Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poquelin

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
Poquelin 2012.10.26 19:53:50
"Janics Natasa az elmúlt hetekben körbejárta a szponzorokat és sportvezetőket: köszönetet mondott mindazoknak, akiknek segítségével itt lehetett, és mindent megkapott Magyarországon. Ebbe a sorba illett bele a szegedi városvezetésnél tett látogatás is. Múlt hétfőn a Magyar…..
Poquelin 2012.10.19 17:27:28
Vendégszerzőnk, Szabó Tímea írása, a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vitáról A tegnap esti családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita nem azért volt a legalja, mert a Fidesz nem támogatta az önálló büntető tényállássá emelést. Ezt már korábban…..
Poquelin 2012.09.12 12:27:09
Tisztelt Képviselő Asszony!

Az. Az elitnek az. Másoknak a hétköznapok.

A családon belüli erőszak ugyanúgy nem nemi kérdés, mint az erőszak általában sem az. Hatalmi kérdés. Rég abba kellett volna hagyni a kizárólag bántalmazott nőkre épített kampányt és bár kimagasló az ilyen esetek száma a valóság árnyaltabb ennél. Mi a helyzet a nagyszülőkkel, rokkantakkal, gyerekekkel? Csak nőket bántanak és csak kizárólag a férfiak? Létezik férfibűnözés?

Esetleg ha meg tetszettek volna szólítani egy szélesebb célcsoportot azokon túl, akik megbánták, hogy a falu bikájával vagy egy szadistával álltak össze, akkor talán több együttérzéssel találkoznának azok részéről is, akik nem csak jogvédelemből élnek. Még talán azok között is, akik a választóik agrártámogatásából, vagy egyéb képviselői illetményből sanyarognak. Velük pedig nem a szomszéd tud reggelente kávézni, hanem önök.

Híresen empatikus jobboldali elitünk is érzékenyebben reagálna néhány megtépett idős férfi fotójára mint statisztikákra olyan élethelyzetekről, amibe nem tudja vagy nem akarja beleélni magát. (Kovács Pistikét kihagynám a játékból.) Ha pedig odafigyeltek volna, és számolnak egy kicsit, talán még hangosabban röhögnek egy olyan statisztikán, amelyik tízmillió bántalmazott magyar nőről hantázik.

Személyesen két olyan családot ismertem, ahol a feleség rendszeresen bántalmazta a férjét. Még egyszer ennyit, ahol hol az egyik nyer, hol a másik. Mégis ütik egymást évek óta. Kapásból fél tucat olyan jut az eszembe, ahol az egyik szülő rendszeresen és indokolatlan brutalitással fenyíti a gyerekét. Nemtől függetlenül, mindenféle variációban, de leginkább anya a lányát.

Ilyen is van, bizony.

Az önök dolga ebben a kérdésben parlamenti képviselőként az lenne, hogy törvényi garanciát kapjon minden kiszolgáltatott a fizikai erőszak ellen. Ilyesmitől baloldal, nem? Liberálisként esetleg annak a biztosítása, hogy ebben a kérdésben is megvalósuljon a törvény előtti egyenlőség. Nemtől, bőrszíntől, vallástól függetlenül. Tetszik érteni? Végső soron, ember másik embert ne kényszeríthessen fizikai erőszakkal, már csak azért sem, mert ez az önök, az állam monopóliuma. Ezt még talán Varga István is megértette volna.

Viszont csak nők szerepeltek a kampányban, és csak csajok tolták a közösségi oldalon. A statisztika is csak nőkről szól... Végig, az egész kampány a gonosz férfi/elnyomott nő sztereotípiájára épített. Ez vitte körbe a riadóláncon, így jött össze a kvóta. Ha ettől nem feminista akkor mi kell még hozzá, hogy annak látszódhasson? Ezen a jelzőn háborogni így magányosan a padok között elég demagóg dolog Öntől.

A nemi megosztottságra építő retorika választás előtt bejöhetett, de a következő menetig érdemes lenne szögre akasztani, mert érzelmileg felnőtt emberek között pontosan olyan ciki, mint a rasszizmus. Bulvárba ez talán még elmegy. Ahhoz viszont írni kell tudni, sajnos. Az Ön helyében inkább azon gondolkoznék, az önsajnáltatás helyett, hogy hol lett eltolva, és miért nem sikerült rendesen pozicionálni egy olyan kérdést, amire több mint százezren adták direktben az aláírásukat. Nők és férfiak is vegyesen. Vagy tényleg arra jók csak a bántalmazott emberek, és akik kiálltak értük, hogy egy kicsit bontsanak még azon a csúnya kétharmadon? Erre sem várok választ.

Sok gratulációt nem fog kapni, de részemről azért sikert kívánok Önnek, ha nem hagyja ennyiben, és ki tud mászni ebből a zagyvaságból! Talán megtalálja a partnereket a patkó túloldalán. Partnereket az erőszak ellen, és nem a privát lájk-gyűjtéshez, mert azért ennyire ők se hülyék.
Éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc. 168 óra a Kossuth téren, csak folyadékon. A Kossuth tér visszatér, csak most fordított felállásban. "Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek." - mondta 2006 nyarán. Így igaz ...Szegény…..
  Kedves gyermekek, az első lecke: hazudni nem szabad, mert azzal elveszítjük a bizalmat, és az rossz. Nem hazudunk szavazatokért sem, vagy ha mégis, utána nem dicsekszünk, hanem szégyelljük magunkat. Amikor tönkreteszünk valamit, nem mondjuk, hogy épp…..
Poquelin 2012.09.03 21:54:27
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Amikor hazánkban valaki a fájó torkára egy Negro cukorkát vásárol, lehet nem is tudja, hogy a márka nevének kiejtésekor az Egyesült Államokban elég csúnyán néznének rá egyesek, bizonyos környékeken pedig még ennél is rosszabbul járna. Ezt bizonyítja a rapsztár 50 Cent is,…..
Poquelin 2012.08.29 03:48:41
Én a Magyar Nemzettel és jobboldali barátaimmal szemben nem tartom rasszistának feltétlenül a Milla képét, amit Facebook oldalán posztol, és amin fuksszal és egy köteg tízezressel ábrázolja Orbán Viktort. De az biztos, a kép könnyen kelthet rasszista indulatokat, és valljuk be…..
Poquelin 2012.08.28 00:07:34
Csak győzzed kihasználni az új szabadságot, mert nincs nagyon tele lehetőséggel. . A Google, Facebook, Apple, Amazon és egyéb Big Data championoknak te nem az ügyfele vagy, hanem a terméke. Elvégre nem te fizetsz, hanem a hirdető. Ha ezt sikerül megérteni, mindjárt más színben…..
Poquelin 2012.08.14 20:32:50
Pont az ilyen írások, különvélemények jelentik a kontrollt a folyamat elszabadulása felett. Ha ez kevésnek tűnik, akkor biztos úgy is van.

Amúgy, szerintem kezdi magát kifutni a szociális hálóra épített kereskedelem. Legalábbis ami a piramisjáték részét illeti, bár ebből itthon csak a hírek látszottak. Jelenleg még érdeke a szereplőknek a végtelenség érzetét kelteni, viszont a globális piac akkor is egy zárt rendszer marad, ha duplikálják is egy virtuális térbe. Attól nem fogok kétszer annyi sampont, vagy ilyesmit használni, mert csak ilyen hirdetésekkel találkozom. Ezen kívül pedig nincs semmi USP, amit fel tudnak mutatni.
Mondjuk, ha túlfújják, majd kipukkad ez is. Sarkosan: százdolláros laptopról kevés Ferrari-t fognak rendelni, a fizetőképes usereket pedig szerintem mára már rég lefedte a piac, még ha az előrejelzések mást is mutatnak. Ahhoz, hogy a megfelelő mutatókat produkálni tudják több emberhez kell eljuttatniuk magukat, lehetőleg minél alacsonyabb rezsivel. Egyre agresszívebben teszik, és ez megszüli a maga ellenállását is idővel.
Amíg új, amíg friss, biztos többen égetik meg magukat vele, mint amikor már - remélhetőleg - felnövünk a technológia eme csodás új vívmányához.
Az igazán nagyok persze már a következő generációra gyúrnak... lelkük rajta.
Ha lassul a bővülés, akkor talán lesz egészséges egyensúly. Addig viszont csak annyit "kell" elfogadnunk, hogy egyszerre vagyunk termék, fogyasztó és szendvicsember. Ilyen az online tér (is). Mintha az úttesten való átkelés előtt fel-le és előre-hátra is körül kellene néznünk. Van aki bírja, van aki elszédül. A gyakorlás segít. Viszont nem kötelező részt venni. Egyenlőre.

Magában nem is az önkéntes tartalomszolgáltatás az ijesztő. Tulajdonképp az összes társkereső szolgáltatás erre épült, már a Net előtt is. A problémát a monopólium okozza, akár állami, akár üzleti. A monopóliummal együtt járó szívóhatás pedig külön idegesítő.
Amúgy a fizetős adatszolgáltatással kapcsolatban osztozom Terry Gilliam Brazil-parájában. Az információ hatalom, és csak a megszerzésére fordítandó energia korlátozza. Ha ezt áthárítják, akkor gáz van.
Gyanítom, hogy ebben a postban inkább ettől ciripel a kismegszakító. Tévedek?

@is: Ha bármilyen okból bevesszük, hogy ezt így muszáj, és dogmákkal támasztjuk alá, akkor az a csordán kívülről úgyis bégetésnek fog hallatszani, akármilyen szofisztikált a hangképzés. Így érzem, sajnálom.
Poquelin 2012.08.15 02:54:12
@Quadrille Lobster: "Nekem eszembe jutott a tuti FB-applikáció."

Tetszik. Csak a mintaküldést kellene valahogy kihagyni... az olyan ósdi és macerás. Esetleg, ha a kedves felhasználó hozzáférést biztosítana a teljes orvosi kartonjához, az igazán megérne egy VIP account-ot és húsz animált gifet. ;)
Poquelin 2012.08.15 20:36:41
@is: A legkevésbé sem szerettelek volna megbántani, de prófétálni még annyira se. Ha ilyen ambícióim lennének, akkor sem pont itt tenném. Gondolom te sem, csak egyszerűen könnyebb kifejezni bizonyos dolgokat a "kell" fonéma használatával. Nekem ettől válik valami preskriptívvé, a félreértés jogát fenntartva.

Részemről amúgy teszek a marhákra, csak engem ne sodorjanak el.

Kis kitérő még a fácséra, mielőtt eltemettetik. :)
Az egész a Harvardról indult, ahol a közvélekedés szerint az USA leggazdagabb és legbefolyásosabb palántái együtt tanulnak a legtehetségesebbekkel, akiknek az állam fizeti az ösztöndíját. Ez a kevert struktúra a titka, ez teszi vonzóvá az oktatók számára is: anyagi források + emberanyag = presztízs.

Most pedig pár klikkeléssel te is bekerülhetsz a harvardos közösségbe. Fix, hogy a fácse kezdeti sikerei mögött ott figyel ez a faktor is, és okozója a jelenlegi hegemóniának.

Marketinges szemüveggel az FB mögött nem egy-két celeb állt, hanem akaratlanul is a tudásalapú társadalom elitje. Kell ennél jobb reklám? Ha könyvben írod meg a sztorit, vagy filmet csinálsz a kezdeti évekről, akkor még fizetnek is érte, hogy kajálhassák.
Mi a közös a norvég tömeggyilkosban, a Batman-filmen lövöldöző ámokfutóban és Quadrille Lobsterben? Hogy egyikünknek sincs FB accountja. Következtetés: mind sorozatgyilkosok vagyunk. Szerintem meg az olyanokkal nem szabad semmi komolyba fogni, akik függők és még nekik áll…..
Poquelin 2012.08.07 21:04:45
@Quadrille Lobster: Sajnos az. Tipikus.
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
Kedves Embertársaim! Új bűnbakra talált a közvélemény - napjainkra szabályos boszorkányüldözés indult a nácik ellen. Mainstream lett bárkit, akivel nem értünk egyet, lépten-nyomon bizonyíték nélkül, büntetlenül lenácizni, megszólni. A médiákban, blogokon, facebookos…..
Megmutatom, mi a bajom: Elmondom, hogy történt. 1. Primitívek Vannak azok a kétbites egybites barmok, akik az emberi agy dichotómiák felkutatására való hajlamát a világ összes dolgára képesek alkalmazni. Ők olyanokkal sértegetik egymást, hogy a baloldal meg a jobboldal így meg…..