Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mens sana

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen aktuális a mai poszt témája, ha figyelembe vesszük a magyar felsőoktatás körül az elmúlt hetekben végletekig kiélesedett mizériát. Viktor személyes tapasztalat nyomán mutat be egy olyan rendszert, amely olcsónak nehezen lenne nevezhető, de Magyarországon talán…..
mens sana 2012.12.17 16:04:47
@multikarrier: 1. a pont használata a folyamatos felkiáltójelezés meg drámázó kérdezés (valamint sértegetés) helyett nyugodt, átgondolt érveket és mögötte egy normális, tárgyalóképes embert sugall. Az ellenkezője pedig az ellenkezőjét...
2. bizonyára számodra megdöbbentő, de vannak cégek, ahol a szabályzás szerint felsőfokú képesítés megszerzése egy másik fizetési sávba helyezi át az embert.
3. A kérdés továbbra is jogos, hiszen ha valaki 200 karakterben kifejti, hogy mennyi munkát és hány ezer eurót ölt a képzésébe, akkor elvárnám, hogy ennek értelmét valami alá is támassza. (Azon kívül, hogy hátbaveregették a kollégái.)

De ha nem sikerül visszafogott, normális stílusban, idiótázás meg kocsmai hőzöngős hozzáállás nélkül válaszolj, akkor ne is fáradj... annyit nem ér az egész. :)
mens sana 2012.12.17 18:00:23
@Zabaalint: már én is megnyomintottam a szűrést, különösen a blogjában található épületes sületlenségek olvasása után.
:)
Ezen a héten egy email várt a postaládámban a TFL-től. Amellett, hogy rendszeresen tájékoztatnak a hétvégi karbantartásokról és leállásokról, írnak újításokról, egyéb érdekességekről is. Már az olimpiai idejére el akartak készülni vele, de végül kis csúszással,…..
 Megmondom teljesen őszintén, még ha le is köptök érte, hogy én bizony tiszta szívemből gyűlölöm a karácsonyt. Utálom, irtózom tőle, rühellem szőröstül-bőröstül. Pedig gyerekkoromban hogy imádtam, majd szétdurrantam a várakozás izgalmától a lassan csordogáló…..
Oláh Gergő vagy Antal Timi? Végül is oly mindegy, a lényeg, hogy jó hangú énekesek kerültek a döntőbe, akik tényleg megérdemlik, hogy nyerjenek egy szakajtónyi pénzt, lemezszerződést, lakást, kocsit, lakótelepet, szigetet, kisebb banánköztársaságot, vagy amit adnak nekik…..
mens sana 2012.12.16 22:46:34
@sixx: és mi van az alpárisággal
mens sana 2012.12.16 22:56:04
@sixx: ja nem azért, csak mert nekem is az a kedvencem
de így megnyugtam
mens sana 2012.12.16 22:58:44
@Van zant: hogy te mennyire jófej és izgalmas ember vagy... még szerencse, hogy nem kellett sokáig fennmaradjál ma.
A balzsamozó a halott nő fejébe törte az agykaparó botot, amikor több mint 2400 évvel ezelőtt a testet mumifikálta. A mumifikálás aktusaként, az agyeltávolítás mintegy 3500 évvel ezelőtt vált divatossá Egyiptomban. A kutatók szerint az ókori egyiptomi leletek között…..
mens sana 2012.12.15 22:34:03
Miközben Orbán Viktor egy romkocsma mélyén a PR csapat által összeválogatott, 20 diákkal egyeztet a felsőoktatás jövőjét illetően, addig a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet a legrosszabb bolsevista hagyományokat követve teljesen törvénytelenül, az adatokhoz ki tudja honnan…..
mens sana 2012.12.15 22:26:51
@Rókakígyó: ööö... neked sem.
Alighanem egyedülálló az a hotel, melyet egy igazi Boeing 747-esből alakítottak ki. A 25 szoba nem akármilyen élményt kínál, persze főleg annak, akit nem zavar, ha egy repülőtéren tölti az éjszakát. A Jumbo Hostel egyedülálló a maga nemében, hiszen egy valódi Boeing 747-est…..
Subba Gangnam Style 2012.12.14 11:35:32
Kipában! ..
Minden év december 13-án van a nemzetközi csúnya pulcsi nap, azaz az "International Ugly Sweater Day". Ezen a napon az a lényeg, hogy felvedd a lehető legcsúnyább és leggiccsesebb, karácsonyi mintás pulcsidat. A magyarországi szervezők célja az, hogy december 13-a egy mozgalommá nője…..
mens sana 2012.12.13 18:56:00
@doggfather: csak nem egy programozó? :o)
Várható volt, hogy a briteknél már kilencedik évadát taposó X-Faktor Simon Cowell nélkül nem fog annyi nézőt érdekelni, mint vele, és tessék, a kilencedik évad döntője 11,1 milliós átlagnézettséget tudott csak. Ez ugyan közel 40 százalékos share-t jelentett az ITV1-nek, de…..
Volt a Széll Kálmán tér feltámasztására ugye egy lyukacsos űrsajt terv, aztán egy gyepes napvitorlás változat, de végül sem egyik, sem másik nem valósul meg. Hogy pontosan miként alakult a tervek sorsa, azt ebből a cikkből tudhatjátok meg. Itt van viszont a "végleges" terv, amit…..
Rengeteg tévhit kering a Michelin-csillagokról, a kiosztásukról, az odaítélésükről, a visszadásukról, a hatásukról. Kicsit igyekszem tiszta vizet önteni a pohárba. [Update 2023.] [Ha valaki ismeretlenül keveredni ide egy kis magyarázat: évek óta járom a világ 1-2-3 csillagos éttermeit, és…..
mens sana 2012.12.13 14:19:39
@magyar bucó: Sajnos más is van a posztban, ami lektorért kiált. Annyira szeretném ezt a blogot egyébként - ám a bejegyzések slendriánsága és nyelvi pongyolasága sokszor zavaróan összeegyeztethetetlen azzal a fajta igényességgel, amivel egyébként emberünk a gasztronómia felé közelít, hogy a végeredmény valóban inkább az index-címlapos, gonzós-bakancsos-hoszteles hipszterség felé közelít, a valódi, Bűvös Szakács-féle igényesség helyett... kár érte.
Az Androlib, az internetes folklórnak hála, ma felbecsülhetetlen szolgálatot tesz drága olvasóinknak: egyetlen képpel választ ad ideges rokonok, családtagok kérdésére. Ezt kellene mind benyomni a hátizsákunkba, ha nem lenne nálunk okostelefon. (Ismeretlen művész alkotása, ha…..
mens sana 2012.12.11 23:38:43
@m18: hiába "tudja" a 6300-ásom mindezeket, mégis az iphone-on használom őket - a csóró kis nokia 20 x 30 pixeles, 16 fáradt színt prezentáló képernyőjén vagy élvezhetetlen, vagy használhatatlan mindez.
mens sana 2012.12.11 23:48:56
@glc: azért annak van fílingje, ahogy egyik ügyféltől a másikhoz menet az autó kihangosítóján át rá tudom beszélni a telefonom, hogy miután felolvasta nekem az új e-mailjeimet, a csatolmányban található meetinget mentse el a naptárba délutánra, és az majd időben pittyegni fog, ha indulnom kell. a fotózás is olyan, hogy nem mindenki a fácséra készít képeket, hanem pl munka dokumentálására (pl az enyémre) tökéletesen alkalmas, gyakran a videó is. ha meg várni kell, igenis elolvasgatom rajta a new york times-t, de még könyveim is vannak, ja. a saját céges appjainkról nem is beszélve...

lehet, én vagyok az egyetlen retard, akinek mindez a melóba kell, de azért tudomásom szerint eredetileg az "okostelefonok" fejlesztése az úgynevezett "üzleti telefonok" okosítgatásából indult el, tehát igenis business típusú környezetbe szánták őket. ezért nem értem a nagy ekézést, mert ott nagyonis megkönnyítik az életet. az, hogy a hajdú péter faszbuk-posztolásra használja az ájfónját, az nem teszi értelmetlenné az okostelefonok létét. imho.
A csótányok legendás túlélők, nyilván nem fognak a -10C-ben az utcán éjszakázni, úgyhogy fogták magukat és például beköltöztek a Mammuttal szembeni Il Trenoba. A napokban olyan hideg lehetett, hogy egyikük a kemencébe csusszant, ahol naiv ügyfél pizzájára sült. Azért…..
mens sana 2012.12.11 19:40:28
Nem igaz, hogy Magyarországról nem lehet sok mindent elintézni, az sem, hogy ne lehetne rendesen angolul megtanulni – írja mai posztunk szerzője, Kriszti, aki Dublinban végzett el egy főiskolát és találta meg a helyét. Ami még ennél is fontosabb: levetkőzte az otthonról magával…..
mens sana 2012.12.10 16:53:55
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a lükverc, az inekció, a licsó, a röggöny, a sparhelt meg a többi, tudatlanságból származó "kifejezés" NEM létező nyelvváltozatok. ezek *hibásan* elsajátított vagy konyhanyelvre házilag "magyarított" idegen kifejezések. ennek a gyökere nem valamiféle szépséges tájnyelv, hanem az iskolázatlanság.

mondom, ismerem ezt az érvelést, hogy ha x és y faluban úgy beszélnek, hogy "dolgoznák", meg "én ilyet nem tudnák", meg "bántsa a fülemet", akkor az már élő nyelvváltozat, de inkább nem értek vele egyet, mint igen.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
mens sana 2012.12.03 13:11:28
@SVS: szerintem veled nem lehet érdemben vitatkozni, mert amikor az átlagost épp csak megütő intelligencia bunkó stílussal párosul, akkor az reménytelen.
olyan vagy, mint a melós arcok a tulipán borozóban az első fél lityó után, úgyhogy én ezt a közeget meghagyom annak, akinek inge.
:)
*ignore on*
mens sana 2012.12.03 13:24:41
@EdinaEdina: mint a viccben, mint amikor viszi a cigány a lovát eladni a piacra, és a ló teljes erőből nekirohan a falnak...
mens sana 2012.12.03 13:52:48
@NH3CL: Erről van szó pontosan, és ezt most nagyon sokan úgy tanulták meg, hogy iszonyatosan megégették magukat.
Igen, ne hazudjunk magunknak sem: a nőkkel szemben léteznek előítéletek. Szinte minden férfi elfogadja, hogy nem vezetnek olyan jól, mint ők, sőt, ha szőkék, akkor egyebekre is képesek. Leah Petersen mindenre rácáfol, sőt, annyi nehezítést is vállal, hogy motorral mutatja meg,…..
A New York-i Ötödik sugárúton lévő házban található penthouse 54 millió dollárba került, a vevő pedig nem más, mint a Geffen Records és a Dreamworks alapítója, David Geffen. Meglehetősen jó vásárt csinált a médiamogul David Geffen, hiszen az eredetileg 65 millió…..
mens sana 2012.11.20 23:51:35
@Panther_V: az nem a World Trade Center, hanem a Time Warner Center a Columbus Circle-nél. A lakás közép-Manhattenben található, a Central Park délkeleti sarkán, és nyugatra néz. (A Time Warner-tornyok pont a park délnyugati sarkán vannak.)
Mert ma már senki sem kövér, itt már mindenki plus size. És engem egyre jobban idegesít. Felnézünk egy tervezőre, mert plus size kollekciót készít. Imádjuk, istenítjük és példaképnek tekintjük a plus size modelleket. Már van plus size fashion week, és most figyelj, indul az…..
mens sana 2012.11.14 14:04:14
@jadu: manapság a plus size a divatfotózásban a normál testalkatot jelenti, tehát ami nem a standard modell kiálló bordákkal meg 17-es BMI-vel.

na persze az amcsi köznyelv az más, ott tényleg a már egészségtelenül elhízottakat is "plus size"-zal eufemizálják, ha erről írt volna a posztoló, akkor igaza lenne.
A színésznő tegnap ünnepelte a 30. születésnapját, néhány hete kimondta a boldogító igent és most az amerikai Vogue címlapján szerepel. Annie Leibovitz fotózta egyébként. Már a karácsonyt tükrözi a zöld ruha, de az interjúban leginkább a Nyomorultak film munkálatairól…..
mens sana 2012.11.14 13:57:47
A főorvos szemöldöke megrándul, és magából kikelve ordít:"megmondtam, 50 ezer forint a díjam ,vigye a pi...ba ezt a csomagot". Hello Praxis!         Az autószerelőmmel történt pár éve...   Kecskemét, nagyváros. Kiváló…..