Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gellén László

13 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy ne hagyjuk leesni a bulvár fonalát: ilyen még nem fordult elő a Gasztrokommandó történetében! Megszokhattátok, hogy a posztokat bőven béleljük képekkel, így ti is megcsodálhatjátok a tálalást, átérezhetitek a kávézók, éttermek belső kialakításának hangulatát. Ma…..
Vörös szőnyeg, reflektorfény, vakuk villanása, limuzin! Akik követnek minket Facebookon, már tudhatják, hogy a következő hetekben híres emberek éttermeit vesszük célba! Lerántjuk a leplet, kíméletlenül utánajárunk, spekulálunk, pletykálunk, szerkesztőségünkbe érkező…..
 Kezdjük azzal, hogy ez a Pilvax nem az a Pilvax. Éppen idén száz éve annak, hogy a forradalmi Pilvaxot lebontották. A most is üzemelő kávéházat a húszas években nyitották újra alig száz méterre az eredeti épülettől a Pilvax köz 1-3 alatt. A név maradt, de valami…..
Miután Rékától megtudtuk, honnan érkezik a kávé, és Ági körbejárta hogyan kerül a csészénkbe, rajtam a sor, hogy kicsit meséljek a csésze köré épült kávéházakról. Márványasztal mellett hitelbe iddogáló írók, költők, művészek. Hajnalig tartó anekdotázás, az élet…..
Mikor tavaly októberben elkezdtük tervezgetni a Gasztrokommandót, erős ellenérzéseim voltak az éttermekkel kapcsolatban. Hasonlóképpen álltam a francia konyhához is. Még a múlt héten is úgy voltam vele, hogy a francia éttermek csak annyiban különböznek a hétköznapi…..
Svájcisapkában szipkával cigarettázgatni egy üveg konyak mellett egy kerek asztalokkal telezsúfolt kávéházi teraszon. Szigorúan fekete-fehérben. Jaja, Franciaország. Temérdek a franciákkal kapcsolatos kényszerképzet, ahogy a francia konyhával kapcsolatos is. Mert nem csak csigát…..
@font-face { font-family: "SimSun"; }@font-face { font-family: "Mangal"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Mangal; }div.Section1 { page: Section1; } A Centrál Kávéházról mindent elmond, hogy a bajtársiasságáról híres…..
Gellén László 2011.02.19 10:52:19
@horpa: Jogos, és az én saram. Épp ekkor újult a fényképezőgépem, és csak telefonnal szerencsétlenkedtem. Azóta, remélem, jobbak lettek a képek.
Rengeteget töprengtem, hol is lehetne igazán jó magyar ételeket enni. A belváros turistacsalogatói és az ismeretlen utcákban megbúvó kockásterítősök között félúton találtam rá a budai Vakvarjúra. Egy teniszklub és egy panelsor között az ember nem is találkozhatna mással,…..
Gellén László 2011.02.18 10:24:59
@Hepci: Bevallom, laikus vagyok. Még mielőtt belekezdtem volna a neked szánt válasz megírásába, megpróbáltam utánanézni, de nem találtam választ. Viszont nagyon felkeltetted az érdeklődésem. Mivel váltották ki a tejszínt?
Gellén László 2011.02.18 11:27:05
@Hepci: Meglehet, hogy Hulala, de nem tenném rá a fejem. Azért sem merek állást foglalni, mert van laktózérzékeny a háztartásban, így gyakran kerülök kapcsolatba ilyen növényi megoldásokkal, lehet, hogy már megszoktam.
Az első napfényes hétvégék sokakat előcsalogatnak a kocsmai füstfüggöny mögül. Ideális az idő a párnapos kiruccanásokra, romantikus vagy baráti, családi kirándulásokra. Irány vidék! Néhány órányi utazás, városnézés, sétálgatás után pedig jólesik kipróbálni a…..
Elvész valami a karácsony hangulatából, ha az ember étterembe megy: családi ünnepről lévén szó nehéz elképzelni a családi tűzhely melege nélkül. De még mielőtt belekezdenénk a szülők, nagyszülők, nagynénik és nagybácsik látogatásába, érdemes a barátokkal is…..
@font-face { font-family: "SimSun"; }@font-face { font-family: "Mangal"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Mangal; }div.Section1 { page: Section1; }A héten az Alibi került terítékre. Gondosan böngésztem a neten, hogy…..
@font-face { font-family: "Arial"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }A Spinoza kétségtelenül hangulatos hely. Bár…..
@font-face { font-family: "SimSun"; }@font-face { font-family: "Mangal"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Mangal; }div.Section1 { page: Section1; } Úgy alakult, hogy a húszperces sajtburgerszünetemből kétórás lett.…..
Gellén László 2010.12.02 18:04:34
@Párniczky Ádám: Ha arra jársz, szólj. Volt még pár tétel az étlapon, amit kipróbáltam volna. :)
@font-face { font-family: "SimSun"; }@font-face { font-family: "Mangal"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Mangal; }div.Section1 { page: Section1; } Míg a nyugati turisták a kelet-európai ízekkel ismerkedtek a…..
Gellén László 2010.11.17 20:32:11
@strd: 1200-ból tényleg össze lehet hozni egy kiadós ebédet főétellel, desszerttel, üdítővel is akár. Sokallottam én is az árát, de elragadott a látvány. Arról nem is beszélve, hogy élmény megküzdeni egy ekkora szörnnyel.