Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metric Galactic

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 LisztesLádán már minden okosat elmondtak, amit lehetett, szóval nem is nagyon tudok mit hozzá írni. Az biztos, hogy sokszor tényleg felfedezetlenek maradnak az ilyen tehetséges itthoni művészek. A film professzionális, és gyönyörű. Talán kicsit még elfogultabbá tesz, hogy a…..
Appleblog Apple-csaj: Kate 2011.03.08 16:49:00
A mai versenyzőnkről én aztán nem tudok semmit, életemben nem láttam még, sosem hallottam róla, azt sem tudtam, hogy a világon van ez a Kate Gosselin nevű Reality Show-sztár:Aztán megláttam róla ezeket a bikinis képeket, amiken ugyan nem úgy fest a 35 éves csaj, mint egy…..
Metric Galactic 2011.03.09 14:09:51
@ePtOn: Furcsa, de gondolj bele, hogy kicsit sem meglepő. Pont ez az értékrend az amit manapság átörökítünk a média által a fiatalabb generációkra.
Új szpottal jelent meg a reklámjairól eddig méltán híres, és azokkal sok-sok díjat besöprő Heineken.A "The Entrance" címet viselő reklámfilm azonban most valahogy nem sikerült olyan jóra, legalábbis nélkülözi azt a szellemességet és humort, amivel eddig eléggé…..
Metric Galactic 2011.03.09 13:44:00
@Vagyok_aki_vagyok: Nekem is ez a reklámfilmjük tetszik a legjobban, mikor megláttam könnyesre röhögtem magam és a térdemet csapkodtam! :D

A mostani igaz kicsit kevesebb humorral vagy jobban szólva komikummal operál, de ezt kompenzálja, hogy az általam egyik nagyra tartott banda zenél benne! :) Fütyörészem is a dallamát mikor meghallom a háttérben! :)
A hétvégén a Google for Weddings megjelenése volt a téma. Úgyhogy ma folytassuk egy még aktuálisabb, kapcsolódó témával: Valentin nap van, eh. Előljáróban annyi, hogy valójban arról szerettem volna az elmúlt napokban írni, hogy a Google mennyire nagyszerű egyedi logókat gyárt…..
Pár órája élesítette a Google a market.android.com-ot, ami az Android Market desktop böngészőből is elérhető (vagyis szabadon hivatkozható) verziója. Azt most hagyjuk, hogy már az induláskor egy sor Google-accounttal rendelkező felhasználónak nem működött az oldal. A Google-nál…..
Metric Galactic 2011.02.15 11:29:51
@MártonFull: Semmi meglepő abban, hogy a Market, illetve az Android ismeri a böngészési és letöltési szokásaidat, ez az asztali rendszereken már teljesen megszokott. Be vagy lépve a Google Accountoddal (pl: Gmail) és valamit beírsz a Google keresőbe akkor tárolja ezeket. Nem csak a hirdetések, hanem a későbbi keresési találatok finomítása miatt is.

Továbbá Androidon is beállítható, hogy ha telefonon keresel valamit, akkor felhasználja-e a korábbi PC-s statisztikáidat is a keresés finomításához.
Amerikai kongresszusi képviselők és szenátorok egy csoportja megvonná Egyiptomtól a külföldi segélyeket, hogy ezzel is mielőbbi távozásra sürgesse Mubarak elnököt. Patrick Leahy, a szenátus külföldi segélyeket…..
Hát megtörténik ez is. Hogy egy százhetven-egynéhány oldalas tervezet és a megfelelő helyeken ülő nem megfelelő emberek "munkája" végre elérte azt az ingerküszöböt, amin túl a fiatalok, az egyetemi polgárok, a demokráciát gyakorolva tanulók is kiállnak a jövőjük…..
Metric Galactic 2010.12.20 16:52:45
@Publius Decius Mus: Úgy tűnik jól megtanultad a leckét! Itt van egy kezdeményezés, mely pont ennek a nem létező médiaszabadságnak a jogaiért kíván kiállni, erre te meg csak sopánkodsz, mert minek az. Pont az olyan emberek miatt mint TE nem haladunk előre egy demokratikusan (vagy legalábbis demokratikusabban) működő állami intézmény felé.

Tudod sok minden a fejekben dől el. A tiédben, az enyémben és még sok ezer, sok millió és milliárd ember fejében. Ha nem teszünk kezdeményezéseket az alapvető szabadságjogok (legyenek azok emberi jogok, politikai jogok, törvényi jogok vagy szabad sajtóhoz való jogok) felé, akkor valóban soha nem érjük el őket.

Nem nekik kár a diploma, hanem neked kár itt károgni! Menj és ülj vele a pöcegödörbe... amíg jó meleg gondolom nem zavar, hogy bűzlik...
Szilárd talált egy programot, amely sokaknak hasznára lehet az olcsó, átszállásos  megoldások keresésben. Megosztotta velünk tapasztalatait, (Gdansk 10 euróért mindenki álma :)  de várjuk a rutinos lokosztosok véleményét is :) Ha használható, kéretik nem 5 ezerért…..
Metric Galactic 2010.12.09 16:11:30
@evanagy: Azért egy ilyen progi, vagy webes kereső sokat tud segíteni, mert sok olyan úticél létezhet ami nem közelíthető meg Budapestről átszállás nélkül, így meg nem kell neked végigjárnod hatmillió légitársaság tizenhétmilliócsilliótrillió járatát, hogy kiderítsd melyik átszállással jársz a legjobban és melyik az amit el is érsz... sok tényező közre játszik.

Ami viszont tény, hogy a fent említett Budapest Airport-os kereső (repuljmost.bud.hu) arra jó ha arra vagy kíváncsi, hogy az általad ismert, közvetlen elérésű városokba való repülés aktuális ajánlatait megnézd, nincs túlbonyolítva, ingyenes a használata és az az igazi "két kattintásos" fajta.

Ha én most meg akarok nézni egy Budapest - Zürich vagy egy Budapest - London viszonylatot akkor csak felugrok ide és már sasolom is. Erre jó! :) Nem kell manuálisan végigmenned élből 4-5 légitársaság ajánlatán, itt van mind egy helyen.
Metric Galactic 2010.12.20 16:39:49
@tg_mak: Pedig én pont úgy olvastam valahol, hogy a Skycourt-ot a fapados társaságok is használni fogják. De lehet csak annak a cikknek a szerzője értett félre valamit. Most keresem azt az újságot amiben volt, de ha ez nem így van akkor ez rossz hír nekem, mert igaz évi 1-2 repülőutat ejtek meg, de szinte mindig fapadossal. Sajna nekem nem a fán terem a pénz.

Üzleti utasok: Nekik nem véletlenül van business class. Ha nekem kéne üzleti útra mennem akkor én sem mennék fapadossal (több okból sem), de egyébként az más kérdés, hogy akkor nem nyaralni mész, hanem nyilván pénzt keresni, így ott ezáltal is mérséklődik a költséged (főleg ha a cég fizeti a repjegyet).
Link:www.origo.hu/adsminisites/bp_airport/regform.htmlKüldte: zetalax..
Metric Galactic 2010.12.20 16:19:29
@evanagy: A nyereményjátékot az Origo.hu felületén bonyolítják, ha van freemail-es címed akkor túl sok újat már nem tudnak meg rólad...
Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy nem vagyok elfogult a Ferihegyi repülőtérrel, ha valami jót látok, ugyanolyan szívesen megírom, mint amikor valami bosszant. Következzen most egy olyan poszt, amit kimondottan lelkesen írtam. Előzmények: az elmúlt hónapokban többször is…..
Metric Galactic 2010.12.09 16:26:01
@evanagy: Nekem is a vasúttal van bajom... múlthéten voltam egy 2 napos Londoni kiruccanáson a párommal. Hazafelé az ismerősünk aki kijött volna elénk lemondta és választhattunk, hogy vagy jövünk taxival sok ezerért, vagy vonatozunk.

Kiindulva abból, hogy én Budapest és Százhalombatta között minden nap ingázok vonattal 30 percet, így bátor voltam. Van Budapest bérletem és az a 200 forintos vonatjegy nem vág földhöz.

Amikor megjött a vonat ami alvázig tele volt firkálva, az ajtók, ablakok csukhatatlanok voltak és átható vizelet szag terjengett valamennyi kocsiban akkor azt mondtam, hogy Ferihegyre soha többé nem fogok vonattal menni. És belegondolok, hogy vannak turisták akik a jó londoni reptér vasúti összeköttetéséből indulnak ki és felszállnak erre a száguldó hányingerre, akkor elszégyenlem magam, hogy ebben az országban élek.

Szerintem is van mit fejleszteni az összeköttetésen, mert a taxisok lehúzósak a vonat meg... hát az meg egy tömény hányinger, pedig nem vagyok egy finnyás ember, de ez még nálam is bőven a tűréshatáron túl teljesít.
Metric Galactic 2010.12.20 15:26:36
@záporjózsi: Az ingázó vonatot fogtam el... illetve a hányinger meg engem. De mondom, én a Százhalombatta - Budapest vonalból indultam ki, ezért voltam bátor. Igen, erre Flirt jár általában, meg néha a régebbi típusú, melyet a V43 mozdonyok húznak.

Csak egy kis érdekesség: A V43 mozdonyokat először 1960-ban kezdték készíteni, de a ma is szolgálatban lévőknek a jó része már inkább 1970-80 környékéről származik. A hozzájuk való kocsik szintén. Persze ezeket 2006-ig folyamatosan felújították és modernizálták. Ezekkel a régi vonatokkal az egyetlen egy baj, hogy régiek. Jó persze nem patyolat tiszták, de csak annyira koszosak, mint egy metró szerelvény, nem áll halmokban a szemét, az ajtók/ablakok működnek és a graffiti is egyre ritkább a mosás és újrafestés miatt... szóval az a kategória amin simán kibírsz 30 percet.

Ezzel szemben amilyen vonatokat a nyugatiból képesek elindítani... hát az eszem megáll!

De azért remélem, hogy a Skycourt terminál mellett már normális vonatokat is képesek lesznek arrafelé indítani. Ha nem is Flirt-öt, de legalább a Desirókat, amik amúgy is járnak a nyugatiból (igaz Esztergom felé leginkább).
Metric Galactic 2010.12.20 15:29:16
@Metric Galactic: Hozzátenném, a Skycourt teljesen rendben van, minden szempontból európai szájízed van tőle, ez egy igazán értelmes beruházása a Budapest Airportnak, mert amellett, hogy szép, látványos, várhatóan tehermentesíti valamilyen szinten az utaskiszolgálást, csökkentve a gigantikus sorok hosszát!
A képet ötven éve, 1960. március 5-én készítette Alberto Korda Havannában, a La Coubre nevű hajó felrobbanásának áldozatainak emlékére rendezett gyűlésen. Csak néhány kissebb publikációban jelent meg, a kép hét éven keresztül viszonylag ismeretlen maradt. Egy ír művész,…..
Metric Galactic 2010.12.20 15:13:51
@Blassius: ...és koncentrációs táborokba záratta a párt politkai ellenségeit, vérmes kommunista volt és Castro "bérgyilkosa", valamint erőszakos puccsokat szervezett Latin-Amerika szerte, hogy a lehető legtöbb állam a totalitárius berendezkedés, a sztálinista kommunizmus útjára lépjen.

Tényleg egy ikon... és fiatalok ezrei (köztük sok magyar) üvölti, hogy "Éljek az isteni CHE!"

Éjen... csak ne ezen a világon!
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
Metric Galactic 2010.12.20 15:07:45
@Tajogkepu: Impozáns? Ez végre egy olyan újítása a reptérnek, mely közelebb visz minket Európához! Az odáig oké, hogy a rendszerváltás előtt Ferihegy még valamilyen szinten teljesítette a normákat amiket kellett (bár akkor teljesen más volt a célja a repülésnek, más számokkal és más igényekkel). Szomorú azt látni, hogy érdemi fejlesztés aligha volt. Nem mondom, hogy sokkal nagyobb reptér kell, hanem egész egyszerűen egy normális utaskiszolgálás. Sovány vigasz, hogy egy afrikai banánköztársaság reptere rosszabb (voltam már ilyenen), de mi itt vagyunk Európában, a soros elnökségi tisztet is mi fogjuk betölteni és itt van egy ilyen balkáni nemzeti reptér.

Más szempontból egyébként nem sok panasz érheti, ha már túljutottál a nagy soron és bent vagy akkor már viszonylag kényelmes.

Én ezért nagy reményeket fűzök a Skycourt-höz! Remélhetően tehermentesíteni fogja a többi terminált! :)
A Sony Ericsson, az AXN és a T-Mobile együttműködésének köszönhetően, a T-Mobile előfizetői a Sony Ericsson XperiaTM X10, X10 mini, X10 mini pro készülékeken és a hamarosan forgalomba kerülő Sony Ericsson XperiaTM X8 telefonon élvezhetik az AXN általános szórakoztató, akció-…..
Metric Galactic 2010.12.03 15:45:10
@Kozomago: EZ kicsit más, mint az Ázsiában mindennapos mobil televízió, mert az a normál földi sugárzással szórt adásokat fogja. Ez pedig neten, egy videótárban tárolja a videókat amit te akkor nézel meg mikor neked kényelmes.

Ez nem új találmány, a Youtube is így működik, meg az összes többi videomegosztó, a különbség, hogy itt csak AXN sorozatok vannak és nem a közösség, hanem az AXN tölti fel a megtekinthető filmeket.

Szerintem kényelmesebb, mint a hagyományos televíziózás, én ezt szeretném már látni a rendes otthoni TV-men is (nem, az IPTV még mindig nem tart itt kényelemben).
Metric Galactic 2010.12.10 15:46:48
@Toopsy: Ne a Fox csináljon, hanem a HULU vagy más sorozatos Video on Demand szolgáltató, mert ez így alaposan lecsökkentené a potenciális sorozatok számát! :)

A kis képernyő meg nem zavaró, én iPod Touch-on néztem anno sok filmet rajta, csak az azért volt macerás, mert nem ismerte fel a valamire való DivX/XviD formátumot és folyton konvertálni kellett. Hamar megszokod és a kis képernyőre natívan ráilleszkedő videó sokkal szebben is mutat... kb mint egy mini HDTV! :)
Egy magyar csapat készítette a DJ Mixer iPad software-t!..
T. Legalsóház! /Pörzse Sándor közbeszólása: Adjon az Isten!/ /Nevetés, az elnök csenget/A Lehet Más a Politika nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a munkaszolgálatos fejadagok disznózsiradékot is tartalmaznak /fütty a jobboldalon/, ami nem illeszkedik egyes vallási…..