Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boca

50 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szólj Be a Papnak! Por(noooo)? 2018.04.24 10:00:00
Egészen merész és új területre léptem, amikor úgy döntöttem, hogy a pornográfiáról írok nektek. Egyrészt: Álomvilágban éltem! Legalábbis, ami ezt a témát illeti. 24 évem alatt soha nem beszélgettem erről senkivel. Tudtam, hogy van, de egyáltalán nem érdekelt. Mondhatni kívül esett a látóteremen.…..
Zoltán barátunk erőteljes hangvételű levelében gyalázatot és blaszfémiát kiált, kétszeresen is, de szerintem azért nem kell ennyire szigorúan bánni a Spar farsangi akciójának kitalálóival az elbénázott játék miatt. Egyrészt az átlagmagyar szerintem kb. pont annyira van tisztában a farsangi időszak…..
Boca 2016.02.24 11:00:44
@Kitalátor (másként) gondolkodó: sztm egy kisebbség érzéseinek megsértése sosem az, de ez csak az én véleményem, valszeg sajnos az aktuális jogi helyzet nem ez.
Soha nem értettem, hogy miért kell a halra citromot facsarni – azon túl, hogy az a szokás. Nekem az volt vele a gondom, hogy szarabb, mint citrom nélkül. Savanyú, elfed és kiöl számos élvezetes, gazdag ízt, az esetleges érett szaftot meg felüti az említett savanyú ízen túl egy vizes jelleggel is.…..
Az esetek meghatározó többségében jobban szokott tetszeni a könyv, mint annak megfilmesítése. Ezért olvastam el A marsi című könyvet; hátha most is így lesz. Csak ez most nem fog egyhamar kiderülni, mert a filmet majd csak akkor nézem meg, ha le lehet tölteni. Az alaphelyzet (ott ragadni egy…..
Boca 2015.10.15 11:36:16
@Goosnargh: A praktikum emögött sok más mellett az a cél lehet h a későbbiekben mások is el akarjanak majd utazni ilyen messzire, abban a tudatban h ha bajba kerüljenek, meg fogják őket menteni. Általában sokkal többen jönnek haza egy küldetésből sikeresen, tehát bőven megéri még anyagilag is megmenteni azt a párat akit kell, mert ha nem tennék, elfogynának idővel a jelentkezők és az egész kültetésdi bebukna.
Amúgy azt nem tudjuk h a pénz érdekeit nem szolgáló társadalmak mit tennének hasonló helyzetben, mert ők nem jutnak ilyesmi közelébe.
Boca 2015.10.19 10:54:42
@Jacko__: Ez is igaz, mindenesetre komoly összetartó erővel bírhat az a tudat h az embert meg fogják menteni, időt és fáradságot nem kímélve.
Állítólag az idegesít minket másokban, amit magunkban nem szeretünk. Ez lehet, hogy így van, de az ellenkezője biztosan igaz.  Az edzőterembe mindenki a saját kártyájával léphet be: egyszerűen odaérinti az érzékelőhöz, az meg feloldja a forgó vasrudakat. A kapu felett monitor…..
Egy idegen országba költözve az ember hamar rájön, hogy egy csomó dolog, amit a nyelvről tanult, nem pont úgy van, mást (is) jelent, és/vagy félreértésen alapul.  Magyarországon, amikor én tanultam, nem meglepő módon a melósok Angliájából indultak ki. Például a living room a…..
Boca 2014.03.03 14:42:59
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Meg is indokolta, miért helyes, vagy csak megmondta az eredményt?
Boca 2014.03.03 19:14:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát h helyes/helytelen.
Valamivel alátámasztotta?
Boca 2014.03.04 07:53:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A focussed helyes/helytelen. Amivel indult az egész. Erre keresem a választ h ez miért helytelen, de csak odaáig jutottunk h egy angol szerint helytelen. Engem az ok érdekel.
Amikor először megszellőztette a BERG tavaly év végén, hogy egy olyan mininyomtatót fog piacra dobni, mely kinyomtatja nekem az érdeklődésemnek megfelelő cikkeket, híreket, eseményeket egy miniújságba, nagyon klassznak tűnt az egész koncepció. Elsősorban a kivitelezés finomsága…..
Jópofa ötlet a BKV meghekkelése, ám nem csak morális szempontból aggályos, a mateknak is ellentmond. Viszont egy dologra mindenféleképpen alkalmas lehet: edukációs pilot-projektként hamar be fogja bizonyítani, hogy miben rejlik egy biztosító valódi szolgáltatása. Pár nap alatt…..
Ha már valaki átrándult Kambodzsába és megnézte Angkort, akkor Bangkok Charlie tud ajánlani még egy érdekességet, ami ugyan nem szerepel a klasszikus turista programok között, de egy délelőttöt mindenképpen megér. Ráadásul Battambang (térképen: Batdambang) városa majd félúton…..
Úgy esett, hogy 1 héten belül távozott 3 összejáró magyar párocska Siem Reapból. András és Eszti ugyan nemrég megvetette lábát a helyi magán munkaerő piacon, de aztán egy otthoni állásajánlatnak engedve viszonylag hirtelen lehúzták a rolót, eladták, eladományozták…..
A sors különös fintora, hogy az ember eltávozik fél évre otthonától valami érdekes, szép dolgot csinálni ingyen, önkéntes alapon, miközben otthon eddigi felnőtt életének legtrógerebb emberei kerülnek hatalomra akik minden aggresszivitásukat és pofátlanságukat bevetve vetődnek…..
Boca 2011.03.04 17:50:21
@pepita ceruza: Kösz a bíztató visszajelzést!
Kambodzsa projekt Újra úton 2011.01.05 12:37:10
Ma reggel végre kiderült, hogy este elhagyhatjuk Nha Trang városát, ahol egy hetet rostokolni kényszerültünk holmi torok- és bőrbetegség miatt. Mindkettőnk állapota jelentősen javult a kezelés hatására, tüneteink ismét az ingerküszöb alá kerültek. Az alapos doki is már…..
30-án estére már megvolt az éjszakai vonatjegyünk Saigonba és egy fasza szilveszteri bulinak néztünk elébe Vietnám legnagyobb és legforgalmasabb városában. Aznap Anna már nem volt valami jól, mert egy kisebb csomó nőtt a nyaka jobb oldalán, ami gyengüléssel és némi lázzal is…..
Kambodzsa projekt Hanoiances 2010.12.25 11:47:53
Hanoi nem lesz benne a top 10 közt a 'Városok, ahol szívesen élnénk' listán. Az Old Quarterről a Lonely Planet ódákat zeng, hogy mennyire bájos, energikus, pörgő, élettel teli. A szükös utcák, extrém kis szélességű épületek és sokféle étterem, kocsma valóban kölcsönöznek…..
A tuktukostól való elbúcsúzást követő 24. másodpercben észrevettük, hogy a Hanoi-ba tartó járatunkat törölték. A tervezett időpont után fél órával viszont újabb járat volt megjelölve ugyanoda, ezért valami megmagyarázhatatlan optimizmustól vezéreltetve azt gondoltuk, hogy…..
Cudar idők jártak errefelé. Borzongató 25 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. A helyiek és a betegeskedő barangok* elkezdtek rétegesen öltözködni. A betegeskedő helyiek vastag, téli jellegű gúnyákba bújtak. Elmondásuk szerint tényleg fáznak, nekik ez a 20-25 fokos tartomány…..
Kambodzsa projekt Puzzle 2010.10.26 15:21:00
Az önkénteseim fiatalabbik felének még mindig nincs napi rendes munkája, ezért külső segítséget vettünk igénybe egy német szervezettől és a már említett khmer kőrestaurátor családfőtől. Találtak elfoglaltságot számukra, ami irodai és terepmunkából áll és az első…..
Kambodzsa projekt Nekrológ 2010.10.26 14:35:27
Egy utolsó kísérletet tettem a laptopom feltámasztására. Alkoholos tisztítót és ecsetet vásároltam a boltban és piacon. Újra szétszedtem és az oldattal eltávolítottam minden koszt, de nem volt sok rajta. Ezután 1 napig hagytam száradni.Sajnos nem jártam sikerrel, végképp…..
Kambodzsa projekt Katasztrófa 2010.10.14 16:01:46
Az esős évszak elég jól tartja magát. Ha nem is esik minden nap, de amikor belekezd, többnyire esténként, akkor eszeveszett intenzitással teszi és nem hagyja abba reggelig. A víz mennyisége jelentősen megnövekedett városszerte, a kis folyó feszített tükrű medencének látszik a…..
Kambodzsa projekt Csip-csup ügyek 2010.10.09 15:22:03
Vízumot kellett hosszabbítani nemrég. Belépéskor 1 hónaposat adnak és ha az ember nem a turista-vízumot jelöli meg a lapon, hanem a hagyományost (ordinary), akkor helyben is hosszabbíthat, akár 1 évet is egyben. Az ára minden hónapra $25 és egyszeri $5 kezelési költség (abban az…..
Kambodzsa projekt Üzlet 2010.10.07 14:20:31
Szereztem egy kis fizetős munkát is annál a kedves khmer családnál akik a magániskolát viszik. Van ott ugyebár egy gépterem pár géppel, amit egy helyi arc tart karban szarul, havi $50-ért. Ezért néha kijön és nem lehet tudni mit csinál, mert a gépeken kupleráj van és több…..
Boca 2010.10.07 15:39:01
@suhodminyák: Biztos kezdenek valamit, de jó kérdés, fel fogom tenni a házigazdáknak.
Megkezdődött az önkéntes tanárok munkája a suliban. Zöld programot tanítanak, meg angolt. Utóbbira szükség is van, mert sajnos a diákok angol tudása jórészt elég alacsony, még az idősebbeké is. Üdítő kivételek azért mindig akadnak. A Zöld program ráadásul teljesen új…..
Kambodzsa projekt Háziállatok 2010.10.03 15:33:30
Az új helyem egyelőre hozza az elvárásokat, kivéve, hogy a bejárat felett húzódik egy díszes légrés, amin bejönnek a szúnyogok. Egyik este egy kisebb termetű madár fogadott hazaérkezésemkor a szobában, akit nagy nehezen kitessékeltem, másnap pedig a képen látható pók. A…..
Ma átköltöztem egy korrekt kis helyre. Nem az a hely, amit már jóval korábban kinéztem, mert időközben arra jöttem rá, hogy túl messze van a központtól, mégha a sulihoz közel is van. Ez a hely jó helyen van, csendes, szép kertes és a tulajdonos család is rendes. $100/hó, viszont…..