őket (a Magyar Televízió…..
Vfair 2010.09.14 20:52:10
@Flankerr: számomra pedig sajnos ezek a "hallgathatatlanok" tőlük (+ még 1-2, pl. Go West) a kereskedelmi rádiók túljátszása miatt.
Szerencsére kárpótolnak az albumaik, melyeken az ismert és itt is beidézett slágerek mellett nem kevés ezektől is lényegesen jobb dal található.

Viola, köszi ezt a cikket IS - tényleg, mikor folytatod? :)
Nem tudom, ki hogy van vele, de előfordul, hogy egy-egy számot annyit játszanak a rádióban, hogy egyszerűen nem tudod kikerülni, akármennyire is próbálod. Kikapcsolhatod a rádiót a kocsiban, berakhatsz otthon egy CD-t, de ha lemész az éjjelnappaliba, a pénztáros ezt hallgatja, ha…..
zoli voltam Búcsú a hetijegytől 2010.08.17 10:33:00
Nem csak fizikailag, az már megvolt egy gyors ollómozdulattal tegnap. Az a helyzet, hogy fölösleges lenne kínlódni meg pózolni: jövőre valószínűleg redukáljuk a Szigetet, kábé három nap lesz belőle. Nem arról van szó, hogy már nem tetszik (de lentebb majd írok egy kisebb…..
Vfair 2010.08.17 16:02:17
@kilgortrout: a BalatonSoundra is felejtős a hetijegy nálam is - egyedül a VOLT marad, amire látatlanban be tudom vállalni.
Számomra évről évre a VOLT "A" fesztivál.
Vfair 2010.08.17 20:32:35
@Clarimonde: Ha valami jó, szerintem nem baj, ha 5x is lemegy. Pl. az Oi Va Voi-t még csak a Szigeten sikerült látnom 4x is, de 8-9. alkalommal is az egyik legbiztosabb programpontom lenne, az tuti.

Mintahogy az Emil.RuleZ!-t sem tudtam megunni 67-edjére sem, és a Quimbyből sem sikerül kiszeretnem.

A Sziget-Nagyszínpad mondjuk valóban más kategória - oda frissebb és ütősebb kínálat illene (ennyiért...)
Valamilyen érthetetlen okból úgy döntött néhány kísérletezőkedvű figura, hogy áttölti a MacBook Air tartalmát egy billentyűzetbe, ahogy a véres rizst szokták disznóbélbe. Pontosabban fogtak egy átlátszó műanyag házat, akkorát, amit pont el tud fedni az Apple wireless…..
Mai vádlottaink, a koncerttahók az anyatejjel szívták magukba, hogy miként zúzzák szét mások zenei élményét. Legtöbben az ingyenes koncertek keltetőgépeiben fogannak, de a már kifejlett egyedek is az ilyen események alkalmával mutatják meg magukat teljes pompájukban. Ebből is…..
Kár, hogy manapság az autók motorjainak finomhangolását már nem mérnökök, hanem marketingesek végzik. Ha reklámguruk helyett az olasz műszaki szakemberekre bízták volna a Fiat új, 875 köbcentis, kéthengeres, Twin Air becenevű kis motorkájának beállításait, az könnyen…..
A 121 megás iTunes frissítés kikapcsol néhány elöregedett külsős plugint, orvosol néhány drag and drop problémát, az első szinkronizálás alatti teljesítményleesést is finomhangolták, a titkosított backupok iOS4-es upgrade-jénél is megoldottak valami katyvaszt, és általános…..
Semmi hivatalos, az Apple este hétkor jelent csak be valamit az iPhone 4-gyel kapcsolatban, de nagyon úgy tűnik, hogy sikerült megoldani a mobil térerő-problémáját. Mint azt már bizonyára mindannyian tudjátok, az új készülék szuper kommunikációs eszköz, mindaddig, amíg meg nem…..
Vfair 2010.07.16 11:05:12
@Istencsaszar: Tévedtem.
József Attila lakótelep, és 32 négyzetméter, az IQ-d 28.

Ennyi vagy, ennyit érsz.
Ki is szálltam, nincs több etetőanyagom. :)
Bár az East 17-ről már korábban, a fiúbandákról szóló cikksorozatban egy szösszenet erejéig olvashattatok, úgy gondoltam, hogy a banda egy hosszabb posztot is megérdemel. Így a most induló, a '90-es évek sztárjaival foglalkozó sorozat első részében az ő…..
Vfair 2010.05.13 20:21:30
@bomi: Bezony-bezony!
index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/13/szerzodest_bontanak_az_m43-ason/

És amiért különösen örülök ennek a hírnek:
ezek után egy elvetemült bűnöző az, aki BÁRMILYEN megbízást odaad a Sedesának.
Ha még egy túlárazástól bűzlő, állami pénzszivattyú úgynevezett "autópálya-projektet" sem tud normálisan (értsd: átadhatóan) kivitelezni, akkor mi várható olyan helyeket, ahová pénzt kellene betennie?

Zéró, lóf...
A Sedesa-lufi végérvényesen kipukkadt.

Bocs srácok.
(itt a grupomiltonos gyerekekre gondolok:)
Vfair 2010.05.18 19:48:09
@vizafogó: előre is elnézést minden vétlen érintett-től, de én azért szurkolok, hogy boruljon be ez a projekt, temesse el a Sedesa-t végérvényesen.
Vfair 2010.05.18 23:51:06
@vizafogó: Hááát, a GrupoMilton a Sedesához kötődött, így a Sedesa trágyahegyéből rájuk is hullik pár teherautónyi - függetlenül attól, kiknek lett/lesz átjátszva a cég.

A legnagyobbat minden velük kapcsolatos projektben a kívülállók és az alvállalkozók bukják - ez az, ami igazán tragikus.
De talán ezek után már nem kapnak újabb "lehetőséget"...
Márciusi állásfoglalása nyomán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, amelyben indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet…..
Vfair 2010.05.17 20:53:57
@thehandsomest: @bejgli:
Buszok, IKARUS:
Ha ár-érték alapján rendben van, tőlem a GrupoMilton vagy a Sedesa is gyárthatná. Ha rendben van!
Az meg úgyis kiderül előbb-utóbb. A hazai gyártás/szerviz mindenképpen mellette szól, és az is, hogy vadincs új járművek lehetnek végre.
Azért követem majd a tesztelő bloggereket. :)
Tollner József, a megalomán pátyi projektet ellenző pátyi képviselő korábban hűtlen kezelés gyanújával ügyészségi feljelentést tett, ugyanis a Grupo Milton golfberuházásához kapcsolódó utak megépítésére vonatkozóan Kovács Bence János nemteljesítés esetére egy…..
Vfair 2010.05.13 20:46:01
@ó jaj: nem szoktam ismételni magam, de itt muszáj beidéznem egy másik topikba írt hozzászólásomat:

"
És amiért különösen örülök ennek a hírnek:
ezek után egy elvetemült bűnöző az, aki BÁRMILYEN megbízást odaad a Sedesának.

Ha még egy túlárazástól bűzlő, állami pénzszivattyú, úgynevezett "autópálya-projektet" sem tud normálisan (értsd: átadhatóan) kivitelezni, akkor mi várható olyan helyeket, ahová pénzt kellene betennie?

Zéró, lóf...
A Sedesa-lufi végérvényesen kipukkadt.

Bocs srácok.
(itt a grupomiltonos gyerekekre gondolok:)
"
Újabb remek hypotheticalfriend szösszenet kommentből. Kiemelem :)Jöjjön egy teljes egészében fiktív, ízig-vérig konspirációs teória. Senki ne vegye komolyan, viccelek. A valósággal való egyezés a véletlen műve. Vagy nem? Vagy mégis? A Sedesa pártfinanszírozási…..
Vfair 2010.04.24 00:11:51
@szorokin: én teljesen másról beszélek.
A szerencsi tiltakozás teljesen megalapozott.

Én a hulladékégetéssel szembeni előítéletről beszélek - ami sokáig jogos volt, egy vadonatúj, mondjuk 4 milliárdos, megfelelő technológiájú kiserőművel szemben viszont már megalapozatlan lehet.
Vfair 2010.04.24 00:12:36
@szorokin: csak utolértük egymást. :D
Vfair 2010.05.13 20:13:03
@bomi: természetesen csak és kizárólag hőhasznosító biomassza-üzemekben érdemes gondolkodni - mediocris hozzászólásával teljes egyetértésben.

Évente több mint 1.000.000 m3 faanyagot exportálunk, a zöme tüzifa. A teljes felhasználás még a reálisan becsülhető illegális fakitermeléssel együtt is belül marad az éves növekményen - ez ellen pedig küzdeni kell.
Nyilván vannak visszásságok, de ez nem feltétlenül írja felül az elméletet: van szerencsém olyan cégnél dolgozni, aki a fenntartható elméletet ülteti át a gyakorlatba, és eszében sincs piszkos trükkökhöz folyamodni.

A lakossági felhasználás pedig a gázáremeléshez képest mérsékelt, de az erőművi igények megjelenésével valóban tényszerű áremelkedések hatására csökkenő tendenciát mutat. Ha meg is fordul ez a trend, tervszerű gazdálkodással bőven lekövethető.
Az átállás kényelmi oldalával kapcsolatban pedig ne magadból indulj ki kérlek. Ahogyan a műsorszerkezetekből jól láthatóan nem vagyunk sem átlagtévénézők sem átlag rádióhallgatók, ebben a kérdésben sem "A" piacot képviseljük - sajnos.

Biomassza alapanyag témában figyelmedbe ajánlom a Kaderják Péter vezette REKK alapos (és komoly visszhangot kiváltó) tanulmányát:
www.rekk.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=173%3Aerdeszeti-es-ueltetveny-eredet-fas-szaru-energetikai-biomassza-magyarorszagon&catid=40%3Amhelytanulmanyok&Itemid=76&lang=hu
Számomra megnyugtató, hogy Fidesz-közeli ez az objektív elemzés - ha ebben az itt feltárt hibák és hiányosságok felszámolásában tesznek lépéseket, az jó irány!
Appleblog Egyre több a magyar iPad 2010.04.26 09:26:30
Sokan támadják Steve Jobsot azért, hogy az iPad keynote-on 60 napos várakozást kért az Amerikán kívüli világtól, később viszont bejelentette, nem tudják vállalni a határidőt az Egyesült Államokban tapasztalható óriási kereslet miatt.Csakhogy az Egyesült Államokban…..
Épp néhány napja beszélgettem valakivel arról, hogy egy magyar srác milyen díjakat zsebelt be az általa kifejlesztett PocketGuide nevezetű szoftverrel, aminek segítségével nem kell többé a (hátizsákos) utazóknak vaskos könyveket cipelniük a világ nagyvárosaiban, hanem aktuális…..
Vfair 2010.04.21 00:06:34
@-MCsaba-: csak ha újabb városokat is szeretnél leszedni.
Az ilyen jellegű eseti akciók (többnyire árengedmények) teljes értékű appsokat adnak. Itt nincs free és full verzió.