Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacc78

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véleményem szerint kár, hogy nem lesz regisztráció. Én és sok fideszes ismerősöm már köszörültük az ügyfélkapus profilunkat, hogy készen álljunk 2014-re - de most úgy tűnik, mégse lesz erre szükség. Nagyon támogattam volna pedig. Nem igazán szívlelem a különféle…..
A nép a helyén van Hanem, felebarátaim, felteszem azt a kérdést, hogy ha a kormány annyira elbaszta, amennyire mi gondoljuk, hogy vezethet még mindig, miközben a bizonytalanok aránya szűkül. Szemlézek pár kommentet, de mintha már feladták volna, és egyben be is látnák, hogy ők…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
  Indigóemberünk, a tükrök tükre, aki kínosan ügyel arra, hogy országértékelőjének hátterében pont úgy álljanak a zászlók mint ahogyan a jelenlegi miniszterelnök sajtótájékoztatóinál, és - mit ad Isten? - épp ugyanolyan VW Transporterrel látogatja…..
  „Most, hogy a munkavállalók megkapták 2011 első fizetését, mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz hazudott, amikor azt mondta: senki sem fog rosszul járni. Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése miatt mindenki rosszul jár, aki nem keres legalább…..
Lacc78 2011.02.11 13:16:56
@iii: @Smitht: Kaptam 12 ezer forint kompenzációt, meg az adójóváírás környékén is lehet valami. Baromira nem érdekel egyébként, hogy mi miatt kapok többet havonta, a lényeg, hogy többet kapok. Leírtam már kétszer, leírom harmadszor is: 284 ezer forintos bruttó jövedelem alatt még a gyermektelenek esetében sem automatikus a nettó jövedelem csökkenése, mert (úgy tűnik) nemcsak az adókulcstól függ, hanem más tényezők is alakítják. Persze ha kiderül, hogy ez csak erre a hónapra volt érvényes, esetleg egy évre előre kifizettek valamit, akkor visszavonok mindent, amit itt írtam.
Lacc78 2011.02.11 13:18:28
Hogy ez a dolog mennyire nem új keletű, arra álljon itt egy idézet:

"A gumministákkal mög igy lyártunk.
Lyó egésségöt és hasolló lyókat kivánok továbbá hogy az Durbints sógor beteg gyesznaját elattuk, betértünk a Vörös ökörhöz cégérözött vendégfogadóba, hát mondok erre igyunk öggyet. Merhát a zis igaz hogy a jókor gyütt péz is nagyon mozgott a zsebünkbe no meg osztán hogy a gyesznó is beteg vót meg a sógort se csigázta a zegésség a zaggodalom mián akitül annyit verrasztott, hát mondok éppen ideje lösz hogy nekilássunk a zövegnek.
Hát ahogy ott az kotsmába nyeldössük a zitalt mög a lyóféle szalonnát akit a tarisznyába vittünk, hajjuk ám, hogy ojjan urfélék nagyon tanátskoznak, sziggyák a kaormányt.
No mondok mi lösz itt.
Oszt föl áll egy szömüvegös göndör oszt aszondi:
- A zülést mögnyitom.
Nézök magam alá, hogy miféle ülést de később értöttem aztán hogy ők a zülés.
Erre a másik valami hosszu papirosrul olvas hogy aszondi mit mond a zelső nácionálé a másodiknak a második erre mit mond a harmadiknak és a harmadik mögen a másodiknak, no meg osztán hogy ezök ögymásnak. Aszondi oszt közbe.
- Maguk is idefülelhetnek parasztok.
- Mondok én paraszt nem vagyok.
- Aszondi akkor is idehallgathat kend mer amit itt tanátskozunk annak hirit kell kőteni a zegész országba, de még a zegész világon is.
De föl vagytok a zeszötökkel gondútam magamba, de azér tsak odatelepödtünk közéjük a zasztalhon.
Főkel osztán a hízott szömű oszt aszondi.
- Tisztőt eleventársak nem lyól forog a világ kereke.
- Nem bizony mondok.
- Aszondi mivelhogy sok a szögény embör.
- Emmán való igaz mondok.
- A sok főd mind a zurak kezin.
- Hát ez is igy van mondok.
- Nagy a zadó aszondi.
- Ez is igaz mondok.
- Oszt aszondi könnyű a zurnak, de nehéz a szögény embörnek.
- Mondok essincs másképp.
- Hát oszt mi ennek a zoka?
- Tuggya fene mondok, sok mindön.
- Aszondi ne beszéjjön kend bele, nem kendöt kérdöztem.
- Mondok én tsak a zigasságot mondom, mivelhogy bíró vagyok.
Hogy osztán ezön összetüzesedtünk úgy kilüttyentöttem az kotsmábul hogy a zemeléstül ma is nyilal a dörökam.
Mejhöz hasolló lyókat kivánok
Göre Gábor
biró úr. "

(Gárdonyi Géza)
Lacc78 2011.02.11 14:41:24
@jozicsenko: Ha meg nem lenne különbség, akkor csak 78475 Ft lenne az egy emberre költhető összeg.

(Bocs...)
Magyarkodó blog Dél-Afrikáról 2009.01.30 11:05:00
Kissé rendhagyó témát választottunk mára, okkal. „Historia est magistra vitæ” (Cicero). Dél-Afrika valódi történetét mindannyiunknak ismernie kell, hogy nota bene, láthassuk mit művelhet egy gyönyörű országgal egy sátáni eszme, amely mint egy vírus Európát is megfertőzte, és már kezdenek megjelenni…..
Lacc78 2009.03.03 20:23:50
@Cypriánus: Végre egy normális hozzászólás. Szerintem sem az apartheid megszűntetésével volt a gond, hanem az azt követő politikai hozzá nem értéssel és a liberális/humanista eszmékbe vetett vakhittel, ti. azzal, hogy azt gondolták, hogy egymástól gyökeresen eltérő civilizációk majd békében fognak egymás mellett létezni.

Még valami: furcsa módon soha nem éreztem még annyira, hogy tartozom valahová, mint amikor Dél-Afrikában voltam. Furcsa érzés volt egy olyan országban lenni, ahol a fehér ember kisebbségnek számít, és egyre inkább üldözött kisebbségnek (ez is a politikai tehetségtelenség miatt van). Tisztán látszott, hogy a nyugati civilizáció (amit bárki elsajátíthat) fényévekkel van az afrikai előtt, és jó érzés volt ehhez a civilizációhoz tartozni. Itthon is és külföldön is többször találkoztam tanult afrikaiakkal, mind nagyon szimpatikus volt, szinte már európaibbak voltak az európaiaknál. Nem a biológiai, hanem a kulturális/civilizációs tulajdonságok azok, amelyek megkülönböztetik egymástól az egyes embercsoportokat.

Tanzániával kapcsolatban ajánlom a Darwin rémálma (Darwin's nightmare) című filmet. Angolul fent van a YouTube-on, 11 darab 10 perces részben.
Lacc78 2009.03.23 16:37:10
@Bal: Nemrég láttam egy filmet Japánról valamelyik ismeretterjesztő tévén. Arról is szó volt benne, hogy az ország területének összesen 15%-a művelhető. A japánoknak mégis sikerült felépíteniük a történelem egyik legfejlettebb civilizációját. Vajon hogyan csinálták?
Lacc78 2011.01.17 15:04:23
@Siegelindee: "Azt mondod, lelkes konzervatívvá váltál. Ez azt jelenti, hogy szerinted a pl. a cigányok genetikai alapon viselkednek úgy, ahogy? És semmi remény a változásra?"

Én pont az ellenkezőjét írtam. Aszongya:

"Tisztán látszott, hogy a nyugati civilizáció (amit bárki elsajátíthat) fényévekkel van az afrikai előtt, és jó érzés volt ehhez a civilizációhoz tartozni. Itthon is és külföldön is többször találkoztam tanult afrikaiakkal, mind nagyon szimpatikus volt, szinte már európaibbak voltak az európaiaknál. Nem a biológiai, hanem a kulturális/civilizációs tulajdonságok azok, amelyek megkülönböztetik egymástól az egyes embercsoportokat."

Tanulj meg olvasni. Az egyes embercsoportok civilizációs/kulturális szintje között viszont igenis VAN különbség. Nem vagyok rasszista, viszont ha kultúrrasszistának nevezel, azt vállalom.

Obamát talán hagyjuk, Jimmy Carter óta a legbénább amerikai elnök. Majd legközelebb...

A cigányokkal is az a gond szerintem, hogy kuturális (tehát NEM biológiai) értelemben alacsonyabbrendűek, mint az európai népek. Emiatt az általunk alapvetőnek tartott értékekre, mint rend, tisztaság, biztonság, stb. nekik nincs igényük. Ezt az alacsony igényszintet bűnözéssel, koldulással, alkalmi munkákkal vagy segélyekből is ki tudják elégíteni, nem szükséges hozzá érdemi munkát végezniük. Azok a liberális véleményformálók, akik szerint a cigány kultúra a miénkkel egyenrangú, csak adják alájuk a lovat. (Pl. itt Szarvason, ahol élek, a cigányok magyar rabszolgákat tartanak. Akár hiszed, akár nem.)

A cigányok felemelésére én egyetlen lehetőséget látok: ezt az alacsonyrendű kultúrát el kell tiporni, beléjük kell verni az európai értékek tiszteletét, vagyis el kell őket "magyarosítani". Eredmény: száz év múlva a magyarok bőrszíne kicsit sötétebb lesz, de a magyar kultúra és annak civilizációs szintje fenn fog maradni. Ellenkező esetben az etnikai alapú konfliktus elkerülhetetlen.
Jó rég írtam utoljára Dezsőről, a Svédországból általam ideráncigált, 48 éves Ponton Mercedesről, volt is okom rá. Mármint arra, hogy ne írjak. Amikor ott, Härnosändben, a március eleji dermesztő svéd éjszakában megtolta Dezsőt a finn kamion, akik ott voltak, mind arra…..
Lacc78 2010.08.21 12:20:30
OFF

@somlói galuska: Bede Marcika több kínait látott életében, mint cigányt.

ON
A pszichotróp Budapest ügyeletes ápolói vagyunk: mindenki más szétsavazott, elszállítandó betegnek tűnik. Vélemények az azonos című írásunkról...
IDDQD Heti retro: Laser Squad 2010.08.05 13:00:00
Volt, aki hónapok óta várt erre: a heti retrojáték-szavazások örök második helyezettje, a Laser Squad végre nyert (igaz, sokáig a Barbarian vezetett). Jöjjön akkor erről egy cikk – bár mint látni fogjuk, a Laser Squad kapcsán Laser Squadról nem sokat lehet írni, más…..
Lacc78 2010.08.05 18:24:18
@Égbekiáltó: Az UFO-t Gollop eredetileg egy kibővített, izometrikus grafikájú Laser Squadnak szánta, a többi elem (a bázisok menedzselése, a földtérkép, a sztori, stb.) a MicroProse javaslatára került bele. Jól tették, hogy belerakták, nem ismerek más játékot, ahol ennyire jól sikerült volna ennyire különböző elemeket egy játékba "integrálni". Az UFO (az első rész) szerintem máig az akciópontos stratégiák királya. A királynő természetesen a Jagged Alliance 2 ("Elliot, you idiot!!!" :)).
 Akárcsak a kistesók, a Countryman is divatcikk, amelynek vásárlásakor nem a forma kedvéért belegyömöszölt praktikum vagy a valós képességek a döntőek. Ezt a cukiság faktorért kell megvenni. Lesz, akinek megéri.Mai cikkünk blogposztja...
IDDQD A csodálatos csipofon 2010.07.27 15:31:00
Linus Åkesson egy zseni. Meg egy svéd mérnök, aki egy öreg elektromos orgonát átalakított úgy, hogy le lehessen vele játszani klasszikus 8-bites játékok zenéjét az Auf Wiedersehen Montytól a Tetrisen át a Commandóig. A csipofon nevű szerkezet félelmetes bemutatója a lenti…..
IDDQD Heti retro: Prince of Persia 2010.07.22 08:30:00
Jordan Mechner 21 éves volt, amikor elkezdte csinálni az első Prince of Persia játékot, ami éppen 21 éve jelent meg. Számmisztikusok biztosan ki tudnak hozni ebből valamit, én inkább felidézném gimnáziumi emlékeimet, mert nagyon élénken él bennem ez a játék (többek között…..
Hétvégét felvezető rovatunkban jöjjön egy igazi nehézbombázó, aki egyszerre testesíti meg a bajba került nemes hölgy toposzát és azt a rajzfilmes erotikát, amit Jessica Rabbit is képvisel. Mert lássuk be, Daphne hercegnő úgy néz ki, mint aki éppen fellépésre készül egy…..
Lacc78 2010.07.17 09:54:31
@Lord_Valdez: A következő játékcsaj tényleg lehetne Elvira. Annak idején a CoVboy postában közröhej tárgya volt egy ürge, aki fülig szerelmes volt belé. Hol volt még akkor Lara Croft!
A sebesség oltára Isten veled HD! 2010.07.14 10:28:00
A minap lent, az udvaron lógtunk Árpáddal és szokásos - valóságtól teljesen elrugaszkodott – beszélgetésünk közben valahogy szóba kerültek lelkész ill. pap barátaink és kiderült, hogy majd’ mindegyikük motorozik. András jó barátom, a szlovákiai Somorjai…..
IDDQD Szerdai retro: Street Rod 2010.07.14 12:12:00
Múlt héten megint olyan játékot szavaztatok meg, aminek – akárcsak a Defender of the Crownnak – nincs nagy rajongótábora angol nyelvterületen, így alig tudtam valami kis infót előásni róla. Azért belefutottam egy meglepő dologba: eddig nem tudtam, hogy a Street Rod lengyel…..
Belsőség Pontosan ma… 2010.07.14 05:23:00
…vagyunk tízévesek. Nézzék, ez volt első cikkünk, ekkor indult el az, amiből mára az önök Totalcarja lett. Tíz év nagy idő ebben a szakmában, ez alatt tucatnyi lap született és szűnt meg végleg, de a mi hangyamunkánk nem volt hiábavaló. Tán ezért is sikerült minden…..
Lacc78 2010.07.14 09:29:17
@zöldi: Szerintem meg a Fiat lesz az egyik (Karotta fergeteges Fiat Idea tesztje miatt).
Szili pártjára többen szavaznának, mint az MSZP-re. Mesterházy a leendő pártelnök, de mi lesz Gyurcsánnyal? Heti szavazásaink. (Fotó: hetivalasz.hu) A köztársasági elnök múlt heti megválasztása után egyértelműen beköszöntött az uborkaszezon a magyar belpolitikában. Őszig…..
Nehéz a szerelőnél kiugratni a nyulat a bokorból. Na, hogy állunk, hogy állunk? Ki van már cserélve a tető? Dolgozik rajta a lakatos. De fizikailag fent van még az autó teteje, vagy le van már vágva? És ezért vagyok egy idióta, hogy nem közjegyző jelenlétében hívogatom Zsoltit,…..
IDDQD Az E3 legjobbjai 2010.07.01 14:50:00
Kijött az idei Game Critics Awards jelöltlistája, ami hagyományosan az E3-on bemutatott játékok között oszt ki mindenféle díjakat. Persze már maga a koncepció elég bizarr, hiszen itt kizárólag félkész játékok vannak kitéve, egy csomót ki se lehet próbálni, szóval még a…..