Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scorpion82

3 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1918. IV. Károly magyar király (I. Károly néven osztrák császár) egy idős nő panaszát hallgatja az isztriai Labinban tett látogatása alkalmával..
1861. Orosz katonai tábor a varsói királyi palota előtti téren..
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma 1968-tól 1970-ig utazunk vissza az időben. 1968. május 8. A Vörös Csillag traktorgyár két DUTRA típusú traktorral segíti Ferihegyen a…..
Ne szépítsük, van ez az újabb szülők versenye, az őszi terménybábkészítő megmozdulás. Az ügyes kezű anyatársak csillogó kibontakozási fóruma, akiknek nem jut elég figyelem semmilyen színtéren, a főztjüket otthon természetesnek veszik, dicséretet semmiért nem kapnak, kiöltözni nincs hova, csak…..
Scorpion82 2018.10.18 14:05:22
@Katinkanya:

"Évek óta nyomaszt és szorongat ez a téma. Most őszintén el akarom mondani, hogy teljes szívemből gyűlölöm ezt a minden októberi, rohadványos terménybáb-készítő versenyt. Ki kell mondanom, le akarom tenni ezt a puttonyt!!"

A nyilvánvaló irónián túl itt azért éreztem egy kis mélyben fortyogó lávát is, ami meg-megremegteti a felszínt, és füstöl tőle a kürtő ... :)
Érthető valahol, mert többgyeremekes anyukákkal én biztosan nem cserélnék (és akkor még a nőket hívják gyengébbik nemnek). Ám ha a környezetemben szétnézek a korosztályomban, a harmincas szülők között, annyi frusztrációt látok az ilyesmik miatt, ami megrémít. Rengeteg olyan vélt elvárás van, ami teljesen értelmetlenül keseríti meg az életet.
Amúgy igen, én is helytelenítem, hogy szülők a gyerek helyett végzik el a feladatokat, és még versengenek is benne. Bár nem tudom, ti hol jártok iskolába, az enyémnél ilyen nincs. Mondjuk, nem is csinálunk meg helyette semmit csak azért, hogy (szerintünk) az ő alkotása legyen a legjobb...
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma az 1966-os és az 1967-es év van soron. 1966. augusztus 29. A Vigadó tér a Pesti Vigadó frissen felújított homlokzatú épületével. MTI Fotó:…..
Scorpion82 2018.10.08 13:07:59
@CoolKoon: Ha az unalom történelmi kor függő lenne, szerintem már kihalt volna az emberiség öngyilkosságban.
65 évvel ezelőtt e napon adták át a Népstadiont! Forrás: NAVA..
Scorpion82 2018.08.27 09:19:04
@gigabursch: Puskás ugyanolyan gyarló embervolt, mint bárki más. Nekem nem is ez a problémám vele, hanem az, hogy a magyar futball története megáll az ő és az aranycsapat kultuszánál. Nem hogy már minimum két emberöltő óta nincs hozzá csak kicsit is fogható labdarúgónk (mai viszonylatokban persze), hanem akik voltak, azokat is gyakorlatilag elfelejtettük. Szinte sehol nem hallani Varga Zoltánról, Bene Ferencről, és a későbbi, még klasszis szintű játékosainkról. Puskás egy tragikus példája annak a múltba révedő, kultuszteremtő-heroizáló beidegződésnek, amivel a jelen sikertelenségeiért vigasztalgatjuk magunkat.
Puskás szerintem ezt soha nem akarta. Nem volt szent ember, de szerintem sokkal jobban örült volna, ha a hírnevét inkább játéktudással tartják fenn az utódok, nem azzal, hogy filmeket készítenek, könyveket írnak , meg épületeket, intézményeket neveznek el róla.
Egy aláírásgyűjtés mindig kellő izgalmat rejt magában, hiszen nem csak találkoznak az állampolgárok a különböző motivációval bíró társadalmi mozgalmakkal, de ezen mozgalmak aktivistái kifejezetten megszólítják az utcán mászkálókat. Az így létrejött diskurzus pedig csodálatos képet ad…..
Scorpion82 2017.02.18 11:16:20
@Mrs.Columbo: Leírtad, amit én is akartam, köszönöm :)
Igen fiaskó, mert mi másnak is lehetne titulálni ezt a szörnyszülöttet amit idén képernyőre okádott az anime ipar Berserk néven, mint egy hatalmas hibának? Tudni érdemes rólam, hogy a Berserk a kedvenc animém, és a manga azon kevés mangák egyike amit végigolvastam, szóval most talán kissé elfogult…..
Scorpion82 2016.09.30 17:56:56
Kicsit mosolyogtam a "végigolvastam a mangát" mondatra, mert nagyon messze vagyunk még a manga végétől, és jó eséllyel soha nem is érünk el oda. :) Na de nem kötekedek, tudom, hogy értetted. Személy szerint én a manga évtizedes elhúzását és befejezetlenségét sokkal nagyobb bajnak tartom, mint ezt a 2016-os adaptációt, bár természetesen ezzel sem vagyok elégedett. A Berserk-en átok ül, ez bizonyosan elmondható. Kevés olyan kultikus alkotás van, amivel ilyen mostohán bánt az alkotója, és az adaptációk készítői is. Szerintem az első 25 részes anime is érthetetlenre sikerült. Nem értem például, miért kellet kihagyni belőle a Skull Knight-ot, és Guts-ék megmenekülését. Aki nem olvasta a mangát, az csak kapkodta a fejét, hogy Guts hogy a francban élte túl az Eclipse-et. A háromrészes movie ezt a csorbát ugyan kiköszörülte, a 2016-os folytatás újra elcsorbította. Én is hiányolom a Black Swordsman és a Lost children arc-okat, a Snake Baron-t, a Count-ot, meg Rosine-t, mert ezek a mangában is a legsötétebb, legelborultabb "leg-berserkebb" részek. ,.Tényleg ezekben leginkább átélni Guts mélysötét sorsát, és ez alapozza meg a sorozat egész későbbi hangulatát. Ráadásul ennek a mostani folytatásnak se tudom, mennyi értelme van, mikor a mangának sem látszik a vége sehol sem, gyakorlatilag tíz éve egy helyben topog a történet. MAjd megint elvágják valahol, aztán annyi?
Kár érte, nagyon kár.
Scorpion82 2016.10.01 21:31:09
@wing2013: Abban egyetértek, hogy a befejezetlen mangát a lehető legjobbkor, az Eclipse-szel zárták le 96-ban, és az úgy volt kerek történet. De akkor nem kellett volna beletenni a Snake Baron sztorit sem, sőt, azt se kellett volna megmutatni, hogy Guts túlélte az Eclipse-et. Állítólag lett volna még egy epizód, de elfogyott a pénz, bár ha a Skull Knight eredetileg se volt benne -vagyis nem a megkurtítás miatt vágták ki utólag-, nem tudom, hogy hozták volna ki Guts-ot és Cascát onnan. Én is az anime-t láttam először anno, és a mangát csak utána olvastam, nem tudtam előre, mi lesz a vége, és számomra is az egyik leghatásosabb befejezés a mai napig, de mégis csak hiányos volt a sztori. Ám Ha valaki a 3 részes remake-et nézi meg ismeretlenül, az se fog kevésbé megdöbbenni a végén, ahogy pl. egy kollégám tette nemrég.
Mindenestre a lényeg az, hogy a bajok oka Miura-nál van. Normálisan le kellett volna zárni a sztorit, ehelyett elvitte egy olyan irányba, hogy valószínűleg sose lesz vége. A Tower of Conviction saga után erősen hanyatlásnak indult a sztori, gyakorlatilag átment egy átlag varázslós-harcolós fantasy-be.
Scorpion82 2016.10.01 21:38:03
@Tartaros: Innen már jön a találkozás a boszikkal, a Kushan-ok, sok menekülés és szörny-gyakás (bár a trollokra kíváncsi leszek, bele merik-e tenni :D ). Sajnos valószínűleg az újabb sorozat ezzel lesz kitöltve. Eljutnak esetleg a hajóra szállásig, onnantól kezdve pedig a manga se halad nagyon semerre azon kívül, hogy Griffith gyakolratilag istenné válik, és materializál egy hatalmas várost.
Most tavaszig megint nem folytatódik a manga se, pedig legalább majd 10 év alatt eljutottunk odáig, hogy elkezdik gyógyítani Casca-t :D
Sok minden kellene ahhoz, hogy lehessen egy Magyarország 2.0, a mai poszt szerzője, Kishableány 7 pontban foglalta össze, mik lennének ezek. Persze a változás nem történne egyik napról a másikra, inkább évtizedekben mérhető, de minél később kezdődik, annál tovább tart. (A…..
Scorpion82 2016.08.30 13:11:21
@Golf2:
Budaházy minden, csak nem viszonyítási alap. Aki az internetre tölti fel a toborzó videókat, amin kődobálásos utcai harcot gyakoroltat az embereivel egy erdőben, mindezt betyárruhában, lóhátról vezényelve, valamint nyíltan erőszakos cselekményekre buzdít, az ne csodálkozzon, ha eszerint is bánnak vele.
Scorpion82 2016.08.30 13:11:26
@CrazyLali:
Attól is függ mit szeretnél csinálni, és az mennyire kompatibilis a magyar viszonyokkal.
Amit a cikk ír, az igaz, de a helyzeten csak értelmiség tudna változtatni. A tömeg nem fog varázsütésre kiszakadni a Való Világ 8 elől, és országot építeni.
Az értelmiség feladata lenne a véleményformálás, a motiválás a vezető szerep felvállalása, stb.
Azé az értelmiségé, ami Magyarországon vagy a hatalomhoz törleszkedve részt vesz a lehúzásban, vagy sértődötten elefántcsont-toronyba zárkózva, belterjesen egymást oktatja, milyen rossz itt minden, vagy elmegy külföldre.
Nem mostani dolog ez már, hanem történelmi hagyomány.
Olyan, mint amikor amikor a szobafestő csak szóba festő.
Mindenki csak megmondani szeret, de tenni nem hajlandó, azt csinálja más, hiszen neki "erre nincs ideje"
Lehet-e hinni Istenben elégséges bizonyítékok nélkül? Hajlamosak lennének rávágni, hogy nem: bizonyítékok nélkül semmiben sem szabad hinni, sem Istenben, sem abban, hogy nyersz a lottón. De biztos, hogy ez az ismeretelméleti elv helyes? Vegyünk egy gátlásos kamaszt, aki első randevújára készül, és…..
Scorpion82 2016.08.29 08:55:15
Először is tisztázni kell, mit értünk Isten alatt, mert kultúránként, sőt egy kultúrán belül is jelenthet teljesen mást.
Egy végső lény, valamilyen nálunk hatalmasabb lény, tehát valamilyen entitás, vagy személytelen erő, tudatosság, rendező elv, vagy ezek kombinációja?
Az ábrahámita vallások (zsidó, keresztény, iszlám ) egyértelműen egy konkrét lényről beszélnek, aki örök, és megteremtett mindent. Az indiai vallások egy jóval elvontabb istenről beszélnek, emellett még istenekről is, vagyis az egy végső isten több kisebb istent olis teremtett magából, vagyis a teremtés több lépcsős. A buddhizmus is hisz istenekben -legalábbis nem tagadja őket - de végső teremtő istenben nem. Az isteneket csak más létállapotnak, de halandónak tartják.
Szerintem a jó kérdés nem az, hogy hiszünk, vagy hihetünk-e istenben bizonyítékok nélkül, hanem hogy miért hisz az emberi lény a kezdetektől abban, hogy nem csak az általa érzékszervileg tapasztalható világ létezik, hanem valami több? Valami, ami természetfeletti.
Szerintem erre végső válasz -itt a földön legalábbis- sosem lesz. A természetfelettiben való hit úgy néz ki, valahogy belénk van kódolva, a tudatműködésünk része. Akinek volt vallásos, misztikus élménye, az ritkán gondolkodik a dolgon, de ez csak neki szól. Akinek ilyen nem volt, annak nem.tudja elmagyarázni, hogy ez milyen. Annak, aki még nem volt szerelmes, se lehet elmagyarázni, milyen érzés, és miért halnak bele emberek...aki volt szerelmes az tudja.
Valami ilyesmi lehet a vallások mögött is. Tapasztalat, amit egyesek megpróbáltak másoknak átadni, de ehhez kellett valami szimbolika, amit megért az is, aki nem élte át.
Hogy aztán létezik-e objektíve természetfeletti...az más kérdés.
A Mátrix 1999-ben kultuszt teremtett, új stílust hozott létre az akciófilmek történetében, sőt kifejezetten filozofikus elmélkedéseket is ihletett, melyek a valljuk meg, azért elég leegyszerűsített és logikai buborékokat is tartalmazó Mátrix-filmhez képest sokkal mélyebb és messzebbre mutató…..
Scorpion82 2016.08.19 14:04:39
@Tenebra: a bemutatott képsorok összeégett sebesülteket mutatnak, -pl. dobálták az atomot is rendesen, stb..- de itt maximum a "dispensed great misery upon human race" mondatot lehet úgy értelmezni, hogy valamit ténylegesen szórtak is. De ez inkább metafora. Mikor a csaj arról beszél, hogy sokáig tanulmányozták az emberek sérülékeny, fehérje alapú testét, és nagy szenvedést "szórtak" az emberi fajra, akkor azt láthatjuk, ahogy a foglyok idegrendszerét, agyát piszkálgatják, és elkezdik őket bekötni az energiahálózatba egyelőre mátrix nélkül. Ami látszólag igen kellemetlen.
Szóval egyáltalán nem említenek biológiai fegyvert, a képsorok alapján se volt erre szükségük, mert a harctéren is megsemmisítő győzelmeket arattak, valamint a kísérletezgetéseik céljának még ellent is mondana ez. Felhasználni, nem kiirtani akarják az embereket.
Csak "vanquished"-et, legyőzötteket emlegetnek a filmben is.
Szerintem a wikipédia cikk szerkesztője is félreértette ezt.
Persze a sztoriban simán belefér, hogy alkalmazhattak biológiai fegyvert is a gépek, de szerintem itt erre nincs semmi egyértelmű utalás.
Nemrég érkezett a hír, hogy az Adidas az amerikai Atlantába telepíti a teljesen robotizált cipőgyárát. Ezentúl nem fog óránként két dollárt fizetni távol-keleti munkaerőért, hanem oda viszi a gyárát, ahol a kereslet és a robottechnika továbbfejlesztésének legalkalmasabb helye van, amelyek -- nem…..
Scorpion82 2016.08.12 15:02:16
@pitcairn2: Pedig amíg valamiféle kontrollja nem lesz annak, ki szólhat bele országok sorsába, addig az olyan is lesz.
Nem feltétlenül kellene kőbe vésni, ki milyen végzettség birtokában szavazhat (a vagyoni cenzust én eleve kizárom) de legalább kellene lennie egy olyan lefektetett kritérium-rendszernek, ami alatt nem.
Tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi világrendben, ahol minden arról szól, hogy mindenki mindenkivel egyenlő teljesítménytől, és képességektől függetlenül, ebből lázadás lenne -bár pl a magyar választók nagy része most is egyre csökkenő arányban vesz részt- de egyáltalán nem biztos, hogy a jelenlegi világrend még sokáig fennmarad ebben a formában.
Fogyatékosoknak például miért kell szavazni? Azért, hogy a lelkiismeretünk nyugodt legyen? Az értelmi fogyatékkal élőknek nem attól van méltósága, hogy beleszólhatnak olyasmibe, amit még annyira sem értenek, mint egy zsákfaluban élő, onna negész életében ki sem lépő, de egészséges valaki.
Scorpion82 2016.08.12 15:05:44
@MikeBoy: A két takarítónő közül bármelyik szavazhasson, ha megfelel egy adott kritérium-rendszernek. Mivel valószínűleg nincs felsőfokú végzettségük, tehetnének valamilyen "általános műveltségi vizsgát", és ha azon megfelelnek, szavazhatnak.
A vagyoni cenzus igazságtalan, azonban a műveltségi, értelmi képességek elvárása szerintem egyegészséges világban a legtermészetesebb dolog kellene, hogy legyen, ha közügyekben való részvételről van szó.
Scorpion82 2016.08.12 16:29:03
@desw: A diplomásnak nagyobb eséllyel van nagyobb rálátása is a világ dolgaira az átlagnál, elvégre éveket töltött azzal, hogy iskolába járt, olvasnia, kutatnia ,stb. kellett. És ezt tanárok, valamint más diákok társaságában tette.
Az, hogy valaki elvégezzen egy egyetemet,főiskolát, ott lediplomázzon, eleve feltételezi bizonyos alapvető szellemi képességek meglétét a humán szakokon is, nem csak a reálokon.(szövegértés, hajlandóság új dolgok megértésére, megismerésére, stb..)
Ellentétben lehet valaki profi kőműves, aki szabadidejében olvas, tanul, stb, de azért te is érzed annak az életszerűtlenségét, hogy gyári munkásokra, mesteremberekre bízzuk az ország sorsát, annak ellenére, hogy dolgoznak, adóznak, és lehet közöttük kifejezetten művelt is.
Ezzel a kommunizmusban kísérletezgettek, munkástanácsok, stb de a világtörténelemben ez sose ment. Nem véletlen mondják, hogy a suszter maradjon a kaptafánál. Ez nem a suszter szakma lenézése, hanem a realitás.
Más kérdés, hogy egy adott területen ki lehet, sőt ki is kell a szakemberek tanácsát kérni, mert a saját területükhöz ők értenek a legjobban. De hogy kik, és merre vigyék az országot, azt nem biztos, hogy nekik kellene eldönteni.
Én őket se zárnám ki a szavazásra jogosultak köréből, de igenis lennie kellene valamilyen vizsgának, felmérésnek, stb. hogy megvan-e hozzá legalább az alapvető ismeretük, tájékozottságuk.
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Scorpion82 2016.06.01 15:08:35
Ha a posztolónak ez elégtétel, akkor csak sajnálni tudom. De nem az ő személye a fontos itt, hanem a szellemiség, a hozzáállás, amit megjelenít.
Egy a sok közül, aki a jobb fizetésért, a nagyobb megbecsülésért elment külföldre. Azt kell, hogy mondjam, ez nem teljesítmény, erre nincs miért büszkének lenni. Lépett egyet, nehézségeket vállalt...a saját jólétéért. Ez objetkíve se nem jó, se nem rossz, hanem egy érthető, logikus lépés.
Büszkének lenni, elégtételt érezni annak van erkölcsi alapja, aki saját maga tett valamit azért, hogy ez a helyzet ittthon pozitív irányba megváltozzon.
Ja, hogy nem az ő dolga volt, nem volt rá ideje, kevés volt a pénz, dolgozni kellett, család volt, meg "hánehogymá'?
Noskérem, bizony de, az ő dolga IS lett volna. Pénz, idő pedig a leggazdagabbakat kivéve senkinek nincs elég, ilyen alapon hagyjuk magunkat marhavagonba rakni, mert nem érünk rá lázadni ellene.
Az a baromi nagy helyzet, amivel senki nem akar szembenézni, hogy ebben az országban 25 éve mindenkinek csak a szája jár, de ha tettekre kerül a sor, az egyetlen dolog, amire képesek, hogy arrébb mennek egy országgal, bele a készbe.
Abba a készbe, amit ott is felépítettek valakik, és nem a klingonok, vagy a romulánok, hanem az ott élők. Egy olyan társadalom, ami ellensúlya, és ellenőrzője tud lenni a sajátmegválasztott vezetőinek, nem pedig aktív, vagy passzív kiszolgálója, némi hőbörgéssel fűszerezve. (persze ott se mindig és teljesen, de az arányok azért másak)
Power kritikáját itt olvashatjátok J.J. Abramsnek nem volt szerencséje abból a szempontból, hogy eléggé kifáradt a 2015-ös nosztalgiavonat, mire az ő filmjéhez ért. Természetesen nem profitszerzési és hisztikeltési lehetőségek szempontjából (sőt, így nézve most van csak igazán elemében), hanem…..
Scorpion82 2016.01.27 15:55:27
@REMY: Szerintem Kylo Ren az eddigi legjobb gonosz a SW univerzumban. Illetve az lesz, ha kibontják a karaktert, és nem papírmasésodik el.
Darth Maul és Vader biorobotok voltak, Dooku grófnak kevés szerepe volt.
Ha mégegyszer meghallom ezt a panaszt, valakit le fogok okádni, mert ez egészen egyszerűen gyomorforgató. Tisztázzunk valamit: nincs olyan, hogy szexmegvonás. Olyan van, hogy nincs kedve valakinek dugni veled. És ha ennek ellenére valamiért mégis hajlandó, azt te mégis hogy akarhatod? Hadd…..
Van egy nagy csomó idióta férfi, aki véres szájjal ugat és veri magát a földhöz, hogy őt (vagy valamelyik ismerősének ismerősét) átverték a válással (pedig kurvára akart gyereket nevelni egyedül), hogy őtőle megvonják a szexet, meg hogy elhízott a nősténye, amikor ő egy…..
Scorpion82 2015.08.25 14:01:41
@rémTündér /aprócska kismacska./: Nem mások mondják meg, hogy éld az életed...aha...kik a mások?
Szülők, társadalom, barátok, példaképek, akikre hallgatsz, mert tiszteled őket? Vagy az ösztöneid, ag enetikád, a tudatalattid, a karmád?
Ki az, aki idejekorán átlátja, mi motiválja a döntéseit és a cselekedeteit?
Pont úgy írsz, mintha a világ, amibe beleszületsz, nem egy hozzád hasonlóan zavarodott lényekkel teli káosz lenne, ami hasonló a lottóhúzásnál használt műanyag gömbhöz: kavarognak benne a golyók, ötköznek, szétválnak, és a sűrített levegő is fújja őket alulról...
Mintha létezne tiszta, egyértelmű életpálya, ami a tiéd, amiben biztosan kiteljesedsz,m és amiben jól érzed magad.
Na , én ebben nem hiszek.
Beleszületsz a világba, és mire rájössz, hogy akkor élsz helyesen, ha jól érzed magad, már csináltál egy csomó helyrehozhatatlan hibát. Vagy, ha szerencsés voltál, keveset. Ha kivételesen bölcsnek születtél, esetleg harmincakárhány évesen még ott állsz "puttony2 nélkül, és előtted a világ a végtelen lehetőségeivel.
De nem ez a jellemző, és ezt szerintem el kell fogadni.
Aki "észbe kap", az pedig örüljön neki, de káér csámcsogni azokon, akiknek már "késő"...mert amúgy olyan sincs, hogy késő :)
Az idei év a Dragon ball rajongóké, hiszen nem csak egy új sorozatot kapott a nézősereg, hanem egy önálló egész estés epizódot is, ami a 2013-as Battle of Gods közvetlen folytatásaként jelent meg. Japánban már ugyan hónapokkal ezelőtt leadták az F, mint feltámadást, de a világ…..
Scorpion82 2015.07.19 21:23:44
@REMY: Arra...csak én nem találok, csak japán cam-os torrentet, angol felirat nélkül. Online se találom sehol.
Van középfokú(nak megfelelő) nyelvvizsgám japán nyelvből, de kicsit kevés egy anime-hez, kb. a 30%-át értem...
Az élet utat tör magának. Az első rész legemlékezetesebb mondata volt ez, a másodikban pedig láthattuk, hogy mit is jelent ez valójában. Mert Spielberg nem kispályázott, ránk szabadította a dinókat, végignézhettük, hogyan járunk, ha nem gondoljuk végig, hogy mit akarunk kezdeni…..