Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bbundi

107 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főleg akkor, ha nem tűnünk el nyom nélkül.Egy év szünet, megújulás forradalom és szabadságharc után az Idiet bezár, mintegy archiválódik.A kedves olvasóknak viszont meleg szívvel javaslom az utód ütős oldalát: Csak a segg!Minden jót! ..
A minapi, második gazdasági akciótervről szóló Orbán bejelentések után újra beindult a spekuláció és a fanyalgás a médiában és a blogokban, és persze támadásba lendült az MSZP mindkét szárnya is Gyurcsánnyal és Mesterházyval az élen.Egyesek már megint továbbköltötték…..
Hát így állnánk. Amerikában befejeződött a hatodik évad, nálunk meg gondolom a közepe felé abbahagyták, és belekezdtek, mondjuk a negyedikbe. Ez sajna ilyen, a tévé nem sugároz drága pénzen vett képkockákat, ha nem reménykedhet népes nézőtáborban. A tévé viszont…..
endokrinológia: a belső elválasztású mirigyek működésével és betegségeivel, a hormonokkal foglalkozó tudományág.Egy kicsit kéne elmélkedni Cuddyról. Valami ugyanis azt súgja, hogy a dögös kórházigazgatónak, a sorozat milfjének figurája hasonlóan fontos információkat…..
Bbundi 2010.01.21 23:25:24
@iNarancs:

Őszintén szólva nem tudom. Még lenne mit írni, csak lusta vagyok. Majd valahogy egyszerűsítek, aztán meglátjuk. Meg formálódik egyéb projekt is, és nehéz ütemezni.
Bbundi 2010.06.02 22:41:08
@szabo82: megfogtál... ráadásul befejeződött a hatodik évad. Azt hiszem lesz valami.
Napi MaszturbáláSokk Pasi ABC 6 2010.03.13 05:00:00
Az előző részek tartalmából: Pasi ABC 1, 2, 3, 4, 5Munkamániás: Nem ér Rád. Ha szerelmet vall, fél szemmel a monitort lesi, mikor fut be mail a beszállítóktól. Hajnali négykor matat a takaród alatt, már-már felcsillan reménysugarad, hogy szex lesz, de csak a mobilját keresi.…..
A nőnap megérkeztével érdemes újra a nőkről elmélkedni, ám a téma túl nagy, ezért érdemes szűkíteni, és mivel megszállottan rajongok a hagyományokért, így ott folytatom, ahol tavaly abbahagytam, vagyis a nőknek egy kisebb halmazáról, a kurvákról lesz szó. Igen, idén is…..
Köszöntök minden kedves olvasót, és ezen a halmazon belül különös szeretettel köszöntök mindenkit, aki éppen szerelemtől boldog. Az ő ünnepük közeleg, hát ideje megülni a romantikus tort.Az Idiet nem híve a hagyományban megszürkült szórakozásnak, ezért nem lovagolnék…..
Bbundi 2010.02.13 09:25:59
@oázis: Mármint az biztos-e, hogy így van az idézet, vagy az, hogy igaz?
Már meg éppen kereszténygyalázás helyzete forgott fenn/kereszténygyalázás volt folyamatban. Méghozzá a Klubrádió hullámhosszán. Bezony. Ez már csak ilyen. Címlapon hozta a Magyar Hírlap is. Mivel Klubrádiót éppen nem hallgatok, ezért reájuk támaszkodva idézem Para-Kovács…..
Bbundi 2010.01.22 12:52:23
@Csomorkány: Ezt egyszerűen nem hiszem el. Az irodalomtanár nem Csáth Gézát tanít, hanem olvasni. Csáth Géza akkor kerül elő, ha mondjuk egy sajátos prózapoétikai eljárást jól lehet egy művével illusztrálni, mert ebben az esetben elősegíti, hogy a gyerek jobban megérthessen szövegeket. A végső cél mindig az, hogy olvasó nevelődjön, aki képes saját nyelvén megnyilatkozni.

Amikor éppen hitet tanít valaki, akkor neki a siker érdekében mellőznie kell a kritikai gondolkodást. Nem ér megkérdőjelezni a hitvilágot. (Itt most linkelhetnék püspöki körlevelet).

Persze már ezzel is bőven off. A kérdés, hogy akkor most mi lesz Para-Kováccsal. Vagy Csáthtal.
Bbundi 2010.01.27 17:25:08
@dzsugasvili: Akkor meg sem késérellek felvilágosítani Csáth haláláról, jó!?

Viszont a lényeg az, hogy akkoriban ezt meg lehetett írni. Vita volt, de betiltósdi, meg ötlet, hogy ezért valamiféle büntetés jár, nem.

Másrészt az, hogy az élet értelmét ki mondja el, az igazából mindegy. Ugyanolyan érdekes lehet Britney Spears szájából. Csáth Géza tévedhet, de nem azért, mert valamikor valahogy meghalt. Ez ugyanolyan, mint amikor valaki szerint valaki azért hülye mert jobb/baloldali. Lehet hülye bárki bármiben, de olyankor a bármit kell piszkálni, nem pedig a véleménymondó személyét.

Szájbarágóóóóó
Bbundi 2010.01.28 18:26:57
@Csomorkány: :D:D:D

Te hülye vagy.

Tulajdonképpen lehet mellőzni a józan észt is, nem dől össze a világ, és megnyílnak bizonyos látókörök. Ráadásul egyszerűbb is lesöpörni a problémát (személyes alapon), mintha elgondolkoznál az írottakon.

Mivel mémelméleti teoretikusként is tetszelegsz, íme egy kis tovább képzés.

Mindenki hordoz egy rakás mémet. Ezek egyenként bizonyos , mondjuk így, kulturális tulajdonságokért lesznek felelősek. Ezek együtt igen komplex lénnyé teszik az embert.

Mármost szerinted van egy mém, amitől a gazdája öngyilkos lesz. Ha ezt el is fogadom, azt már nehéz, hogy ugyanez a mém felelne a hittantanítás kritikájáért.

Nem tudom, érted-e?
„GECI(K)Elszabadultak a dilettánsok, blogot írnak és fikáznak, mert nekik lehet. Van hozzá joguk, alanyi. A tehetségtelenség falován, rozsdás fakarddal üvöltöznek. Onnan ismered meg őket, hogy nem értik az iróniát: a durvát se, a szelídet se, a könnyűt és a bonyolultat se.…..
Bbundi 2010.01.25 17:13:22
@Archenemy: Közben az is van, hogy ilyen szempontból nincs értelme, mármint praktikus értelme. Az a fonák, hogy a költészet nem termel kézzel foghatót, viszont fenntartásához kézzel foghatót kell belefektetni.
Bbundi 2010.01.25 22:05:22
@Zsákos Bilbao:

Ez nagyon megtisztelő.
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Kék lázban ég az ország. Sőt! A világ. Az eszperantó nyelviskolák váltani kénytelenek, és a bennszülött na’vik nyelvét kezdik oktatni, az emberiség már le sem veszi a 3D-szemüveget, és mindezek felett valamennyi teremtmény nekiáll az életcsinálásnak, vagyis vadul dugni…..
Bbundi 2010.01.13 22:32:56
@peetmaster:

Köszönöm!
Igyekszik az ember, ugyebár.
Ha képzeletbeli pszichiáterrel halucinálok beszélgetést, akkor éppen gyógyulok?..
Mára túl vagyunk a Jézuska felköszöntésén. Lassan emésztésünk is felveszi az ünnepi ritmust, és kiismerjük a Jézuskától kapott temérdek földi gyönyört. Jövőre már megint jobb lesz, hiszen a frissen birtokba vett javak könnyebbé, szórakoztatóbbá teszik a…..
A fejlődő országok lakosainak valamiért sok gyerekük születik, míg a fejlett országok lakosainak meg direkt kevés. Ezt a jelenséget sokszor körbevizelte már a társadalomtudomány, és a Holdig érne ezeknek az értekezéseknek a papírkupaca, ha összeraknánk. Van bennük szó…..
Bbundi 2009.11.28 12:41:24
@Sedith: Egyet értek.
Dr. House szeminárium H. F. 2009.10.16 06:00:00
Érdemi oktatás részemről ma sem lesz,  de feladok egy kis vonatkozó szakirodalmat a The Tyrant című epizódhoz. Segít eligazdoni morálisan, és jó. Itten olvashatjátok Tóta W. Árpád Szerény javaslatát. Jó tanulást!..
Bbundi 2009.11.06 18:12:10
@szabo82:
:)
Jogos a felvetés, és szégyen súlya alatt vergődök a mulasztásaimért. Sajnos a továbbképzésem elhúzódik, de akkor itt és most szent ígéretet teszek, miszerint 16-án valami igazán fincsivel nyitja kapuit újra a szeminárium. Úgy is fogalmazhatnék, hogy kiböffentek egy keveset abból, amivel az utóbbi másfél-két hónapja foglalkozom.

És tényleg elnézést kérek a hanyagságért!

U. I.:
Egyébként az igazsághoz hozzá tartozik, hogy kicsit többen olvasnak, mióta nem írok! :)
Éppen úton van hazánkba (hozzánk) a nagy sertésinfluenza-járvány. Mivel epidemiológia ismereteim végesek (azt sem tudom, ez a szó mit jelent) ezért nem kísérlem meg felmérni, hogy mennyi fertőzött várható, és ők mivel számolhatnak. Valójában úgy tűnik, biztosat senki sem…..
  Semmi sem lehet annyira felemelő, mint amikor a politikus belelát a lényeg velejébe, mi meg az ő veleje lényegébe. Bizony. Einsteini gondolatok visszhangoznak a parlament hűvös kövezetén, mikor a nagy tudású magyar képviselőelit mondja bele a kamerába, hogy kell-e több…..
Dr. House szeminárium Közlemény 2009.10.06 07:37:53
"Továbbképzés" miatt az óra elmarad. Megértésüket köszönöm!..
A Kígyók a boton I. című bejegyzés folytatása. „Mefisztó:… A föld kisistene nem változik nagyon és épp olyan fura, mint az első napon. Szegény egy kissé jobban élne, ha el nem ámítottad volna égi fénnyel. Ezt hívja észnek, csakhogy általa még állatibb…..
Bbundi 2009.09.26 22:12:14
@rest69: Először is kösz.
Eléggé egyet értek veled abban, hogy jó a bejegyzés, meg abban is, amit Luciferről írsz. Valóban, az archetipikus figurák óhatatlanul alkotódnak meg, ha következetes és jó az író, ezesetben Luciferé. És elég valószínű az is, hogy nem olvasták Madách művét.
Amit viszont biztosan olvastak, az Thomas Mann Doktor Faustusa. Némi kerekítéssel és túlzással átvették Adrian Leverkühn figuráját (egyébként ő a műben zeneszerző) (Egyszer majd azt is bemutatom, de az még nagyobb meló, tehát majd jövőre). Ám ez nem von le sokat az alkotók érdemeiből, mégiscsak jól valósították meg.
A szimbólum eredete valóban ősi, írtam arról az aspektusról a már sokat hivatkozott előző bejegyzésben, viszont a sorozat és a figura így tölti fel a kampányképet jelentéssel. Nyilván túlzás az egyenlőségjel, de az is csak szimbólum.
Bbundi 2009.09.26 22:13:56
@rest69: És a fordításod valóban szebbnek hat, mint az enyém, de már nem írom át azért sem.
Bbundi 2009.09.27 11:06:11
@kvadrillio: Az ember, a beteg mindig meghal. Maximum nem abban a betegségben.
Annyiban jogos a meglátás, hogy House célja nem az, hogy az élet ne élődjön le, ám értelmet ő sem lát benne. Filozófiája kb. az, hogy attól még mert értelmetlen le kell élni, hiszen nem kap plusz értelmet attól, hogy félbemarad. Így ez akár az Úr vonása is lehetne ("küzdve küzdj...").
A téma, hogy House miért tartja életben a betegeit a megszálottságán túl, meglehetősen bő, és nem mentes a felszínen az ellentmondásoktól (lehet, hogy erről lesz szó legközelebb.) Csak egy példa: a harmadik évad 12. részében "one day one room" ráveszi a teológus lányt az abortuszra. A második évad vége felé a fotós Emma Sloan gyerekét megölné, és még akkor is ezt tartja helyesnek, mikor életben maradtak mind a ketten. A megmenekülő bébit orvosi műhíbának látja. De itt is megérinti a bébi... Na mindegy, kábé érted mire gonodlok. Még folytatódik a Luciferkedés, úgy tűnik.
Megcsaltam a képzeletbeli barátnőmet. Egy másikkal...
 "(...) A két megátkozott gyümölcsfán olyan gyümölcsök teremnek, amik elfogyasztásával isteni képességeket birtokolhatnak Ádámék. A hiúság pedig a paradicsomi kényelmen is felülkerekedik, és már tépik is a tudás fájáról (!) az almát. (...) Vagyis az…..