Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leguános Palacsinta, vagy nem

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom az indexen, hogy Wáberer miniszterelnöki meghízott lett és egyből meg is mondta, hogy mi kéne az országnak. Több sofőr, az lenne jó a hazának! Wáberer szerint a gond az, hogy a nyugati cégek elcsábítják a kelet-európai sofőröket, Magyarországon ezért úgy 6500 ember…..
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Pénz, luxusautók, kacsalábon forgó paloták és rohadt jó nők. „Nehéz” lehet a sztárfocisták élete az egyszer biztos. A csajokról készült lista után még jobban irigyeljük a labdarúgók mindennapjait. Berényi Mikitől tudjuk, hogy két dolog kell ahhoz, hogy meghódítsunk egy…..
Az ezredforduló után Stephen King az eddigiekhez hasonló lendülettel dolgozott tovább. 2000 és 2010 között nem kevesebb, mint 14 könyve jelent meg; többek közt ez idő tájt fejezte be A Setét Torony-szeptológiát is, megírva a sorozat utolsó három kötetét. Ezúttal nemcsak egy,…..
Húzom-halasztom egy ideje ennek a posztnak a megírását. Leginkább azért, mert akkora a téma, hogy azt sem tudtam honnan fogjak hozzá. És lám, milyen jó, hogy húztam az időt, mert ma megjelent egy cikk az indexen Boldogkői Zsolttól A nagy étrendblöff címmel. Azért örülök neki,…..
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2013.10.14 22:22:19
@okostojgli: Te olvastad a posztokat és kommenteket? Nem kizárólag itt a dotoho-n hanem úgy cuzammen a neten, ami már három napja folyik? Asszem néked van egy enyhe fokú szövegértési zavarod.

Nem tudod véletlenül, hogy Messit, a sokszoros gólkirály argentin világsztárt köpködték-e a legutóbbi világbajnokság után, amit egészen pontosan 0 azaz nulla rúgott góllal zárt?
- - Ez a negatív pozitív diszkrimináció világnapja. - 1904. március 3-an nyomattak először satuféket, egy, az úton átrohanó herpeszes kecske miatt. - 300 éve ért véget két napos tombolás után a kanadai pingvin-láz. A járványban senki nem halt meg. A nap mondása: "Nem baj…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2013.03.03 09:39:30
@tobias2: Merugye a sémiták nem is isznak disznóvért, legfeljebb akkor ha Jehova nem figyel oda és ha jól át van sütve, sok hagymával friss fehér búzacipóval, esetleg egészen kevés lóhússal van keverve, utána mindjárt egy pint sör. De úgy is szokták, hogy behajolnak a szamárkordé alá, mert oda Jehova nem lát be, oszt ott isszák nyersen, de az megint más.
Leguános Palacsinta, vagy nem 2013.03.03 11:05:28
Leguános Palacsinta, vagy nem 2013.03.03 14:29:49
@tobias2: Amúgyme miezanagy felhábor e he?? A sémita egy gyűtőszó, tuttommal minden sémita a bolsoly arabus félszigetre valósi, (vagy Afrikába?) Oszt nem esznek disznóvért. Memmé mindeggyiknek levan vágva egy darab a nemi szervibő. Hogy avval micsinának aszt nemtudom, de Irányba is pont így cselekszenek. Rokonyok ezek. Nem fér a bőribe eggyik se.
Az iráni űrpogram nyitányaként 120 kilométeres magasságba juttattak egy majmot egy Piszgám típusú rakétán. Röviddel a biztonságos földet érés után fogadott minket az "asztronauta". Hogyan választották ki pont önt az utazásra?A teheráni cirkuszban egyik délután…..
A Magyarországi Pornósok Országos Egyesülete (MPOE) szerint ezzel lehetne elejét venni a minőség romlásának. "Éppen elkezdtük volna a remek kis kutyás akciót, amikor a rendező leállított minket és mindenkit templomba küldött" – panaszkodott a szakmában egyre gyakoribb…..
A budapesti Blaha Lujza téren felállított ideiglenes sátorban a leginkább rászorulók kaphatnak ma délután 5-ig jegyet a népszerű amerikai muzsikus fellépésére. "Célunk, hogy a leginkább rászorulók is részt vehessenek ezen a nagyszerű élményen. Meg amúgy is, Slash…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2013.01.18 23:28:04
@no successful: Meg az is kiderült hogy Mauzes valójában eggyiptomi séf vót, csak elunta oszt pár szolgával lelécelt.
Sajátos szerepcserének lehettünk tanúi tegnap. A NEM tüntetés hatására az eddig agresszorkodó Jobbik sietett kijelenteni Vona Gábor szájával, hogy kedves nép, be tetszettünk fosni, mostan találtunk rettegni valót mert meg leszünk ám semmisítve. Úgybiza. Az…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.12.03 15:59:26
@Dr. simonmondja.: Csermanek a szavjetek szopóskurvája volt, és mellesleg néhány száz ruszki tank állt mögötte erkölcsi támaszként.

(mint ahogy szálasi a németek szopóskurvája volt, és mellesleg néhány ss-hadosztály állt mögötte erkölcsi támaszként...)

nem értem hogy jön ide zázrivecz. ő kinek a szopóskurvája lenne? és ki áll mögötte?
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.12.03 16:18:54
@Dr. simonmondja.: Zázrivecz nagyon jelentéktelen tag az egyenletben.

Orbán viszont párszor bebizonyította már hogy kiknek a szopóskurvája és kiknek az euromilliárdjai állnak mögötte erkölcsi támaszként.
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.12.03 16:32:25
@Dr. simonmondja.: a tuggyukkik-et gyével írjuk?
Akár negyedik fokozatból is rajtolhat, az 5600 newtonméter mindenre elég. A kanyarsebesség félelmetes, ehhez a teszthez gyúrni kellett volna még. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kiküldött világjárónk, Peka, ezúttal a Monaco Top Marque-kiállításon járt. Képeiből világosan kitűnik, ki az efféle kiállítások célcsoportja. Jó eséllyel nem a brit nemesi címek tulajdonosai, sokkal inkább az újgazdag, ízlésficamos üzletemberek és yuppie-k. A Top Marque…..
A tudomány jelenlegi állása szerint egzakt módon levezethető, miként került víz a Holdra: a jó ég tudja. A holdi víz, pontosabban vízjég jelenlétére négy elmélet közül válogathatunk kedvünkre, de ez valószínűleg bármikor tetszés szerint kiegészíthető újabbakkal.…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.02.18 16:24:54
@СubE: ...és egyéb faszságok.
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.02.18 19:29:19
@Interlock: Érdekes hogy a Földön élő néhány millió faj dns-ét összesen négyféle kis lego-kocka építi fel, és a lego-kockák száma és sorrendje határozza meg a fajok összes tulajdonságát.
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.02.18 20:44:44
@1kutya: Ezt rosszul tudod, ugyanis a Hold a BMW eredetű.

Mint az közismert.
Tizenhét hónap börtönt kapott egy bristoli buszvezető, mert súlyos sérüléseket okozott egy kerékpárosnak. A sofőr egy kisebb vita után úgy ráhúzta a kormányt az előtte haladó biciklisre, hogy az több métert repült, és a járdán ért földet. Az akciót rögzítették a…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2012.01.22 10:59:29
@Sztavrosz_: Nem értem a posztot és a poszttolót.
El kell adni a használt autót, hadd szívjon a rendszámcserével az új tulaj. A régi árából meg venni kell egy kis fogyasztású újat, szalonból. Ha jól tudom az első forgalomba helyezésnél ingyenes lesz a zügyintézés, regisztráció, rendszám, forgalmi, törzskönyv. És a kormány megszorozza kettővel a bankbetéteket. De csak azoknak akik új autót vesznek. Most szóltak.
Puli Space blog Mit lát egy Puli? 2011.12.10 09:30:00
A NASA épp hogy nem titkolózni akar. Ha valakinek gyanús, hogy Pulink csak 75 méterre közelítheti meg az Apollo 11, és 225 méterre az Apollo 17 leszállóegységét, azt nyugtassa meg az a tény, hogy a másik négy, közbenső küldetés - Apollo 12, 14, 15, 16 - relikviáinak többsége…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.12.10 18:04:39
No, jöttem megint az index címlapról. Kicsit lehalkítom az ezo tévét..így, jó lesz..
Szóval legutóbb nem jutottunk el odáig sem hogy tisztázzuk a Hubble holdfotóinak mibenlétét, de nem is igazán tartozik a tárgyhoz, mivel 50 méteres feloldású képeken semmilyen holdraszállásra utaló részlet nem lehet, ezt nem is várja senki (lévén hogy ezek a tárgyak, nyomok stb. mind kisebbek 50 méternél) Erre mondaná Pósalaky bácsi: Ugorjunk!

Említettétek a Saturn-V rakétát, mint a holdprogram egyik cáfolhatatlan bizonyítékát. Nos, épelméjű ember jó eséllyel sosem vonta kétségbe a Saturn-V rakéták létezését és az indításokat. Szerintem felesleges ezzel érvelni, nem kapcsolódik szorosan a konteománok fixa ideájához, ami ugye a következő: nem volt holdraszállás, ember nem járt még a Hold felszínén.
Vagyis használták a Saturn-V rakétákat, az Apollokkal elrepültek a Holdig, pályára álltak, szétvált az űrhajó és a holdkomp, a holdkomppal kb 15 kilométer magasságig megközelítették a felszínt, majd újra összekapcsolódtak az Apolloval, és visszajöttek a Földre. (itt eltekinthetünk a kozmikus sugárzás hatásaitól és ne is ragadjunk le a szemantikai vita fázisban, vagyis hogy a napszél vajon kozmikus sugárzás-e vagy sem, napszél-e minden sugárzás ami a Napból származik vagy csak a látható fény stb., emberi szervezet szempontjából mindegy minek nevezünk nagy energiájú nem igazán szövetbarát részecskéket, tételezzük fel hogy az asztronauták vállalták ennek kockázatát és hatásait) Ugorjunk!

Érdekes hogy mindez eddig a pontig semmiben nem ütközik a konteománok fentebb említett fixa ideájával (nem állt még ember a Hold felszínén). Eddig a pontig. Mert ugye én nem vagyok szakember, csak régóta érdekel a téma, de annyit azért sejtek, hogy Hold körüli pálya keringési sebességéről nullára fékezni (vagyis "leszállni") holdi légkör híján kizárólag a holdkomp hajtóművének (itt tkp. "fékezőmű") segítségével lehet (hatás-ellenhatás vagy mi a szösz) nem kevés hajtóanyag felhasználásával, és hajszálpontos manőverezéssel. A legkisebb hiba miatti kemény landolás valószínűleg használhatatlanná tette volna a holdkompot, esetleg a több tíz g-s negatív gyorsulás megöli az űrhajósokat is. A "felszállás", vagyis nulláról újra elérni a holdkörüli pálya sebességét ahol eladdig az Apollo keringett, ugyanez a műsor: legyőzni a Hold gravitációját, szintén nem csekély mennyiségű hajtóanyaggal és szintén nagyon pontos navigációval és manőverezéssel. És ez mind a hat alkalommal, minden fázisában csont nélkül, elsőre és tökéletesen, negyven évvel ez előtti technikával.

A kérdés pedig: mindezen nem két kiskanálnyi hajtóanyag hol volt elrejtve a holdkompon? Én sehol nem látok hatalmas tartályokat, sem rakétafokozatokat aminek segítségével "fel lehetne szállni" a Holdról. A Saturn-V ugyebár 110 méter magas és 2800 tonna tömegű volt..
1ébként ugyanez a probléma a Mars-utazással kapcsolatban is. Szintén nagylelkűen tekintsünk el a Marsig tartó út sugárterhelésétől, (meg a Marson töltött idő sugárterhelésétől, tekintve hogy légköre alig van, mágneses mezeje egyáltalán nincs, de ez jelen esetben tökmindegy) minden ok, pályára állnak a Mars körül, majd tfh. gond nélkül sikeresen landolnak a felszínen. Mivel emelkednek fel újra a felszínről? Honnan lesz hordozórakéta, hajtóanyag, kilövőállás, pár száz fős technikai kiszolgáló személyzet akik a procedúrát folyamatosan heteken keresztül ellenőrzik, ahogyan itt a Földön az bevett szokás (és a legkisebb hiba esetén napokkal elhalasztják a kilövést)? Ez itt a kérdés, drága feleim.

Meggyőzhető vagyok. Ez az én saját Hold-konteóm sarokköve, ha lépésről lépésre elmagyarázzátok hogyan működött a dolog, az adott tömegű holdkomphoz ilyen és ilyen tolóerejű hajtóművel, ennyi és ennyi hajtóanyag kell a le- és felszálláshoz és az hol volt pontosan tárolva, metszetrajzokkal, technikai adatokkal, visszavonom tanaimat mint Kopernikusz az inkvizíció színe előtt. :) Mindent elfogadok amire van tudományos magyarázat, kivéve a holdraszállás landolás-felszállás fázisát, ami sajnos a felderítetlenség távoli ködös homályába vész, ebben a menüpontban kíméletlenül szkeptikus de ugyanakkor nagyon kíváncsi vagyok.

ps.: bocs kissé hosszúra nyúlt
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.12.11 12:06:11
@lacalaca:

Ascent stage:
Mass including fuel: 10,300 lb (4,700 kg)
APS propellant mass: 5,187 lb (2,353 kg)

Gyerekek, prekoncepcióm megdőlt. A Hold felszínéről egy kb 4.7 tonnás eszköz kb 2.3 tonna hajtóanyaggal képes holdkörüli pályára állni.

Viszont látásra a Holdon.
A múlt héten végigfutottunk a NASA által javasolt négy kilométer átmérőjű mágikus körök mentén, amiket az űrhivatal az Apollo és a Surveyor missziók tárgyi emlékeinek védelme érdekében jelölt ki köréjük. A becsapódott holdszondák – például: Rangerek – körül ennél…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.12.06 11:27:42
@lacalaca: @zoli_: Ti leírtátok hogy hülyeséget állítottam (szerintetek). És én ezt nem ismertem el. Repül a labda, nem a markodban van. Lehetne húzni a vitát, de szintén dolgoznom kellene..Pár nap múlva bekukkantok.

Miért ilyen gyenge a minőség? Talán mert nem Hubble kép? Bármi másról tudnak ívmásodperc törtrésze felbontással több száz órás expokat is lőni (lásd deep field pl), Holdról meg nem..világos ( :-) )
Nem hájeszt kvaliti, de azért elég jó Holdkép légkörön keresztül, egy kis lencsével: makszutov.hu/galeria/galeria_showpict.php?img=1242669658
Mellesleg a gagyogásos gügyögést ti nyomtátok szinte minden kommentben, de ha én benyögök egy ilyet az messze színvonal alatti? Bannolj.

Hubble nem "ilyen közeli pontok" felvételére lett tervezve..hátőőő szerinted ez egy Hubble optikának már makro tartomány? Szerintem nem. Éppolyan végtelen a szó fotós értelmében, mint a milliárd fényév. Nem kell közgyűrűzni.
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.12.06 11:54:50
@lacalaca: Vica versa
Lehet, megtérek. Ha hinnék felsőbb erőkben, már lumbágósra hajlongtam volna magam a mecsetben, csapágyasra koptattam volna a rózsafüzért, esetleg bárányt áldoztam volna, véres késsel. Lehet olyan közhelyeket durrogtatni, hogy kicsi a világ, de a statisztika tudománya még nem ért…..
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.12.02 00:38:29
Belsőség A Škoda nem fizet 2011.11.06 19:30:00
Papp Tibor Ebben a posztban azok se keressenek értelmet, akik amúgy még hisznek az értelemben. Csupán kihasználtam a lehetőségeket: adott volt néhány tébláboló kolléga meg egy közepesen elhasznált papírsisak. Bende Tibor Én csak a fejükbe nyomtam és gyorsan fotóztam –…..
Leguános Palacsinta, vagy nem 2011.11.06 19:39:19