Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ráérek

0 bejegyzést írt és 618 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarján András blogja Bringa 2020.10.04 12:14:05
        Nagyon későn, 1962-ben, huszonkét éves koromban tanultam meg biciklizni. Történt ugyanis, hogy az egyetem terepgyakorlatot szervezett a Mátrában, ahol vagy gyalog, vagy kerékpárral lehetett közlekedni. Indulás előtti nap kimentem a Városligetbe a kölcsönzőhöz, gondolván nem lesz ez olyan…..
Évek óta kedvelt célpontunk a tatai Öreg-tó, mert egyszerre tud vadregényes lenni, mégis jól ki van építve, vannak kellemes büfék, éttermek, bicajozás mellett lehet kajakozni, strandolni, és estefelé kis hangulatos belvárosi sétával, fagyizással, kávézással lehet lezárni a napot. Budapestről…..
Ráérek 2020.08.11 12:10:30
Olyan jó, hogy egy ideje az Index szemlézi a blogotokat! Nagyon tetszik. :)
Bár egy generációval idősebb korosztályba tartozunk (unokák még nincsenek, de remélhetőleg hamarosan lesznek :) ) - már most gyűjtjük a majdan szóbajöhető bringás útvonalakat.

Nemrég voltunk a környéken, az alábbi poszt nyomán tekertünk le Tatáról a Dunához. Ajánlom jó szívvel:
hellodunagerecse.blog.hu/2018/07/11/kerekpartura_tatarol_a_dunaalmasi_forrasokhoz

A kamaraerdei posztotokhoz akartam még a múltkor ajánlani a Törökbálinti tóvárosi tavat, ha esetleg nem ismernétek. A 41-es villamos kamaraerdei végállomásától - át Budaőrs -Törökbálint-Pistályon (kevés főúti átkeléssel) viszonylag könnyen megközelíthető. Szép csendes hely, lehet piknikezni, gyerekeket futtatni. Az egyik oldalán fullextrás kerékpárút van (állítólag ez is része lesz a Bp-Balaton kerékpárútnak... Ha egyszer megvalósul). Sajnos körbebicajozni nem lehet, mert a másik oldalt a horgászok kisajátították maguknak. :(
További jó tekerést, ígérem, hogy hűséges olvasótok maradok.
Egy kora 60-as (lélekben fiatalabb :-D) szenvedélyes bringásnő.
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
Ráérek 2020.06.17 20:24:43
@desw: Azért nem akarja felfogni, mert a ellenkeznek a tények a prekoncepcióival.
Ráérek 2020.06.17 20:25:11
@desw: 10pontos! :-D
Ráérek 2020.06.17 20:26:38
@Kikívánkozott belőlem: Nem értetted meg az ábrát, igaz?
Éry Balázs Cigánybűnözés 2020.06.08 14:08:30
Fura dolog az előítélet; ha valahol cigányozni kezdenek, nekem rögtön az érsebészet jut az eszembe.  Ahogy a szám elé kaptam a kezem, mindenem csuromvér lett. A többiek sóbálvánnyá merevedve figyelték a horrorfilm-jelenetet. Imént még az asztalnál ültem az adyligeti határőrlaktanya…..
Ráérek 2020.06.10 14:46:53
@ostvan2: " ha normálisan állok hozzájuk, akkor ők is hasonlóan viselkednek. "

Ezt meséld el azon idős emberek vonatkozásában, akik az ún. öregezés áldozatai lettek. :-(((((

Többnyire olyan emberek, akik munkát adtak a környékbeli cigányoknak, segítették őket, a gyerekeknek sütit sütöttek, stb. stb.

Tucatszám volt ilyen gyilkossági eset, hogy az ilyen idős embereket pár forintért, apróbb vagyontárgyakért kiraboltak és megöltek. :-(((
Abszolút cigányokra jellemző módszer, ők maguk hívják ezt a "műfajt" öregezésnek.
utaZol Csepel-szigeti Bringakör 2020.06.07 14:30:23
Egy érdekes felhívásra lettem figyelmes a Magyar Kerékpárosklub oldalán – a Csepel-szigeti Bringakör elnevezésű teljesítménytúrára. A szigetet amúgy már sokszor bejártam két keréken, azonban a túrakiírás olyan pontokat is érintett, amelyeket még nem láttam, ezért úgy határoztam, hogy – a…..
2020 első külföldi kiruccanása egy, Sopronból megejtett bécsi utazás volt. De, hogy pontosan miért is, arra később visszatérünk, előtte azonban jöjjön egy pár általánosság az osztrák főváros villamosairól, valamint a bécsi villamostörténelem fontosabb történései a kezdetektől napjainkig valamint pár…..
Igen is és nem is. És mindez nem szubjektív vélemény, hanem jogszabályokon alapuló álláspont; és nem a sajátom, hanem az Európai Unióé. Miért lényeges mindez? Hát azért, mert egyáltalán nem mindegy, mit eszünk, ugyanis a naponta rendszeresen elfogyasztott táplálék alapvetően befolyásolhatja…..
Ráérek 2019.11.17 17:59:25
Örültem a posztnak. Sokat járok Bécsbe, és meglepetten láttam, hogy ehhez hasonló boltok már jónéhány helyen vannak...
www.houseofhemp.shop/

Annyi időm sose volt, hogy részletesen megnézzem, mifélét árulnak itt, de ahogy nézem, nem csak magból készült termékeket, hanem virágból, egyéb növényi részekből készítetteket is.
Szerintetek ezek milyen termékek???
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
Ráérek 2019.10.05 12:54:07
@bontottcsirke: csinálsz mondjuk 10-15 bulit egy évben - és erre alapozva rendezed be a maradék 350 napnyi életedet?
Érdekes... :)
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Az augusztus sajnos már a nyár legvége minden tekintetben, a kicsiknek jön a suli, a nagyoknak a szabadságmentes munka, mindenkinek kivétel nélkül pedig a lehűlő idő és rövidülő nappalok. Búsulni azonban nincs ok, akinek a kertészkedés a szenvedélye, talál magának bőven elfoglaltságot, és persze…..
Ráérek 2019.08.29 15:16:52
@enrikokaruszo: a "később" alatt azt érted, hogy mondjuk októberben? Tehát még ősszel, de később?
Köszi a tippet! :)
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
Ráérek 2019.08.14 21:51:52
@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos:
"Én Inkább a kiadási szintemet próbálnám a bevételeimhez igazítani. Ha a bevételi szint SZÁMOMRA elfogadhatatlanul alacsony életszínvonalat tesz csak lehetővé, akkor pedig azt próbálnám meg emelni."

Tökéletes megfogalmazás. Abszolút egyetértek.
És igen, sajnos nagyon sokan hírből sem ismerik a pénz beosztását. Ez is vezethet az ún. szegénységhez, a hó végi nadrágszíjhúzáshoz. Ezér szegénynek érzi magát. De hó elején meg dőzsöl, szórja a pénzt.
Messze vezet, nem is tartozik szorosan a poszthoz, de nekem érthetetlen látni, hogy kollégák, akik fele annyit keresnek mint én, olyan dolgokra szórják a pénzt, amit én (a dupla fizetésemmel) luxusnak éreznék. OK, nem szólok bele, saját dolga.... De amikor ugyanő elkezd rinyálni, hogy itt a hó vége, azért magamban mormogok egy kicsit. :-D
Norvégia a középosztály, felső-középosztály és a gazdagok országa. És ez olyannyira tökéletes állapotleírást hozott ebben az országban, hogy a vagyonosokat, vagy a stabil anyagikkal rendelkező embereket pontosan így képzeljük el, ahogy ők élnek és kinéznek. Norvégiában az állampolgárok biztonságban…..
Ráérek 2019.06.14 13:15:30
@legyetek: pont most akartam írni, hogy a szenet is eladják a dánoknak, majd az azzal termelt el. energiát visszavásárolják. Magyarul: exportálják / áthárítják a környezetszennyezést Dániára.
Így könnyű null-emissziót csinálni...
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
Ráérek 2019.03.28 14:09:56
@Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos: Köszönöm mindannyiótoknak a válaszokat. :-) Igen, én is azt okoskodtam ki, hogy egy utazási iroda közbeiktatásával lehet megoldani a problémát. A könyvelő még csak-csak hajlandó lenne a rugalmasságra, de egy nemzetközi projektben kell elszámolnom a repjegyet, és a fafejű kontrollerek (sajnos magyar szervezet) nem ismernek kegyelmet. Nézi a checklistet a kontroller, és ha valami hiányzik, gondolkodás, logikus magyarázat figyelembevétele nélkül visszadobja. :-( No de nem is akarlak benneteket ilyesmivel terhelni. SZóval köszi mindenkinek.
Élet a kertben Komposzt. 2019.03.25 12:58:14
A talajban lévő tápanyag egy részét a megtermelt növények minden évben felhasználják. A kertész feladata ennek a tápanyagnak a pótlása. Kiskerti körülmények között a komposztnál jobbat erre még nem találtak ki szerintem. A komposztot magam állítom elő, ennek folyamata több év alatt alakult ki,…..
A chili con carne is egy közkedvelt egytálétel, nem macerás elkészíteni, tápláló, laktató, egészséges és finom. Az igazán csúcsszuper benne pedig, hogy az unikornisok is ehetik, ugyanis nem igényel különösebb szuper erőt az állati eredetű összetevők likvidálása, már csak azért sem, mert az eredeti…..
Ráérek 2019.03.18 12:31:39
@Attilajukkaja: Én mindig csokit dobok bele, a 70-80%-os feketecsoki tökéletesen megfelel. Tényleg fantasztikus ízt ad, egyáltalán nem érződik ki belőle.
Még decemberben/januárban írtam meg előre egy rakás kölni bejegyzést a blogba: úgy állítottam be, hogy minden kedden automatikusan kimenjen publikusra egy-egy belőlük. Csak most, utólag látom, hogy a mai napra szóló nem éppen vidám témáról szól, ami különösen rosszul veszi…..
Örök igazság: ha igazán jót akarsz sütni-főzni, akkor nem érdemes - sőt, tilos - az alapanyagon spórolni. Sok dolgot ki lehet váltani más, olcsóbb és könnyebben beszerezhető variációval, és az a végeredmény is finom lesz, de sok esetben tényleg nem éri meg. Ezt tapasztaltam…..
Ráérek 2019.01.30 18:29:41
@Arthur Arthurus: Abszolút egyetértek veled! Épp a múltkor kínáltak meg vendégségben egy alapvetően finom zserbóval. De a tetején lévő csokimáz egy katasztrófa volt. Ha már az ember belefeccöl egy csomó pénzt (a dió jó drága...) kár garasoskodni a csokimázon.
Ha már az ember apait-anyait belead, legyen jó minőség! Inkább eszem egy vékony szelet kiváló minőséget, mint három szelet ócska margarinos borzalmat.
A tegnapi (kutyakonzerves) bejegyzésemet követő hozzászólások két részre oszthatók, Akik még tegnap kommenteltek, inkább a szociális mozzanatot vonták kétségbe, akik viszont éjfél óta szóltak hozzá, a jogit pedzegették. Nem vagyok jogász, ezért maradnék a kétségkívül indokolt kérdésnél: vajon a…..
A családpolitikával, családtervezéssel kapcsolatos közbeszéd hangsúlyos részét képezi idehaza az a jelenség, mely szerint kormányzati és ellenzéki politikusok rendre azt latolgatják, hová szülessen és hová ne megfelelő számú gyerek, és hogy mely körökben mennyi a megfelelő létszám. Mindeközben –…..
Ráérek 2018.12.27 14:37:59
@rigolya2: te egy kisgyereket napi 100 ft-ból meg tudsz etetni úgy, hogy jóllakjon? 3e ft-os fogamzásgátlóról beszélünk!!!
    Tegnap a hvg.hu lehozott egy "munkaszerződés tervezetet", amelyben már a 400 órás túlmunkáról van szó. Gyanúsnak tűnt, írtam róla egy kommentet. Egy kommentelő kolléga még gyanakvóbb volt, és beütötte a keresőbe a kulcsszavakat. És hát van egy oldal, ahol ugyanez a szöveg, mint osztrák jogi…..
Ráérek 2018.12.18 19:30:57
@incze: Hát aki ezt hamisíította, baromira nem értette a dolgát. Ugyanis egyetlen munkaszerződésben, vagy -módosításban sem szerepelnek olyan értelmező bekezdések, ami a MT-ben egyértelműen le van írva. Arról nem is beszélve, hogy egy akármilyen kelet-mo-i cég miért írna bele olyasmit, hogy szociális intézményeknél, vagy tömegközlekedési cégeknél mi a szokás...?

Ez egy tájékoztató, Ausztriába készülő munkavállalók részére.
Semmilyen formában nem alkalmas munkaszerződés módosítás céljára.
Nagyon benézte ezt a HVG.
De még mindig semmi nyilatkozat, helyesbítés, elnézéskérés a főoldalon.
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
Ráérek 2018.12.10 14:43:37
@kodacx: ja persze... minden a fehérek hibája...
LOL
Álságos módon "ne szakítsuk ki őket" - így aztán még 6- 7 generáció múlva is a deviáns magatartási formákat fogják továbbörökíteni...
Gratulálok! :-s
Kisebbségi csoportok teljes jogfosztása, kriminalizálása, a kritikus hangok elfojtása, az egypártrendszer bebetonozása - egyszóval az autoriter kormányzás kialakulása nem forradalommal jön el, hanem egészen apró lépésekkel. Ezek közül az egyik a választók érzékenyítése, pontosabban érzéketlenné…..
Ráérek 2018.12.08 12:02:28
@boborján20: gratulálok, ennyi eszed van, hogy a minimálbéredből vettél egy nácibunkót. :-DDD
Ráérek 2018.12.08 12:18:29
@boborján20: Nyilván az egész német sajtó a magyar kormány kezében van.... Azért írnak erről az agyrémről mindenhol...
LOL
  Október közepén életbe lépett az új hajléktalantörvény. Azóta másról sem hallunk, csak tiltakozásokról, petíciókról, tüntetésekről. Gyurcsány Ferenc - szolidaritásként a fedél nélkül élőkkel - kicsiny frakciójával egy egész éjszakát a parlament lépcsőjén töltött. Hernádi Judit nem csak tüntetett,…..
Ráérek 2018.11.07 12:55:48
@Ráérek: Na itt a cikk: magyaridok.hu/velemeny/keretlen-hajlektalanbaratok-3569855/

"Budapesten például a becsült adatok alapján a mintegy hétezer hajléktalan közül – Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint – legfeljebb háromszázan tartoznak ide. Ők azok, akik mondjuk hálóteremként vagy éppen bandázási terepként használják az aluljárókat és a közparkokat."
Ráérek 2018.11.07 12:58:11
@G. Nagy László: szívesen lefordítom, ha nem tudsz angolul.
the miraculous 91 percent reduction in chronic homelessness appears to be driven by changes in how people were counted, rather than by how many there were.

Magyarul: számbűvészkedés.
Milyen alapon tekintenek bárkit is hajléktalannak - ezzel bűvészkednek.