Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BORtaBOR

77 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Balaton-Felvidék Nivegy-völgyében található, több száz éves múltra visszatekintő Dobosi Pincészet igazi családi manufaktúra, akik olyan mélyen hisznek a természetben, a természetességben, hogy vegyszerek nélkül, organikusan készítik a boraikat.   A rendszerváltás után a szülők élesztették…..
  Tekerek az autópályán, nyomom a gázt, annyira, hogy egy lejáróval továbbhajtok. De egy cseppet sem bánom, gyönyörű lankák között vezet visszafelé az út, zöldellik a szőlő, amott a repce sárga tengere borítja be a dombokat, a bekötő utat pedig csodás, bordó levelű fák szegélyezik. Megérkeztem…..
  Interjúalanyom, Maul Zsolt, nem egy tipikus borász. Igazi rendbontó, akinek egyedisége a boraiban is megmutatkozik. Pár éves kitérő után újra Villányba költözött, hogy ott folytassa, ahol anno abbamaradtak a dolgok.. Vagy mégsem? . Zsoltról nehéz írnom, hiszen anno a főnököm volt, úgy…..
  Bakancslistám kiemelt helyén szerepel Új-Zéland. Nem tudom, hogy az álom egyszer önnön valóságában is realizálódik-e, de a Veritas borkereskedés jóvoltából kicsit közelebb kerültem hozzá, egy igazi élménykóstolóra invitáltak, ahova ezer örömmel mentem. Gyönyörű Sauvignon Blanc-ok és Pinot Noir-ok…..
Ma nem csak nekem van születésnapom, a Borpalotából Dubicz Borászatra nevet változtató pince is ünnepel! Igaz, ők picivel öregebbek, mint én, 110 évesek!   . Ennek apropóján készítettem velük egy izgalmas interjút, mely a Recept & Rejtvény magazin májusi számában…..
BORtáBOR INDICIUM / VALLOMÁS 2016.05.03 22:54:49
Mily furcsa az élet és a benne lévő tudásszomj! Mennél többet tudsz valamiről, annál inkább rádöbbensz, hogy a már meglévő tudásod mily kevés!   Nem tudom, hogy pontosan mikor és hogyan és miért - de a szerelemben épp ez a legcsodálatosabb, hogy nem kell tudnod az okát!- de elvarázsolt az…..
BORtáBOR A HOLD ÁDRÁNDOS VÖLGYE 2016.04.21 08:23:26
Szeretitek a születésnapokat? ..és a romantikát? Ha igen, imádni fogjátok a Bortúra rovat következő alanyának sztoriját, hiszen a mádi Holdvölgy pince története éppen így kezdődött! Dr Demko Pascal édesapja azon ritka szerencsések közé tartozik, akit a családja nem a századik nyakkendővel, sállal…..
BOROK???  Röhögnék, ha nem lenne annyira szánalmas, mint amennyire az. Értem én, hogy ma Magyarországon már mindenki borszakértő és sommelier, aki már legalább kétszer berúgott egy borizű almától, még akkor is, ha kimondani sem tudja, hogy "szomellié", de úgy látom, az Auchan "borválasztékát"…..
BORtáBOR WINE TOURIST MAGAZINE 2016.04.08 11:19:40
ÁPRILISTÓL MEGHÓDÍTJUK AMERIKÁT! ..ÉS NEM CSAK AMERIKÁT, HANEM AZ ANGOL NYELVTERÜLETEKET. TE IS! TI IS! HISZEN VELETEK EGYÜTT INDULUNK! A magyar borvidékek amerikai turnéja fotókon keresztül a WINE TOURIST MAGAZINE-ban! Áprilistól rendszeresen!     Izgalmas felkérést kaptam, aminek nagyon…..
Tékozló Homár Elrettentő poszt 2016.03.22 09:46:00
Az egyetlen oka, hogy ez a rémisztően hosszú levél kikerülhet, az a profizmus, amivel olvasóit a kezdeti együttérző morgásból a végére egységesen egy dühös miért felkiáltásba hajszolja. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért rendel valaki sokadszorra is egy olyan helyről…..
BORtáBOR VÖRÖSLŐ FŰSZERKERT 2016.03.22 10:10:37
Itt a tavasz, hamarosan burjánzani kezdenek a kertek, virágok és fűszerek illatával, látványával csiklandozva az érzékszerveinket. A tavasszal a várva várt napsütés is megérkezik, egyre melegebbek lesznek a napok..  a vörösek helyét lassan, de biztosan átveszik a könnyedebb fehérborok.   Ám ne…..
Jó hely ez a Mátra..   ott ilyenkor is buják a kertek.. ;)   Benedek Péternél legalábbis igen. Epreskert sorozatában most egy Sauvignon Blanc-nal örvendeztette meg a T. Nagyérdeműt, 2015 forró nyarának minden örömét belecsempészve a palackba. A megfejthetetlen.. a varázslatos.. a buja,a fülledt,…..
BORtáBOR A MÁDI LÁZADÓ 2016.03.16 08:35:38
  Nem ez az első interjúm Demeter Endrével, régi ismeretség már a miénk, írtam róla annyiszor és annyit,…..
BORtáBOR KÁVÉBÁR BAZÁR 2016 2016.02.18 13:03:24
BORtáBOR AZ ÜGYVÉD ÚR RIZLINGJE 2016.02.08 10:41:56
  Bortúra a Recept & Rejtvény magazinban, II. rész   Az olaszrizling reneszánszát éli és már ugyan leírtam többször is, hogy engem még nem nagyon tudott elcsábítani, egy bornak már majdnem sikerült! Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez az olaszrizling bebizonyította, hogy ez a…..
BORtáBOR SAJTIMÁDÓK PARADICSOMA 2016.02.02 09:55:00
BORtáBOR HA EGY BOR A CSÚCSRA ÉR 2016.01.15 08:15:57
A bornak ugyanúgy, mint minden másnak, van egy csúcspontja.    Ebben is hasonlít az emberre, hiszen elindul valahonnan, érik, majd a csúcsra ér és ha akkor nem fogyasztjuk el - a legnagyobb tisztelet mellett- akkor biza’ ugyanúgy, mint az ember, hanyatlásnak indul.   Nem véletlenül született a…..
  2016 januárjától a BORtáBOR vendégszerzőként havonta jelentkezik a Recept & Rejtvény Magazinban, minden hónapban bemutatva egy-egy borászt, pincészetet. Első pincetúránk Etyekre, Kertész Zolihoz vezet.     Zoli üzletemberként járta a borvidékeket, lelkes borrajongóként olyan mély…..
BORtáBOR BÚÉK 2016! 2015.12.31 15:49:31
  Békében, boldogságban, borban és buborékban gazdag új évet kívánunk mindenkinek!    ..
BORtáBOR Az egyetem bora 2015.12.17 11:27:17
. Igen szép felkérést kaptam a napokban, aminek jó szívvel és büszkén tettem eleget, meghívtak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem borválasztására, illetve a rendezvény levezénylésére.     Régi vicc már boros körökben, hogy mindenki a vörösboros kólával kezdi, csak a…..
Az amerikai Wine Tourist Magazin átvette a Kertész Családi Pincészet-ről készült képemet az Instagram-on, ahol pontos földrajzi megjelenítés is van, térképpel, minden kutyafülével, így már semmi sem állíthatja meg Kertész Zoli-t és a Kertész CARLA-t a…..
BORtáBOR OLASZRIZLING TESZT 2015.11.17 09:13:56
  Olaszrizling tesztre kaptam meghívót, a Wine Shock szervezésében 4 magyar és 4 osztrák tétel került a poharakba és górcső alá, Angermann Öcsi, az Onyx sommelier-jének szakavatott vezetésével.   Érdekes párbaj volt, vakon próbáltuk elcsípni a szőlőfajta…..
  "A kis pincészeteknek nem kell bajlódni az adminisztrációval, de a nagyokat bekötik a NAV-hoz.' - írja a HVG. http://hvg.hu/kkv/20151031_Konnyebb_lesz_az_eletuk_jovore_a_borterme      Most akkor örülünk vagy sírunk, Vincent?   Vajon több lesz a kispince? Vajon lesznek a…..
  Ma Dining Guide-on vendégszerepelünk, kicsit "kelletjük" a Gellért Szálló Márton napi rendezvényét, amiről anno jól lerántottuk a bőrt, aminek sértődés helyett egy koprodukció lett az eredménye, immáron második alkalommal - a BORtáBOR és a Gellért Szálló között - az V.…..
BORtáBOR A NYÁR BORA 2015.07.01 11:34:06
Nehéz év volt 2014, amilyen szépen indult, olyan durván nyúlt bele a természet a rengeteg csapadékkal az év boraiba.   Kedvenc borvidékem kedvenc pincészeteinek borai is savhiányosak, test nélküliek, laposabbak lettek, mint egy átlagos, de pláne egy kiemelkedő évben, sok helyen…..