Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dinkainka

0 bejegyzést írt és 2104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neírdalá János megint aláírta. ..
Dinkainka 2019.12.19 04:14:18
@Szergej Szergejevics Szergejev: 7710 ft, mert emelték. Bajuszos szar megszólalt!
Az 1700-as évek végén született az a „herderi jóslat”, ami egyaránt megrémisztette és munkára sarkallta a reformkori nyelvújítókat és ami félelemmel tölti el a mai magyar miniszterelnököt. A jóslat így hangzik: „A magyarok, mint az ország lakosainak legcsekélyebb része, most szlávok, németek,…..
Az alábbi cikket Alain de Botton -  "Why some countries are poor and others rich?" videója ihlette, a saját gondolataimmal kiegészítve itt-ott.. 196 ország található a Föld nevű bolygón.Közülük 25 nagyon gazdag, azaz az egy főre eső átlagos vagyon évente meghaladja a 100.000 USD-t.Sokkal több ország…..
      Ez az ironikus mondat, ami a mai bejegyzés címe lett, nem az én érdemem, de olyan jól hangzott ott a Kossuth-téren a Pride felvonulás előtt, hogy úgy éreztem, muszáj kölcsönöznöm az adománygyűjtőpáromtól. Zseniálisan kifigurázza egy másik önkéntes ismerősöm által “soft homofóbiának”…..
A közösségi oldalak ügyeletes szenzációja Orbán Viktor térdeplése a budai karmelita-kolostor erkélyén. Nick Vujicic végtagok nélküli prédikátor társaságában imádkozik, vagy legalábbis magába száll. Hívei erősnek tartják a fényképet, és rajonganak érte. Akik gyűlölik, képmutatónak vélik, és…..
          Majd egy éve voltam egy konzervatív meetingen. Igyekeztem a legkevésbé liberális arcélem mutatni, már amennyire az ezzel a pónemmel egyáltalán lehetséges. Megnéztem, hogy milyenek ezek az emberek élőben. Az egyik jeles konzervatív (nem gúnyolódom, tulajdonképpen tényleg az) filozóf…..
Dinkainka 2019.08.20 07:47:26
@heptakontanonaéder: Én nem mondanám, hogy kikupálódott!Putris a kinézete most is. Lóg a gatya rajta, az öltöny alsó gombját begombolja, a kezét zsebre dugja.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
Dinkainka 2019.08.03 21:00:33
Már megint vannak egyrészt a szakmai-tudományos szempontok, másrészt pedig a család üzleti érdekei. És hát tudjuk, melyiké az elsőbbség...
Dinkainka 2019.07.16 03:52:28
@Cycmen:Babár és ostoba vagy! Semmivel nem vagy különb azoknál, akik ókori romokat robbantottak fel az istenük nevében!
Lehet-e visszafogottan migránsozni, vagy úgy kiszorítani az országból a CEU-t, hogy közben mégis itt maradjon? El lehet-e játszani, hogy minden rendben van az igazságszolgáltatással, amikor a legkirívóbb korrupciós ügyekkel érdemben nem hajlandó foglalkozni az ügyészség? Ilyen kérdések tolulnak fel…..
Dinkainka 2019.06.15 12:35:24
@MAXVAL bircaman közíró: Harc az elmebetegséggel, de Orbán vesztésre áll!
A legutóbbi napok miniszterelnökök jegyében teltek el. Boross magyarkodott, Bajnai kormányozott, Gyurcsány orbánozott, Orbán pedig biológiázott. Lefülelt mondatok.     Mészáros Lőrinc a kisvasút után nagyvasutat építhet. (Para-Kovács Imre publicista a Budapest-Belgrád sínpárról, hvg.hu, május…..
Dinkainka 2019.05.13 07:38:20
       "El kell szomorítanom Hellert. Orbán Viktor kimagasló szellemi képességekkel rendelkezik. Kevés hozzá fogható intellektus van, olyan, aki tájékozottságban, nyitottságban, műveltségben felvehetné vele a versenyt. (Schmidt Mária)"               Ha Heller Ágnes ismerné Orbánt a…..
Dinkainka 2019.04.13 02:43:33
     1976-ban mutatták be a Szakonyi-Gogol féle Holt lelkek-et a Madách Színházban.    Ilyen volt Dózsa László Nazdrjov földbirtokosként, a Csicsikovot játszó Haumann Péterrel és  a zseniális karakterszínész Gyenge Árpáddal, aki Mizsujevet játszotta.  Ezt a darabot nemrég láttam a Sufniban,…..
Dinkainka 2019.03.12 20:20:34
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
A gazdagok villákban mulatnak, a szegények vagy buta sorozatokat vagy együgyű kvízműsorokat néznek a tévében, és abban reménykednek, hogy egyszer talán nekik is lesz annyi pénzük, mint a politikusoknak. Paolo Sorrentino, a még mindig nagyon fiatal olasz rendező olyan helyként ábrázolja hazáját, ahol…..
Dinkainka 2019.01.04 06:16:36
@István Tamasi: Sokkal karcsúbb, és jobb az ízlése is! Hiába, nem olyan közegből jött.
Áder János tegnap aláírta a rabszolgatörvényt, majd áldott karácsonyt, békés ünnepeket, nyugodt és boldog új évet kívánt Magyarország minden állampolgárának, de azért leginkább a munkavállalóknak... Megdöbbentő cinizmus, ugye? Orbán Viktor pedig, aki soha nem elégszik meg a második hellyel, péntek…..
Dinkainka 2018.12.21 17:07:39
A Gruevszki-ügy úgy fest, mintha a magyar kormány úgy szeretett volna szívességet tenni Moszkvának, hogy közben az ne veszélyeztesse nyugati kapcsolatait, viszont a Kreml szándékosan kényszerítette volna a részletek kiszivárogtatásával színvallásra a magyar kormányt. Röviden: Orbánt pofára ejtették...
Dinkainka 2018.11.20 18:11:15
Egy biztos: már nem kezdődhet rosszul a jövő év. Megalakul Kásler Tízparancsolat Miklós nagy álma, a Magyarságkutató Intézet. Apró öröm, hogy egy másik, orbánista gittegyletet, a nyelvstratégiait megszüntetik...
A közszolgálatinak csúfolt televízió is szükségét érezte annak, hogy beszálljon Orbán Ráhel oldalán az úgynevezett pelenkaháborúba, ugyanis az érintett ma már nem egyszerűen a miniszterelnök egyik gyermeke, hanem bizonyos értelemben a szellemi örököse is. Így aztán, aki szóvá teszi, hogy Orbán…..
Dinkainka 2018.08.25 06:07:18
A testépítés egyik alapgyakorlata a fekvenyomás. Mivel ez az egyik legnagyobb izomcsoportunk, ezért a megedzésére külön figyelmet és időt kell szentelni. Ma már elképzelhetetlen egy edzőterem fekvenyomó pad nélkül. Az otthon edzőkkel ugyan ez a helyzet: a kézi súlyzók beszerzése után a következő…..
Noha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora…..
Dinkainka 2018.08.14 03:55:48
@merjünknagyotálmodni: SzaRULE jön ez le!
Széles nyelvcsapásokkal ismét bizonyította hűségét Orbánhoz a Terror Háza igazgatója, a Figyelő tulajdonosa a le Monde hasábjain. ..
Dinkainka 2018.08.05 09:47:10
   Parragh László csempe- és szaniterkereskedő elmagyarázta Krúg Emíliának (ő az ATV műsorvezetője) az alapkutatást. A mibenlétét nekije, hogyan látja ő, a csempe- és szaniterkereskedő az alapkutatást.  Gondoltam, hogy én meg elmagyarázom Parragh úrnak a szaniterkereskedést. Nem, nem tudom mi az a…..
Dinkainka 2018.08.04 09:47:20
Bőven túlmutat az MKKP-MÁV-konfliktus egy bicikliút építésén Rákosrendezőn: az egész ország és az állam mentális állapotát tükrözi...
A törvény betűje szerint jogunk van tudni, mennyi közpénzből és hová utaznak állami vezetőink. Megfelelő garanciák híján egy kekeckedő minisztérium azonban alaposan megnehezítheti a tájékozódást. Számos más esetben is megfigyelhető, hogy az állami szervek elmennek a falig, csak hogy eltitkolhassák,…..
Dinkainka 2018.07.17 07:58:39