Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rony70

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Rat Pack Records Honlapok:www.prestoballet.comfacebook.com/PrestoBallet Fogalmam sincs, hogy Kurdt Vanderhoof miért úgy időzítette a dolgait, ahogy... Nekem személy szerint egy kicsit sem hiányzott a Metal Church, viszont borzasztóan ki voltam éhezve egy új Presto Ballet anyagra. A legutóbbi…..
Kiadó:RN Records Honlapok:www.gatheringofkings.sefacebook.com/gatheringofkingssweden Svédországban királyi nagygyűlést tartottak, de nem a francia napoleonista tábornoktól származó, 1818-ban alapított Bernadotte-ház királyi sarjai jöttek össze, hanem a dallamos hard rock svéd fejedelmei, méghozzá…..
Rony70 2019.01.29 20:49:00
@tipeti: dettó
Szokásomtól eltérően most elhatároztam, hogy nem fogok panaszkodni, pedig személyesen, magánéletileg minden okom megvan rá (és ez most nem csak a szokványos "magyar epe"). Ami ellenben az év rock/metál fölhozatalát illeti, az sem jobb, sem rosszabb nem volt az átlagosnál. Lehet, hogy nem voltak…..
Kiadó:ear Music Honlapok:www.marillion.comfacebook.com/MarillionOfficial A Marillionnak nem ez az első DVD-je, még csak nem is az első dupla koncert DVD-je. Nekem pl. megvan a gyűjteményemben a '89-'90-es turnén rögzített "From Stoke Row To Ipanema" (2003), ami szerintem a Hogarth-éra…..
Rony70 2018.11.29 17:14:52
A 2012-es bemutató óta meglepően sok ismerősömtől hallom a mai napig, hogy ismeretlen maradt számára ez az értéktelennek hitt, folyóba visszadobott csiszolatlan gyémánt. Igen restellném, ha pont az egyik örök, személyes kedvencem, nevem 50%-ának tulajdonrészét birtokló karakterről és történetéről…..
Kiadó:Giant Electric Pea Honlapok:www.southernempireband.comfacebook.com/southernempireband Amikor egykori kollégánk, Kotta progresszív rock témában megnyilatkozik, akkor az ember hallgat rá. Egyszerűen így van, a fószer szavának súlya van. Kár, hogy már régóta nélkülöznünk kell írásait. Szóval…..
Kiadó:Frontiers Honlap:www.uriah-heep.com Általában nem vagyok az önismétlés híve, de a legutóbbi Uriah Heep lemezhez (Outsider, 2014) írt beszámolóm egyes bekezdéseit simán, minden változtatás nélkül "kopipésztelhetném" ide. Ősrajongó vagyok, mégis menthetetlenül a "Sea Of Light" (1995) album…..
Rony70 2018.08.29 18:19:51
Kiadó: SPV/Steamhammer Honlap: www.mobrules.de Megbízható, egyenletes színvonal – német márka. Talán ez a reklámszlogen juthat eszünkbe, ha a Mob Rules – aminek nevével ellentétben semmi köze a Black Sabbath-hoz  – munkásságát vesszük górcső alá. Nem, itt nincsenek könnyelmű kilengések, kétes…..
Rony70 2018.08.25 11:43:49
Kiadó:Mascot Label Honlap:www.michaelromeomusic.com Nem tudom – talán nem is érdemes ezt firtatni –, hogy Michael Romeo elhatározásához, miszerint 24 év után (!) szólóalbumot készít, mennyiben járult hozzá régi harcostársa, Russell Allen hosszú évek óta tartó, szűnni nem akaró kikacsingatása a…..
Kiadó: Capitol Honlap:www.grandfunkrailroad.com Nem is olyan régen, ez év áprilisában elmélkedtem egy szenzációs, 3 DVDs The Doobie Brothers kiadvány apropóján arról, hogy van egy csomó olyan amerikai banda, akikről méltatlanul keveset tudunk az óceánnak ezen az oldalán (ez persze vice versa így…..
Kiadó:Perris Records Meglehetősen suta nevet kapott ez a formáció, ami igazolja azon régi meggyőződésemet és sokéves tapasztalatomat, hogy olykor az angol anyanyelvűek sem tudnak rendesen angolul. A Pinnacle Point ugyanis kb. így fordítható le magyarra: Csúcspont pont. Nem sok értelme van...,…..
Rony70 2018.07.27 16:46:15
Kiadó:Gentle Art of Music/Soulfood Honlapok:www.subsignalband.comfacebook.com/subsignal Hoppá, hoppá, hoppá! A kiadók tövig nyomták a gázt, hogy mielőtt visszavonulnának egy rövidke nyári szünidőre, még gyorsan ellássanak bennünket néhány jó kis hallgatnivalóval. Panaszról szó sincs, csak azt…..
Rony70 2018.05.24 20:41:01
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.spocksbeard.comfacebook.com/spocksbeard Amikor meghallottam, hogy Jimmy Keegan dobos, a zseniális kisember kilépett a bandából, már szemem sem rebbent. Nem azért, mert ez a húzás valamiképpen várható vagy megjósolható lett volna, hanem mivel abszolút biztos lehettem…..
Kiadó: Massacre Records Honlapok:www.crystal-ball.chfacebook.com/crystalballrocks "Nyerő módszeren ne változtass, így a most megjelenő album hűen követi a 'Liferider' nyomvonalát: ikergitárral felvezetett, fémes riffekkel kevert dallamos metal, amúgy modernkori Jaded Heart módra, csak itt a…..
Rony70 2018.05.06 19:44:46
Kiadó:Rhino Honlapok:www.whitesnake.comfacebook/whitesnake Hazudnék, ha azt mondanám, hogy izgalomba hozott a kiadvány híre. A Whitesnake évek óta futja a levezető köröket, ami nem baj, valahol ez érthető és természetes dolog. Azért a "The Purple Album" elég jól beárazta a zenekar aktuális…..
Épp most néztem vissza: 2009-ig TOP 10-es listáink voltak, de a 2010-es esztendő azután olyan erősnek bizonyult, hogy ki kellett bővíteni a keretet. Néhány éven keresztül ez teljesen indokolt is volt, de egy pár éve úgy érzem, alighanem újra beleférnénk a 10-es fölsorolásba. Ez nem föltétlen…..
Kiadó:Prime Collective Honlapok:www.defecto.dkfacebook.com/defectoband Már több, mint három éve annak, hogy Garael kolléga elismerte, jó érzékkel szúrom ki a föltörekvő, sikerre érett tehetségeket. Akkor ő Tobias Janssonra (Saffire) gondolt, akit az általa nagyon dicsért Evil Masquerade brigádja…..
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.udo-online.comfacebook.com/DIRKSCHNEIDEROfficial Mivel évekkel ezelőtt többet és szórakoztatóbban is írtam, mostanában minden új recenzióm alkalmával bemenekülök ide az archívumba, hogy magamtól idézzek valami frappánsat. Mivel UDO már sokszor volt terítéken,…..
Rony70 2017.10.31 18:53:55
@Dionysos: aki ezt fiatalon anno nem szívta a vérébe, annak kevés kapaszkodó van, ellenben aki igen, annak katartikus élmény! Én még most is beszarok tőle!
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.treatnews.comfacebook.com/treatofficial Némi lemaradással, de végre itt van a svéd dallamos hard rock verhetetlen nagy öregjeinek, a Treatnek koncert DVD-je. Illetve az már régóta "itt" van, csak éppen eleddig nem volt időm lelkiismeretesen kielemezni az anyagot.…..
Kiadó: Napalm Records Honlap: www.exit-eden.com Csodálkozom, hogy a Northern Kings – tudjátok, a négy északi metalénekes a popdalok "metalos" feldolgozásával – női változata még csak most született meg, hiába, a genderizmus úgy látszik, csak késve jut el  a popból a metalba, bár ha azt nézzük,…..
Rony70 2017.08.17 00:07:28
Kiadó:MascotHonlapok:www.arjenlucassen.comfacebook.com/ArjenLucassenOfficialAligha lehet kérdés, hogy az Ayreon, sőt, talán Lucassen összes munkája közül a legnépszerűbb, legidőtállóbb eddig a "The Human Equation" (2004). Én mégis – a rám jellemző különutas módon – mindig a valamivel direktebb Star…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.acceptworldwide.com Az Accept harmadvirágzásának kezdetét jelentő  "Blood Of The Nations"-nek van egy hatalmas, behozhatatlan előnye az azt követő albumokkal szemben –  maga a visszatérés és annak tartalma: mintha a rajongók zenébe manifesztálódott, múltból…..
Kiadó: AFM Records Honlap: www.masterplan-theband.com Mikor először meghallottam, hogy a Masterplan következő lemezén Grapow-szerezte Helloween dalokat fog feldolgozni, rögtön megfogalmazódott a kérdés: szükség van erre? Aztán mikor először meghallgattam az albumot, felvontam a vállam, és…..
Rony70 2017.08.02 22:36:52