Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tombolatom

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
Tombolatom 2016.08.28 12:25:22
@nonolet: Nem teljesen ertem a logikadat a 2-5 eves ciklus alatt befutott karrierista sracrol. Eselyes, hogy nem pont programozo szakot vegzett tehat akkor kezdjen masik egyetemet (ahova eselyesen fel se veszik mert nem a matek az erossege) majd vegezze el ami egymagaban 5 ev majd dolgozza fel magat szerinted akar a havi 1 millios netto fizetesre megint 5 ev alatt amit ( az osztalyvezeto ismerosom kap ott) kb 10 ev munka utan...ha feltesszuk, hogy mar 1 even belul legalabb egy jo penzugyi vegzettsege lesz es bankban tenyleg 700 nettot fog keresni 5 ev mulva ami gyors karrier akkor se lesz neki 5, de meg 10 ev utan se 62 millios lakasa mert havi 300-400-at tud csak felre rakni 5 ev mulva is csak...ergo nem tudom hol elsz es hogy szamolsz...
Egy korábbi bejegyzésem arra engedett következtetni, hogy ötből négy day trader veszteséges. (És hogy csak minden tizedik zár emítésre méltó összeggel pluszban.) A day traderek egyik-másik eszközt leshortolják, más eszközöket pedig longolnak. Talán nem olyan irreális…..
Felfedezők útján M&A 2011-ben is 2011.03.04 14:04:00
A közel-keleti események kapcsán ugyan jelenleg az olajáré a „főszerep”, az előző év akvizíciós hulláma folytatódni látszik a bányászati szektorban. A 2010 utolsó nagy akvizíciójának számító Baffinland-sztori után most a Lundin Mining került célkeresztbe. A…..
immobull Dubaj üres tornya 2011.03.03 10:00:00
2010 első napjainak nagy eseménye volt, hogy elkészült a Burj Khalifa, ami Dubaj látképét alapjaiban változtatta meg. Az építmény már 2007-ben, az építkezés alatt elnyerte a világ legmagasabb épülete címet, a végső magasságot azonban a hivatalos megnyitóig…..
Tombolatom 2011.03.03 18:08:19
@spontan: Durva ez a videó. Voltam az Empire State tetején, de ez mintha magasabban lenne:)

NYJetsTD: Bunkert nem veszek:)
A bányászati szektoron belül az előző év szenzációjának a nemesfém kitermelők és feltárók után a ritkaföldfém-részvények számítottak. A kínai szigorítások következtében az addig szinte ismeretlen szegmensben egymást követték az IPO-k. A papírok árfolyama általában…..
Clandestino Puna 2011.02.18 01:46:00
Amikor Patagóniában két pulóver, esőkabát és széldzseki volt rajtam, és még úgy is fáztam, azzal nyugtattam magam, hogy majd két hét múlva, az Atacama-sivatagban vissza fogom sírni a hideget. Nem lett igazam, éjszaka a sivatagban is nagyon hideg volt, a bolíviai felföldön meg…..
Az elemzőknek tetszettek Orbán Viktor mondatai. Jelentem, nekem is. A Wall Street Journalnak adott másfél órás interjújában a miniszterelnök beszélt többek közt a deficitről, a különadókról, a forintárfolyamról és a jegybankról.Deficit-témában Orbán kiállt a 3%-os hiány…..
Az ezévi látványos aranypiaci rally láttán hajlamosak vagyunk megfeledkezni a „kistestvér”, az ezüst teljesítményéről, holott jóval látványosabban szerepelt az elmúlt hónapokban. Míg az év elején az ezüst unciánkénti árfolyama 18 dollár körül mozgott, december…..
Tombolatom 2010.12.09 16:52:17
@Conqueror: Nagyon szimpatikus a gondolkodásod, ahogy lebontod miért is éri meg befektetni az ezüst bányákba. Remélem igazad lesz. Én egy kicsit tartok az orosz piactól a talán legnagyobb volatilitása miatt, de lehet ők a következő nagyon nyerő hely mert talán a legolcsóbbak más piacokhoz képest.
Én is kereskedtem pár ezüst bányával mint az SLW, de már ez is 100%-ot ment fel pár hónap alatt. Nekem egy kicsit irreális ez az ezüst szárnyalás, sőt mondhatni lufinak tűnik mert tudtommal sokkal olcsóbb a kitermelési költsége mint az aranyé, de biztos igazad van és kevés van már belőle.
Ez lehet nem egy fair kérdés és ne vedd sértésnek mert amiket olvastam tőled tetszenek, de megnéztem a pár éves hozamodat és kevésnek tűnt. Hogy lehet ez, ha ezt szabad megkérdezni? Én is most kezdtem el egy blogot ahova élőben beírom a kereskedésemet miután 13 év amerikai egyetem-munka után haza költöztem. www.tombolatom.blogspot.com Ha van további jó ötleted és nem titkos akkor örülnék, ha megosztanánk a tudásunkat.
Tombolatom 2010.12.13 09:35:40
@Conqueror: Azt hiszem sikerült megtalálni a valós hozamodat ami már szép nagyon. Sok sikert, biztos növekedni fogsz amint több ember ismer meg. Nekem is egy hasonló alapban dolgozás a cél, de előtte lehet még futnom kell pár kört mert másból diplomáztam és nem dolgoztam csak a saját számlámom:) Követni fogom a blogodat.
Tőzsdei gondolatok Fordulat? 2010.10.19 21:55:00
Aki ma figyelte a tőzsdéket gondolom ugyanezt a kérdést teszi fel: ez most fordulat, vagy csak egy kis pánik, és meg kell venni az esést? Szerintem rövid távon mindenképpen fordulat következett be a dollár gyengülő trendjében, és ez mindent megfordított. Jól jött ez a kínai…..
Tombolatom 2010.11.17 17:29:14
@tozsdenaplo: Már itt is itt van a portfólión tegnaptól. tombolatom.blogspot.com
Igazad volt a dollárral kapcsolatban...én is vettem nem fx-en, hanem normálisan 50 ezret még múlt héten, remélek egy 10Ft nyereséget, ha megkapjuk ezt a tözsdei korrekciót. Szerinted lefelé vettük az irányt és, ha igen meddig, ha van célárad?