Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kemál Amál

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi Harry Potter-rajongók mindenképpen varázslatos éjszakának nézünk elébe: Londonban a Palace Theatre épületében már megy a Harry Potter és az elátkozott gyermek hivatalos színházi premierje, itt az óceán túlfelén pedig várjuk az este hat, hét, nyolc órát, hogy valamelyik környékbeli könyvesboltba…..
P(m)S I Love You Szilvi 2012.01.08 21:49:00
Mit csinál az ember, ha olyan sztorit akar elmesélni, amelynek ő a főszereplője, de nem akarja, hogy kiderüljön? Saving face jelleggel eltávolítja magától a történetet, és úgy adja elő, mintha az a miskolci haverjával történt volna. Mindenkinek van egy miskolci haverja, aki…..
Kemál Amál 2012.08.15 14:33:01
A "bolti" jelző gyakran szitokszóként funkcionál, de ez az A Recept, Amely Bejárta A Várost. Noha egyszer már publikáltatott, még mindig szeretjük, én különösen a csokiba mártott változatát. Nagyon könnyű, roppanós vajas keksz, a kakaós sablé viennois-hoz tudnám…..
Kemál Amál 2012.04.03 12:55:58
Az előző fejezet óta eltelt egy kis idő, így azóta nagy változásokon ment keresztül kicsi babánk élete. Sajnos gyakoribb írás esetében sem lehetne leírni és átadni így azt a fejlődést és „csodát”, amivel nap mint nap szembesülünk Lini baba fejlődését illetően. A…..
„A csoda pillanataiban könnyű elkerülni a kicsinyes gondolkodást, könnyű olyan gondolatokkal foglalkozni, amelyek átívelik a világegyetemet, amelyek felölelik a mennydörgést és a csilingelést, az óriásit és a parányit, a közelit és a távolit egyaránt.” Yann Martel…..
g)      Méreteink Ez a téma mindig mindenkit nagyon érdekel, így most kicsit személetesebben is megpróbálom közre adni :).   Születéskori adat 4.hét végén 5. hét végén 6. hét végén 7. hét végén 8. hét…..
Eltelt a második 3 hét is, azaz a szakirodalom szerint a 6. héttel bezárólag vége van az újszülött kornak és megkezdődik a csecsemőlétünk.:)Azt hiszem az elmúlt 3 hét sem volt kevésbé izgalmas, mint az előtte lévő, csupán másfajta „meglepetéseket”…..
Az otthon töltött első percekben rádöbbentünk, hogy a frissen elkészült tetőtéri szobákban a napok óta tomboló hőség miatt olyan meleg van, hogy ennek a ~ 33 fokos hőmérsékletnek nem szeretnénk a kis Manókánkat kitenni. Ezen döntésünk eredményeképpen igen gyorsan…..
Étterem 2008.02.06. Due Fratelli 2008.02.07 10:19:00
www.duefratelli.huEste 9 körül a Mammutban próbáltunk egy kellemes helyet találni egy könnyű vacsorához. Az étterem szinten sétálva a Due Fratellire esett a választásunk. Ez egy olasz étterem. Cézár salátát rendeltem. Azt meg kell hagyni, hogy túl nagy gondot nem…..
Kemál Amál 2011.07.25 15:52:17
Ez a Due Fratelli az Erőd utcai "testvére"? Mert akkor örülj, hogy "megúsztad" ennyivel! Ha semmi közük egymáshoz, akkor pedig egy jó tanács: az Erőd utcait nem ajánlom.
Mi a netről néztük ki az egyik akciójukat, az étteremben azonban közölték, hogy csak házhoz szállítás esetén élnek ezek az ajánlatok. A netes áraknál minden pár száz forinttal drágább volt, de ez még nem okozta volna azt, hogy soha többé be nem tesszük a lábunk arra a helyre!
A pincér San Pellegrino helyett műanyag flakonos San Benedettót hozott (nem vagyok sznob, de ha egyszer rászánnám a pénzt, akkor vagy hozza azt, vagy szóljon, hogy nincs), ami mellesleg igen hasonlított a mi szódánkra, már ízben. A flakonok bontottak voltak, a szódára persze bizonyíték nincs.
Fizetésnél a pincér megkérdezte, mennyiből hozhat vissza, mondtuk neki, hogy árában. Erre megkérdezte, hogy mégis mivel volt problémánk (bocs, hogy merészeltem nem adni borravalót). Hát, a San Pellegrino fájt. Ő akart hozni, de ha elfogyott, akkor nem tud, különben meg, ez is olasz. Kb. negyed órára eltűnt a húszezressel majd véletlenül tízezerből hozott vissza. Véletlenül.
Írtam a honlapjukra a vendégkönyvbe, természetesen nem jelent meg.
Ami viszont tetszett: két német turistának már San Benedetto sem jutott, ők Theodorát kaptak ezzel a szöveggel: It's also sparkling, but cheaper. Figyelmes a pincé, ugye?
És még valami: a számlán természetesen két üveg San Pellegrino szerepelt, árában...
Folyékony Kenyér Polo Pub 2010.03.25 09:00:00
A jó élő zene Budapesten ritka, mint a rózsaszín holló. A Polo Pubban nemcsak az élőzene volt jó. Erre mifelénk azt szokták mondani: olyan, mintha nem is Budapesten lenne. Jó pl. a berendezés. Semmi különös, sok fa, angolos pub-hangulat, de rendben van. Kívülről is jó hatást…..
Kemál Amál Próbabejegyzés 2010.11.12 17:40:00
Csak hogy tudjam, hogy is néz ki élesben...