Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tisztító

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Édesapám tragédiája 2011.01.26 06:00:00
Tisztelt Blog és Olvasói(orvosok és orvoskodók)!   Régóta vagyok olvasója a Praxis blognak, néha hozzá is szólok, most úgy döntöttem, megosztom édesapám tragikus esetét. Augusztusban kezdünk-a kórkép összetett, kérem az orvos olvasók véleményezését, de igyekszem…..
tisztító 2011.01.26 16:01:32
@P75: Köszi. Igaz.Figyelmetlenül olvastam.
Részvétem.
Tudomásul kell vennünk hogy az orvosok sem istenek.
Sok még az. un. syndromának elkeresztelt kórkép,melyet csak tüneti kezeléssel lehet valameddig kézben tartani.
Utána exit.
Tisztelt "praxisblog"!   Kb 10 éve történt velünk egy ironikus, inkább komikus eset a Kecskeméti Megyei Kórházban.  A dolog már azóta elévült és korábban másoktól is hallottam valahol, az érdekesség az, hogy velünk esett meg! A Kecskeméti kórházban (is) az…..
tisztító 2011.01.03 15:49:52
tisztító 2011.01.03 16:12:27
@Dr.laikus PhD:

Olvasd el figyelmesen a sztorit. A rokonomat agyvérzéssel vitték be és ezt követően fürdették meg hideg vizben,majd egyszál lepedővel takarták be..A CT, az agyi elváltozás miatt volt sűrgős de a tudőgyulladást is kimutatta.
Majd egyszál lepedővel takarták be.

Ha nem tudod hogy a CT.valamivel többet tu,mint a sima röntgen akkor örökre laikus maradsz,mint ahogy az is vagy.
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
Sziasztok!   Azt hinné az ember, hogy csak a tb alapú ellátással lehetnek gondok, magánrendelésen pedig minden flottul megy, de ez óriási tévedés. Én magam is ebben a hitben éltem ezidáig, de csalódnom kellett, méghozzá akkorát, hogy a jövőben ismét a körzeti szakrendelőt…..
A XV. kerületi SZTK-ba járok, illetve jártam, mert évek óta nem voltam orvosnál.Egy alkalommal elmentem a szemészetre, mert iszonyúan fájt, könnyezett és égett a szemem, és nem is nagyon bírtam nyitva tartani. A "kedves" doktornő megkért, hogy nézzek folyamatosan…..
Én a László kórházról szeretnék néhány elmarasztaló gondolatot leírni. Elöljáróban annyit, hogy jómagam is az egészségügyben dolgozom, méghozzá nem is a legfrekventáltabb területén, hanem ott ahol a betegségekkel és a gyógyulni vágyó emberekkel legelőször találkozik az…..
Tisztelt Címzettek! Mivel az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény alapján a beteg jogosult az egészségügyi ellátással kapcsolatban az egészségügyi szolgáltatónál, illetve fenntartójánál panaszt tenni, így ezúton szeretnék élni e jogommal.2010.12.16-án jártam…..
tisztító 2010.12.22 14:35:21
@Ciklon X:
Ezek szerint semmi mást nem özölt abeteg csak annyit,hog fája a farokcsontja Az állítólagos kelést meg a duzzanatot meg sem említette a "beteg" ,na ezért kamu.

Bármely orvos, de még egy felcser is megnézi a duzzanatot ha említést tesznek róla.
Nem elég annyit mondani hogy fáj.Közölni kell a konkrét tüneteket is.
Továbbra sem hiszem el a sztorit
Tisztelt Praxisblog! Az általam leírt történet igaz. Neveket nem írok/írhatok mert vidéken élünk és itt a szabad kórház-, és orvosválasztás csak elméletben létezik. Az édesapám 2000-ben átesett egy stroke-on. Lassan, de felépült. A 2000-es év végén már csak a gyógyszerek…..
tisztító 2010.12.21 15:06:33
@Bikli néni:

Tessék családi házba költözni.Ott nincs ilyen penetráns szomszéd DDD.
Ülök a háziorvos rendelőben, válaszolgatok azokra a kérdésekre amiknek látszólag semmi köze a betegségemhez, orvosom unottan karcolgatja az X-eket a megfelelő helyre, sőt olyan helyre is tesz X -et amit tőlem meg sem kérdez. Mindegy, de legalább jó kezekbe vagyok amíg itt vagyok,…..
tisztító 2010.12.21 00:19:56
@bakela:
Kissé nehezen olvasható a Fülig Jimmy stílusod.
Tény,hogy jól elvannak látva a gyógyszer nagykeresek szemrevaló menyecskékkel.
Meg aztán az offhsore cégeken keresztül tisztára mosott /adózatlan/ zsozsókból is milliárdokat kóstálnak.
Ebből aztán telik a gyógyszermaffiának horribilis jövedelmekre és az orvoslátogató menyecskék
afrikai,cubai stb. csöcsös túrájára persze költségként elszámolva.
A polgár meg fizethet.A marhája.Minek szed gyógyszert.Miért nem vajákosokra,táltosokra,kuruzslókra bizza magát mint Pl. a COD tea professzorára,aki az Echo tv-hetente hülyiti a kecskeszarból készült csoda lötyyét a halálos betegek nyakába.
Tiszteletem! Egy héttel ezelőtt édesapám rosszul lépett le a villamosról, gyakorlatilag leesett és elveszítette az eszméletét. 70 éves, de nagyon aktív életet él, makk egészséges,jön-megy minden nap, épp tőlünk indult hazafelé unokavizitből. Hiába ajánlgattuk, hogy a férjem…..
86 éves apukám elesett kerékpárral két éve júliusban, megrepedt a koponyája. A Traumatológiára került, műtéti beavatkozást nem tartott indokoltnak az orvosa. Két hétig volt bent, ellenőrzés miatt. Apukám soha nem szorult segítségre, el is utasította. A mellékhelyiséget is…..
tisztító 2010.12.16 22:54:09
tisztító 2010.12.16 22:55:05
Praxis Elkaptam valamit a wc-n 2010.12.15 06:00:00
Idén a terhességem 33 hetében vittek be Ózdról a mentők Miskolcra a szülészetre.A Szülőszobára vittek azonnal-ott voltam 1 napig,mert nem indult meg a szülés,majd ki tettek az osztályra.Na ami ott működik azt a legutolsó ellenségemnek se kívánom.   Nagyon mocskos volt a…..
Kedves Praxis blog! Nem panasz ez. Inkább csak érthetetlen.A Mátraházai Gyógyintézet pulmonológiai osztályára utalták be édesanyámat december 7-től három hétre, ún. klímaterápiára.Örültünk neki, mivel III. stádiumú COPD betegségben szenved, egyre rosszabbul veszi a…..
tisztító 2010.12.09 19:50:47
@tbjárulékfizető: Én a melós alatt nemcsak a ténylegesen krampácsolót értem.Van neki brigádvezetője,építésvezetője stb.
A kórház igazgatója pedig szégyellje magát azért,hogy a betegeket kiszolgáltatja egy felújitással járó,pornak és mocsoknak.
Ezért a felelősséget neki kell viselni.Köteles intézkedni.
Anamnézis Az osztrákok néppártja a távolinak tetsző nyolcvanas években -- ma már tudjuk -- jó okkal tartott attól, hogy államukat az ún. "keleti blokk" olcsón elérhető energiaforrásaihoz kösse. A függöny innenső oldalán ez nem képezte vita tárgyát és jó két…..
Kedves Praxis! Édesanyám most jött haza a ÁEK (Állami Egészségügyi Központ) Honvéd Kórházából.Az ellátással, a nővérek és az orvosok hozzáállásával mindvégig teljesen elégedettek voltunk. Egy valamit kivéve... A földszinten található - EGYETLEN - büfé áraival... Az…..
tisztító 2010.12.07 17:17:57
@Irise:
Lehet élcelődni a zsaroló árakon. A tény viszont tény marad.
tisztító 2010.12.07 17:20:26
@El Visco Stello: Nem vagyok róla meggyőződve,hogy a kórház bevételét számottevően növeli a "susmus"-ban kiadott bérlet.
Sztem valószínű,hogy magánzsebekben landol a haszon.
tisztító 2010.12.07 17:22:39
@El Visco Stello: Valóban eladó és vevő létezik általában.A körház viszont egy speciális intézmény ahol nem érvényesülhetnek gátlástalanul a piac farkastörvényei.
 Ma már írtam neked Barátom, de nem tudom magamba fojtani ama indulatom, hogy a miskolci színházzal folytatott konfliktusomat egyesek a volt családomra is ki akarják terjeszteni. Volt feleségemmel fél éve külön élünk, ezen a héten kerül átadásra a közös megegyezésen…..
Eszenyi Enikő. Ugyanannál a mesternél tanultunk, ő akkor kezdte, amikor mi végeztünk. Férjhez ment a remek és felejthetetlen Kaszás Attilához, majd elváltak. (Vígszínházi pletykák szerint E. mindenéből kiforgatta Kaszást a válási osztozkodáskor... de hát pletykákra nem adunk.)…..
tisztító 2010.12.05 01:12:20
Praxis Valamit feldugott magának? 2010.11.26 06:00:00
Sajnos több éve nőgyógyászati problémával küszköd,többször volt már eü kaparásom,tavaly kétszer. Márciusban annyira görcsöltem,és rengeteg vér távozott tőlem,hogy a férjem este 10-kor bevitt a Miskolci kórházba,ahol sehol egy orvost nem találtunk,már a portás…..
Az édesapám több mint 3 hónapig volt a kazincbarcikai kórházban ,agyvérzés után. Lekötözve, kiszolgáltatva, megalázva. Kétszer kiszárították,mert még az infúziót is sajnálták tőle.Mindez az Ápolási osztályon történt,havi 80000 ft ellenében.Minden nap…..
 Intenzív vita folyik arról, mi kerüljön bele az új alkotmányba, vagy legalább annak preambulumába. A legtöbb érzelem a korona és a kereszténység megjelenése körül csap össze, és ez a szomorú tény híven tükrözi, mennyire lapos, tartalmatlan és értelmetlen ez a…..
tisztító 2010.11.18 23:49:10
@IGe:
Mit marháskodsz már itt itt is?
Nem elég hogy a magyar virtuson rontod a levegőt?
Mindenkit Üdvözlök! Igazából nem is tudjam, hogyan is kezdjem el, mert még nagyon frissek a tapasztaltaim a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházzal kapcsolatban. Sajnos nem a legjobbak!Mindenek előtt a leghibásabbnak magát az Államot és vezetőit…..
Praxis Fekély 18+ 2010.11.15 06:00:00
  Kedves Praxis blog! Rendszeresen olvaslak titeket, egészségügyi dolgozónak tanulok, úgyhogy mindig érdekelnek a hasonló témájú történetek. Ma iwiwen ezt találtam:   http://iwiw.hu/pages/image/albumdata.jsp?albumID=19666&userID=10875160   (Nem tudom törlik-e a…..
Praxis Nyolc törött csigolya 2010.11.14 06:00:00
61 éves vagyok. 2 évente járhatok csontritkulásszűrésre, mert ezt finanszírozza az eü. Ha korábban próbálok menni, 35 ezer Ft-ba kerül. Nem vállalom, mert az több, mint a nyugdíjam negyede. A tavasz elején iszonyú derékfájásra ébredtem. Felhívtam a háziorvosomat, hogy moccanni…..
tisztító 2010.11.14 21:02:32
@kovacsjancsYYYZZZ:

Próbáld egyszerűen és közérthetően megírni a lényeget:

Angliában : ... ft. az egy főre jutó bér
....... az egyfőre jutó
dologi költség/gyógyszer,műszerk stb.

Nálunk:......... f. a bér egy főre

...............ft. a többi./gyószer tb.

Mi lenne a megoldás?