Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilibeth

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
A két uralkodó szín a fehér és a kék – a szekrények, a konyhabútor, sőt még a pince fala is fehérre van mázolva, az ajtó, a kiegészítők, a keretek pedig kékek - vidékies, rusztikus hangulatot áraszt a szentendrei ház...
Lilibeth 2016.06.12 11:08:13
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: a berendezés külön alku tárgya a leírás szerint.
Vasárnap debütál a köztévé új sorozata: a Csak színház és más semmi a Duna tévén. Tíz év telt el a Csak szex és más semmi című magyar film elsöprő sikere óta: Goda Kriszta rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró azóta sem tudta megismételni azt a szakmai és kritikai sikert, amit az egyik első magyar…..
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
Lilibeth 2014.06.03 00:26:18
@dr nmate:

"igen... megcsináltuk annak ellenére, hogy bankok, meg az unió meg akar semmisíteni minket! "

Bocs, ebbe most beleszólok: még egy bank sem vonult ki az elmúlt 4-5 évben, akármennyi adót kaptak a nyakukba. Mo-n extra profitjuk volt, 15% körüli, míg nyugaton max. 6-7%. És akármit mondanak, a hitelezés a gazdasági válság miatt mindenképpen leállt volna, bankadó nélkül is. Nem véletlenül csökkentik folyamatosan az alapkamatot, a hitelezést akarják ezzel beindítani, ezzel is lendíteni a gazdaságon (az más kérdés, hogy nekem mint magánszemély ez rossz, mert a megtakarításomra nem kapok kamatot, de ezzel is arra ösztönöznek, hogy költekezzek, befektessek, szintén élénkítem a gazdaságot). Az unió (pontosabban a gazdag alapító országok) azért néznek ránk rossz szemmel, mert 2010-ig az ő vállalataik hatalmas kedvezményeket kaptak, magas profitot szedtek össze, amit aztán többnyire ki is vittek az országból (vannak kivételek, de ritka). Eeket a kedvezményeket javarészt újratárgyalták, rengeteg multicéggel kötöttek stratégiai és partnerségi megállapodásokat, de most a kedvezményeknek vannak feltételei is - konkrétan a profitjuk egy jó nagy részét fejlesztésekre kell fordítaniuk. Érdekes módon még mindig megéri nekik hozzánk befektetni...
Lilibeth 2014.06.03 00:40:04
@dr nmate:

Az origo sokkal többször beszólt kormánypárti politikusoknak, mint az index az elmúlt években. Ilyen szemponból az indexet mindig is kiegyensúlyozottabbnak érzékeltem az origonál. Ha elküldik a főszerkesztőt, akkor szerintem ott más ok (is) van.
Lilibeth 2014.06.03 01:46:19
Több mint húszméteres biciklis képét festették fel csütörtökön Óbudán egy lakótelepi ház oldalára. Ahogy a fotónkon is látszik, a házfalakon egy menő városi bringás teker, sárhányó nélküli országúti biciklin, sisakban. Bakró riporter a helyszínen megtudta a…..
Lilibeth 2013.08.15 23:13:56
@.Frajti: ugyan nem értek egyet Shopping stílusával, de van igazság abban, amit ír. Ha dél felől haladsz az Árpád híd felé az Árpád fejedelem útján, a Tímár utcától kezdődően záróvonal van és egysávos az út. Namármost, ha a biciklist meg szeretném előzni, akkor a záróvonalat átlépem, tehát szabálytalankodom, vagy pedig lassítok 25-30 km/h-ra, és úgy megyek végig a biciklis mögött, ami nemcsak nekem frusztráló, hanem a mögöttem haladó kocsiknak is (elég forgalmas az út) és mindig van egy idióta aki szabálytalankodik, mert ő csak három sávot lát, záróvonalat nem - ebből lesznek a balesetek. Az alsó rakparton pedig 70 km/h a megengedett sebesség és eléggé balesetveszélyes megengedni a bicikliseknek ott haladni úgy, hogy pont ez a szakasz kanyarodik többször is és nem belátható, ha biztonságosan előzni akarod a bringást. Szóval, nem a biciklisek ellen vagyok, csak szeretném, ha ők is gondolkodnának kicsit autós ésszel is és ismernék a Kreszt (mert hidd el, nagyon sokan nem ismerik).
A Tv2 Bűnök és szerelmek című új napi szappanja több (mély) sebből is vérzik, tegnap írtunk erről egy közepesen hosszú dolgozatot, legyen elég annyi, hogy a főszereplő családot Bodzás klán néven emlegetik, a többit itt el lehet olvasni. Egy dologról nem volt eddig szó, a…..
Az előzetes forgatókönyvnek megfelelően Stone esett ki a Jimmy fia Krisztián szárnyalása utáni első faktorból, jövő héten majd szépen követi a mostani adásban párbajozó Szabó Dávid is, akinek tegnap két jól hallható lélegzetvétel között azt bírta mondani Ördög Nóra,…..
Lilibeth 2012.12.02 16:04:36
@Joske: Nem tudom, kik az erdélyi barátaid, de erdélyiként én szégyellem magamat helyettük, hogy nem vállalják a magyarságukat. Az, hogy egy erdélyi magyart románnak hívod, nagyon nagy sértés. Nem amiatt, mert bajunk van a románokkal (nagy többségük ugyanolyan jóember, mint a magyar), hanem mert vért izzadtunk azért, hogy kissebbségben is megtarthassuk a kultúránkat, nyelvünket, hogy a gyerekek magyar iskolába járhassanak, hogy gyakorolhassuk a vallásunkat stb. Gondolkozz el azon, hogy milyen érzés, amikor a hazádban legtöbbször nem beszélhetsz az anyanyelveden, hanem egy idegen nyelvet kell megtanulnod. Aztán beszélj.
Lilibeth 2012.12.02 16:40:20
@debrecenikiraly: Köszi, általában tudom, de az "erdélyi barátok"-tól elborult az agyam. :)
A motoros zsiványokról szóló Sons of Anarchy nem hazudtolta meg magát (kritika még a héten) és igen kemény évadnyitóval kezdte az ötödik etapot, amiben kis túlzással több történt, mint a harmadik évadban összesen. A másfél órás nyitányra 5,37 millió néző volt kíváncsi,…..
Lilibeth 2012.09.17 15:50:04
@Dr. Kix: nem, az a 3. évad volt. A 4. már jobb lett. :)
A Dal című, méltán népszerű énekes műsorban az indulók, köztük a Megasztár korábbi versenyzői gyanúsan ismerős dallamokkal borzolták a nézők kedélyeit, de úgy látszik, a hazai zeneszerzők nemcsak a Tv2, az RTL Klub tehetségkutatójának versenyzőit is ellátják külföldi…..
Lilibeth 2012.02.28 15:12:18
@safranyn: köszönöm!!! Már az első 5 másodpercben, azonnal felfigyeltem, hogy ez egy The Fray koppintás, de akkor ezek szerint más is. Mégsem vagyok annyira botfülű. :D
Környezetvédő létemre kifejezetten megkedveltem a plázákat. Tetszenek bennük a jó könyvesboltok, az időjárástól függetlenül, kényelmesen, gyalogosan bejárható terek, a különleges kávézók és a kényelmes mozik. Különösen azokat kedvelem persze, amelyeknek jó a…..
A Jersey Shore 2009-es permierje óta hajtogatjuk, hogy a magyar közönség megérett egy olyan reality-re, amiben igazi gyökér fiatalokat zárnak be egy villába valami vízparton, adnak nekik piát, kaját, elviszik őket bulizni, és a történéseket rögzítik. A Jersey Shore című műsor…..
Lilibeth 2011.06.30 13:10:26
@Lavor509: ez pont rossz példa volt, mert a Spektrum valóban benne van általában az alap tv csomagokban, de a Filmmúzeum csatornáért külön kell fizetni.

Senkifiával tudok egyetérteni, az látszik a tv piacon (ezen a területen dolgozom), hogy a válság óta az emberek leginkább a legolcsóbb szórakozási lehetőségeket veszik igénybe, az pedig a TV. Sokan tényleg csak az alap tv csomagokat engedhetik meg maguknak, és megnézhetitek a csatornakiosztásokat, ott azért nem tobzódnak dokumentum- és művészfilm csatornák.

De! Azért valljuk be, azoknak is igaza van, aki azt mondja, hogy nem kell ezt nézni. És a gyereket is lehet nevelni. Volt olyan, hogy a rádióban azt hallgattam, hogy 7 éves gyerekek arról meséltek, hogy Alekosz milyen jófej és mennyire szórakoztató a VV4-et nézni. Elszörnyedtem, az én 7 éves keresztfiamnak be van állítva, hogy mit nézhet a tv-ben és meg is van szabva, hogy mikor, fogalma sincs arról, hogy mi az a VV4 és kicsoda Alekosz, egyébként pedig mindig talál neki a nővérem más szórakozást. Ehhez éppen csak türelem kell és nem az, hogy amikor hazamegyünk a munkából, egyből elterülünk a fotelben és bámuljuk az első hülyeséget, amire kapcsolunk.
comment:com Hírek kávé mellé 2010.08.05 09:30:00
Jövőre tuti nem nyer Emmy-t Bryan Cranston a Breaking Bad főszereplője: a 2011 júniusában visszatérő negyedik évad a tévés Oscar szabályzata szerint nem nevezhető majd. Idén azért elviheti zsinórban a harmadikat - augusztus 29-én hajnalban kiderül. Az AMC webes mini-epizódokkal…..
Lilibeth 2010.08.05 15:03:51
@Gabriel Deronda: nem, a twitter és most már a külön honlap és a könyv is Shit My Dad Says címen fut. Én is okoskodós kedvemben vagyok. :)
Hatalmas felhajtás előzi meg a Lost hatodik, záróévadának utolsó epizódjait: a két és félórásra kibővített finálét az ABC magyar idő szerint hétfő hajnali háromtól (helyi idő szerint vasárnap este 9) vetíti a keleti parton. A hagyományoknak megfelelően a három órával…..
Lilibeth 2010.05.21 16:12:00
@Jake24: "Egyébként meg azért nincs kultúrája itthon a szinkronnak,mert a mostani nyugdíjas korosztály nem igazán tanulhatott idegen nyelveket, így aztán mindig szinkronizálni kellett, különben senki nem nézett volna semmit."

Ezzel azért nem értek egyet, mert Romániában sem tanulhattak idegen nyelveket, ugyanannyi éven át (még oroszt sem tanítottak az iskolában!), mégis minden filmet szinkronizálnak és érdekes módon van nézettsége.

Egész egyszerűen annyi a magyarázat, hogy az emberek megszokták a szinkront, nem tanultak meg gyorsan olvasni és zavarná őket a felirat. És igen, lusták időt adni, amíg beleszoknak a gyorsolvasásba. (Egyébként halkan megjegyzem, hogy a feliratos filmeknél is olyan félrefordítások vannak pl. a mozikban, hogy inkább nem is olvasom, mert csak felhúzom magam rajta.)
Nem hivatalos persze, van még bőven hátra a jelenleg legnézettebb tehetségkutató idei évadából, de nem valószínű, hogy az alant belinkelt videóban látható teljesítménynél bárki is jobbat tudna nyújtani, hacsak az ezt is jegyző Crystal Bowersox nem. Az ohioi hippianyuka nem…..
Amikor arról írtunk, hogy soha nem érjük utol a Nyugatot, akkor többen is bekommenteltek azzal, hogy igazából nincs is olyan, hogy Nyugat, azok az országok nagyon is különválasztják magukat, és különbözőek a problémáik. Na de mi az, ami létezik? Amiről elhisszük, hogy van. Ha…..
Lilibeth 2010.03.24 16:19:40
@Bogyó 2: Talán éppen az a baj, hogy még mindig a múltban élünk és felsőbbrendűbbnek érezzük magunkat, csak azért, mert 100-150 évvel ezelőtt jobb helyzetben volt Magyarország, mint pl. Románia. Csak amíg mi így gondolkodunk, a románok szépen haladnak előre, és lehagynak minket. Egyébként nem tudom, hogy jártál-e mostanában Bukarestben. Több kolozsvári magyar értelmiségi ismerősöm is Bukarestbe költözött, mert ott "van élet". Pedig aztán Kolozsvárról sem mondható el, hogy egy poros kisváros...
Lilibeth 2010.03.25 11:15:39
@Bogyó 2: Nem gondolod, hogy az azért elgondolkodtató, hogy a kolozsvári egyetem humán szakán végzett friss diplomások inkább Bukarestbe mennek, mint Budapestre, pedig itt rokonság/ismerősök hada várná és még közelebb is van?
A hippicsajnak, aki fehér Gibsonnal tolja, és nem törődik a konvenciókkal, meg a 200 kilós személyi edzőnek, akinek olyan hangja van, amilyet nem sokat hallottunk ebben a műsorban.  ..
A kábelcsatornák általában más ütemben rendelnek be, mint a nagyok, hiszen ők nem a hagyományos tévés évad menetrendje szerint működnek, hanem éppen ellentétesen, mert így kerülhetik el a nagy nézettségű network sorozatokat. A Showtime, az HBO, az AMC, a SyFy, az MTV és a USA…..
Lassan indíthatnánk egy rovatot az RTL nagysikerű (a műsor elején büszkén harsogják, hogy az ország legnépszerűbb vetélkedője, pedig az most éppen a BKV-totó lesz szerintem) vetélkedőjének, a Széfnek, mert ismét sikerült elnézniük egy első ránézésre triviálisnak tűnő…..
Lilibeth 2010.01.13 13:02:30
@sünbögyörő: Nem volt IX. Henrik, VIII. Henrik után már Jakabok, Károlyok, Györgyök, Vilmosok jöttek többségében meg a női uralkodók.
comment:com Zooey és Emily 2009.12.10 13:02:00
A Deschanel-nővérek közös szereplésére tegnap került sor a Dr. Csontban. ..
Most legyünk okosak: a kegyelemkenyéren elő Dollhouse a második évadban még rosszabb számokat hoz, mint tavaly, a múlt pénteki 1.0-ás 18-49-nek úgy kell örülni, mint a proverbiális majom teszi a nemiszervének, erre a Fox azt jelenti be, hogy mind a 13 epizód adásba fog kerülni, ne…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.10.12 09:27:00
Az NBC új jelentése a Deadline Hollywood Daily egyik kommentelője szerint: Nothing But Crap. Elmés.Megvan a mellrákkal küzdő Maura Tierney helyettese az NBC Parenthood című sorozatában: Lauren Graham (Gilmore Girls) szállt be az egyik főszerepre. A sorozat október helyett…..
A Stargate Universe pilotja nekem nagyon bejött, és nem feltétlenül a jócsaj-faktor miatt, pedig az is számíthatna, mert most tényleg sikerült szemrevaló menyecskékkel megtölteni a sorozatot, Ming Na, Alaina Huffman és Elyse Levesque is jobban néz ki, mint az átlag, az tuti. Erre most…..