Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MechanicGod

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívódíjat adott egy kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató szakdolgozatának elismeréseként a Magyar Telekom. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Csizmadi Csilla kutatása azt vizsgálta, hogy az óvodás korú gyerekek hogyan viszonyulnak a modern mobilkommunikációs…..
MechanicGod 2013.09.19 19:22:55
@GNandor: alapvetően egyetértek veled de azért nézd meg mennyi felvételipont kell most vagy akár az elmúlt 7-8 évben ahhoz hogy bekerülj kommunikáció szakra. Normális egyetemeknél több, mint például az orvosira vagy bármelyik közgáz képzésre. Az már egy másik kérdés, hogy elvégezni jóval könnyebb is.
Számomra mindig különösen érdekes, miként látja Magyarországot valaki, aki „félig kint van, félig bent", azaz aki magyarként, de máshol felnőve, szocializálódva szembesül a haza valóságával. Réka mai írása azonban nem csak azért érdekes, mert Svédországban nőtt fel,…..
Valahol érthető, hogy az ember egy gyönyörű ívű gyorshajtás sodró lendületét nem okvetlen akarja megtörni a szabályok követésével. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MechanicGod 2013.05.30 00:06:55
@Minden Áron: Szerencsére ma már nagyon jó és sokféle pszichoterápiai módszer van a problémádra. Ajánlom hogy tegyél félre egy kis benzinpénzt és menj el egyre. Hidd el az élet minden területén pozitív hatása lesz..nem utolsó sorban nem fog gyökérnek nézni a környezeted.
TComment Omlás 2013.05.28 10:41:36
Erős, mint egy V8, úgy megy, mint egy V8, a hangja V8 és nyolc alatt fogyaszt. Az autó, amit már a kisember is csak divatból gyűlöl. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MechanicGod 2013.05.28 15:45:48
@fluoride: ..és amikor reggel öblítesz egy nagyot a wc-n akkor egy átlagos afrikai család 3 napi vízszükségét küldöd le a salakkal együtt. Kemény dolgok ezek.
MechanicGod 2013.05.28 15:59:45
@ommm: +1 :)
MechanicGod 2013.05.28 17:31:30
@fluoride: Így már mindjárt más! :)
Sosincs könnyű dolgunk, amikor két vagy több autót próbálunk meg egy képbe hozni. Egyrészt nem egyszerű (még manapság sem) elfogadható példányokat találni és ha mégis sikerül, akkor jön a sakkozás a tulajdonossal. Ami persze érthető, hiszen ahogy mi, úgy a tulajok sem…..
Mind a mai napig nem értjük, miért nem került a Mazda 6 az Év Autója-szavazáson az első tízbe. Először azt gondoltuk, hogy a forma nem minden és a mögöttes tartalom vágja el, talán ezért. Pedig nem. Nem, mert könnyű, csodálatosan kezes a futóműve, mindene finom és egyszerű,…..
MechanicGod 2013.05.03 10:01:06
MechanicGod 2013.05.04 17:26:30
@Energon: Gramatik - No Shortcuts Intro
www.youtube.com/watch?v=KKatrdKvBkc
A Bioshock Infinite legelején, kb. a játék 1 százalékánál van egy rész, ahol a főhőst, Booker DeWittet megkeresztelik, amint megérkezik Columbia lebegő városába. Ezt a jelenetet nem lehet átugrani vagy megkerülni, a játékosnak csak egy választása van: a „nyomd meg az X-et, hogy…..
MechanicGod 2013.04.24 17:28:52
@Ebeneeeezer Good: Ezzel én is így vagyok, nem szeretem a céltalan pixel állatokat öldösni. Lehet én is túl érzékeny vagyok :)
TComment Égszakadás-földindulás 2013.04.23 05:48:10
Virítsd a lóvét és mindent megkapsz: rendes ülést, arcletépést és ha nem bírsz magaddal, koporsót is. Az élményautót azonban a másik pultnál adják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MechanicGod 2013.04.23 23:03:50
@Rocko-: +1 :)
MechanicGod 2013.04.24 02:09:55
@Pizso:
Nem értek hozzá de a diesel tudtommal nem bizonyítottan rákkeltő? Ha hajót, lakókocsit stb vontatsz akkor értem, de én például ezért se vettem / vennék dieselt ha nem muszáj. Hülye vagyok vagy valami tényleg van ebben a "diesel káros a benzin kevésbé" dologban?
MechanicGod 2013.04.24 11:38:44
@Pizso: Értem, köszi!
Ne,ne,ne, tudjuk: nem volt tökéletes de úgy van ez ezzel a műsorcsinálással, hogy a két szezon közötti időszakban csak megkopik az ember egy kicsit és naná, hogy nem megy zökkenőmentesen a majomkodásba való visszaszokás. A jó hír önöknek viszont az, hogy a továbbiakban is…..
MechanicGod 2013.04.17 22:12:36
Aktuális Égéstér-adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez. ..
András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek…..
Első sorban azért, mert meg bírod fizetni. Másrészt azért, hogy pár év múlva legyen elég használt azoknak, akik nem bírják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az Égéstér mai adásának kommentposztja.Direktlink a letöltéshez pedig itt akad...
MechanicGod 2013.02.08 16:06:22
@35up: Épp tegnap néztem egy omegát, ami hosszú idők óta az első olyan óra ami komolyan megtetszett. Aztán láttam hogy 32 milla és elszontyolodtam :)
MechanicGod 2013.02.08 16:27:55
@oys...: Szerintem nem kell ennyire komolyan venni ezt a kamurolex dolgot. Függetlenül attól hogy én se venném fel még poénból sem, ellenben Robi igen. Ez csak egy geg. Anno én is vettem poénból rózsaszínlilacsillámlós okádék napszemüveget 390 forintért ami "tökéletesen" passzolt az akkori hegyekből jött szakállgyepál favágó fejemhez. Persze nappal nem mertem felvenni de a 2004-es Cannibal Corpse koncerten jó szolgálatot tett és egyben hősi halált is halt :)
12 milliárdért traffipaxot venni? Nem hinném, hogy a gyorshajtás az egyetlen probléma az utakon. Pláne nem ennyiért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MechanicGod 2013.02.01 15:33:00
@poiuz429: Bár lehet, hogy kissé közhelyes és naiv gondolkodás de én ezzel valahogy úgy vagyok, hogy amikor 110-120al megyek autópályán akkor a külsőben közlekedek, majd ha előzni kell akkor gyorsan megteszem amint tudom. De(!) előtte felmérem, hogy előzhetek e vagy sem. Ha csak egy pici pontot látok és nem tudom eldönteni, hogy mennyivel megy akkor régi oktatómat idézve: "Balázs ha nem vagy biztos benne akkor ne csináld" elven nem megyek ki elé. Anno első 1-2 évben velem is volt olyan, hogy a seggembe robbant 130nál, előzés közben a semmiből egy merci kitudjamennyivel, de nem éreztem azt hogy a rohadék miért megy 230-al. Szintén régi oktatót idézve: "ha leszáll eléd egy UFO azt is meg kell oldanod". Valahogy így vagyok ezzel is és szerintem a közlekedést nem feltétlenül betonba öntött KRESZ szabályok szerint kell megélni, mert akkor tényleg váratlanul ér hogy valaki 160-al előz minket egy 130as szakaszon.

Másik: ha én megyek 140-150-160-al akkor pedig számítok rá, hogy kijön elém valaki aki nem szokott ehhez sebességkülönbséghez (ami amúgy heti 2000km pályás vezetésből leszűrve nem olyan nagy, szerintem)
MechanicGod 2013.02.01 19:12:17
@poiuz429:
"te megmondod egy pontról, hogy mennyivel megy? Vagy nem és akkor hazáig kullogsz a kamion mögött?"

Megmondani biztosan nem tudom, hogy mennyivel is megy egy pont. Sőt megsaccolni se. De kettő pont alapján már lehet saccolni. A tükör-holttér-tükör egyik lényege pont az hogy megnézed kijön mögötted, megnézed a holtteret majd megint nézel egy tükröt hogy aki mögötted jött nem ért-e utol. Pölö egy CBR1000es motoros. Hazáig biztosan nem kullogok haza egy kamion mögött mert aki gyorsabb nálam az idővel megelőz, az pedig pár másodperc alatt kiderül hogy gyorsabb e az illető.

"Biztos, hogy amiben biztos vagy az úgy is van? Este pl. lehet, hogy egy félszemű BMW jön, de lehet hogy egy speedmotor, talán csak egy chopper :)"

Természetesen nem biztos, mint ahogy semmi sem az. De egy "Kit érdekel? Belepillantok a tükörbe, ha 130-al számolva elég messze van akkor index és előzés."-nél én mindenképp óvatosabb vagyok és talán felelősségteljesebb is.
A világ legrosszabb főbérlőjeként járta be a világsajtót a twitteres igénylista, ám a kommentkeitekből kiderült, hogy mindez semmi ahhoz képest, amiken átmentetek. Következzenek a leghajmeresztőbb albérlet-történetek* a hozzászólásaitokból...    Probléma a…..
MechanicGod 2013.02.01 18:46:35
Én egy szobát adtam ki egyetemi éveim alatt budapesten (a másikban én laktam) 6 év alatt 4 különböző bérlőnek.

Az első srác amellett, hogy rendszeresen felzabálta a kajámat lényegében az én szobámban lakott mikor nem voltam ott. Majd mikor épp ott voltam egy szigorlatra készültem keményen, jön be a srác este a vizsga előnapján (ugye ilyenkor az ember tanul mint állat) bekapcsolja a tévét. Következő párbeszéd hangzott el:

- Légyszi Zsolti kapcsold ki, épp a holnapi szigorlatra tanulok.
- Jó lesz egy kis pihenés. (nézi tovább valamelyik mocsok valóságshowt)
- Nem. Kapcsold ki kérlek hadd tanuljak a szobámban. Holnap vizsgázom.
- Ez a te szobád? Ez nem a nappali?!

A srác azt hitte a _közös_ nappaliban lakom.. (amit nem igazán tudom miből gondolt mikor világosan megvolt mondva hogy az a te szobád ez meg az enyém.)

A véget az tette be mikor odavágta a körmét az ágyamra és az asztalom alá verte a farkát mikor nem voltam ott...ekkor elküldtem.

A második szintén srác egy igénytelen állat volt. Mivel akkoriban már kevés órám volt és szakmai gyakorlattal voltam elfoglalva szintén előfordult hogy nem voltam ott 2-3 hétig. Este 11- 12 körül jött haza mindig (mikor mondjuk lehet hogy én már aludtam) azzal kezdte hogy beb*szta a bejárati ajtót, majd elkezdett zenét bömböltetni éjjel 1-2 ig. A kajámra ő is rájárt időnként (hozzáteszem ha kérnek adok mindig, csak kérni kell). Soha nem mosogatott, de tényleg. Soha. A szemetet nem vitte le, ha 2 hétig rohadt ott akkor addig. Egyszer betörte a konyhaablakot részegen - akkorra én már hazautaztam vidékre nyárra - szeptemberben jöttünk vissza és akkor látom hogy mi történt, kérdeztem ez így hogy: buli volt még május végén. Ő tőle akkor köszöntem el. Iszonyatosan berágott rám, hogy mekkora szemét vagyok. (ekkor még tartozott a júniusi albi díjjal)

Harmadik egy bölcsészcsaj, őt bírtam mert igazi felüdülésnek számított a nyugalom, a rend és újra visszatért a bizalom. Bár elvolt napokig úgy hogy nem szólt senkihez sem, de végülis nem beszélgető partnert kerestem hanem albérlőt. Negyedik ember pedig egy geológus srác volt, vele is minden rendben zajlott.

Összességében az első két embert az első hét után ki kellett volna vágnom a fenébe csak akkoriban 18-20 évesen még kis puhap*cs voltam ehhez. :)
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..
MechanicGod 2013.01.21 21:15:15
@anyahajókabinajtóhajtogató: hm, érdekes én pont fordítva tapasztaltam. Nem vagyok egy skoda-fan de eddig azzal volt a legkevesebb gond. A mercedes (új) 6 év után elkezdett igen keményen rohadni a jobb első ajtónál (nem volt törve). A renault laguna (új) széthullott 150 ezer után. Persze ez nem igazán valami nagy minta :)
MechanicGod 2013.01.22 19:08:47
@Terkep8: Nem akarok belemászni egy ilyen magasröptű vitába, de Rocko nem Pista. Bár lehet hogy a keresztneve István de biztosan nem ő ült ott, a videóban látható skodában / citroenben. Csak még mielőtt rendkívül releváns irányba menne el a fórum témája :)
Az Égéstér 2013/3-as adásának kommentposztja...
MechanicGod 2013.01.18 13:52:26
@Mazzzzu: +1

A mazda6ot sajnálom, szinte biztos voltam benne, hogy ő lesz majd az a bizonyos díjazott. Ráadásul - így laikusként - szerintem tényleg elég jóra sikeredett ár/érték arányban. Alapvetően én is német autópárti vagyok, de az a mazda kéne.

GT86 nagyon jó kis autó lehet, bár nekem kissé könnyebb,kissé fapadosabb, olyan lotusos hitvallással jobban bejönne.
Ő az egyike azon kevés embernek, akit a saját barátaimnak/barátnőimnek is gondolkodás nélkül merek ajánlani, ha használható önvédelmi képzés után érdeklődnek. Magyarországra szabott, realisztikus önvédelmi tippek Pintér Márton expert 2 fokozatú mester krav-maga-oktató…..
MechanicGod 2013.01.16 10:17:46
@Naaaa!: "Aztán a mostani központ záras autóknál hogyan?"

A mostani (értsd: már 12-15 éves) autókon egy gomb megnyomásával. Esetleg magától zárja az ajtókat sebesség illetve idő függvényében.

"Más kérdés, hogy egyéb szempontból meg nagyon nagy ökörség, amit javasolsz, mert ha valami balesetbe keveredsz, lehet, hogy az életben nem szednek ki a kocsiból, ha zárva vannak az ajtóid."

Ütközésnél automatikusan nyílnak az ajtók, kapcsol a vészvillogó,megszűnik az üzemanyag befecskendezés, sőt akár hívja a mentőt is.

bmw.hu/hu_rb/hu/newvehicles/3series/sedan/2011/showroom/safety/emergency_call.html#t=l
MechanicGod 2013.01.16 10:19:34
@dmwd: bocs, látom te már írtad szinte ugyanezt :)
Belsőség Indiai SUV-val ebédre 2013.01.08 17:45:31
Az év első Brekiburger-látogatása mindig ünnepszámba megy. (Oké, Bodega Vágóhíd a büfé valódi neve, a Breki csak egy családias becenév.) Nagyon rákészültünk már, hiszen egy Borzasztó Burger önmagában is ünnep, az év első hamburgerét pedig már tradicionálisan ott…..
Ha most önök azt hiszik, hogy könnyebb betűt vetni, mint a kamera előtt állva megpróbálni átadni a tényt, hogy tulajdonképpen semmi baj nincs ezekkel az autókkal, mégsem rajongunk értük, akkor tévednek. Tiszteljük és elismerjük a Focus ST sokarcúságát, tiszteljük és…..