Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irhasarok

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem olyan régen, február elején ismét a média figyelmébe került az Irhás árkot és környékét veszélyeztető és a Hegyvidéken több helyen is megjelenő vaddisznócsordák ügye. Legutóbb a TV2 közölt egy rövid interjút többek között Váczi János alpolgármesterrel, Lomniczi…..
Szinte hihetetlen, de gyalogos járdát építenek az Irhás árokban, igaz, egyelőre ideiglenes kivitelben. Az építkezéssel kapcsolatos további információkat a tovább gombra kattintva olvashatják! A Hegyvidéktől származó információk szerint a járda alapanyaga a korábbi árok…..
Irhás árok Novemberi pillanatok 2011.11.21 07:45:00
A hideg idő ellenére is jó tempóban halad az építkezés az Irhás árokban. Most a legutóbb elkészült és a hamarosan sorra kerülő szakaszok bemutatásáról olvashatnak, méghozzá oly módon, hogy virtuális túránkat az utca felsőbb részéről indítjuk.   A fenti képen a…..
Irhás árok Vaddisznólesen a TV2 2011.11.12 08:16:00
Sok szomszédnak, kerttulajdonosnak jelent gondot nem csak az Irhás árokban és környékén, hanem szinte a teljes Budai hegységben az egyre jobban elszaporodó vaddisznók jelentette problémakör. Jelen bejegyzésünkben a vadakkal történő békés együttélés lehetőségeit taglaló…..
A Civilek az Irhás árokért és az Irhás árok út- és járdaprojekt képviselőitől és az érintett Önkormányzatoktól származó információk szerint a XI. és XII. kerület is közmeghallgatást tart december folyamán. Az erről szóló tájékoztatót most…..
Eldőlt: november 2-án, szerdán üzemkezdettől felújítják az 59-es villamos elhasználódott pályáját a Márton Áron tér és a Kiss János altábornagy utca között. A munkák során kicserélik az elhasználódott vágányokat, felújítják és cserélik az ágyazatot, a…..
Körülbelül ezzel a kérdéssel kereste meg a blog szerkesztőségét a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke, Dorner Lajos. A közösségi közlekedési témákban mára megkerülhetetlenné vált egyesület szívesen segít a kerületekkel illetve a Fővárossal…..
irhasarok 2011.10.06 11:05:46
E@BPO654: Előző hozzászólását azért töröltem, mert a témája nem illeszkedik a bejegyzéshez.
Nem a blog és nem is feltétlenül a VEKE feladata megoldani a BKV kocsikiadási problémáit és mint a bejegyzésben is olvasható: a jelenlegi kérdés az, hogy ha majd lesz elegendő busz a feladatok ellátására, induljon-e helyi feltáró járat vagy a 8-ast módosítsuk-e.
Az pedig, hogy éppen Budapesten hol kell fejleszteni a közösségi közlekedést, független az ott lakók anyagi helyzetétől, t.i. az Irhás árok és környéke ellátatlan terület, ezen kellene változtatni. A területen azért kényszerülnek sokan autóval közlekedni, mert nincs alternatíva.
Eldőlt: 2011. novemberében megújulhat az 59-es villamos igen elhasználódott pályája a Márton Áron tér és a Kiss János altábornagy utca közötti szakaszon, tehát a teljes vonal majdnem felén.Mint ismeretes, a Fővárosi Önkormányzat idei költségvetésében minden eddiginél…..
Már okostelefonról is elérhető az Irhás árok életét, híreit és eseményeit feldolgozó blog, az irhasarok.blog.hu!Önnek semmi más teendője sincs, csak nyissa meg böngészésre alkalmas mobilkészülékén a már megszokott irhasarok.blog.hu címet, ahol automatikusan az oldal mobilra…..
Több hónapos kényszerszünet után, szeptember közepén újra munkába állhattak a csapadékelvezető csatornát kivitelező Pulzus Zrt. munkatársai és munkagépei az Irhás árokban. Mint arról a korábbi posztban beszámoltunk, a munkát eddig hátráltató akadályok nagy része…..
Az elmúlt hetekben az utcában sétálva sok járókelőtől, szomszédtól hallottam a címben is szereplő kérdést. Nos, megnyugtató választ sajnos nem tudok adni, de pár mondatban összefoglalnám, hogy mi az, ami egyelőre biztos információ.Az Irhás árok csapadékelvetető…..
Örömmel értesítjük a tisztelt lakótársakat, hogy a civilek kitartó munkájának és a XII. kerület jelentős anyagi ráfordításának köszönhetően megépült játszóteret hivatalosan is átvették a helyiek, az eseményről most az irhasarok.blog.hu is beszámol. Az eseményen…..
Mintahogy arról korábban már az irhasarok.blog.hu is hírt adott, lakossági fórumot szervezett a Fővárosi Önkormányzat kifejezetten az Irhás árok árokátépítési projektjével kapcsolatban. Az itt elhangzottakról rövid összefoglalót közölt az eseménynek helyt adó XI. kerületi…..
Többek közt a civil összefogás erejéről és az Önkormányzat konstruktív hozzáállásáról is beszélt Hölzel Gábor, a Civilek az Irhás árokért vezetője a Lánchíd rádiónak, a nem rég átadott Erdőszéli Játszótér fejlesztése kapcsán. Kattintson a lenti modulra és…..
Az Irhás árok csapadékelvezető árkának átépítését EU-s pénzből végző és koordináló Fővárosi Önkormányzat - az Európai Unió előírásainak megfelelően - lakossági fórumot, tájékoztató alkalmat hív össze kifejezetten a fenti projekttel kapcsolatos kérdések…..
Tisztelt Lakótársak!Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Civilek az Irhás árokért javaslatára, a XII. kerület beruházásában elkészült az Irhás árok játszótere, melynek ünnepélyes, nem hivatalos átadására 2011.06.23-án csütörtökön, 18:00-tól kerül sor.Kérjük, vegyen…..
Elkészült az elmúlt majd' félév Irhás árokkal kapcsolatos híreit, eseményeit feldolgozó 6. Irhás híradó! Az anyag összeállítói eljuttatták az irhasarok.blog.hu részére is!Megérkezett a 6. Irhás Híradó! melyet ide kattintva tölthetnek le! Kellemes olvasgatást!..
2011. április 19-én terepszemlét tartott az Irhás árokban a terület problémájában érintett összes fél képviselője, így jelen voltak a Fővárosi, XI. és XII. kerületi önkormányzatok illetékes ügyosztályától, a terület két önkormányzati képviselője, Király Nóra (XI.)…..
Ismét az Irhás árok és problémaköre felé irányult a média figyelme, ezúttal a fővárosban fogható Lánchíd Rádió foglalkozott a környék életét jelenleg is megnehezítő kérdésekkel. A rádió munkatársai megszólaltatták a Főváros és az érintett két kerület képviselőit…..
2011 januárjában újabb lendületet vett az Irhás árok rehabilitációja, a karácsonyi leállás után ismét munkának láttak a munkások és munkagépek. Az új csapadékelvezető csatorna átadásának határideje 2011. március 11., jelenleg semmilyen külső körülmény nem…..
Lassan már 3 éve annak, hogy az utca korábbi állapotával elégedetlen lakosok egy elkötelezett csoportja aláírásgyűjtésbe kezdett az Irhás árok élhetőbbé tétele érdekében. Munkájuk gyümölcse lassan beérik, láthatóvá válnak az első eredmények:- zárt szelvénybe, azaz…..
Egy bejegyzés erejéig most kissé elkanyarodunk a blog eredeti témájától. Több lakótárssal is beszélgetve azt tapasztaltam, hogy sokan vannak azok, akik még nem hallottak a térségünket érintő egyik BKV-s fejlesztésről, mely 2010 júliusában valósult meg.Korábban szinte…..
Minden kedves blogolvasónak, lakótársnak és érdeklődőnek boldog újévet kívánunk! A karácsonyi leállás után nem sokára újra munkához látnak a Pulzus Zrt. munkatársai, addig is azonban pár adat erejéig összefoglalót olvashatnak a blog előző évéről.Ugyan az oldal alig 3…..
A figyelmes szemlélődő számára már korábban feltűnhetett, hogy eltűntek a gépek, konténerek és munkás emberek az Irhás árokból. Nos, a hír igaz: téli, karácsonyi leállást tart a Pulzus Zrt. ezért az ünnepeket a az Irhás árok lakossága és a munkások, mérnökök is…..
Az elmúlt időszakban mindkét kerület, a XI. és XII. is tartott éves rendes közmeghallgatást, melyekről blogunk is közölt fényképes beszámolókat. Az Irhás árokban megvalósítandó út- és járdaépítésért már lassan 3 éve küzdő civilek is jelen voltak ezeken a…..