Regisztráció Blogot indítok
Adatok
füles1098

0 bejegyzést írt és 348 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Év vége van és nem bírjuk ki listák nélkül. Első összeállításunkban, a ránk legnagyobb hatást gyakorló outfiteket, ruhadarabokat gyűjtöttük össze a magyar közélet 2014-es idényéből. 10.: Habony Árpád a barna ötven árnyalatában Habony Árpád többször is fog…..
füles1098 2014.12.28 14:44:44
Magyar cég-e ez a Wizzair fapados légitársaság, amely hamarosan a londoni tőzsdére léphet? Szeretjük-e mi magyarok a Wizzairt, vagy árulónak tartjuk? Nem könnyű kérdés, két erősen eltérő álláspontot képviselnek azok, akiknek egyáltalán bármi eszébe jut e kérdésről, akik…..
A rengeteg adósság mellé még vehettünk egy alvástámogató gépet is. Egy év elég a magyar egészségügynek, hogy tönkre tegyen egy egész családot.  Férjem 48 évesen januárban kezdett panaszkodni, hogy időnként szédül, nem érzékeli a teret maga körül, mindennek neki…..
Többször jött már elő, hogy hazánkban sok dolog nehezíti a mozgáskorlátozottak amúgy sem könnyű helyzetét. Dzsim sajnos egyből két ilyen problémával is szembesült, miután megpróbált a reptéren leparkolni. Ez a hely is megér egy "misét", mert tényleg nem semmi pénzeket…..
füles1098 2012.11.28 01:12:45
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
keresd ki a jogszabályt ha kíváncsi vagy rá, de sajnos így van, csökkent munkaképességű ember nem dolgozhatja le a büntetést....tudom, saját bőrömön tapasztaltam..... nesze neked esélyegyenlőség
Érik a nagy pofára esés, a médiában is rendszeresen rinyáló devizahitelesek kicsit se akarják elhinni, hogy az árfolyamgát 2.0 rendszere segít rajtuk, gyakorlatilag basznak rá nagy ívben. Jó kérdés, hogy a most akkor a rendszer szar, vagy a devizahitelesek idióták? Sajnos úgy…..
füles1098 2012.11.19 16:47:19
@Crescendo: Gondold tovább, az államot nem éri szerintem akkora kár. (növekszik a lakossági fogyasztás, talán minden területen)
De ami szerintem nagyon fontos a bankok tisztességes szolgáltatása, nagyon nagy probléma a mohóságuk világ szerte.
Ideje az államháztartást komolyan "gatyába rázni", nem csak beszélni róla.
füles1098 2012.11.20 00:10:37
@Crescendo: ez azért bonyolultabb,(még a "Bajnai rezsim IMF/EU mentőcsomag" is) legalább is szerintem.
De lényegében azt mondod, a tolvajnak bocsájtsunk meg mert különadót fizet. Nekem az a véleményem, a tolvaj, az tolvaj, bárki legyen is az, és annak bűnhődnie kell.
De még sorolhatnék jó pár indokot amiért a bankokat is ideje helyre tenni.
Határátkelő Élet a Malév után 2012.10.22 06:54:00
Idén tavasszal érthető módon hatalmas vihart kavart Magyarországon a Malév megszűnése. Egy ideig rengeteg szó esett arról, hogyan tudnak majd elhelyezkedni a munkanélkülivé vált pilóták, légiutas-kísérők és egyéb szakemberek. Nos, jelentem, mai szerzőnk, Wingsfly gyorsan…..
Lázár János pénteken kijelölte az agrárágazat és az élelmiszeripar fejlesztési irányait. A jövő: irány vissza 1351-be! "Bankárok és bankok Magyarországon földet nem vehetnek, és nem szerezhetnek" - tette közzé pénteken a kormány álláspontját Lázár János…..
füles1098 2012.09.29 17:14:06
@nandras01: csak közbe kotyognék egy kicsit:
A zsidóságra vonatkozó törvények nem a nácik találmánya volt. Európában minden országban hoztak különböző "törvényeket" a keresztény uralkodók, "kormányok", pl. a zsidók nem vásárolhattak földet, nem birtokolhattak házat a városokban, ha zsinagógát építhettek, akkor annak ajtaja nem nyílhatott az utcára és hasonlók. De azt is tudni kell, hogy a zsidóság bármikor felkoncolható volt, büntetlenül.
Az gondolom mindenki tudja, a bankárok már akkor is zsidók voltak, (a poszt szerintem ezért butaság ebben a beállításban, mert az ok-okozati összefüggést teljesen kihagyja).
Anno, valóban nem lehet eladni, és jelzáloggal terhelni a birtokokat, ennek azért kicsit később volt jó oldala is, mert azt is tudja mindenki, hogy a Habsburgok,"gyarmatként" kezelték hazánkat, a megtermelt javakat, vagy annak ellenértékét, kivitték az országból, nem fordították vissza, nem is fejlődött az ország.( nem is ez volt az érdekük, az is nyilván való, a hazánkban ma ugyan ez a helyzet, csak most mások a kizsákmányolok)
De ha belegondolunk, ha pl. akkor szabadon értékesíthető lett volna a magyar termőföld, akkor ma már nem lenne gond a földtörvény, mert egyszerűen nincs, amire törvényt keljen alkotni.
Széchenyinek is teljesen igaza volt, mert ez gátja volt a fejlődésnek. Most a magyar földesurakat ne elemezzük.
A fenti dolgokról nagyon de nagyon régen olvastam, így pontos adatokkal már nem szolgálhatok, alaposan megkopott az emlékezetem, de a lényegre emlékszem, és ma sem értem, miért is szidják a zsidó bankárokat, ékszerészeket, kereskedőket, hisz erre a tevékenységre, pont a kereszténység kényszerítette őket. Különben nagyon érdekes téma..

A poszttal kapcsolatban: valami olyan komplex törvényt kellene megalkotni, ami változatlanul védené a magyar termőföldet az idegenektől, de ugyanakkor ki kell alakítani a hitelhez jutás lehetőségét is.
Nos ismerve az elmúlt idők földbérleti botrányait, nem épp a fideszes kormány a legalkalmasabb erre.
Tulajdonképpen némileg „kísérleti" poszt a mai, hiszen szerzője, Indiana Jones nem hagyta el az országot – bár ő azt mondja, hogy a keleti országrészből Mosonmagyaróvárra költözni felért egy határátkeléssel. Szerinte azt a színvonalat, amit egy külföldi takarítás jelent,…..
füles1098 2012.09.28 12:36:58
@VíziLó: akkor nagyon ügyes vagy! Bár kicsit kétkedve olvastam, ismerve az angliai lakás árakat.
Én csak 4 éve élek kint, de nekem még az otthoni házamat sem sikerült befejezni, bár jó úton haladok, csak még pár millácska hibádzik...
füles1098 2012.09.28 13:15:04
@SilentDreams: Nem értettél félre semmit, jól érzékeled, irreális az állítás, már csak azért is, mert mint írta, segédmunkásként is dolgozott. Azt azért itt élők tudjuk, a segédmunkát megfizetik, (már a mi fogalmainkhoz képest) de nem annyira... Ha később váltott is, azért nem lehet itt sem akkorát ugrani, és azonnal...
A tapasztalatom szerint a fizi felét lehet félre tenni, mert az ember nem bírja sokáig a földigiliszta üzemmódot (dolgozol+eszel+alszol).
Nem szeretem a tények fényezését, sem pozitív, sem negatív irányban, jobb ha korrektül elmondjuk mi a helyzet, pl. Angliában.

A poszthoz, nem kell mindenkinek mások mocskát takarítani külföldön, erről volt már itt is poszt.
Első és legfontosabb a nyelv tudása, ha bírod a nyelvet jól, akkor itt is találsz magadnak, a képzettségednek megfelelő munkát, vagy akár képezheted magad...
Ami a lényeg, van jövőd, akár takarítasz, vagy akár mi legyen a szakmád, nem kell rettegni a holnaptól.
A kint töltött idő első hónapjaiban azt mondtam, én minden magyar ifjúnak kötelezővé tenném a min. 2 éves külföldi munkát, ez a véleményem, 4 év után sem változott. Ugyan is a megkereshető pénzen kívül, van még nagyon sok dolog, amit meg kellene nekik ismerni, átélni, megtapasztalni....
Tudnának viszonyítani, hogyan is működnek külföldön a dolgok, és hogyan otthon...
Előre elnézést kérek a normálisan gondolkodó devizahitelesektől illetve mindazoktól, akik rendesen fizetik a hiteleiket, de nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen-olyan devizahiteles pertársaságok mellett. A legtöbb ugyanis azt sem tudja mit akar, csak "történjen már valami!" alapon…..
füles1098 2012.09.20 08:38:13
@zsitva: "Ez a baj oka.
A 133 és a 82 közötti különbség a bank haszna.
Havonta. "

Erről van szó! Végre valaki leült és számolt!
Mikor értitek már meg végre, nem az árfolyam növekedés az igazi probléma, hanem az, hogy a bank minden "kockázatot" (még a nem létezőt is)a hitelfelvevő nyakába akasztott. Így önkényesen emelte a kamatot, a kezelési költséget stb. A törlesztők meg az égbe kúsztak, kezdtek bedőlni a hitelek, erre a bank újra kamatemeléssel reagált, elindult a dominó effektus...
Nem hiszem, hogy a bedőlt hitelek jók a bankoknak, de a mérhetetlen pénzéhségükben nem akarnak változtatni.
Ha csak az árfolyam változást nézzük, akkor nem nőhettek volna ennyire irreális arányban a törlesztők.
Csak 1 pl. annó, 2000 - ben frank alapú hitelre vettem az autómat, az árfolyam növekedéskor + fizettem, csökkenéskor kevesebb volt a törlesztőm. A lényeg, 6 év alatt kb. 200 ezrrel kevesebbet kellett kifizetnem, mint amit a futamidőre számoltam. Mindig korrekt és átlátható elszámolást kaptam a banktól.
A mostani frank hitelemnél ugyan ezt már nem mondhattam el. Ezért éltem a végtörlesztés lehetőségével, bár nem értek vele egyet, mert a valós probléma nem lett megoldva, csak dobtak egy gumi csontot a népnek, amin rágódhat, és rágódik is rajta, nem az eszét használja...
füles1098 2012.09.20 09:34:41
@Koshinae: "te bevállaltad, hogy mindig el fogod érni a felső polcot."
Akkor azt is tudnod kell, én még fix kamattal vettem fel a hitelem, összesen 2 változóval kellett számolnom, az árfolyammal és a kezelési költséggel, mert az utóbbi % arányban volt megadva. Akkor hogy az ördögben emelkedhetett a kamatom, és a kezelési költség %-ban?
Igen, elolvastam, aláírtam...
Amikor bátorkodtam megkérdezni a banki alkalmazottat, ugyan mutassa már meg nekem, hol van leírva, hogy változhat a kamatom, akkor elhajtott mint egy hülyét.
Igen, perelhettem volna, de ki az ördög vág bele egy teljesen kiszámíthatatlan kimenetelű perbe, ismerve a mai bírókat, bírói gyakorlatot...
Alap probléma ott van, hogy a bankok manapság azt csinálnak amit akarnak, felelősségre vonás nincs.
Csak olvasd el az utóbbi hónapok "botrány - cikkeket", ha ezek után sem világos..... akkor nem segíthetek..
Mai szerzőnk egy München melletti kisvárosból írt, ahol szakácsként dolgozik. Az odáig vezető út kissé zaklatott volt, de a jelek szerint Zsoltnak lassan sikerült révbe érni. Lássuk, hogyan! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és…..
füles1098 2012.09.17 18:26:47
@hagyma: nincs semmiféle gurítás, mi is mindig vasárnap kaptuk meg a következő heti beosztást. (5 csillagos hotel, Anglia)
Lusta a főnökünk, csak erről van szó.
"neked adom a lányom kezét, meg a fele királyságom" - Orbán Viktor Ángyán József újra borít. Egy előadáson, ahol a földpályázatokról beszélt, egyenesen a miniszterelnök szűk családi köréről állított dolgokat. Nézzük sorjában, mi történt.Fejér megyében három nagyobb…..
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
füles1098 2012.08.30 19:52:34
@dr. Közbiztonság Szilárd: "csak akkor kap segélyt, ha a kertet műveli is, és megtermeli benne a család megélhetéséhez szükséges krumplit, répát, retket, birkát, mogyorót (by Sikátor együttes), akár úgy is, hogy a vetőmagot kedvezménnyel vagy - a segély egy része terhére - ingyen kapja."

Ez már működik, de így magában kevés, mert szegénynek fogalma sincs a kertművelésről, pl. Januárban nem vetünk babot, mert az bizony nem fog kikelni...
Sajnos, alapvető dolgokra kell megtanítani őket, de mondok egy szomorút, a magyar vidéki ifjúságot is, mert már ők is úgy nőtek-nőnek fel, hogy fű terem a kertben.
Vidéken változatlanul nagy probléma, hogy aki műveli a kertjét, legyen az belterület vagy külterület, a termést esetleg nyomokban tudja csak betakarítani.

A házfelújítással szenvedőknek: Egy kicsit megvigasztalódtam, azt hittem csak nekem jutott eszméletlenül hülye kőműves. Vagy egyedi eset, hogy tök idiótának néznek a mesterek, szolgáltatók.
2 pl. a kőművesem képes volt olyan csodára, hogy a 85 négyzetméter szigetelő anyagból, ő 110 négyzetmétert fedjen le:).....
A taxis legutóbb úgy ítélte, hogy én nem látom a taxi órát, hogy valójában mennyit mutat.....
Én csak azt nem értem, ezek az emberek nem gondolnak arra, hogy a jövőben messzire kerülöm őket, sőt negatív reklámmal mondok nekik köszönetet?
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
füles1098 2012.08.04 23:48:20
@TARTYOM:
Kérlek, és mindenkit, ha lehet, úgy fogalmazz, (fogalmazzatok) hogy Magyarországot tönkre tették, vagy akárhogy, de ne úgy, hogy Magyarország szar hely... Az a hazánk, szeretjük, büszkék vagyunk a kultúránkra, nyelvünkre, a tájra.... még az Alföld közepén levő átkozott homoktengerre is, mert őrjítően tud hiányozni.
Az, hogy gazdaságilag csődben van, arról nem a hazánk tehet....

Egyébként igazad van, én 4 éve élek Angliában, és 52 éves fejjel azt mondom, hogy nem megyek haza, nem 1 év múlva, hanem majd ha nyugdíjas leszek. Mikor is lesz az talán 15 év múltán?! Viktor a kedves, nagyon mellé fogott.
Sőt hozom az unokáimat, nyelvet tanulni, kicsit világot látni.

A kerítés nincs kolbászból, de ha szorgalmas vagy és van célod, akkor tisztességesen meg élsz, és még a továbblépésre is van lehetőséged.
Otthon, sajnos, az én városomban csak az éhenhalásra volt lehetőség..
..
füles1098 2012.07.09 14:43:16
@Vasárnapi húsleves: azt a lámpabúrát szegények roppant utálják, de azért elég jól elviselik, és azért kell, hogy ha valami sérülés érte a jószágot, akkor ne tudjon a sebhez férni.
Tisztelt Cím! Arra keresném a választ, hogy ma Magyarországon miért hunyunk szemet afelett, hogy munkajogilag a legnagyobb csalók a közmunkásokat foglalkoztató közintézmények és önkormányzatok?A közmunkások nagy részét nem a papíron lejelentett munkakörben alkalmazzák, ezzel…..
füles1098 2012.07.01 19:24:47
@Tzp: Te tudod mit beszélsz?
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
Megalázták, majd "megölték" az édesapámat a Berettyóújfalui kórházban.   10 éve történt. Azóta is forr bennem a keserűség, amiért főorvos létemre nem tudtam megakadályozni a történteket.Édesapám majdnem 94 éves volt. Jó általános állapotban, bot nélkül járkált a…..
füles1098 2012.06.16 13:56:03
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
füles1098 2012.06.07 18:00:45
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"meglepő számomra,"

Mivel voltak előzmények, így természetesen oda ment vissza, ahol először műtötték. Bár gondolom, állapotfelmérésre, kontrollra is abba a kórházba, ahhoz az orvoshoz járhatott.

Ezen szerintem nincs min meglepődni.

Ha újra gerincműtétet javasol a kezelő orvosom, akkor én is Pécsre fogok menni, és ahhoz az orvoshoz, aki korábban operált, annak ellenére, hogy a városom kórházában is elvégeznék.
füles1098 2012.06.07 18:46:21
@Dr.laikus PhD: "Ma már nem teheted meg, ha területileg nem tartozol oda."

Nem tudom, mert nem foglalkoztam vele, szerencsére még bírom :)
Ha időszerű lesz, akkor majd kitalálom a megoldást :) át költözöm Pécsre :)
füles1098 2012.06.07 22:50:44
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"magyarország a minden lehetőségek országa "

ez aranyos
hát.... már akinek......
Mert valami történt. A harangozás ügyében nyilvánosság elé került konfliktus csak a jéghegy csúcsa lehet.Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, az állami ünnepek fő szervezője azt kérte az egyházaktól, hogy a nemzeti összetartozás napján délután, a trianoni szerződés…..
füles1098 2012.06.05 18:44:39
@Zhang: azt a lélekharangot megkongathatták volna.....de az egyház mindig is külön utakon járt