Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[MTI]

147 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Koronavírus okozta tüdőbetegségben 83 évesen, egy Palm Srings-i, kaliforniai kórházban kedden elhunyt Trini Lopez amerikai énekes és gitáros, a latin rock and roll sztárja, olyan hatvanas évekbeli kultikus slágerek előadója, mint a Lemon Tree, a La Bamba és az If I Had a Hammer...
A magyar Dalinda zenekar is fellép az őszi budapesti világzenei expón. A Womex szervezői hétfőn mások mellett mexikói, algériai, kolumbiai, szlovén, ghánai, marokkói, dél-koreai, amerikai és spanyol előadót is bejelentettek. A világzene vezető nemzetközi fesztiválját október 21. és 25. között a…..
Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni - olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.…..
Idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny, ugyanakkor a szervezők mind a négy döntőst, az Analog Balatont, az Au Revoirt, a Carson Comát és az Ohnodyt győztesnek nyilvánították...
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a károk felmérésén és enyhítésének megoldásán. Ennek eredményeképpen sikerült egymilliárd forintot átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, ezt az összeget Köszönjük…..
A Sziget fesztivál idei költségvetése meghaladja a tízmilliárd forintot - mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a nagyszínpados fellépőkre 500 millióval többet tudnak költeni, mint tavaly, és két olyan nap is lesz, amelyre…..
  Második Idő néven alapítvány jött létre Szörényi Levente több mint fél évszázados életműve gondozására. A tervek között szerepel többek között az István, a király rockoperával összefüggő Kárpát-medencei iskolás vetélkedő, animációs film, erdélyi produkció és operabemutató is...
Ma adják át harmadik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A helyszín ezúttal a zamárdi Strand Fesztivál; a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös díját nyolc kategóriában ítélik oda. Azt már korábban bejelentették, hogy az életműdíjat Tátrai Tibor kapja...
A szervezők 150 ezer látogatót várnak a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, amelyet június 26-től 30-ig rendeznek meg a soproni Lővér Kempingben. Az idei fő fellépők közé tartozik a Depeche Mode, az Iron Maiden, az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki. A VOLT a zenei kínálat mellett…..
Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép. A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary…..
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. (Fotó: Pongrátz Anita, Fábián Juli & Zoohacker Facebook)..
Húsz induló zenekar és 88 klub kapott támogatást az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program új évadának első két alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére összesen 40 millió, a klubok koncertek szervezésére 196,5 millió forintot fordíthatnak...
Fesztiválszervezők ellen nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága: egy Fejér megyei férfi és két társa eltitkolta a belépőkből származó bevétel egy részét, amivel a költségvetésnek több mint 360 millió forint vagyoni hátrányt okozott...
A mínusz egyedik nappal ma megkezdődik a 25. Sziget fesztivál. A Dan Panaitescu Nagyszínpadon Pink a sztárfellépő, de lesznek koncertek előtte is a nagyszínpadon és más színpadokon is, a Magic Mirror Sátorban Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet. (Fotó:…..
Még három napon át tart Veszprémben az utcazene: a fesztiválon a hazai zenészek mellett érkeznek muzsikusok többek között Franciaországból, Lengyelországból és felcsendül a portugál utcazene is. Muraközy Péter még múlt héten elmondta, hogy a július 19. és 22. között zajló rendezvény során a város 11…..
A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták. A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át. (MTI Fotó:…..
Vasárnap délelőtt kilencven százalékos technikai készültségi szinten állt a 25. Telekom VOLT fesztivál, ami ma tíz órakor nyitotta meg kapuit, és amire több mint százötvenezer vendéget várnak - mondta Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője a vasárnap délelőtt tartott helyszíni bejáráson a…..
A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombaton este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek. A döntő másik két…..
Indul az 5. MOL Nagyon Balaton, amely nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárokat és több száz hazai előadót, valamint gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra. A szervezők csütörtöki közlése szerint 30 eseményre egymilliónál is több turistát várnak...
Másodszor adják át a Petőfi Zenei Díjakat: a hazai könnyűzenei színtér legjobbjait nyolc kategóriában ismerik el, az esemény egy nagyszabású gála keretében lesz június 26-án, a 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján. A Petőfi Rádió és a VOLT Fesztivál között a kötődés régi és jó…..
A Sziget az elmúlt negyedszázadban Magyarország legnagyobb turisztikai attrakciójává vált - mondta Gerendai Károly csütörtökön Budapesten, a 25. alkalommal megszervezett fesztiválról tartott sajtótájékoztatón, amelyen elhangzott: 52 országból érkeznek fellépők a több mint ezer programot…..
A külföldiek közül mások mellett Marilyn Manson, Parov Stelar, a Thievery Corporation és a Good Charlotte, a hazai színtérről a Vad Fruttik, a Punnany Massif, a hiperkarma és Rúzsa Magdi lép fel a csütörtökön hatodik szezonját indító, dizájnváltáson átesett Budapest Parkban. (MTI Fotó: Balogh…..
Elhunyt Dévényi Ádám dalszerző, énekes, szövegíró, grafikus. A művészt, aki az elmúlt több mint három évtizedben szólóban, a Rolls Frakcióval, a Bikinivel és az Átmeneti Kabáttal is dolgozott, vasárnap hajnalban súlyos betegség után, 60. életévében érte a halál...
Budapest Ritmo néven új, közép-európai világzenei fesztivál indul. A CAFe Budapest és a Hangvető közös szervezésében október 13-tól 16-ig a Müpában a műfaj több nemzetközileg ismert művésze lép fel...
Ahogy azt Gerendai Károly főszervező már kedden este elmondta az MTI-nek, csúcsot hozott az idei Sziget és csaknem félmillió ember szórakozott egy héten át a fesztiválon. A szerdára megszületett végleges szám: 496 ezer fő vett részt a programsorozaton. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)..