Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vazallus

0 bejegyzést írt és 178 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tartozom a horvát filmgyártás nagyfogyasztói körébe, sajnos vészesen elhanyagolom ezen nemzet moziproduktumainak naprakész követését, azonban ennek a darabnak olyan vicces volt a sztorija, hogy egyszerűen muszáj volt megnéznem. Nem vártam semmit a filmtől, ezért kellemes…..
Isten létezésének kérdése több évszázad óta foglalkoztatja a filozófusokat és a teológusokat. Néhány hónappal ezelőtt két európai matematikusnak egy számítógépet, és az osztrák matematikus Kurt Gödel kapcsolódó tételét felhasználva sikerült matematikailag…..
Bajnai Gordon ma – némileg váratlanul - újra elővette a közös lista – közös jelöltek – közös miniszterelnök-jelölt kérdését. Egy évvel ezelőtt kevesen gondolták volna, de tény: a baloldali pártok közötti sajátos előválasztási küzdelem közel három hónappal a…..
vazallus 2014.01.07 15:26:30
@laji: Szily-re nem is gondoltam, de bármennyire abszurd is (támogatottságuk alapján) lehet, hogy nem lenne rossz ötlet nekik őt tolni előre, szerintem a baloldali blokkból az egyetlen akit a választani nem tudó, biztos szavazó jobboldaliak, nem ásnának el kapásból a kert végében. De szerintem őt nem biztos, hogy ismerik odakint. Ráadásul kérdés, hogy ezt vállalná-e. Mondjuk ha igen, azzal azért darálná is egyúttal kicsit magát.
Sok a bizonytalan viszont, akiket egy nem karcos jelölttel, meg lehetne szólítani (lásd: Medgyessy annó)
Média 2.0 Elbukik a Vs.hu? 2013.12.28 18:55:42
Radikális szerkezeti átalakulások, tulajdonoscserék, pezsgő online jelenlét és fogyatkozó nyomtatott tartalmak jellemzik a hazai médiát 2013-ban. Igaz, a piaci pletykák és a háttérben zajló politikai meccsek további változásokat sejtetnek. Blogunk évösszegzős cikksorozatának…..
vazallus 2013.12.29 21:42:44
@_most_: ok figyu ezek szerint titeket nem zavar, hogy a véleményformáló médiumokban, az ország lakosságának kb 5%-át kitevő zsidók 80% feletti arányban vannak. Ezt is el tudom fogadni. De azt nem értem, miért ez a legnagyobb fájdalom, hogy valaki kimondja ezt a tényt. Mond azt , hogy ez így tök normális és rendben van. És fogadd el, hogy valaki szerint meg rohadtul nincs rendben.
vazallus 2013.12.30 09:00:56
@R.T. Flakfizer: nézd már elismertem, hogy igazatok van. Hogy valaki zsidónak tartja-e magát, azt csak ő tudja, tehát nem lehet bizonyítani, ergo nyilván hülyeséget írtam. Ennyi. Az egész egy képzelgés volt a részemről. Ezek az emberek egyszerűen nagyon tehetségesek és ezért érvényesülnek jobban. Nincs emögött semmi egyéb, csak én szerettem volna belelátni, hogy kevésbé sikeresem életem elviselhetővé tegyem. De még ez se sikerült.
Az orosz konyha számomra mindig is misztikus dolog volt, amit megismertem belőle (nem volt sok) az sem nagyon lelkesített fel. Így aztán külön érdeklődéssel olvastam Kutya79 legújabb írását, amely éppen a gasztronómiát járja körül. Kiderül belőle, hogy a menzakaja nem is olyan…..
Hogy bekövetkezik-e valaha, és ha igen, mikor, még szakmai berkekben is vitatott, abban viszont a tudósok többsége is egyetért, hogy a globális felmelegedés hatására olvadásnak indult sarkvidéki jégsapkák teljes eltűnése olyan súlyos következményekkel járhat, ami minden földlakóra hatással lehet. A…..
vazallus 2013.11.18 15:44:53
A Német Ellenállás Emlékbizottságának feje szerit a náci bűnök egyik főkolomposát, Heinrich Müllert egy zsidó temetőben találták meg. A népszerű Bild bulvárlapnak árulta el Johannes Tuchel a szenzációt kiváltó hírt. Müllert állítólag egy berlini zsidó temetőben, egy…..
Hűséges Olvasóink számára nem ismeretlen az a cikksorozatunk, amelyben igyekszünk sorra venni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt három és fél évben. Eddig három alkalommal kíséreltük meg összegyűjteni mindazt, amit ezidáig államosítottak. A tempó…..
vazallus 2013.10.26 09:00:29
Ez a ténytár egy vicc. Előszőr is az államosítás alatt a kommunisták két pofon kíséretében elvették a másét, ha nem adta, akkor esetleg le is csukták. Időnként, ha adta akkor is, csak úgy. Ehhez a képest a felsoroltak jó részének ehhez köze sincs. Ezek szerint nyugaton is durva államosítás volt valamikor, mert elég sok stratégiai ágazat van állami kézben (főleg energetikai és közlekedési szektorban)
EON-MOL-Idomsoft esetében részvényvásárlás történt, Megállapodott az állam az eladóval aki eladta neki a részvényeit, amely így állami tulajdonba került. Persze lehet ezt is államosításnak hívni, de erős csúsztatás, mert a kommunizmusban ez a fogalom olyan értelmet nyert amely ez esetben nem áll fent. A szerző szerint az állami tulajdon ezek szerint elvetendő. Ez egy méltányolható álláspont egyébként, de sokan nem értenek vele egyet. Most olyanok vannak hatalmon akik nem értenek ezzel egyett, és a következő választáson meg fognak bukni, ha többség úgy gonolkodik ahogy a kedves szerző (ez a demokrácia) Egyébként megpróbáltuk a nulla állami tulajdont is meg a 100%-osat is eddig egyik se vált be, én adnék egy esélyt a köztes állapotnak aztán meglátjuk.
A tankkönyvellátó esete inkább a cafetéria átalakítására hajaz. Az oktatás magyarországon jelenleg állami hatáskor és most az állam úgy döntött, hogy a tankkönyállátás funkcióját outsource-ból visszaveszi saját kézbe. Egyébként bármelyik cég megtesz hasonlókat. Persze ha egy haveri céget bíz meg ilyennel az nyilván non-szensz mert az állam adóból költekezik, de ha jól látom ez egy non-profit cég, szóval így szerintem ezzel sincs gond (amivel gond, van, hogy egyelőre úgy tűnik nem tudja valami jól ellátni ezt a feladatot)
Az erzsébet téri helyzetet nem igazán látom át, de az egy rendezetlen helyzet volt, és nem tudom hogy a terület kisajátítása végül hogy történt (egyáltalán milyen tulajdonban volt, talán fővárosi, ebben az esetben a főváros dönthetett úgy hogy bizonyos előnyökért cserébe átruházza a területet)
A takarékszövetkezeti átalakítás egyébként amire leginkább rá lehet húzni a szerző által államosításnak nevezett fogalmat, mert itt tényleg törvénnyel a tulajdonosok akarata ellenében történt az állami szerepvállalás, bár ez is összetettebb dolog, mert szövetkezeti modellről van szó, és igazából az állam nem a tulajdonjogot veszi el ha jól látom, hanem az irányítási jogot, cserébe pedig pénzt tol a cégbe a tulajdonosk akarata ellenére (szóval nekem úgy tűnik, mintha valaki belapátolna egy csomó pénzt a részvénytársaágomba ahol ezáltal többségi tulajdonossá válik anélkül hogy én ezt akarnám) Ez elég gáz megoldás, de valójában nem vesz el tulajdont. Persze az állam azzal érvel, hogy így akar létrehozni egy nagy részesedésű magyar tulajdonú bankrendszert. Mondjuk ilyen magyarázatot bármire rá lehetne húzni. Na mindegy csak azt nem értem, hogy miért nem lehet reálisan elemezni ezeket a dolgokat, ha már ténytár a neve az oldalnak.
2013.08.25, vasárnap: A Savaria Karneválon zenéltek az emberek, amikor "valaki felszólította a dobosokat, hogy azonnal hagyják abba amit csinálnak, ugyanis ők nem fizettek helypénzt, úgyhogy nem is játszhatnak itt. A dolgot akkor kezdte mindenki komolyan venni, amikor vagy…..
Két napon belül, immár másodszor ragadok "tollat". azért, mert kritikus a helyzet, és nagyot csalódtam az ellenzéki, blogoszférában. Azért ragadok tollat, mert ha Magyarországon ilyen hangulatkeltéssel el lehet szabotálni egy teljesen normális és demokratikus ötletet, akkor ennek az…..
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
Hogy kerültek horogkeresztet formáló alakzatba egy németországi erdő vörösfenyői? A német bürokrácia kafkai harca a zernikowi erdő „szvasztikátlanításáért”. Jó évtizede írt a Süddeutsche Zeitung egy elképesztő történetről, ami egy brandenburgi tájépítész-gyakornok…..
Szakad az LMP frakció is? A Milla mégsem akar pártot? Mesterházy Gyurcsány után Bajnait is lenyomja? Jávor Párbeszéd Kft-t alapít? Az ellenzéki káosz kibogozásában már meglehetősen sok mindenki elveszett, de mostanra kitisztulni látszik a kép. Az LMP szakadásánál ugyanis…..
A$AP Rocky - Long. Live. ASAP(A$AP Worldwide) Amikor hiphopról beszélgetek emberekkel, mindig rá kell jönnöm, hogy akármilyen sokat hallgatok, valamiért elenyésző azoknak a lemezeknek a száma, amik összességében is megállják a helyüket. Persze, létezik Doggystyle, Slim Shady…..
vazallus 2013.01.18 14:39:49
Úgy tűnik a Magyar Narancs szerkesztőségében kiadták a kilövési engedélyt Schiffer Andrásra. Történt, hogy Schiffer annak a véleményének adott hangot az LMP sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesznek ki kellene zárnia Bayer Zsoltot az elhíresült uszító publicisztikája miatt.…..
Sok mindenről szó esik a Bajnai Gordonnal készült tegnapi, közel háromnegyed órás videóinterjúban. Felmerült témaként 2006 ősze is többek között, de most mégse ezt emelném ki (az erről elhangzottakat jól visszaadja a a Haza és Haladás blog szintén tegnapi…..
vazallus 2012.11.16 15:00:59
@balage_81 reloaded: semmi bajom azzal, hogy gazdag.
De attól hogy valami törvényes, még nem biztos, hogy etikus is. Mindenesetre, ha most az Orbán állna ki és mondaná egy videóban, hogy ő mindent faszán csinált és csinál, akkor te mit mondanál?
Gyurcsány is olyan hitelesen beszélt a viselt dolgairól, ha azt a videót nézi az ember, akkor ő is ártalan bárány, aki soha semmi rosszat nem tett.
Röviden: aki OTT van most, az szerintem mind velejéig romlott gazember, különben nem lehetettne ott. Nem csak választható nem lenne, de még a válszthatóság közelében sem. Ez a véleményem.
vazallus 2012.11.16 15:25:10
@balage_81 reloaded:
Bajnai Gordon kormányzati szereplő votl 2006-tól 2010-ig. Többek közt 2008-tól gazdasági miniszter. Szerinted ez jó kormányzás volt? Szerintem nem. Én elolvasok minden hírt az atv-től a kuruc-ig, mert csak így lehet teljes képet kapni. De nem hiszek abban, hogy engednének olyan embert választani a hatalomba, akit nem érdekek alapján küldenek.
Gondolj bele, ha bajnairól a mediában egy árva szó se esne, akkor mekkora tényező lenne? Kb mint a 4K meg a társai. Szeritnem egyszerűen az egyik gazdasági group őt szemelte ki vezetőnek (ráadásul már "bizonyított"), a másik group meg az orbánra esküszik. Nyilván ez a simicska-nyerges tengely. Az MSZP-SZDSZ tengelyen sok a francia-német céggel, persze a két mutyi valahol a Strabag környékén összeér. Nekik mindekét bagázst sikerült lefizetni.
Ebben semmilyen dacszerű gyerekes dolgo nincs, ha bánt a gazember szó akár finomíthatok is rajta. Nem ez a lényeg számomra. Itt komoly geppák vannak, és nem egy-egy párt a léyneg, azokat aprópénzért megveszik, hanem mögötte a nagy gazdasági körök. Az viszont a választáson dől el, úgyhogy etetni kell a népet. Most épp ezzel a bajnai figurával az egyik orbánnal a másik oldalon. Mondjuk érdekes helyzet lesz amikor lesz egy holtverseny kettejük között meg egy jobbik akárhány százalék.
Egy korábbi írásunkban már foglalkozunk a Mérték a kereskedelmi és a közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól szóló átfogó kutatásáról. Ezt most folytatjuk, mert meglehetősen tanulságos. Az előző részben megtudtunk, hogy a közéleti hírek arányaiban és a…..
Subba Eközben a Kossuth téren 2012.09.10 08:38:04
  ..
vazallus 2012.09.10 11:38:15
vazallus 2012.08.01 17:21:55
@Nisa: Miért is ne lehetne tudni, hogy bűnelkövetők milyen származásúak? Ráadásul ha igazatok van, akkor nagyon csúnya öngól ez a jobbik számára, hiszen ki fog derülni, hogy a bűnelkövetők aránya semmivel sem nagyobb a cigányság körében.
Ki lehet fogni a szelet a barna veszedelem vitorlájából.
Egyébként az USA-ban nyilván tartják hogy mely rasszhoz tartozik az elkövető (már csak azért is logikus, mert mondjuk könnyebb megtalálni egy gyanusítottat, hogyha be lehet mondani a tévében, hogy fekete az illető, és nem kell fehérre mázolni a fantomképet csak, hogy PC-k legyünk :)
Amúgy simán nem fog átmenni ez a javaslat a fideszen, nem hiszem, hogy illene a "két hét alatt rendet teszünk" kommunikációba egy ilyen minden évben elővett statisztika.
vazallus 2012.08.01 17:27:13
@komplikato: az hogy tudjuk ki az elkövető miért is lenne befolyással az ítéletre például, mikor a bíró most is látja?
A lényeg, hogy a társadalom is képben legyen. Mert lehet mondani akármit, jelenleg magyarországon ez elég fontos téma (ezzel ma Magyarországon 20%-ot lehet elérni a választáson, egy amúgy minden téren mondjuk úgy, kihívásokkal küzdő pártnak, mint a jobbik. Akkor miért is ne lehetne tudni ezeket az adatokat? Ha kiderül hogy igaza van, akkor meg inkább azon kéne gondolkodni, hogy megoldjuk ezt, mert akkor az a 20% lehet 30 is.
vazallus 2012.08.01 17:29:55
@Vitéz Kőbányai Világos: Ami nekem fáj, hogy az egyik oldal minden fornton cáfol valamit, amit a másik váltig állíít, és amit amúgy egy sima statisztikával el lehetne dönteni. Épp a liberális oldal érdeke lenne ez, ha saját maga nem kételkedne az igazában.