Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eva-ker

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen…..
eva-ker 2010.11.10 23:32:32
Ide másolom a blog szerzőjéhez írt levelemet.
"Kutyaellenesek és bunkók a Hilltopban" címmel jelent meg tegnap egy írás a blogjukon. Sem egyiket, sem másikat nem tűrjük meg környezetünkben. Ezért és a minket sértő írás miatt azonnal utánajártam a történteknek. Mielőtt a részletekre térek ki, meg kell osztanom Önökkel egy fontos tudnivalót: nem engedhetünk be kutyát a borászat étteremébe. Ez nem a mi döntésünk, a minőségvédelem érdekében higiéniai szabály tiltja. Azért, mert a borászat élelmiszerüzem, az étterem pedig a borászat területén működik. Élelmiszerüzembe pedig nem mehet be kutya. (Ezt az étterem esetében magunk is sajnáljuk, úgy általában.)

Ebben a konkrét esetben két nagytestű kutya pórázzal a nyakában, de szabadon bejött az udvarra, nyomában egy társasággal. Egy hölgy lépett csak be az ajtón, ahol pincérnőnk kedvesen, elnézést kérve elmondta, hogy nem engedheti be a kutyákat. Ekkorra a kint maradók megfogták a kutyák pórázát. A hölgy elolvasta a kutyákat tiltó kiírást, és felháborodva, emelt hangon mondta, hogy ilyen nem létezik, mit képzelünk mi magunkról, ők 2 órát autóztak ide. Erre a pincérnő újra elnézést kért. A hölgy kiment, a társaság távozott.

Ami a részleteket illeti: az étteremben voltak vendégek. A társaság nem győződhetett meg erről, hiszen be sem jöttek, a beszélgetés az ajtóban zajlott. Az étterembe nem jött be se tini lány, se az egyik kutya. Így senki nem ordított velük sem.

Megértem a társaság dühét, valóban nehezebb megközelíteni most a Hilltop-ot. A tavaszi esőzések utakat, házakat rongáltak meg a környéken elmosva ezzel a hozzánk vezető legkézenfekvőbb és jól kitáblázott utat. Amúgy a megjelölt úton is ki vagyunk táblázva. Feltételezem ez az egyébként bennünket is épp ennyire zavaró kerülőút adta meg az alaphangulatot, a kutyák ügye már csak lobbantotta a lángot.

Kutya-problémánk sokéves nyitvatartásunk alatt sohasem volt. Más sem, vendégeink mindíg elégedetten távoztak. Az ügyből számunka fontos tanulság, hogy kitesszük a honlapunkra: kutyát az élelmiszerüzemekre vonatkozó szabályozás miatt sajnos nem fogadhatunk. Valóban sajnos.

Tudja, a közösségi médiumok használatának terjedésével ma rendkívül könnyű egy majd húsz éve működő, Angliában is elismert családi vállalkozás renoméját rontani. És nagy felelősség is. Manapság különösen az. Mi inkább építeni akarunk. Eddig is azt tettük. Nyitva hagyom annak a lehetőségét is, hogy Ön is.

Ami pedig a hangulatot, a hozzáállásunkat illeti: győződjenek meg arról személyesen akár inkognitóban, akár egyeztetett időpontban.

Keresztury Éva