Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chubbby

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Választás 2018: Hódmezővásárhely és Pécs - párhuzamosságok A figyelem középpontjában a hódmezővásárhelyi diadal vagy vereség áll – kinek így, kinek úgy.Politológus, újságíró, választópolgár egyaránt a tanulságokat kutatja.Az ellenzéki érzelmű megközelítés legáltalánosabb következtetése: ha…..
     A Heineken pár éve vásárolt félmilliárd dollárért tulajdonrészt a Lagunitas sörfőzdében. A Lagunitas valódi kézműves söröket csinál, a lassan világhírűvé váló IPA-n kívül van egy olyan imperial stout-ja, amin az alábbi címke látható:            Sarló és kalapács. Minden világos, a Heineken a…..
         Mint azt már többször leírtuk, a magát politikai gondolkodónak nevező G.Fodor Gábor azután nyergelt át a rasszista gyűlöletkeltés-business-re, hogy egyetlen releváns, mély, fontos sort nem írt le állítólagos tudományos munkássága idején.         Az egykori "tudós" ma migránsellenes…..
        Szakály Sándor a VERITAS nevezetű rezsimintézet igazgatója azt nyilatkozta, hogy a numerus clausus nem volt jogfosztó jellegű, sőt, volt olyan cukker, hogy a női kvótához is hasonlította, miközben sikerült explicit baromságokat is beszélnie, amiért ma Kovács M. Mária elég csúnyán…..
Örülünk, Vincent? Ez mi ez ez? 2014.05.06 14:39:13
. Ez mi ezez?..
Magyarország élére a gyengék, az álmodozók, a kalandorok és a kollaboránsok után végre újra egy megfontolt reálpolitikus lépett Orbán Viktor, 2013. október. 9...
Ismerünk csatákat, amelyek évszázadokra meghatározzák egy-egy ország sorsát. Ezek egyike volt az a japán klánok hatalmi harcait évszázadokra lezáró szekigaharai ütközet 1600 október 21-én. Az elkövető mentegetőzik, avagy előszó Remélem aki idetévedt, nem haragszik meg…..
A kérdés a jövőre mutat. Számít a jövő? Hiszen jövő - egyes vélemények szerint - nincs is, mindig csak jelen van. Mindenféle további magyarázat nélkül maradjunk abban, hogy számít. Tudjuk pontosan, hogy mi lesz? Természetesen nem. Ehhez jobbnak kellene lennünk, mint Dodona,…..
Az emberré válás törzsfáján a legújabb sztár az Australopithecus sediba, mivel számos kutató úgy véli, hogy a homók – amelyekhez fajunk is tartozik – közvetlen őse. Ám a dolog nem ennyire egyszerű. Viharos kutatói viták dúlnak a törzsfán való elhelyezkedése…..
Pamacs és penge Volví a casa... 2011.01.27 08:30:00
 ...azaz megjöttem, éledhetünk! Messze voltam és sokáig – hogy hol, arról hamarosan lesz egy kis poszt, mert persze sikerült nem üres kézzel hazatérni –, és sanyarú sorsomat illusztrálandó, íme egy kép arról, hogy blogunk témáját illetően milyen sivár…..
Pamacs és penge Találós kérdés 2011.01.28 09:30:00
 Na, mi ez? Bagoly? Az Ikrek csillagjegy? Közép-afrikai törzsi motívum? Nem, kérem szépen, egyik sem. Ez bizony nem más, mint egy igen korai Gillette penge-prototípus perforációja. Namármost szerintem fölöttébb jól néz ki, felőlem nyugodtan maradhatott volna így is. Csak…..
 Solve Sundsbo (egészen pontosan Sølve Sundsbø) neves norvég divatfotós. A The New York Times számára most olyan színészekkel készített videó- és portrésorozatot, akik az idén valamilyen kiemelkedő alakítással tűntek ki. A jelenetekben minden szereplő egy-egy…..
 Na végre, itt van valami friss, valami valóban újszerű. A hagyományos borotválkozás kapcsán persze furcsa ezt mondani és hallani, de újszerűség alatt természetesen nem valami mégűrtechnológiásabban hatékony zselét, vagy egy ötödik (vagy hatodik? – bocs, nem tudom, hol is…..
Pamacs és penge 5-7-5 2010.11.09 16:00:00
 Villányi László József Attila-díjas költő. A haiku is kedvelt műfaja, s e hagyományos japáni versformában született, borotva-ihlette költeményeinek pedig természetesen itt a helyük. A szerző kedves engedélyével.   Három haiku  Újjáteremti…..