Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bldo

0 bejegyzést írt és 716 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Makovecz síházát, rétet és forrásokat, gyönyörű patakpartot és remek vendéglőt is érint ez a hosszú, de nagyon szép út. Ennek a szakasznak a teljesítésével befejeztem a dunántúli részt. Buborékos naplementével ünnepeltem meg a Duna vizén! Fél tízre értem csak fel Dobogókőre, mivel a HÉV helyett…..
bldo 2019.10.27 18:19:00
Szia, 2019. októberi állapot ezen a szakaszon:

"A Visegrádi Erdészet felhívja a kirándulók figyelmét, hogy a térképen jelölt helyszínen erdőgazdálkodási munkák miatt az Országos Kéktúra nyomvonala időszakosan elterelésre kerül. A helyszínen a terelés irányát táblák jelölik. A munkálatok időtartama az időjárástól függ, ezért az erdészet kéri és köszöni a kirándulók megértését." (
parkerdo.hu/egyeb/aktualis-felhivasok/)

A Sóstói rét után a kék sáv el van terelve a vele nagyjából párhuzamosan futó régi piros biciklis útra. A terelés mindkét irányból jól látható táblákkal jelölt, a Visegrád felőli végénél le is van szalagozva az út, a Pap-rét felőli végén már csak a szalag maradványai vannak meg. A kijelölt terelőúton a fákra is kerültek néhol laminált A4-es lapokon kék sáv jelzések; az út széles, jól járható.
Ismerjük a Kispesti terrorcsalád történetét. Az Index is írt róla, de a témával az egyik érintett szomszéd is foglalkozik a blogja oldalain. Ő jogvégzett ember, de sajnos számos jogi lehetőség neki sem jutott az eszébe. Persze igaz az is, hogy a vásár után minden kofa okos, a helyzetet akkor…..
Az évek óta a legnézettebb vígjátéknak számító The Big Bang Theory főszereplőinek fizetése mindig is érdekes kérdés volt, hiszen annak idején a főszereplő trió (John Galecki, Jim Parsons és Kaley Cuoco) az első évadot még 60 000 dolláros fizuval csinálta végig, a következő háromért már 250 000…..
bldo 2017.03.02 11:41:36
@szepipiktor: Röviden, tömören, magyarul írom, hogy megértsd: kibaszott hülye vagy.
Kicsit rendhagyó a mostani adás, egyrészt meg ez még a múlt heti (bocs, kicsit csúsztam vele, hétvégén utolérem magam), másrészt mert hírek nincsenek benne, ellenben baromi hosszú, ez az első kétórás adásunk (nyugi, nem tervezek ebből rendszert csinálni). Történt ugyanis, hogy elképesztő béna…..
Bár még van egy hónapunk a nyár kezdetéig, egy ideje már ismeretes pár Netflix újonc, illetve ott érkező folytatás.  A felsorolásba belevettünk párat a május végén kihozott évadokról is, elvégre leginkább ezek is nyáron kerülnek megtekintésre.  Lady Dynamite - május 20. Első újoncunk egy hölgy…..
Egy olasz bíróság döntése értelmében egy apa kénytelen tovább finanszírozni fia egyetemi tanulmányait. Ebben még önmagában nem lenne túl sok érdekesség, az ügy akkor lesz izgalmas, ha azt is eláruljuk, hogy a fiú 28 éves, és az apa megunta, hogy nem képes magát eltartani. A…..
Harminc év telt el a csernobili nukleáris katasztrófa óta. Azóta a vakmerőbb újságírókat és a likvidátorokat kivéve senki nem merészkedett az atomerőmű közelébe. Most egy újságíró ismét a lezárt zónába ment, ahol nem akármilyen fotókat készített. Úgy gondolta, hogy a 180 fokos képek még közelebbi…..
bldo 2016.04.28 10:17:23
@feherb: A likvidátorok közül sokan szívbetegségben vagy idegrendszeri betegségekben haltak meg, és viszonylag nagy számban fordult elő köztük öngyilkosság is sajnos.
Egy nap a filmes torrentes listával kikerült a legtöbbet illegálisan letöltött sorozatok listája is, és mondjuk a filmesben volt meglepetés, a Torrentfreak adatai szerint a sorozatosban nincsen sok, mármint azon kívül, hogy mennyire szeretik az emberek még mindig a The Big Bang…..
bldo 2015.12.28 12:29:19
@Az igazi Trebics: De, ebben az esetben igen. Ezért fizeted ki a gyakran több ezer forintos plusz díjat az adathordozókon található hologramos Artisjus matricáért.
A TV2 után az RTL Klub is megmutatta, mivel készülnek ősszel, de míg a nézettségi versenyt kvázi feladó TV2 mindezt egy gyors sajtótájékoztatóval és a csatorna sztárjainak bemutatásával tudta le, az RTL összevonta a bejelentést a csatorna 18. születésnapjával. Az ilyen…..
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
Tavaly nyáron az Urbanistán láttam egy GIF-animációt a Madách Tér felújításáról, melyen áprilistól júliusig követhetjük a munkálatok alakulását. Akkor megfogadtam, hogy amint lesz rá lehetőségem, csinálok egy hasonlót, csak sokkal szebben kivitelezve (mert valljuk be, az…..
bldo 2015.03.04 10:21:03
@Gery Greyhound (3): Úgy legyen, de remélem megérted, ha némi bizalom-deficit van bennem a projekttel kapcsolatban (tudom: érted te, csak leszarod :).
Az SJ4000 valóban teljesen jó átlagos felhasználásra (sőt: jelenleg best buy!), és azzal is egyet tudok érteni, hogy a GoPro túlárazott, de az eredeti kijelentés szerintem ezzel együtt nem fedi a valóságot. Az SJ5000+ már picit közelebb van hozzá, de az ugye drágább, másrészt még eléggé félkész és az akkuja is gyalázatos, az idióta SD kezeléséről meg a bugos Wi-Fi módjáról nem is beszélve.
Az országgyűlés elfogadta a jövő évre vonatkozó adócsomagot. Az utolsó pillanatokban többek között egy olyan módosítás került a csomagba, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok újfajta települési adót vethessenek ki a magánszemélyek eddig adóval nem terhelt…..
bldo 2014.11.21 16:18:33
@aleb19: Te hülye fasz bazmeg, és az ilyen ugat be a partvonalról. Menj te a picsába.
Bármennyire ellentmondásosnak tűnik első hallásra a cím, a sztori igaz. New York egyik szigete a mintegy 8 hektáros kis North Brother Island teljesen lakatlan. A sziget Bronx és a városi börtönnek helyet adó Rikers Island között található, és most Christopher Payne fotós…..
bldo 2014.08.05 16:08:34
@jet set: Egy zseni vagy, komolyan. Hol lehet még olvasni tőled hasonlóan elmés megjegyzéseket?
bldo 2014.08.05 17:06:32
@Pierr Kardán: Igazából a kirohanásom ennek a résznek szólt: "Mondjuk egy omladozó szart nehéz szépen fényképezni.", nem tisztem a fotóst megvédeni (én sem vagyok elájulva a képektől).
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
bldo 2014.04.25 18:00:15
@Körömcsiga: A kor nem érdem hanem állapot. Senki nem érdemel tiszteletet azért, mert X évet megélt, ez a létező legbénább érvek egyike.
bldo 2014.04.25 18:08:43
@ex-dr. vuk: Habár igazad van (erről szól a kulturált egymás mellett élés), a konkrét megjegyzés, amire reagáltam nem erről szól: egy vitában érvként előhozni azt, hogy valakit azért kell tisztelni, mert X vagy Y éves, annál nincs lejjebb – ez a szocialista házmester/butatanár (így egybeírva) mentalitás (vö. "nekem van igazam, mert én idősebb vagyok (ergo) jobban tudom!")
Fotó: Magyar Kerékpárosklub  Aki nagyon akart, már Bubira pattanhatott, hiszen a 4-es metró átadásának egyik kísérő programja volt a bérbringák kipróbálása, ha másképp nem, legalább szemrevételezéssel és a dokkolókban a közösségi bérbringára üléssel. Viszont akad,…..
bldo 2014.04.17 11:12:20
@Szent István, de szólítsatok a vezetéknevemen: 20 ezerért nagyon karaj montit kapsz, én nem merném rendszeres közlekedésre (pláne forgalomban) használni. Normális, vállalható biciklik 50-60 ezer forintnál kezdődnek, ezek a 20 ezer forintos teszkóbájkok semmire nem jók.
Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen sorolja a Bubi tarifarendszerét, és sorolja azt is, hogy milyen kedvezményekre lehet majd számítani. ..
bldo 2014.04.02 11:24:44
@FDToth: Egy példa külföldre: a Villo (a brüsszeli bérbringa rendszer) esetén a kaució 150 €, amit akár 13 napig is zárolva tarthatnak az ÁSZF-jük szerint (sőt, külföldi kártyánál még ennél hosszabb ideig is előfordulhat).
A 25k-s kaució inkább a magyaroknak problémás, a külföldieknek szerintem kevésbé.

Más kérdés, hogy Bécsben viszont 1 € egyszeri díj megfizetése után, 20 € kaucióval lehet bicajozni, és az első óra ingyenes. Inkább erről kellett volna példát venni.
bldo 2014.04.02 11:31:58
@Karachar Nevian: Semmi biztosíték nincs arra, hogy lesz ott bringa vagy szabad dokkoló, ahova mész, de ez minden közbringa rendszernél így van. Bécsben pl. szabályosan vadászni kell a bicajokat pl. a Westbanhof környékén, mert szinte mindig üres a tároló, míg a távolabbi (jellemzően a körzethatáron levő) dokkolók csurig vannak pl. este (mondjuk a Schönbrunni volt ilyen, amikor én arra jártam), így ott meg arra kell várni, hogy felszabaduljon egy hely, ahol le lehet rakni.

Két dolog segíthet: neten, okostelefonos alkalmazással fogod tudni nézni, hogy a neked kellő állomás mennyire telített, illetve elvileg (hangsúlyozom: elvileg) a BuBi-sok folyamatosan próbálnak logisztikázni az állomások között, amennyiben szükség lesz rá – a megtelt állomásokról visznek át bicikliket az üresekre. Arra én is kíváncsi vagyok, hogy valóban fog-e ez hosszabb távon működni, reméljük hogy igen.
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
bldo 2014.03.24 11:24:37
@Vittore.: Brüsszelben használtam hasonló rendszert, ott is simán zároltak 2x kb. 18 ezer forintot a kártyán, szerintem ez nem feltétlenül lepi meg a turistákat. Az persze már más kérdés, hogy én magyarként inkább bízom a brüsszeli rendszerben, hogy nem nyúlják le a zsetont, itthon még őslakosként sem lennék ebben biztos, pláne nem turistaként ;).
Szerdán elkezdődött a budapesti bérbringa-hálózat állomásainak építése. A dokkolótelepítés több helyen indult egyszerre. A VI. kerületben, az Andrássy út és a Körönd környékén, valamint a Nagykörúton is szerelnek. A munkákat nehezíti, hogy - bár előre kiplakátolták -…..
bldo 2014.03.05 14:36:55
@sanche: A bérbicikli rendszer tökéletes módja a turistáskodásnak, egy város bejárásának, megismerésének, jómagam is használtam már külföldön, pedig nem volt helyismeretem, és nagyon jópofa volt. Ha az "tipikus turista" (jelentsen ez bármit is) képes a BKV-n eljutni A-ból B-be, akkor a bicajok használatára is az lesz – és sok esetben jobban jár vele, főleg a belvárosban, ahol elég jól kiépült a biciklis infrastruktúra.
bldo 2014.03.05 15:17:21
@álfirkász: "Mi lesz, ha nincs szabad hely a kerékpár lerakásához a gyűjtőállomáson?
Akkor a felhasználó vagy másik gyűjtőállomásnál keres üres helyet, vagy használja a vészlerakó funkciót. A vészlerakó funkció esetében a kerékpárt az állomás mellett, az erre a célra kialakított elemhez rögzítjük speciális módon. Az állomások telítettségéről a terminál, a rendszer weboldala és az okostelefonos alkalmazás ad majd információt." (Idézet a BuBi FAQ-jából.)
Hogy mi történik akkor, ha a "vészlerakó" is foglalt, arról nem szól a fáma. :)
Beyoncé legutóbbi, 17 videót tartalmazó vizuál lemezén, és David Bowie 13 dollárba kerülő klipjén felbuzdulva a Business Insider összeszedte minden idők legdrágább videóit. A lap mindegyik kliphez fűz valami kis sztorit, ettől mi most eltekintünk, és az ő 14-es listájuk helyett…..
bldo 2014.01.21 16:31:26
@toncsi64: "A lap mindegyik kliphez fűz valami kis sztorit, ettől mi most eltekintünk", csak kikúrjuk a YouTube videókat oszt' kész is van mára a cikk, lehet hazamenni! Magyar "újságírás" at its best.
IDDQD Heti retro: Fallout 2013.09.11 07:41:25
Nnna. Akkor Fallout. Ideje volt már. A múltkori kegyetlen szavazáson magasan nyert, az olvasók fele erre szavazott (a Planescape 19, a Baldur's Gate 31 százalékot kapott), szóval jöjjön minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékának története. Rögtön egy saját sztorival kezdem:…..
bldo 2013.09.11 12:32:45
@algi:

"A főküldetést végigjátszottam, de egyáltalán nem érdekelt, hogy felfedezzem a teljes játékvilágot." vs "Én a 3. részt két kiegészítővel együtt végigtoltam 38 óra alatt." Így nyilván kijön a matek a F:NV javára. :)

A Fallout 3-nál a Bethesda szerintem nagyon jól nyúlt a játékhoz. Az urbánus környezet is érdekes volt, én nagyon szerettem a gyárakban kolbászolni. Most éppen sokadjára játszom végig újra, jelenleg tartok 120 körüli játékóránál, még a főküldetésnek sincsen vége, és egyedül az ufós DLC-t csináltam meg, a többi azokból is hátravan. Én baromira élvezem mindenhol elolvasgatni a számtalan terminál bejegyzést (pl. a Vaultokban hátborzongató végigkövetni a kísérletek dokumentálását), csinálgatni a mellékküldetéseket, barangolni fel-alá a wastelanden meg a metróalagutakban, kotorászni a romok között. És amikor először kiléptem a Vault 101 ajtaján, és megláttam a wastelandet... hát az a momentum örökre emlékezetes marad.

A F:NV sztoriban és játékmechanikában veri a F3-at, de a környezet szerintem (habár szintén nagyon hangulatos) sokkal unalmasabb. Kicsik és valahogy sivárak a települések, bár a térkép tele van szórva helyszínekkel. Nekem hiányoznak a gyárak meg az épületek - de nyilván a sivatagban ezek nem valóak. Az Obsidianos srácoknak volt idejük a játékmechanikát meg a sztorit csiszolgatni meg fényesíteni, hiszen az assetek már megvoltak a F3-ból. Én mindkét részt nagyon szeretem, de máshogy. Lehet, hogy játszom is egy kicsit a NV-szal. :)
A hivatalos budapesti közbringa rendszert, a BuBit egy évvel megelőzve a Telekom beindította az első budapesti közbicikli rendszert. A Csepellel közösen kiépített, a Nextbike rendszerét használó szisztéma lehetővé teszi a cég 4 telephelye közti egyszerű és gyors közlekedést a…..
bldo 2013.07.09 12:57:44
@burunduk: A bukósisak nem kötelező.

@sunny_days: Elég speciális bringák ezek ahhoz, hogy ne érje meg ellopni. Ráadásul nem bíztak a véletlenre semmit, GPS is van bennük, amivel a pozíciójuk is lekérdezhető, a Kerékagy blogon található videó szerint.
A céges autók ideje lejárt. A sokirodás, nagy multicégeknek célszerűbb bringaparkot építeni. Nem beszélve arról, hogy ez mennyivel menőbb is. ..
A hétfőn bevezetett új elektronikus rendszer azonnal összeomlott, de nagyobb problémát jelent, hogy eléggé értelmetlennek tűnnek az átalakítások a Postán. Sem a papír, sem az ügyintézés nem lett kevesebb, ezért a 2 nap alatt betanított alkalmazottaknak még jó pár hétbe telik,…..
bldo 2013.07.03 09:59:37
@stillmátyás: Elvileg nem tudsz kamu adatokat megadni, személyi/jogsi/útlevél meg minden ilyen marhaság kell hozzá. Pont, mintha egy bankban fizetnél be pénzt.
bldo 2013.07.03 10:01:02
@KissQkta: Akkor egyes postákon túlbuzgók az alkalmazottak, mert minden sárga csekknél eljátszották ezt.
bldo 2013.07.03 10:34:51
@Manyecska: KisQkta fórumtárs szerint csupán 300.000 Ft feletti sárga csekkes befizetés esetén van erre szükség, én valószínűleg túlbuzgó alkalmazottakat fogtam ki, de igen, nálunk mindenkitől kérték (én csak levelet átvenni mentem, de közös ablaknál dolgozzák fel ezeket, meg a csekkes befizetéseket is).