Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aripeti

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
9 km hosszú, fehér-arany homok, kristálytiszta víz, csend, lagúnák és napsütés. Ez vár rád, ha ellátogatsz a Kanári-szigetvilág egyik legszebb helyére: a fuerteventurai Sotavento strandra. Ígérem, nem fogsz csalódni! Nem titok, hogy Fuerteventurán találod Spanyolország talán legszebb strandjait és…..
aripeti 2022.01.09 17:24:11
@geegee: Oldjad fel bennem a kivancsisag morzsait: mi kesztetett vasarnap hajnalban (Istokfalva, felnyoc, sotet van mint a medve seggebeben) erre a nyelvi fricskara?
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
aripeti 2013.12.07 12:25:01
@Kövérmadár: ha atfutod meg egyszer a torikonyveket a kedvemert, megtalalod: a rabszolgasorsbol is volt kiut…
szep napot!
Az ügyintézés gondolatától egy Magyarországon szocializálódott ember általában rögtön lábrázást kap, sőt, így van ez a világ legnagyobb részén. Az egyik kivétel Svédország, ahol kicsit másként mennek a dolgok, derül ki Bandi Republic mai történetéből. Szombaton…..
aripeti 2013.12.02 16:18:28
@Réka ‎: ezt sajat magad beallithatod. az adathozzaferest… haogy ki es mennyire:)
Rendszám van rajta, lehet használni! Egy frászt. Köhög, tüsszög a motor, nem lehet újraindítani, ha meleg, ráadásul kábé húsz lóerős. Ezek a restaurálás igazi mélypontjai, amikor kész az autó, a légy nem tud rászállni, mert seggre esik a fényezésen, amin még hajszálkarc…..
Svédországról elsőként a jóléti rendszer (és a magas adók) jutnak az ember eszébe, pedig van egy csomó praktikus dolog, amit nem árt tudni, mielőtt az ember úgy dönt, nekivág északnak. Most a svéd kormányzati oldal (érdemes megnézni, milyen designt dobtak össze...)…..
aripeti 2013.11.30 16:30:14
@geegee: Majdnem…
20 napon at van teljes sotetseg. december 12 es 31 kozott nem jon fel a horizont fole a Nap.
aripeti 2013.12.01 09:01:36
@Kövérmadár:(@geegee) szuper. szeretem amikor megegyeztek:)
egyebkent a napfelkelte-napnyugta problematika lehet csillagaszati, doborzati, fizikai es a szubjektiv ened altal megelt.
hogy mikor is kel fel a nap, szerintem filozofiai melysegeket erint, ha valakinek van kedve, szivesen leulok vele egy kave/sor melle es kifejtem.
mindenesetre a tablazat csillagaszati es nem tukrozi a valosagot, na:)
A hajnali járattal érkeztünk haza Budapestre és mitagadást, ahogy kitántorogtunk a reptéri váróból, nem úgy néztünk ki, mint a nyertes sereg, amelyik végigtolta az egészet percről-percre. De azért lelkünk mélyén valahol büszkék voltunk arra, hogy ismét megoldottunk minden…..
Pár hete hirtelen felindulásból írtam egy posztot Aladárról, a T3-as Transporteremről, pontosabban arról, hogy aznap reggel a Szentendrei úton gőzfürdővé változott a beltér, mert megadta magát egy vízcső, és ezért nem jutottam el vele a szerelőhöz. Még mielőtt kiment volna a…..
aripeti 2013.08.11 19:58:57
@Ad Dio:
ez igy van. en most epittettem at a valtomat (1est es a 4est) itt Stockholmban egy profival, ezerkettovel kevesebbet porog es 2 literrel kevesebbet iszik 100 folott.
a veteranozas egy mas vilag, ido-turelem es penz kell hozza.
de mindenekelott: tisztelet es gondoskodas. (btw. ne keverjunk ide modern, naprol-napra ertekuket veszto muanyag-autokat, koszi)
aripeti 2013.08.11 20:04:04
@Gyurma73:
szeretettel varok majd egy T4-et 20 ev mulva egy talin. a buszom 2 millan tul van, szeretnek kozelebbrol szemugyre venni egy TDi-t ennyi km-el. ja, es a kasztnit is;)
aripeti 2013.08.11 21:19:27
A Dániában dolgozó szomáliai buszsofőr nem tudott a születésnapján szabadnapot kivenni, így a kollégák szerveztek neki egy kis meglepit. Aww. ..
(Hmm, ezt egy kicsikét el is felejtettem.Igen, ez még a tavalyi sorozat része lenne. De nem akarom úgy kitenni az ideit, hogy a korábbi nincs lezárva.Mikor az ember új életet kezd, azt is úgy célszerű, hogy előtte a régit befejezi...) Szóval ott tartottunk, hogy erősen anyázkodva,…..
aripeti 2012.11.13 16:32:39
@geegee: "Den 27 september 2010 omkom James Heselden, ledare för ett konsortium som förra året tog över Segway, efter att han gav plats på en klippavsats till förbipasserande och ramlade ner i en flod med sin Segway i Yorkshire, England."
aripeti 2012.09.07 12:29:20
Subba WTF 2012.07.19 16:50:00
 Mi történik a képen? cs ..
Északon élünk Saltskog-gård 2011.11.19 10:09:00
Ismét voltunk kicsit sétálni.Van egy nagyon szép, erdős rész a közelünkben, a télen fotózott sziklák felett húzódik.A kilátás is jó lenne, ha nem ez a szörnyű Scania-gyártelep feküdne el alatta.Sajnos az örökzöld elég kevés benne, inkább lombhullató majdnem az egész.Meg…..
A nemzeti imádságnak nevezett Himnusz sorai nagyszerűen rávilágítanak a magyarság történelemszemléletére. Ez nagyjából a nemzetállamok létrejöttekor, a 19. századra kristályosodott ki és a mai napig cipeljük, letehetetlen teherként, eggyé váltunk vele, mint teknős a…..
aripeti 2012.04.25 18:10:50
@spontan: pontosan! igy van ez, ahogy leirtad...
nem kell pucsitani es akkor nem basznak.
ilyen egyszeru.
Nem mentség a szegénység, és a az sem, ha valakit még soha nem bírságoltak meg. Április 15-től hatályos az új szabálysértési törvény. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Radiátort akarsz a fürdőszobába, a konyhába, a nappaliba? Nincs mese, az olaszoknál kell körülnézned ez ügyben. Mutatok pár példát, ők mennyire érzik ezt a műfajt. A gémkapocs radiátoron át a legófűtőtesten keresztül a kigyómelegítőkig bezárólag a Budapest bárral…..