Regisztráció Blogot indítok
Adatok
furmint

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Bélát itt ne keressék 2006.11.24 16:13:00
A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről…..
furmint 2006.11.25 12:46:07
Helló! Mivel Tóta W. kolléga megemlített, meg én is írok a Hírlapba, jól idekörmölöm a véleményemet.

Két hete írtam egy tárcát oda, amiben néhány helyen odapörköltem Tóta mesternek, ha már egyszer Vélemény és vita a rovat címe, gondoltam, elkezdhetnénk tényleg vitatkozni, üzengetni egymásnak hétről-hétre. Egy idő után még akár hírértéke is lett volna a sorozatnak, mi meg azt hiszem inspiráltuk volna egymást, szóval egy kialakuló vita hosszú távon is biztosította volna az írások minőségét.

Csakhogy: fölhívott a publirovat vezetője, hogy biztosan akarom-e, hogy a Tóta-fricskák is benne legyenek. Nem hittem a fülemnek. Addig ugyanis soha nem szóltak bele, mit írok. Mondtam, hogy "hát tudod, vita, miért baj az....". Kiderült, hogy a rovatvezetőnek igaza van: úgy tűnhetne föl, hogy beszálltam a "fúrjuk ki a nem jobbosokat" játékba. Úgyhogy végül átírtam a tárcát. Nem is lett olyan jó.

Én sem értem a Hírlap vezetését, habár nyilván nem kell nekem mindent értenem. Szerintem nem hiányzott más ennek a lapnak, mint egy kiadós reklámkampány arról, hogy nálunk objektív híreket, frankó hírhátteret kapsz, meg véleményeket minden oldalról, igazi vitát, ráadásul mi vagyunk a legtrendibben csomagolt napilap. Merthogy idáig ez volt a hírlap, csak épp a kutya se tudta róla.
Most viszont, hogy te is elhúzod onnan a beled, Árpád barátom, nem nagyon látom, mi lenne az én szerepem. Nullához konvergál az izgalom-faktor.

A nagy hőzöngést ugyanakkor (mint például amit TGM produkált) nem értem. Hogy fujjfujj jobbos média nyomulása. Mert itt egyszerűen arról van szó, hogy van egy gazdag ember, az vett egy lapot, innentől kezdve az tetszik-nem tetszik, az övé. Ezen nincs mit kritizálni. Főleg nem a Népszavában, egy mesterségesen lélegeztetett ócska pártlapban. (Persze ott gazdag ember rossz ember, igaz, csak akkor, ha jobboldali.)

R. Székely kirúgását még értettem is egyébként. Nem azért, mintha nem lenne jó tollú, de bravúros tollászkodása közben olyan sűrűn hullottak pártpihék, gyűlölet- és paranoia-morzsák a papírra, hogy látszott, bizony a Népszavában van neki a helye. Oda sem árt egyébként egy jótollú pártmunkás.
Ha R.Székely marad, úgy Bayer Zsoltot is szerződtetni kellett volna a számomra egyégként nagyon rokonszenves koncepció megvalósulásához. Bayer meg foglalt, ugye.

Tehát R. Székely kirúgása még egyáltalán nem volt ellentétben a sokszínű Hírlap koncepcióval.
A mostani távozások már igen.

Na mindegy, ha vitatkozni akarok, majd írok erre a blogra.

Üdv.

Stumpf András
A Strabag-ügyet Ausztriában pattintotta ki a Die Presse; a felvetés szerint a magyar kormánypártok komoly zsebpénzt kasszíroztak a jó nevű útépítőtől. Hűha, a mindenit, hát most aztán lesz kapsz - gondolhatta erre a tájékozott magyar polgár. Legalább a pártpénztárnokokat…..
A Cool most aztán nagyot dobott: előkaparta valahonnan (ja, biztos egy londoni klub kokainban úszó VIP-páholyából, és semmiképp sem a mátészalkai diszkóból) Császár Elődöt, aki már egy jó ideje Shane 54-ként nyomul, talán mert zavarja, hogy minden szélsőjobbos tüntetésen az…..
w Postabontó - A tehetetlen halott 2006.11.07 04:14:00
Gondoltam, 1956 majd biztos kiveri megint a balhét, jön ezer mail, hogy jaj de mekkora nemmagyar maga, rohattkomonista, ávósgyurcsányista, apróantal, 'raus. Ehhez képest roppant meglepetés, hogy a valóban rengeteg levél legalább nyolcvan százaléka pozitív és egyetértő. Ilyen még…..
Tegnap este Fábry Sándor a HírTv-ben járt, és kinyilatkoztatott. Megmondta a frankót, hogy Ókovács Szilveszter, a nemzeti oldal legjobb Bundesliga-feje meg sem tudott szólalni áhítatában. Egyrészt jó hír, hogy Fábry, például Hajós Andrással ellentétben jól látja a saját…..
A Művelt Alkoholista Bakavér 2006.10.05 18:36:00
Amikor kollégáimnak, barátaimnak bikavért szoktam ajánlani – ez elég gyakran előfordul –, rendszerint azt válaszolják, hogy mink nem szeressük a bikavért. Ennek szerintem az a magyarázata, hogy egy rendszerrel korábban alaposan lejáratták a márkanevet, amely azóta sem…..