Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemwakwarju

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig az Év Legsokkolóbb Híre, hogy Selmeczi Gabikát kinevezte Orbán nyugdíjvédelmi megbízottnak. A bejelentés óta eltelt már 40 nap, és sikerült már feldolgoznom? Hát kurvára nem sikerült. Selmeczi Gabika védi a nyugdíjakat ... miért nem bízzuk mondjuk az …..
nemwakwarju 2010.11.26 21:36:02
@csernaja obca: Szerintem meg a nyugdíjak kifizetése folyamatosan fog történni (illetve már eddig is történt), ahogy az emberek nyugdíjba mennek, kapják a jogosan járó életjáradék alapú kifizetéseket. Egyre többen kerülnek nyugdíjba, mivel az egyre fiatalab korosztályoknál egyre nagyobb az arányuk.
Ez egy folyamatos teljesítés, nem mindenkire igaz, hogy 30 évig csak befizet. Ha ma törés van egy magánnyugdíj pénztárnál, akkor neki nem lesz több befizetése. Ezzel nagyon sokat bukik.
Emellett vannak más - nem kötelező - megtakarítási, előtakarékossági megoldások is, ott miért nem áll fenn ennek a veszélye.

A tőzsdézésről meg csak annyit, ha valakinek nem tetszik, nyugodtan választhat részvénymentes portfóliót.

Az összes többi csak mese (ide írhatnék sokkal súlyosabbat is, de nem teszem).
nemwakwarju 2010.11.26 21:39:33
@csernaja obca: "lehet, hogy az állam a jó szándék ellenére nem tud majd fizetni, de hogy a szarevő brókerekben, bankárokban, biztosítókban egy fikarcnyi jószándék sincs, az tuti, úgyhogy arra se nagyon számíts, hogy ők nem lopják el a pénzedet. Valószínűleg már el is lopták. "

Na igen, ez a másik jó vicc.
Ha egyszer ellopták már azt a nyugdíjmegtakarítást, akkor a kormánynak mi szüksége van erre a felháborító támadásra? Ha már nincs pénz (lenullázták, eltőzsdézték, ...stb), akkor mit akar most megszerezni. Miért kell nyíltan megfenyegetni (értsd: nem lesz semmilyen állami nyugdíj szolgáltatás) azt aki, a már lenullázott számláját nem akarja önként átadni?!
nemwakwarju 2010.11.26 21:49:05
@gmower: Az előző kormányt jogosan szidták a hitelfelvételek miatt. Akor most tessék takarékoskodni.
A nyugdíjkasszák kisöprése csak átmeneti megoldás, utána mi lesz?

A legnagyobb probléma pedig az az aggresszivitás, amit ezügyben a kormány mutat.
Ez senkinek, de senkinek nem fog a hasznára válni!
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
nemwakwarju 2010.11.24 18:46:41
@kispista: ""Most akkor itt van egy 24%-os, azaz huszonnégy százelékos adónövelés is?
Még szerencse, hogy ez is kiderül a végére..."
Ez mindenki számára már régen kiderült, aki egy kicsit is konyít a gazdasághoz. De a sok droid el volt foglalva az orbáncigányozással meg az elveszikanyugdíjamat rinyálással. "

A gazdasághoz? Nem inkább a tehénfejéshez?
A nyugdíjakat egyébként ettől függetlenül ellopják!
A 24% csak extraadó, amit persze nem mi fogunk megfizetni, ugye... @majomkutya jól mondta, épp ez a trükk benne, mert ez a munkáltatót "terheli".
Eldőlt, hogy A Margit híd déli oldalán nem valósítják meg az eredeti terveket, és nem lesz elkülönített kerékpárút.  UPDATE:  A biciklisek a járda mellett, az úttesten is közlekedhetnek. Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntés született arról, hogy a…..
Megtaláltuk az első nyomát annak, hogy bringás közlekedésre kijelölt út lesz a felújított Margit hídon. Az alábbi képen az északi oldal budai hídfőjénél található lehajtót láthatjuk: fotó: Hargita Nándor A lehajtó annyira keskeny, hogy egyszerre csak egy kerékpáros fér…..