Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gatsy

1 bejegyzést írt és 761 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Háát, ahogy nézem, már nagyon régen írtam a blogba. Valamivel több, mint két éve. Nem tudom, van-e még valaki, aki követi a blogot, de ha van, szerintem régen az a meggyőződése, hogy feladtam a projectet. Pedig nem, nem adtam fel. De az igaz, hogy leült, sokszor hónapokra. Igazából sok minden nem…..
gatsy 2017.02.25 05:45:23
AikiMag Keresztbeporzás 2014.02.24 09:34:00
(Polgár András, az Aikido Meishin Egyesület Sopron vezetőjének vendégposztja - köszönjük!) Amikor először találkoztam a témával, nagyon idegennek tűnt a felvetése. Ám látva és megélve az edzőtáborunk élményeit, már nagyon hasznosnak találom, talán másoknak is érdemes…..
gatsy 2014.02.25 12:57:48
A forradalmi év decembere gyászos napokat hozott a friss magyar honvéderőre, támad az ellenség, a kormány Debrecenig fut, főparancsnok nincsen, a politikai vezetés szélsőségek között mozog (Bécset kéne támadni, az olmützi udvart, vagy netán visszavonulni?), a középparancsnokok…..
Tegnap sikerült egyéb elfoglaltságok miatt lemaradni a Vodafone 30 milliós GVH bírságáról – mondhatni kicsit drága volt az autóversenyzés – meg arról is, hogy van aki szerint 200 millió euróért megvenné az állam a céget tokkal, vonóval. Most ez utóbbival foglalkozunk egy…..
 A régi bölcsesség szerint az idő egy olyan folyó, amibe a halandó nem léphet kétszer ugyanúgy. Ez tévedés, az ember nem csak léphet, de akár fejest is ugorhat, és meg is teszi. Általában ott, ahol jól láthatóan legfeljebb térdig ér a víz.  A nikápolyi ütközet, és…..
gatsy 2013.03.06 12:57:17
    Ha a "különleges" szót halljuk meg egy katonai alakulattal kapcsolatban, lelki szemeink előtt szinte biztosan  izmos fiatalemberek jelennek meg, akik  mesterei a halálnak. Ők azok, akik csúcskategóriájú fegyvereikkel kezükben, kiváló kiképzésüknek hála képesek az ellenséget pillanatok alatt…..
gatsy 2013.01.15 14:44:13
Mint már említettem a zabálás, éneklés és ajándékozás mellett bőven volt mit csinálni karácsonykor. Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor december 23-án feleségem tágra nyílt szemekkel állt elém, és azt állította, hogy elromlott a mosógép. Persze, hogy nem hittem neki.…..
  Dicsőségre ítélve   Hogy lehetnék én a hős, amikor kétszázötven bajtársammal szálltunk partra, és csak huszonheten éltük túl?   Ira Hamilton Hayes, a pima törzsből származó indián 1923. január 12-én született az arizonai Gila rezervátumban Nancy és Joe Hayes nyolc gyermeke közül a…..
gatsy 2013.01.02 10:30:08
@PiszkosFreddy: A Jacob becézése a Jake.
gatsy 2013.01.02 11:05:14
@qbr: Mivel a John/Johnathan(János/Jonatán) és James (Jakab) két külön név, valószínűtlen, hogy egymás beceneveikét funkcionáljanak. Itt vmi hiba van a mátrixban.

A John ill. a Johnatan becézése a Johnny, a Jamesé a Jim/Jimmy
A kispolskiból készült hókotróról szóló megemlékezésünk kapcsán, Szenyo nevű olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi videóban látható házi készítésű szíriai tankra. Kívülről elég sufninak tűnik, viszont egész jól felszerelt kis harckocsiról van szó. A…..
gatsy 2012.12.19 12:24:25
@Rox: logikusan nem egy kurszki csatára készült a gép, hanem járőrözéhez. Valószínűleg kézifegyverek ellen elegendő a védelme és vaskosabb ellenfél elől jó tempóban el tud húzni, mivel kisebb, könyebb és fordulékonyabb, mint egy rendes páncélos. Szóval, teljesíti amire kitalálták...
A Mohó Hiéna már rég nem jelentkezett. Távollétének nagyon prózai oka van: harácsolt, fenyegetett, karmolt és harapott, nyomában síró PR-esek, zokogó szponzorok maradtak. Mindezt azért, hogy idei - kimerítő - útjának végén egy rakás boldog nyertes és ki tudja, hány száz -…..
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
Szombat volt, tehát leszakadt a fregoli. Mint tisztes családfő azonnal ugrottam, hogy megjavítsam. Persze csak ebéd után. Évek óta azon gondolkodtam, hogy mi lesz velem, ha véletlenül ki kell cserélni a fregoli kötélzetét. Annyira bonyolultnak tűnt az a csiga-rendszer ott fönt a…..
Az angliai GCHQ szakemberei bejelentették, nem tudják megfejteni azt az üzenetet, amelyet egy kéménybe esett második világháborús postagalamb lábán találtak meg.   A Kormányzati Kommunikációs Központ (Government Communications Headquarters/GCHQ) szakemberei a központ…..
Előhang        "Hej-atyuska-bátyuska-csasztuska!- sóhajtott fel elégedetten Borisz Iszakovics tengernagy, amikor kiszállt fellobogózott szolgálati Volgájából, és óceáncserzette tekintete végigsuhant a  máris hulló vakolatú betonkockák  minimalista…..
Mint tudjuk, a halászlé és minden más 'paprikás' étel egyik, - ha nem a legfontosabb - alkatrésze az őrölt paprika. Már posztoltam egyszer a paprikáról, de erről a csodálatos fűszerről nem lehet elégszer, pláne azok után, hogy egy paprikateszten  a falumbeli bezdáni Kiss…..
gatsy 2012.11.22 12:26:14
@ot002: jaja, engem is érdekelne, édes is, erős is
”Egyszer már véget kell vetni a magyarok irreális és hamis szentimentalizmusának a lengyelekkel szemben!” Fogalmazta meg a nácik véleményét a Berliner Börsenzeitung még a háború első heteiben, tükrözve a német felháborodást a lengyel – magyar fegyverbarátság újbóli…..
Hétvégén megint szüleimnél voltunk, természetesen volt halászlé, csirkepörkölt, meg egy kis horgászat is. Apám mostanában a Ferenc vagy másnéven Bajai-csatornán horgászik, a sok kis törpeharcsa mellett szép kárászokat, termetes keszegeket fog, néha benéz egy-egy potyka, és…..
gatsy 2012.09.11 11:14:10
@Hepci: +1

Mivel kábelszolgáltatót váltottunk és lett két horgászvadász csatornánk, a múltkor én is pont azon gondolkoztam, hogy egy ilyen fotószessön közben/után, mennyi hal döglik bele a nagy kíméletességbe...
A korábbiakban kitárgyalt 1683-as bécsi ostrom sikertelensége meglepte a császárvárost leigázni kívánó oszmán sereget, a háborúk történetében sokadszor vált a büszke ostromló sereg menekülő vert haddá. A szétszórás és a vereség teljesen váratlanul érte a nagyvezírt, a…..
gatsy 2012.08.16 11:14:45
@Titus Pullo Urbino: suum cuique
gatsy 2012.08.16 11:26:29
@Titus Pullo Urbino: Nem, a Soproni Egyetemen. Ez Slemecbánya jelmondata (is)
gatsy 2012.08.16 11:33:20
@gatsy: Selmecbánya
Kapanyél Az eperfa 2012.07.17 08:30:00
Az elején tisztáznunk kell egy félreértést: a köznyelvben a Fragraria x ananassa magyar neve az eper, pedig az helyesen szamóca lenne. De akkor mi is a valódi eper? Figura József uradalmi erdész így ír róla 1880-ban: "Európába Chinából hozatott, s ma a tenyész­tés által töb…..
Az "unalmas" ventillátor helyett a nagy belmagasságú helyiségeket fel lehet dobni egy ilyen legyezővel. (forrás) ..
A katonai búvárok kiemelték a Balti-tengerből a második világháborúban lezuhant német vadászbombázó-roncsokat. Kiderült, hogy nem Stuka, hanem JU88 feküdt a mélyben – pilótájával együtt.   A Német Hadtörténeti Múzeum munkatársa, Sebastian Bangert az AP-nek elmondta,…..
Telefonközpont teszt 2012.06.15 14:24:00
gatsy 2012.06.15 15:03:16
gatsy 2012.06.15 15:17:59
@gyuriakien: igazán NM:)
Némileg szokatlan telefon bemutatón jártunk, nem volt füst, dobpergés, divatbemutató és celebek sem vonultak fel, ellenben számos 50pluszos vendég volt jelen,s tulajdonképpen az Android kifejezés is  csak egyszer hangzott el. A svéd Doro cég mutatta be filozófiáját és az…..
gatsy 2012.06.08 10:05:39
 ..
gatsy 2012.06.04 10:12:01