Adatok
alexchef
0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
20 éves üzletvezetőknek.............. :-)))))
2011.03.26 21:01:00
Egy kis vicces poszt, ami mégis nagyon komoly!A mai helyzetet jól tükröző ironikus hirdetés az expressz.hu honlapról! "........30 éves szakács 40 év gyakorlattal állást keres! Tanulmányaimat külföldön végeztem kizárólag Michelin csillagos Séfek keze…..
alexchef
2011.03.31 00:01:53
@Domenique: Szia!!Sok mindenbe egyetértek veled,föleg az egy személyes konyhákkal kapcsolatba.Valamikor réges régen én is üzemi konyhán a Pest-Budai Vendéglátó vállalat tanulójaként gyártottam a fasirtot.Majd felszabadulás után Hotel Sylvánus,és Novotel Budapest-be voltam szakács.Kényelmes volt pár kaja 8-óra alatt szóval jó volt.De amikor kétszer annyipénzt kináltak a Amerikai úton a Noskó féle Csalogató vendéglöbe bele vágtam.Egy konyhalánnyal egyedül.Vasárnap fél 12-töl du 4-ig a agyam leszakadt annyi meló volt!!Akkor még volt pénzük az embereknek étterembe járni.Hát jó kiképzés volt ez akkor!!Egy két nagy arcú szakács müvészt bedobnám ilyen helyzetbe még ma is!!
A "Trendi" "Tehát miért is tartunk itt.?" Domenique kérdése 1. rész Igen "trendi" manapság éttermet nyítni"menő dolog"gondolják egyesek. Bejön a vendég"oszt dől a lé"ezt is sokan ílymód hiszik.…..
alexchef
2011.04.01 00:13:45
@Domenique: Szia!!
Mielött belekezdenék magamról pár mondat.46éves vagyok Pesten születtem itt éltem,élek és itt is akarok meghalni.A Erdélyiekröl szeretnék pár szót.Nekem nincs rokonom Erdélybe és tavaly jártam ott elöször ott.Amit le irtál valóságos volt kb.5-8évvel ezelöttig.Úgyanis eltüntek már nem nagyon vannak már Pesten!!Tavaly személyesen megtudtam Kolozsváron miért!!Úgyanis egy új étteremnek kellet volna a chéfje lennem a városközpont mellett.Megkértem vigyenek körbe hogy milyen alapanyag források vannak.Tény hogy a piacuk egy fokkal rosszabb,de felépitettek egy fúlos Pólus centert,Corát és olyan Metró áruházat hogy a választék a milyeinknél sokkal fullosabb!!A lényeg a fizetés ird és mond 1800eurót akartak fizetni!!!!Na ez a lényeg!!Szép csöndbe elhaladtak melletünk és röhögnek rajtunk.Hát ennyi.
Mielött belekezdenék magamról pár mondat.46éves vagyok Pesten születtem itt éltem,élek és itt is akarok meghalni.A Erdélyiekröl szeretnék pár szót.Nekem nincs rokonom Erdélybe és tavaly jártam ott elöször ott.Amit le irtál valóságos volt kb.5-8évvel ezelöttig.Úgyanis eltüntek már nem nagyon vannak már Pesten!!Tavaly személyesen megtudtam Kolozsváron miért!!Úgyanis egy új étteremnek kellet volna a chéfje lennem a városközpont mellett.Megkértem vigyenek körbe hogy milyen alapanyag források vannak.Tény hogy a piacuk egy fokkal rosszabb,de felépitettek egy fúlos Pólus centert,Corát és olyan Metró áruházat hogy a választék a milyeinknél sokkal fullosabb!!A lényeg a fizetés ird és mond 1800eurót akartak fizetni!!!!Na ez a lényeg!!Szép csöndbe elhaladtak melletünk és röhögnek rajtunk.Hát ennyi.
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Szerintem "akasztani" kéne a lehúzókat!!!!
2011.03.03 14:40:00
Az alábbi e-mail kering az éterben! Kérek mindenkit, hogy senki ne dőljön be nekik. Az aki pénzt kér előre azok a Te lehúzásodra szakosodtak!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE DŐLJ BE NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
alexchef
2011.03.17 00:08:12
@pacemaker: Szia Pistim!!Unod a Balatoni levegöt??Majd a közeljövöbe összefuthatnánk!
Üdv.a te chéf barátod!!S.
Üdv.a te chéf barátod!!S.
alexchef
2011.03.25 00:13:03
@pacemaker: Drága Pistim!!
Megint beletenyereltél a sürüjébe??!!
Ja egy vigasz neked!!Azt susogják a verebek hogy Gianni is árulja már az éttermét!!Üdv.ALEX
Megint beletenyereltél a sürüjébe??!!
Ja egy vigasz neked!!Azt susogják a verebek hogy Gianni is árulja már az éttermét!!Üdv.ALEX
alexchef
2011.03.27 22:06:34
@Domenique: Hát láttam egy két nagyon nagy arcot elsüllyedni mostanába!!Meg nem zörög a haraszt::::):)
Amuci "alszakács" körkérdése: Azt tapasztalom, hogy nincs egy egységes etalon, amihez igazodhatna, amit követendőnek tartana a magyar szakács társadalom. Ezért is lehetnek ilyen ellentétek, a résztvevők között. Alakulhat itt akármilyen szakmai egyesület,…..
Dani!Köszönöm, hogy megosztod velünk a véleményedet.De az első sorban lévő dicséreted rólam kicsit túlzó, de jól esik.:-))) "......Üdvözlöm! Levelem célja nem több mint hogy kifejezzem elismerésem,tiszteletem Ön,mint kiváló szakmabeli,és mint kitűnő blogiró…..
alexchef
2011.02.23 01:07:16
@Dakra: Kedves Dakra!!
Igen nekem sikerültek a dolgok!!De 1984-ben!!!Az hány éve volt??!!Igen akkor tényleg volt szakmai megbecsülés,meg szamár létra amin lehetett feljebb jutni!!Most 28 év szakmai múltal egy kalap alá vesznek egy O.K.J.-tés szakácsal aki most végzett!!!Igen én büszke voltam hogy egy konyhába dolgozhattam Magyarország összes oscar dijas mester szakácsával!!Ma szarnak a fejemre!!!Mondja meg valaki nekem mért nincs O.K.T.-és ügyvéd,mozdonyvezetö,mérnök,vagy fogorvos??Nem érzem hogy a mi szakmánk kevesebb lenne a többinél,de tényleg mért van igy!!???
Igen nekem sikerültek a dolgok!!De 1984-ben!!!Az hány éve volt??!!Igen akkor tényleg volt szakmai megbecsülés,meg szamár létra amin lehetett feljebb jutni!!Most 28 év szakmai múltal egy kalap alá vesznek egy O.K.J.-tés szakácsal aki most végzett!!!Igen én büszke voltam hogy egy konyhába dolgozhattam Magyarország összes oscar dijas mester szakácsával!!Ma szarnak a fejemre!!!Mondja meg valaki nekem mért nincs O.K.T.-és ügyvéd,mozdonyvezetö,mérnök,vagy fogorvos??Nem érzem hogy a mi szakmánk kevesebb lenne a többinél,de tényleg mért van igy!!???
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Közkívánatra! Telefonszámokról, e-mail címekről:
2010.11.22 11:26:00
Többen is említettétek, hogy jó lenne a „Nem értem” című bejegyzésből kiindulva egy olyan, ahova be lehetne írni az azonosíthatatlan, freemail, citromail, job, etterem22, STB. munkakínálók azonosítását. Ide írjátok a komolytalannak,…..
alexchef
2011.02.07 17:11:55
@Koch:
Most ilyenkor kérdezném hogy mernek ilyet leirni??Hol a Munka ügyi szabályok?? Hol a HACC-pés elö irások??A tulaj vagy örült,vagy mindenkit lefizet!!Ilyen pénzért még a Erdélyiek is kiröhögik!!
Most ilyenkor kérdezném hogy mernek ilyet leirni??Hol a Munka ügyi szabályok?? Hol a HACC-pés elö irások??A tulaj vagy örült,vagy mindenkit lefizet!!Ilyen pénzért még a Erdélyiek is kiröhögik!!
alexchef
2011.02.08 10:40:12
@Koch: Kedves Koch!!
Teljesen igazad van!!Tavaly nyáron Kolozsváron kint voltam egy munka megbeszélésen,hogy mint konyhafönök dolgozzak náluk egy teljesen új étterembe ahol ird és mond 1800eurót kináltak.Sajnos a haza járás a heti egy szabadnap miatt nem volt megoldható.Ha itthon azt mondom hogy 1500ft-os nettó órabér 27év szakmai tapasztalattal akkor mint ha egy örült lennék az ürböl úgy néznek rám!!Most olvastam lassan 400forint lessz egy kiló kenyér.Ha igy haladunk egy órai kemény munkáért kapunk egy kiló kenyeret!!Le süllyedtünk egy jó Afrikai szintre.Tragikus!!
Teljesen igazad van!!Tavaly nyáron Kolozsváron kint voltam egy munka megbeszélésen,hogy mint konyhafönök dolgozzak náluk egy teljesen új étterembe ahol ird és mond 1800eurót kináltak.Sajnos a haza járás a heti egy szabadnap miatt nem volt megoldható.Ha itthon azt mondom hogy 1500ft-os nettó órabér 27év szakmai tapasztalattal akkor mint ha egy örült lennék az ürböl úgy néznek rám!!Most olvastam lassan 400forint lessz egy kiló kenyér.Ha igy haladunk egy órai kemény munkáért kapunk egy kiló kenyeret!!Le süllyedtünk egy jó Afrikai szintre.Tragikus!!
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Kis adalék egy körülményes szállodaigazgató post-hoz.
2011.01.11 09:03:00
"......Szia! Tudtad,hogy a K....(moderálva) Árpád valójában földrajz-töri szakos tanár? Azonkívül,hogy egy sunyi kis jellemtelen szar,törtető a végtelenségig. Bizonyítani akar a tulajnak,hogy a Boutique is olyan nagy forgalmat fog bonyolítani,mint a nagy testvér.Az…..
alexchef
2011.01.30 16:59:24
@Stewie29: Kedves Stewe29!!
A gabicának adott válaszod jellemzö a mai vendéglátásra.Az hogy teljesen képesités nélkül vannak ma szállodákba éttermekbe vezetök,akik teljesen nagy képü arogánsak is ráadásul, a személyzetet teljesen rabszolgának nézik.Az hogy valaki négy és fél évig kitart egy munkamellett,és próbál szarból várat épiteni utánna a senkiházik beletiporják a földbe ez szégyen.Magamról annyit voltam szálloda chefje hosszú évekig sajnos mostanába többször is beszivattak bérkifizetéssel,de épp ezért most készülök a harmadik munkaügyi peremet elinditani.Természetesen a elsö kettöt már megnyertem.Most is a 7.kerbe összeraktam egy olasz éttermet ahol teljesen hülye orosz tulajdonosok vannak
akik másfél honapi munkámat kemény 40ezer forintal honorálták.Mire készlett a étterem személyzetet is toboroztam,addig egy mümalyer seggnyalót mellém felvettek aki még a megnyitón se nagyon akart dolgozni akora arca volt.De két honap után a talpnyaló kavaró gép aki a Symból központi chéfje volt,ki rúgták mert egy csomó hiánya lett.Ennyi a nagyképü "szuper szakemberekröl,Aki nem tudott egy kis éttermet beüzemelni se!!Hát ennyit szerettem volna leirni.Üdv. ALEXCHEF
A gabicának adott válaszod jellemzö a mai vendéglátásra.Az hogy teljesen képesités nélkül vannak ma szállodákba éttermekbe vezetök,akik teljesen nagy képü arogánsak is ráadásul, a személyzetet teljesen rabszolgának nézik.Az hogy valaki négy és fél évig kitart egy munkamellett,és próbál szarból várat épiteni utánna a senkiházik beletiporják a földbe ez szégyen.Magamról annyit voltam szálloda chefje hosszú évekig sajnos mostanába többször is beszivattak bérkifizetéssel,de épp ezért most készülök a harmadik munkaügyi peremet elinditani.Természetesen a elsö kettöt már megnyertem.Most is a 7.kerbe összeraktam egy olasz éttermet ahol teljesen hülye orosz tulajdonosok vannak
akik másfél honapi munkámat kemény 40ezer forintal honorálták.Mire készlett a étterem személyzetet is toboroztam,addig egy mümalyer seggnyalót mellém felvettek aki még a megnyitón se nagyon akart dolgozni akora arca volt.De két honap után a talpnyaló kavaró gép aki a Symból központi chéfje volt,ki rúgták mert egy csomó hiánya lett.Ennyi a nagyképü "szuper szakemberekröl,Aki nem tudott egy kis éttermet beüzemelni se!!Hát ennyit szerettem volna leirni.Üdv. ALEXCHEF
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Most olvastam hogy május 1-töl feloldják a szabad munkavállalást korlátozását Ausztriába és Németországban!!Kiváncsi vagyok hogy fogják elszipkázni a Magyar vendéglátósokat az EU.???Lessz még nekünk melósoknak kánaán a sok szemétládával szemben!!!