Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makokriz

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
Folyamatosan megy ez a "játék", hogy melyik körzetben melyik párt adja az esélyes ellenzéki jelöltet, kinek van reménye a Fidesz legyőzésére. Csak éppen a Jobbik nem lép vissza sehol, ezzel pedig Orbánt segítik, ahogy amúgy az egész ciklusban tették. Se szeri, se száma az ilyen olyan…..
Hiába a Jobbik esését mutogató közvéleménykutatások, Vona Gábor bejelentkezett miniszterelnöknek. Azt mondta évindítójában, hogy a jobbikosok akasszák le a kardjaikat a falról. Mi nem ijedtünk meg tőle.  Amolyan törökgáborosra sikerült a Jobbik elnökének beszéde. Vona mögé piros-fehér-zöld hidak…..
A szereteről, mint iránytűről beszélt Áder János, Orbán Viktor köztársasági elnöke. Így beszél az, aki a gyűlölet éltetője, táplálója. Sírnivaló, amikor ez az ember a szeretetről beszél. Áder pártja, a Fidesz fröcsög minden hullámhosszon. Gyűlöletet kelt menekült,…..
                        „Jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni.” (Emilio Zapata) Nem, nem, nem! Soha nem gondoltam volna, hogy én magam leszek a nemzet közellensége, mégis megtörtént. Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy elítélt bűnözője leszek…..
A cím nem elírás: nem Gyurcsány-Orbán vita, hanem a Klubrádió műsorvezetője és a DK elnöke szólalkozott össze. Meglehet, új fejezet ez a balliberális média amúgy is sanyarú történetében. 16 perc 42 másodperc az egész, számos tanulsággal. Miért épp a Gyurcsány írt…..
Ami történt, az ötvenes éveket idézi. Az ügyészség nem cáfolta Tátrai Miklós szavait, hogy a vádhatóság valamelyik, embere az ügyvédjén keresztül ajánlatot tett neki: ha Gyurcsány Ferencre vall Sukoró-ügyben, akkor ő mehet, és Orbán egyetlen demokrata ellenfele bevarrható…..
makokriz 2015.10.03 15:44:28
@Pukka Pad: -talán éppen úgy, mint a -rendszerváltástól 2010- között volt.
Demokráciákban nem válogatják! kiválasztják, hogy melyik 'baráti' bíroság és
melyik 'kedvenc' bíróismerős hozza meg az ítéletet.
Ezt mondá hajdanán Baradlayné Richárd fiának, amikor a magyar forradalom mellé akarta állítani. Jut ebből a lélekcserélésből, megdöbbentő fordulatból nekünk manapság is. Íme néhány példa az elmúlt napok történéseiből. - Szíjjártó lassan az unió, tehát a…..
Nincs könnyű helyzetben a demokratikus ellenzék. Orbán támogatottsága - normál választási körülmények között biztos vereség szintjén - de stabilizálódott. A közbeszédet a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltéssel uralja a Fidesz. Emberei a helyükön, az ellenzék darabokban.…..
Tóth mellett az szól - gondolhatják a megváltó-keresők -, hogy összességében távol volt az országos politikában a nyolc kormányzati évtől. Azonban a belső ellenzői épp annyira nem…..
Ha Orbán Viktor igaz magyar lenne   - sosem mondaná meg, hogy ki a magyar és hogy ki a magyarabb a magyarnál - nem olyan adórendszert működtetne, amelyben a szegény szegényebb, a gazdag gazdagabb lesz - nem hagyná, hogy minden ételosztáson hosszabb legyen a sor a Blaha Lujza…..
Kellene, ha lenne pénz. Kellene, mert jót tesz az országimázsnak. Kellene, mert csoda lehet magyar sportolóként buidapesti olimpián bajnoknak lenni. És mégsem kell, mert nincs rá pénz, mert az ország tönkremegy belé, mert adót kell emelni hozzá, és mert amúgy sem kapjuk meg a…..
makokriz 2015.06.23 21:53:25
JogÁsz Tolmácsot kérek! 2015.06.20 19:27:01
A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Biszku Béla ellen hozott ítéletet, mert az elsőfokú bíróság nem derítette fel megfelelően a tényeket. Ez nem csak a jobbikos Novák Elődöt háborította fel olyannyira, hogy üvöltözése miatt ki kellett küldeni a…..
Szokjunk hozzá a gondolathoz. Aki ilyen plakátokat kitetet egy országban, az fasiszta diktátor. Aki idegengyűlöletet terjeszt szándékosan és tudatosan, pláne párszáz nyomorult ellen, az holnap hagyja felfesteni az üzletekre, hogy ZSIDÓK, KIFELÉ! Ha ehhez az ország asszisztál,…..
Ha ez a plakátterv igaz, márpedig igaz, akkor Orbán még annál is nagyobb geci (oh, pardon), mint amilyennek Simicska Lajos nevezte. Aki képes magyar nyelven azt hazudni, hogy egy bevándorló elveszi a magyar ember munkáját, az a magyarokra nézve is alapvető veszélyforrás. Orbán…..
Letelt az első év Orbán Viktor harmadik kormányzati ciklusából. Odébb van még a választás, de jelenleg három aspiráns személye körvonalazódik a miniszterelnöki posztra. Kérdés, elő lehet-e jönni a semmiből negyedikként, vagy nem a semmiből, de a korábbinál erősebb…..
Az embereknek nem Kádár kell. Ne jöjjön vissza a titkosszolgálata vagy a hétéves Merkúr-várakozás. A múltba sóvárgók a biztonságot keresik, ezért bezzegelnek. Azért tűnik fel újra és újra Kádár árnyéka, mert sokan elszegényedtek. Ha nem lenne négymillió leszakadó és…..
Vasárnap ismét az urnákhoz várják Pestszentimre szavazóinak egy részét. A 63-as számú szavazókörben megismétlik a választást. A körzetet október 12-én Ferencz istván, a demokratikus ellenzéki összefogás jelöltje nyerte meg.  Egy fideszes beadvány eredményeként a kerületi…..
"Magyarország a portások (és házmesterek) országa." Aki ismeri a mondást, tudja mit jelent, aki nem, az is könnyen kitalálhatja. Nem akarva megsérteni senkit a mondás nagyjából annyit tesz, hogy kis hazánkban ha valaki csekély kompetenciával, szakértelemmel szűk határok között…..
Elkészült Budapest Területfejlesztési Koncepciója, amelyhez a kerületi önkormányzatunk nem küldött javaslatokat. Ennek a dokumentumnak a mentén kerülnek majd kiírásra a fővárost érintő uniós pályázatok. Javaslat hiányában több milliárd forinttól eshet el a kerület. A…..