Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Houdini

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
Houdini 2013.11.19 21:53:21
Rohadtul az a probléma - és ez senkinek sem jött le -, hogy a magyar nyelv nem hasonlít egyenetlen világnyelvhez sem, és emiatt a külföldiek számára értelmezhetetlen. Ez egy húzós probléma, hiszen ha kiírod a magyar nyelv szerint, akkor a külföldi nem érti, ha angolul ("nemzetköziül"), akkor pl. már az anyósom sem fogja tudni, hogy mi a faszt jelent az adott tábla. Ezen okból kifolyólag betűvel jelölni egy járműfajtát (lásd HÉV, ami embléma szempontjából elég rendesen el is van rontva) teljesen értelmetlen. Ott van a bécsi példa, ami itthon nem működik. Egy szimpla U betű, semmi cicoma, meg erőltetett design:
hu.m.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:U-Bahn_Wien.svg
Igen ám, csak németül, és angolul is U betűvelvel kezdődik a föld alatt közlekedő tk.-i járművek megnevezése. Hév pedig nincs. A metró megy a felszínen is. A hajót jelölik valahogy? Ki nem szarja le? Megtaláljam a hajóállomást, ez a lényeg. Magyarul a térkép legyen jó.
Nálunk van metró és HÉV is, de mivel egy modern urbanizációs design esetén a külföldiek szempontjából is tökéletesen értelmezhetőnek kell lennie a piktogram/jelölés rendszernek, ezért más, speciális módszerhez kellett volna folyamodni (mellékesen megsúgom, hogy ha a dupla H-t nem törték volna kerékbe középen, akkor egy harmónikus, elcsúsztatott, dupla H betű embléma kerekedett volna ki ugyanebből a koncepcióból, ami kb. +10 perc munka lett volna a tervezőnek....). A betűvel jelölés ebben az esetben véleményem szerint óriási hiba!
Itt a harmadik klip David Bowie legutóbbi albumáról, de ebben nincs se Gary Oldman, se Tilda Swinton, helyette csak az előadót láthatjuk gitározni egy üres folyosón. Enyhén szólva nem éppen egy mozgalmas videó és kicsit olyan érzésünk van tőle, hogy ha levennénk a zenét és…..
Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy van. Hát hasonlítsd már…..
Houdini 2011.03.25 18:30:46
Újabb vészharang kondult! Ezúttal a baloldali média veri félre, mondván, hogy a kormányzati elvonások miatt új adók kivetésére kényszerülnek az önkormányzatok.  "A magánszemélyek kommunális adója elnevezésű sarcot az önkormányzat saját hatáskörben kivetheti,…..
A München belvárosát elkerülő gyorsforgalmi út...feletti Brudermühlenstraße...   ... és az utca alatt haladó Brudermühlentunnel kijárata. A korábbi, budapesti "autópályává alakított sugárutakról" szóló posztokból (is) egyértelműen kiderült, hogy a…..
A ma esti Európa Liga-döntőt, amiben végre egy magyar futballistát is láthatunk rangos nemzetközi torna döntőjében (jó, korábban volt rá példa, de arra én már nem nagyon emlékszem) a Story4Tv mellett a küzdelemsorozat meccseit év közben is közvetítő másik adó, a DigiSport is…..
Houdini 2010.05.12 21:26:23
@sunshne_77: gondolom több százezer nem Digi előfizető évek óta tudja, hogy majd valamikor 2010-ben a Digi-n fogja csak tudni nézni a BL meccseket, csak olyan agyalágyultak, hogy nem váltanak, mert szeretik szopatni magukat....én igenis anyázok, mert nem sejtettem 8 éve, hogy Digire kellett volna berendezkednem. Ráadásul Ómolnár barátunk csatornája sincs a kínálatban nálunk.