Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.B.

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
G.B. 2008.12.05 11:06:06
A Nógrádiék által mondott cél, hogy valahogy visszavezessék a gyerekeket az olvasáshoz. Ehhez találták ki ezt az eszközt, erről az eszközről vitázunk, hogy jó-e.
1. Ha valóban ez a cél -és nem mondjuk fantáziálatlan írók biztos pénzszerzési akciója-, akkor ez egy jó cél, nincs vita: a gyerekek nem olvasnak. És szellemi fejlődésük -annak elmaradása- miatt ez bizonyosan nem jó.
2. A következő dolog azt vizsgálni, jó eszköz-e ez ehhez a célhoz. Szerintem sincs életkorhoz igazítva a kötelező olvasmányok köre, a példánál maradva: egy gyerek akkor szembesül Jókai romantikus, hömpölygő tájleírásaival, amikor még csak az eseménytörténet érdekelheti, nincs még érzéke irodalmi stílusokra, esetünkben a romantikára. Ebben a tekintetben pártolom a kezdeményezést, sőt tetszik Árpád analógiája a für Elise-re.
3. Az érdemi vita talán tényleg ott van, amit a cikk végén kiértettem: olyan társadalmat akarunk-e 10-20 év múlva, ahol van egy magát felkenő szellemi elit, meg a proli többség, közöttük szakadék, és nem értenek szót egymással. Szerintem ehhez kicsi ez az ország, nem akarunk "Brazília-modellt", nem szabad hagyni. És ebben az értelemben, a szellemi elit felelősségeként igenis terjeszteni kell a tudást, nem elzárni keveseknek.
Vagyis talán az ilyen kísérletekhez nem úgy kéne viszonyulni, hogy ez szentségtörés, pusztítsuk el, hanem meg kéne vizsgálni, hogy teljesíti-e a célt, és ha nem, új eszközt kitalálni erre az egyre nagyobb problémára.
Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..
"Seeking no truth, winning is all find it so grim, so true, so real" Törökországnak nyernie kellett tegnap. A Svájc elleni ramazuri után 6 meccsüket voltak kénytelenek zárt kapuk mögött, ráadásul idegenben játszani és pont a tegnapi mérkőzéssel térhettek vissza híresen…..
G.B. 2007.09.13 10:20:28
Hogy az összeesküvés-elmélet mennyire áll, ahhoz azért még néhány dolgot jobban körül kéne járni. Pl. keveslem a cikkben a skót játékvezető személyes felelősségének felemlegetését is (akiről,- lám az angolok figyelnek a skótokra- a wikipedia már tartalmazza is, amit kell: en.wikipedia.org/wiki/Stuart_Dougal)
Szóval vizsgáljuk meg mit csinált a bíró. Legyünk pozitívak, tegyük fel, hogy tényleg nem látta.
Akkor számtalan lehetősége lett volna. Elsőnek ott van, hogy konzultál a patjelzővel, vagy szögletet ad, kirugást, kifelé szabadrugást, vagy visszafújja a szabadrugást, ezek mellett persze adhatott volna 11-est is, kiállíthatta volna a kapust is, és utolsó opcióként szimulálásnak is tekinthette az esetet (persze ekkor se kell feltétlenül kiállítani, bár 16-oson belül ezt már előírják).
Ezeket az opciókat (8 db! csak amit én összeszámoltam) mind mérlegelhette volna miközben lefutotta a 60 m-ert, ami közte és az eset közt volt. De nem, azt választotta, hogy kiállítja Gerát. Szóval nekem nem az fáj, hogy nem adta meg a 11-est (azt még úgyis be kellett volna rugni), hanem a rendelkezésére álló döntési alternatívák közül kiválasztotta a legrosszabbat, példátlanul belenyúlva a meccsbe, emberhátrányba hozva minket. És az Európa bajnokságra segítve a törököket (a norvégok ennek nyilván nagyon örülhetnek).
Ezeket mind végiggondolva áll igazán az összesküvés elmélet, és válik a skót minden idők legaljasabb és legkorruptabb bírójává.
Milyen örvendetes, hogy a fiatalok egyre odaadóbban érdeklődnek a borkultúra iránt. Milyen nagyszerű, hogy a magyar kormány is szereti a bort. (Igaz, hogy inkább csak a vöröset és a száraz fehéret, a tokajit nem nagyon, mégis.) Milyen kár, hogy még 2007-ben is megszívathatják a…..
comment:com Azurák a Mokkában 2007.09.12 09:00:00
Havas Henrik volt a reggeli műsorvezetők Fekete Pákója, mindig számíthattunk egy verbális seggmutogatásra, vagy Pákó csokipénisz kínálgatásához hasonló riporteri gesztusra. És Havasnál se lehetett tudni, hogy tényleg ennyire sötét, vagy ez csak egy szerep. Mondjuk a…..