Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fects

4 bejegyzést írt és 427 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorú hónapot kellett feldolgoznunk az aktuális Checkpoint Now-ban. Tavaly csak kapkodtuk a fejünket, olyan tempóban rúgtak ki embereket kisebb-nagyobb fejlesztőstúdióktók és videójátékos cégektől (nem függetlenül az Embracer lassú összeomlásától). Idén viszont úgy áll a helyzet, hogy az…..
fects 2024.02.23 08:42:25
@molnibalage: Van aki ablaktörlő folyadékot se tud tölteni az autójába, de végülis ettől el tudja vezetni. Nem írtam, hogy mindenkinek "kötelező" lenne a BIOS-t piszkálni, de ha raktál már össze magadnak gépet, akkor legalább 1x biztosan beléptél, beállítasz ott mindent, aztán már elketyeg úgy. Viszont ha tuningolnál, akkor gyakori vendég leszel ott.
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
fects 2024.01.30 08:35:14
@molnibalage: Én is 40+ vagyok, és mint kordokumentum tényleg érdekes volt meghallgatni, hogy amit én gyerekként megéltem, azt hogy látta egy akkori felnőtt.
Ami inkább zavart, és ez így pár nap után kristályosodott ki, hogy ez az ember senkit és semmit nem szeret(ett), max a sört meg a cigit. Bármiről is beszélt, hiányzott belőle az, hogy lelkesedéssel, örömmel nyilvánuljon meg róla.
Sok interjú volt már itt az iddqd-n, és mindenkinél megvolt a szeretet afelé, amit csinált. CoVboy szavaiból azt szűrtem le, hogy ő nem szeretett játszani, és csak írni is azért írt róla, mert jó pénz volt benne.
fects 2024.02.01 11:35:31
@Szekrényszagú néni: Én most csak az interjú alapján írtam, amit írtam. Ez alapján pont az jött le, hogy számára ez egy futószalagos munka volt sok pénzért. Persze lehet, hogy csak szimplán nem voltak érdekesek az akkori játékokkal szerzett élményei, és ezért nem mesélt róluk, de vártam volna 1-2 "ez de kurva jó játék volt" kiszólást.

Lehet úgy is rajongva írni valamiről, hogy egyébként azt nem szereted, de az is lehet, hogy anno még szerette a játékokat, csak az elmúlt években vált olyanná, amilyen képet most az interjú alatt festett magáról.
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk minden évben összehozni egy élő felvételt. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem, tavaly pedig a 400. adásnál. Csak a Covid miatt volt egy hosszabb szünet, de 2022-ben már megint…..
fects 2024.01.08 19:43:58
@ComLo: Patreonok értesültek róla.
Hazalátogatásom miatt kicsit megcsúszott az ehavi CP Now, de ami késik, az már itt is van, és decemberben még sokszor fogunk jelentkezni (legalább hétszer, ha jól számolom). Havi témát most nem választottunk, mert nem volt kiugró egyetlen hír, cserébe inkább kicsit ajnároztuk a The Talos Principle…..
fects 2023.12.17 12:06:35
@szpeter193: Igen, olyan wifi kell hozzá, ami nem igényel webes belépést a használatához. Így azért nem rossz a cucc, csak az ára sok picit. Egy 25%-os akcióval lehet el is gondolkoznék rajta.
Könnyű dolgunk volt a mostani Checkpoint Now főtémájának kiválasztásakor: októberben a Microsoft megvette az Activision-Blizzardot, pontosabban egy 21 hónapig húzódó egyezkedés és bírósági kötélhúzás után elhárultak az akadályok és megköttetett a biznisz. Szóval az adás elején erről beszéltünk…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
fects 2023.08.03 11:49:09
Májusban sorra beestek a fontos videójátékos cégek negyedéves üzleti jelentései, és a többségük évet is zárt (igen, elég nagy hülyeségnek tűnik tavasszal évet zárni, de az üzleti életben vannak ilyen furcsaságok). Ez meg is határozta az esedékes Checkpoint Now témáját, a játékpiac aktuális helyzetén…..
Régi hagyományunk, hogy az évet kristálygömbös adással kezdjük, vagyis megnézzük, mi várható az újévben, tippelgetünk és szembesülünk előző évi tippjeinkkel. Hasonlóan régi hagyományunk az is, hogy amint kimegy ez az adás legalább early accessbe, történik valami olyan játékipari fejlemény, ami máris…..
Köszönjük a türelmet, illetve reméljük, sikerült meghallgatni az év végi dömping minden adását, ezennel elindul a Checkpoint hetedik évada. Ahogy sejthető volt, idén is úgy indítunk, mint tavaly: végigvesszük, mire számítunk 2021-ben, illetve néhány tavalyi jóslatunkat is előrángattuk, hogy…..
Köszönjük a türelmet, illetve reméljük, sikerült meghallgatni az év végi dömping minden adását, ezennel elindul a Checkpoint hatodik évada. Ahogy sejthető volt, idén is úgy indítunk, mint tavaly: végigvesszük, mire számítunk 2020-ban, illetve néhány tavalyi jóslatunkat is előrángattuk, hogy…..
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
fects 2019.04.29 21:44:19
@morbiczer: Hát ez se jött be, nem 82 perces a 3-ik rész. (Rövidebb.)
A pénteki adásban a játékos a B választ jelölte meg, el is fogadták jónak. Namármost. Az életrajzi film kitételben nem szerepel, hogy mozifilmre, tévéfilmre vagy dokumentumfilmre gondol a jóember, így a válasz rossz, mert Mercuryról készült több is, ez, meg ez, meg ez is, ezt…..
Egy júzer összerakta az összes hetedik évados előzetest egybe, hogy nekünk jó legyen...
fects 2017.06.27 13:36:20
Tegnap Sajó kolléga írt egy fasza cikket az éve eddigi újoncsorozatának első évadáról, de hát az Indexre, ott meg nem lehet kommentelni. Na, ezért van ez a poszt, ami alatt már lehet. Egyébként a Tabu második évadát berendelte a BBC/FX-páros, lehet örülni. Ja, és lesz majd egy exkluzív interjúnk is…..
Valószínűleg a földkerekség legbátrabb repülői a Frantic Planes 2 gépei, akik bátran szállnak harcba, ha a szükség úgy kívánja. Mi pedig irányítjuk és fejlesztgetjük gépünket, így segítve őt a támadókkal szembeni küzdelemben...
Az HBO tegnap, az amerikai tévékritikusok nyári turnéján jelentette be, hogy az eredetileg hét évadosra tervezett Trónok harca inkább nyolc évados lesz, azaz a most forgatott hatodik évaddal együtt még három kanyar van a sztoriban. Ez még nem minden, a kábelcsatorna egy…..
fects 2015.07.31 10:23:02
@helikopter: & @erina1980: hetekkel a bemutató után már nincs spoiler.
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
Évtizedek óta igyekeznek a labdarúgást igazi tömegsporttá tenni az USA-ban, de hiába igazolták le annak idején Pelét a New York Cosmosba, hiába rendeztek vb-t 1994-ben (aminek átlagos nézőszáma 68 991 volt, a legmagasabb evör) és rebootolták a MLS-t, a foci továbbra is a lányok…..
Courtney Cox 50 éves lett, mi pedig egy jó nagy vitával tisztelegtünk legfontosabb szerepe, a Jóbarátok Monicája előtt. Van ugyanis közöttünk igazi Monica-utáló és Monica-rajongó is. (Az nyilván csak puszta véletlen, hogy előbbi egy huszonéves pasi, utóbbi pedig egy harmincas…..
fects 2014.06.15 15:45:14
@maxval a gondolkodó birca: Mikor volt ez az "egyszer"? Mai szemmel már tényleg elég uncsi, de 15-20 éve eléggé ütött. Persze az évadok múlását megérezte, épp ezért jött jól a sorozat befejezése, így még méltósággal lehetett abbahagyni.
A lenti képen látható úriember elég szomorú ahhoz képest, hogy két videojátékos világrekordot döntött meg, de ezt talán magyarázza a fáradtsága. John Slater ugyanis április 9-én, azaz szerda reggel csúsztatott be egy negyeddollárost egy ohiói játékteremben egy Armor Attack…..
fects 2014.04.28 16:12:01
Több mint két éve a nem túl szép, de élvezetes felvezetéssel szerepelt a blogon az Experimental Shooter. Nos, ezúton eljött közénk a második része, ami pont olyan, mint az első: nem túl szép, de élvezetes. A cél továbbra is a mindenfelé mozgó fehér golyók lelövése hol ilyen,…..
Öveges professzor országában nem csoda, hogy a nézőket lázba hozza egy olyan széria, amiben emberközelbe hozzák a fizikát, és megmutatják, hogyan lehet ceruzával átszakítani egy farostlemezt, meg mittudomén. A Spektrum saját gyártású, Brutális fizika című műsora ebben a…..