Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tede

0 bejegyzést írt és 1359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen lesz a streaming Magyarországon..
Az eMag sokszor szerepel nálunk garanciális ügyek és panaszkezelési sztrorik kapcsán úgy is, hogy a hozzánk beérkező sztoriknak persze csak a töredéke kerül ki. Egyszerűen rejtély, hogy egy ekkora webshop miért nem fordít nagyobb gondot erre a területre. A vásárlók elsősorban…..
tede 2019.03.15 22:57:24
@vanvelemenyem: Helyes. Tehát ne szülj, ha mégis, akkor ne vedd igénybe, mert van büszkeség is a világon. Ha támogatják a gyerekvállalást, akkor tenyészkancának nézik a nőt, ha nem támogatják, akkor meg nemzet pusztítók. Megoldás? Nincs.
tede 2019.03.16 20:08:40
@Igazamvanvagyigazamvan?: bárcsak a szüleid kiszámolták volna, hogy milyen sokba kerülsz majd és levonták volna a helyes következtetést ....
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
tede 2019.02.22 09:22:14
Ez tényleg az a téma, hogy érzi az ember, igaza van a károsultnak valamilyen szinten, de az is szinte biztos, hogy nem fog kapni új volvót, de még csak 10 éveset sem a cégtől.
Nem értek hozzá, de elképzelni se tudom, hogyan lehet egy tűz után pontosan megmondani, hogy mi okozta. Feltételezve, hogy nem egy szakbarbár vagy direkt a nyomok eltussolására kinevezett szagértő vizsgálja.
Ugye itt egy dolog lehetne nyerő, ha kiderülne valamilyen komolyabb tervezési vagy olyan anyag hiba, ami tömegesen fordult elő, mert akkor a gyár kénytelen lenne visszahívni az autókat és mindjárt jobb helyzetben lenne a károsult is. Valószínűleg ilyen nem lesz.
A sok fórumtroll meg akik nekimennek a károsultnak, hát nekik csak annyit lehet tényleg kívánni, hogy gyulladjon ki a 3.14csába az ő autójuk is. Majd megkommenteljük a blogjaikat utána, hogy van benne pár felesleges mondat, ami nem tartozik a tárgyhoz, miért nem volt a 10 éves kocsin casco és amúgy is burzsujok, mert az átlag magyar autó életkor 14 év, úgyhogy ne sírjanak.
Azt felejti el minden retardált, hogy ez előfordulhat ám vele is ez vagy hasonló, még ha kicsi is az esélye és inkább gondoljon bele, hogy akkor ő mit csinálna ilyen helyzetben.
Nekem nem autóval, de még nagyon régen vettem egy commodore amigát még 92-ben egy sráctól, 2 nap után megdöglött. 1 havi fizetésem volt. A gyerek hárított, hogy biztos bekapcsolva dugtam rá a tápot, anyád 3.14csáját köcsög. Utána elvittem itt pesten egy szervízbe. A f.szfej szervizes először 8e forintért cserélni akart benne valamit, de csak vártam és vártam és semmi nem történt. Nem tudtam hamarabb bemenni, 2 hét után a szervizes gyerek eltűnt, a szervíz vezetője azt mondta, hogy már nem dolgozik ott és a gépem sincs meg, mert "hazavitte a munkát" a srác, de megadhatja a címét. Na bmeg, mondtam, nehogy már én menjek utána, bár így utólag azt kellett volna csinálnom. Rá újabb 1 hetére visszakaptam egy működésképtelen gépet, amit jó eséllyel donorgépnek használt az a k.csög szerelő, aki "hazavitte a munkát". Elvittem egy másik szervízbe, ahol egy normálisabb manus megnézte és mondta, hogy hallotta, hogy sokan ezt csinálják, hogy kibelezik a bevitt gépet és donornak használják és mondta, hogy nincs értelme megjavítani. Visszamentem az előző szervízbe, de lepattintottak, hogy hát ők nem tudnak ilyenről, semmiről, meg hát visszaszerezték a gépet és még az alap szervíz díjat is elengedték nekem, mit akarok még tőlük?
Tanulság? Ja, tudom, én voltam a hülye....
Csak tényleg azon kell elgondolkodni mindig, hogy hasonló helyzetben mit tenne az ember, mint amikor kigyullad és szétég az autója. Nyilván ilyenkor mindenki szeretné, ha a gyártó kártalanítaná őt, de a gyártó meg mindent megtesz, hogy ne kelljen.
Valamikor a rendszerváltás (vagy mi) környékén azt csiripelték a madarak: egy jó menet a kocsisoron 3000, de gumi nélkül 5000 Ft-ba kerül - orvosi kezelés nélkül. Nos, ha valami fejlődött kis hazánkban, akkor az kétségkívül ez az árfolyam, hiszen – akciósan, csak itt, csak most, azaz kb 5-6 év alatt…..
tede 2019.02.12 19:21:55
Igazából ezeket a támogatásokat nem muszáj felvenni, ha valaki a patás ördögöt vízionálja a kormányba, akkor a tiltakozása jeleként szüljön gyereket és ne vegye igénybe ezeket az "aljas" támogatásokat. Hátha észbe kap a kormány.
Most ha a kormány azt mondaná, hogy aki a fél szemére megvakult kap mondjuk 10 millió forintot, akkor az élelmes emberek kiszúrnák az egyik szemüket? Nagyjából így hangzik ez, hogy a kormány pénzzel kényszeríti őket a szerencsétleneket a szülésre.
Én azt gondolom, hogy aki tisztességesen felnevel négy gyereket, az a támogatás összegénél többet, adott esetben jóval többet elkölt rájuk. Nem sajnálom tőlük és ezt úgy mondom, hogy én felneveltem 2 gyereket, tehát elszenvedtem az el qrók "áldásos" tevékenységét, ami főleg 2006 után csúcsosodott ki. Magyarul a fidesz féle családtámogatásokból gyakorlatilag kimaradtam, de nem vagyok irigy azokra, akik most igénybe tudják venni.
Amit esetleg az ilyen intézkedések kapcsán érdemes lenne vizsgálni, hogy mik a mellék hatásai. Mert gyereket szülni könnyű, felnevelni nem az. Ha a szülő csak a pénzért szüli a gyereket és utána a kapott pénzt eltapsolja, akkor bár gyerek lesz, de maga a támogatás mégsem hasznosult jól. Többen tartanak a lakásárak további emelkedésétől is. Van pár mellék hatás, azokat végig kéne zongorázni, de 3-4 gyereket vállaló családoktól én nem sajnálom a támogatást.
tede 2019.02.13 19:50:34
@MammyPress Média: siránkozni a legkönnyebb egyébként. Mondjál alternatívát akkor, mert azt nem olvasni a cikkben, csak azt, hogy minden rossz.
Azt láttuk, hogy az el qróék hogyan támogatták a családokat. Ja, nem támogatták különösebben. Családi adózás nuku, több gyerekes családos emberek fizettek extra adókat, mert sokat kerestek, miközben a feleség otthon gyesen/gyeden a gyerekekkel. Szemben mondjuk a gyerektelen párral, ahol a 2 kereső többet kap összesen, mint az egy kereső a másik családban, de el qróékat nem zavarták ezek a dolgok, ők nem családban gondolkodtak.
Én csak ezt az alternatívát ismerem, amit az el qróék csináltak meg van a fidesz féle, ami valóban nem tökéletes, de TE melyiket választanád, ha tényleg lenne 2-3 gyereked?
tede 2019.02.13 20:36:50
@MammyPress Média: A családi adózással akkor te jelenleg nem fizetsz gyakorlatilag adót, a 4 gyerek mellett. Ez önmagában messze messze többet jelent, mint bármi, amit a szoci oldal valaha is adott. Ehhez ráadásul biztosan nem fognak hozzányúlni, itt a biztonság megjelenik.
A CSOK hatását meg szerintem eltúlozzák, főleg a ballib oldal. Időben egybe esett a nagy drágulásokkal és voltak kirívó példák valóban, amikor a CSOK előtti árra hipp hopp rárakott 9millát a vállalkozó, de a magasabb árakat a normál vevők felé is tudták érvényesíten a vállalkokozók közben. A CSOKosok kisebbségben vannak a vásárlók között. A 1,5 szobás panellakás ára nem a CSOK miatt ment fel, ezt te sem hiheted.
Jó, az az érved jogos, hogy lebegtetik előtted a lehetőségeket, amikből kimaradsz az életkorod miatt vagy valamelyik feltételnek nem felelsz meg. Ez valóban kellemetlen érzés, ezt meg tudom érteni, de érted ilyen alapon mondhatnád azt is, ha angol férjed lenne, akkor megcsinálhattátok volna azt a trükköt, amit egy vegyes család csinált, hogy felmarták kint is a támogatást és ideköltöztek a gyes idejére, mert itt is felmarták. Na ebből is kimaradtál például.
Érted? Az hogy nem tudod kimaxolni a lehetőségeket még nem jelenti azt, hogy sz.r a helyzeted, ha egyébként jóval több támogatást kapsz mint korábban.
Megjelent egy cikk az index-en Gellérthegy, ahol szitokszó lett a Waze címmel. A cikk röviden arról szól, hogy a Waze a kis utcákba navigálja az autósokat, ha megtelnek a főutak és ez a kis utcák lakóinak nem tetszik. A cikket olvasva elszomorodtam. Ez, amit most itt látunk, ez a jövő. Inkább a…..
Hetyke, kurucos cím lett. Majd meggyónom, gondolom magamban és keresztet vetek, ahogy a görögkatolikushoz illik. Egyáltalán nem mellékes most a görögkatolikusságom. Nem mellékes, mert őseim bizony már méltóztattak végig fáradni azon a Via Dolorosán, amit most majd az erdélyi, magyar anyanyelvű…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
Ahogy a kocsik esetében is, az első telefonunkra mindig emlékezni fogunk. Sokszor egy alapvetően fapados vagy leharcolt darab volt: sokan egy rokon levetett készülékével indították el a mobilozós pályafutásukat, mások hónapokig gyűjtöttek egy akciós darabra. Régebben meggyűlt a bajunk az antennával,…..
Nem akármekkora összeget, 160 millió fontot (inkább nem váltjuk át forintba, kímélve mindenki idegeit) ér egy luxusotthon London egyik legfelkapottabb negyedében...
A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt...
A Házépítők csoportunkban csináltam egy nem reprezentatív közvélemény kutatást. Azt kérdeztem az építkező/felújító tagjainktól, hogy melyik mesterrel volt a legtöbb gond a műveleti szakaszban. Vagy azt kellett volna kérdezni, hogy melyikkel nem?..
tede 2018.07.31 16:23:58
@h.kovacs: Még 2001/2002-ben építkeztem úgy, hogy én szedtem össze a szakikat, ajánlások alapján. Akkor még lehetett találni szakikat, bár előre meg kellett velük állapodni. Cserébe nem léptek le még akkoriban a meló közben külföldre. Elmondanám, hogy kértem árajálnatot egy kivitelezőtől, aki tőlem nem messze épített eladásra sorházakat. Az én 2 szintes, összesen 100m2 hasznos területű házamra + 35m2 külső garázsra adott 35m forintot, 2002-ben, figyelem! Nem, nem luxus lakás volt arany wc-vel. Eleve ott kezdett érdekes lenni, hogy a külső nm2-t számolta és persze azzal szorzott, osztott. A térdfalas emeletnél szintén nem foglalkozott a szokásos hasznos nm2-el.
Elmondanám, hogy nekem 18m megállt az építkezés (a telket már korábban megvettem), azaz kb fele áron, mint amit a kivitelező kikalkulált. Ja és a 35m az csak irányár lett volna, amit közben módosíthatott volna, ha szükséges. Meghallgattam, megköszöntem neki, aztán inkább magam megszerveztem az egészet. A tervezőm vállalta az építési felügyeletet és értett is hozzá és a szakik meg mind jók voltak, mert akkoriban azért lehetett válogatni, maximum vártam a burkolóra 3 hónapot. Addig is száradtak legalább a falak.
Manapság viszont már tényleg lehet, hogy sokkal nehezebb leszervezni és rengeteg ismerős mondja, hogy munka közben otthagyja a szaki egészen simán és a telefont már németben veszi fel, ha felveszi, hogy majd jön valamikor.
Ettől függetlenül, "profik" által épített háznak brutális ára is van. Adod az okos tanácsot csak azt nem teszed hozzá, hogy milyen szorzó van a kettő lehetőség között és mennyivel kerül többe, ha valaki beül a készbe.
AFP/Getty Images Anno: Deir ez-Zor ostroma (2014-2017) A szír polgárháború leningrádi csatája Deir ez-Zor (Deir ez-Zúr) az azonos nevű kormányzóság központja és legnagyobb városa, az Eufrátesz két oldalán fekszik. A szír nagyvárosokhoz hasonlóan ez is rendelkezik saját katonai támaszponttal és…..
Pangea Katar „elszigetelése” 2018.04.18 08:25:20
Kifejezetten barátságtalan lépésre szánta el magát Szaúd-Arábia a Katarral szemben fennálló geopolitikai nézeteltérés „megoldására” – amennyiben hihetünk a szaúdi híreknek. A királyság ugyanis új szintre emelné a Katar ellen már létező vízi, légi és szárazföldi blokádot; egy csatorna építésével…..
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123…..
tede 2017.07.30 17:52:13
@John Nethem: Nagyszüleim utcájában lakott egy kisebbségi család, 1 ház a 40-50 közül. Kussban voltak, ha nem is dolgoztak sokat, de a közbiztonság kiváló volt az utcában, nem bűnöztek. Mire felnőttem, már 5-6 ház volt az övék, mert egyébként eladhatatlanná váltak a házak az utcában miattuk. Meg nem mondom, hogy ez a család szaporodott-e ennyit az évek alatt vagy jöttek rokonok, ismerősök, de 18-20 év alatt már láthatóan sokan lettek az utca végén, a közbiztonság sokat romlott. Mindenkinek kutyát kellett tartania, magas, lehetőleg szöges drótos kerítés, valaki mindig legyen otthon stb. Szerencsére nagyszüleim hosszú kort megértek, de kb 10 év múlva már szó szerint úgy kellett őket kimenekíteni onnan. iszonyatos állapotok, mindent elvittek, ami nincs lebetonozva, kosz, mocsok, elvadult kutyák futkosnak, üvöltözés, dajdajozás, részegek fetrengenek mindenfele. El lehet képzelni. A 40-50 házból akkor már több mint a fele az övék volt. Volt amit megvettek, volt amit egyszerűen elfoglaltak a tulajdonos halála után. Mostanra szerintem már övék az utca, szerencsére a nagyszüleim már nem élték meg, hogy szétrohadt a házuk és mára el is vittek mindent belőle (mert megszakadt volna a szívük, ott éltek egész életükben).

Ugyanez a helyzet a bevándorlókkal is. Amint többségben lesznek, a kutya gyaur hitetlen osztrák nem fog nekik parancsolni. Azt hiszed nem így lesz, de mindig így történik...
tede 2017.07.30 18:20:13
@EU zászlót mindenhova!: "Úgy látszik a libsik megint előszedték az "afgán agysebészek" toposzt.. "

Általánosságban fogalmazva, találtak egy dolgozni, tanulni hajlandó migráns és őt mutogatják. Mint a fociedzőt, akinek kiváló munkája volt, de nem tudott, akart megtanulni legalább alap szinten spanyolul 1 év után sem. minek? Tanuljanak meg a spanyolok arabul, gondolom így képzeli.
Szánkódomb az Alföldre? 11 kilátó egy félreeső faluban? Fejjel lefelé megépített tájház? Shrek-tanya, csak mert állítólag az ogre magyar szó? Ezek a fejlesztések mind megvalósultak Magyarországon, méghozzá az uniós pályázatok döntéshozóinak jóváhagyásával, döntően az európai adófizetők pénzéből.…..