Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rumcajsz75

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigi képrejtvényeink osztatlan sikerére való tekintettel következzen a KatPol Twitteren is beharangozott harmadik forduló, ezúttal a változatosság kedvéért nem nehézfegyverzet témájában. Feladványunk az alábbi archív fénykép: Remélhetőleg nagyobb fejtörőnek…..
rumcajsz75 2010.11.27 09:53:03
@Kullancs1983: nem Navy Seal
@Almaspite: nem gurkák, ha megnézed szinte mind kaukázusi típus...
rumcajsz75 2010.11.28 16:34:16
@Kullancs1983: igen a Navy SEALS a baj mivel a képen látható katonák nem amerikaik. A helyszín stimmel.

Kis segítség lehet a nyakban hordott lyukacsos zöld kendő. Azóta nagyon elterjedt lett.
rumcajsz75 2010.11.28 17:00:56
@Kullancs1983: Ezaz. Ausztrál SAS. A sál a mai napig megmaradt az ausztrál SAS nál.

Te jössz.
KatPol Blog [KNN] Kor(e)ai öröm 2010.11.24 08:00:00
by 5.g & SchA "- Ezredes, ezek lőnek ránk! Ezredes, ezek lőnek ránk!- Hát lőjön vissza!"(Black Hawk Down) Hála a mindenhatónak, ismét olyan incidens történt a világban, melynek kapcsán a sajtó jól tájékozott képviselői biztonságpolitikai szakértőknek, no és persze az utca népének szegezhetik a…..
rumcajsz75 2010.11.24 12:14:17
@Tilikov: Kína nem vásárol északi fegyvereket. Félre értesz.
A harmadik világ illetve a közel kelet a végállomása az északi fegyvereknek.
Szerintem nagyobb deal egy zárt piacon egyedüli árusként részt venni mint versenyhelyzetbe kerülni. Másrészt a nemzetközi embargók miatt nem is nagyon tud más exportálni északra most.
Másrészt mennyire örülne Kína egy kapitalista koreai szomszédnak, szárazföldi határral.....
rumcajsz75 2010.11.24 17:45:44
@ombie: azért érdemes átgondolni azt is hogy Észak-Koreának engedte Kína az atomfegyver kifejlesztését. Kérdem én miért? Mi érdeke van abban Kínának hogy még egy résztvevővel bővül az atomklub? Ráadásul mindez a határaitól pár száz kilométerre. Ok tudom az atomfegyver elrettentő ereje. De egy olyan rezsimnek a kezébe aki '87 ben lelő egy polgári gépet, 2010 ben civileket lővet?

Szerintem Kínának valami terve van Észak Koreával csak még nem jöttem rá mi. Sokkal egyszerűbb lenne neki ha bekebelezné és egy tartományává tenné. Mandzsúriában így is elég nagy az aránya a Koreaiaknak. Lényegében könnyebben kezelhető lenne.
Szerkesztőségünk a korábbi nagysikerű képrejtvény játék felélesztésére tesz az alábbiakban kísérletet. Egy készülőben lévő poszttal kapcsolatos kutakodás során bukkantam az alábbi képre: A korábbi  képrejtvény felújításaként versenyt hirdetünk: ki ismeri fel a…..
Megérkeztek Irakba az első M1A1 Abrams alapharckocsik. Az alábbiakban egy rövid áttekintést igyekszem nyújtani a rendszerbe állításuk körülményeiről és arról, hogy ez mit jelenthet Irak szempontjából a jövőre nézve. Irak papíron jelentős páncélos- és gépesített erőkkel…..
rumcajsz75 2010.11.15 12:32:31
@Rammjaeger83: de aztán jó szokásuk szerint hívták a légierőt vagy a tüzérséget. És megoldottá vált a kérdés.
No de félretéve a viccet. Akkor amikor megtörik a morál vagy akkor amikor valami akadályozza a harcban, technikai meghibásodás, találat stb.

Azért nem ülnék egy olyan kocsiban ami tűz alatt van még akkor sem ha tudom hogy nagyon kicsi az esélye hogy kiluggassák a bőrét.
rumcajsz75 2010.11.15 18:53:57
@CN: igazad van biztonságosabb, bár ez a konstrukciótól is függ.
A 72 esen elég gyakori a töltésvezérlő K1 es doboz meghibásodása (ez akadályozza meg pl a rátöltést) ami után elég nehézkes a kézi töltés.
Az információim nagyrészt papír alapúak max. azt tudom meg mondani melyik könyvem melyik polcon :D
KatPol Blog Mythbusters: Coventry 2010.11.14 10:00:00
70 éve ezen a napon szálltak fel a Luftwaffe bombázói, hogy az "Operation Mondscheinsonate", azaz a Holdfényszonáta-hadművelet keretében megsemmisítő csapást mérjenek Nagy-Britannia hadiiparának egyik legfontosabb városára. Ez a város Coventry volt, a német légierő támadása pedig már a háború alatt…..
rumcajsz75 2010.11.15 15:42:41
@zsálab: Egy két közhely: A cél szentesíti az eszközt vagy háborúban szerelemben mindent lehet.
Halkan hozzáteszem nincsenek kedvenc náci repülőseim.

De mondjuk a kor célpont-lokalizációja kimerült abban hogy egy rádiósugarat indítasz valahonnan Franciaországból egyet meg Norvégiából és ahol ezek metszik egymást ott van Coventry, ja nagyjából és éjszaka amikor nincs vizuális lokalizáció. Tudom fura ez a lézer és GPS vezérlésű precíziós bombák korában, de ezek akkoriban baromi pontatlanok voltak.

Más: ha megnézed az akkori Budapestet és az ipari létesítmények elhelyezését akkor láthatod hogy divat volt a lakóövezetek közvetlen közelébe telepíteni a gyárakat. Pl. budai Ganz. És akkor ehhez jön az amerikai szőnyegbombázás. Azaz nagyjából ezen a területen van egy gyár is. 2km x 5km. Nagyjából.

Egy dolog viszont nem merült fel eddig. Mégpedig az hogy az Angolok élen jártak a radartechnika használatában még ha gyerekcipőben is járt.
Jelen esetben nem csak az enigma nyújtotta lehetőségeket nem használták de a radart se nagyon.

Guericán és Varsón nem vitatkozom az terrorbombázás volt. Nulla katonai célpont minimális légvédelem.

Az viszont tény amit te is írsz hogy ez az akkori angol vezetés felelősségéről azzal maximálisan egyetértek.

Ja még valami. A németek ütöttek élősszőr csak nem '40-ben hanem még az első háborúban amikor léghajókkal bombázták Londont.
rumcajsz75 2010.11.15 15:44:59
@Monarch: Jogos, de ez kívül esik az érdeklődésemen... :D
rumcajsz75 2010.11.15 18:41:47
@SchA: Igen ahogy írtad kevés és vacak.
HE-177
Number built: 1,169
B-17 Flying Fortress
Number built: 12,731

Másik az alkalmazás, ami ugye összefügg a mennyiséggel.

en.wikipedia.org/wiki/Boeing_B-17_Flying_Fortress

Allied contemporaries, the B-17 established itself as an effective weapons system, dropping more bombs than any other U.S. aircraft in World War II. Of the 1.5 million metric tons of bombs dropped on Germany by U.S. aircraft, 640,000 tons were dropped from B-17s.

Magyarán megközelítőleg a fele bombaterhet ők dobták Németországra. Ezzel szemben a Greif maximum az Anziónál "kellemetlenkedett" a siklóbombáival a szövetséges csapatoknak (II./KG 40). Soha ilyen mennyiségben illetve ilyen "hatásfokkal" nem használták mint az amerikai illetve a brit stratégiai bombázókat.
Szóval kitartok a mellett hogy nem volt stratégiai bombázójuk. Főleg nem 1940-ben. és később amikor a Greif szolgálatba állt akkor is inkább taktikai bombázónak alkalmazták mintsem stratégiainak.

"náci repülős": eléggé szerencsétlen kifejezés, elnézést érte, de nem az én találmányom.
Ezzel csak azt akartam jelezni hogy nem személyes szimpátia alapján szubjektíven döntök bizonyos kérdésekben.
De tényleg elnézést a használatért mert elég rosszul festene mondjuk Szentgyörgyi Dezsőre hogy Horthysta repülős.... :S
A Győzelem Napja mostanában gyakran szolgál újdonságokkal szolgált a Vörös téren. Két évvel ezelőtt nehézfegyvereket is felvonultattak az ilyenkor szokásos díszszemlén - 1990 óta először - és akkor debütáltak az orosz hadsereg új egyenruhái is, tegnap…..
Futólag ugyan, de már többször említést tettünk a leginkább az infotainment kategóriájába sorolható haditechnikai/hadtörténeti témájú amerikai dokumentumfilm-sorozatokról.  Jellegzetes példák ezekre a Dogfights, a Top Ten és a Future Weapons (hogy…..
rumcajsz75 2010.11.15 12:14:55
@folti_: Ha a Kínai utat nézzük amit megtettek a hadsereg fejlesztésével akkor ők is álltak ilyen félnagyhatalmi szinten ahol most India áll.

Ha visszagondoltok 10-20 éve a kínai hadsereg alaptípusai nagyjából kimerültek az orosz típusok kópiáinál semmi invenciót nem vittek a dolgokba. Most már ott is érzékelhető a saját fejlesztések, sőt bizonyos eszközök teljesen saját tervezésűek.

És az olcsó munkaerőben, valamint a nehézipar fejlettségében nagyon közel áll India Kínához. Nagyon alap szinten már India is bekapcsolódott a régi technikái modernizációjába. Főleg az oroszokkal kooperációban fejleszti tovább a páncélosait. Szóval kell még 20-30 év és velük is számolni kell ha a nagyhatalmakról beszélünk.