Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1 drukker

0 bejegyzést írt és 445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyedikként zárt az U18-as válogatott  2012.08.26. 20:19 Hblog..
1 drukker 2012.08.28 19:30:17
@RAttila:
Én kint voltam az év elei Fehérvári kudarcsorozaton (kiesés hazai pályán) és a leírtak nagyon hasonlatosak, mint amit én is tapasztaltam. Én nem az edzőt hibáztattam akkor sem és látatlanban most sem.
Idézlek:"De emberelőnyben nem teszed fel azt a sort amiben 2 olyan hátvéd van akiben nem bízik a csatár, és nem azt mondtam h. rossz hátvéd."
Pár gondolat csak
- Mi az és normális dolog, hogy egy játékos nem bízik csapattársában?
- Az edzői utasítást az előbbiek szerint nem lehet betartani ezáltal a taktika smafu.
- A felkészülésen ismerkedésen nagyon jó teljesítményt elvárni lehet-e?
És még feltehetnék jó sok kérdést.
Alapvetően Fehérváron is és a leírtak alapján most is arra az egyszerű következtetésre jutottam, hogy a gyerekek, játékosok egy része még ha az átlagnál ügyesebb is alkalmatlan a csapatsportra. Az öncélú tevékenység nem helyén való a csapatsportoknál. A Fehérvári kudarc is a gyenge csapatjátéknak köszönhető, nem passzolok a játékos társamnak, örökölni lehetett csak a korongot egyeseknél, egyesek felsőbbrendűek voltak. A legszomorúbb meg az volt, hogy a katasztrofális gyenge szereplés végén az edzői stábon verték el a port. Egyetlen "felsőbbrendű" játékos sem mondta, hogy szégyenlem magam. A nem "csapatjátékosoknak" bizony meg kellene köszönni a szereplést és egy két évig távol tartani a válogatottságtól, hátha a tehetség mellé megjönne a gondolkodás is az edzői utasítások elsődleges betartása. Egy játékos csak azzal igazolhatja válogatottsági szintjét, hogy jól képzett, hogy csapatember és fegyelmezetten betartja taktikát. Bármelyik is hiányzik nincs helye a csapatban. Jó lenne, ha a játékosok csak egyszer szembesülnének ezen ténnyel és megváltozna a válogatottság megítélése és elérhetősége.
Elkeserítő helyzet Dunaújvárosban 2012.08.20 12:47 F.Kapus..
1 drukker 2012.08.20 22:07:29
@kerusz: Igen sok mindenben igazad van. Én arra utaltam, hogy a pályázat előtt (gondolom) megismerték a csarnok állapotát (nem ismeretlenül pályáztak) és tudatában voltak a tenni valóknak. Remélem, hogy becsületes munkát végeznek (irónia nélkül) a saját és bérlőjük érdekében is.
A Modo újra bejelentkezett Sofronért 2012.08.06 19:45 F.Kapus..
1 drukker 2012.08.06 21:42:55
@1 drukker: Sofi pótlása a Volánnál elégé nehéz feladatnak tűnik. Elvesztené az egyik legponterőssebb játékosát és pótlása is bizonytalan lenne ("ismeretlen" légiós nem kis pénzért, sok kérdőjellel)
1 drukker 2012.08.06 22:35:05
@check: Hát remélem ez esetben találkozik. Értékeinket nem szabad eltékozolni. Szerintem a leglényegesebb, hogy megpróbált valamit, belekóstolt és tudja miben kell fejlődnie. Tartom annyira intelligens játékosnak, hogy ha központilag (egyesületileg) nem kap meg mindent a fejlődéséhez egyénileg képzi magát (dinamika, erő, gyorsaság, fizikum, izomzat stb), hogy eladhatóbb legyen. Látta, hogy hogyan és mennyit kell gürcölni a sikerért a következő lépcsőfokokért. Csak rajta múlik, hogy elképzeléseiből és saját elvárásaiból mennyit valósít meg. Egy jól felkészült - felkészített játékos meg a magyar jégkorong és Sofi érdeke is. Ha marad a Volánba remélem ragadós lesz az a mentalitás amit Sofi képvisel. Remélem, hogy követőkre talál a kis EBEL-ben játszók közül. Ha többen képesnek érzik magukat arra, hogy megpróbálják felvenni azt a hozzáállást, mentalitást és az elvégzett munkában való hitet akkor előbbre léphetünk és kisebbek lehetnek azok a bizonyos lépcsőfokok.
Kiss Dávid visszavonult  2012.05.11. 12:36 F. Kapus..
1 drukker 2012.05.13 13:31:45
Tisztelt sportbarátok!
Igen szomorú eset, hogy egy jól képzett és eredményes játékos kénytelen befejezni aktív korongos pályafutását a környezet és a lehetőségek végett. Mindenhol a versenysportban az eredmények alapján lehet támogatókat szerezni és addig marad a támogatás ameddig a támogatói érdeknek megfelel a csapat. Mérlegre kell tenni az eredményességet és a lehetőségeket, de az esetek nagy többségében az eredményesség lesz a mérték adó. A volánnál az akadémiai képzési rendszer szerintem csak azt biztosítja, hogy a körülményeket a lehető legjobban rendelkezésre bocsátja és az adott játékosnak kell a lehetőséggel élni, maximálisan kihasználni. A volán törekszik arra, hogy minden korosztályt sajátjában versenyeztessen és lehetőség szerint még külföldi versenyeztetést is igyekszik biztosítani. A játékoson múlik, hogy a felkínált lehetőséggel hogyan él, mennyire akar profi játékos lenni és mennyit tesz érte. Egy jó játékost csak jobb játékos tud kiszorítani. Nem csak a nézőket, hanem a szakmai stábot is meg kell győzni a csapatba kerüléshez. Ilyenkor nem csak a technikai tudás számít hanem más egyéb tényező is (Nagy Gergő). Kanada09 kiválóan rávilágított arra és összefoglalta azt, hogy a "végzett" játékosoknak csak igen kis része tud megélni a sportból. Az ilyen esetek még jobban elszaporodnak majd, ha jelentősebb hoki csapataink utánpótlás képzése az elvárt mértékben kiszélesedik. Összességében sajnos a magyar hoki pénztelensége hozza felszínre az ilyen eseteket.
Az ifjúságiak a bennmaradásért harcolnak  2012.04.17. 18:28 F. Kapus..
Sofron István még vár a nagy lehetőségre 2012.03.24. 12:57 F. Kapus..
1 drukker 2012.03.26 11:19:08
@a. Bárd: A kiállítás már valamilyen beavatkozás a következménye. Szerintem nagyon nagy részük jobb helyezkedéssel, védekezéssel csapat munkával "szervezéssel" elkerülhető lenne.
1 drukker 2012.03.26 13:06:54
@Dallanan: Pontosabban fogalmaztál OK
1 drukker 2012.03.26 19:51:43
@a. Bárd: tény a semleges vagy a támadó harmadban begyűjtött kiállításokat én a felesleges kategóriába sorolom. Örvendetes, hogy ezen esetek száma csökken. Létszám hiányos játék hátrányban tartja a csapatokat (többnyire), így lényeges, hogy minél kevesebb lehetőséget adjunk ellenfeleinknek.
Bajnok a Fehérvár, megvan a 10-es sorozat 2012.03.22. 20:59 F. Kapus..
1 drukker 2012.03.22 23:12:01
Gratulálok minden csapatnak és minden játékosnak akik játszottak a bajnokságban. Sajnos csak egy csapat lehet első, de szerintem mindegyik csapat győztes. Nehéz év van mindannyiunk mögött és örülni kell, hogy mindenki fejlődni tudott. Az igazi az lett volna ha az utolsó mérkőzésre eljött volna az összes induló csapat Fehérvárra és együtt néztük volna végig és együtt ünnepeltük volna a bajnokság végét. (nem a Volánt) Minden csapat ezután fogja mérlegre tenni az elmúlt esztendőt és az elért eredményeket. Levonják a tanulságokat és bölcsebben készülnek a következő bajnoki évadra és talán félre tudják tenni saját érdekeiket egy még élhetőbb bajnokság(ok) létrehozása végett. Mi szurkolók meg bölcsebben kell hogy megfogalmazzuk mondani valónkat, kevésbé megsértve egymást (akinek nem inge ne vegye magára) mert csak rajtunk múlik, hogy milyen értéke van egy bajnoki címnek és tudunk-e vajon örülni a másik sikerének. Mi gerjesztjük a szimpátiát de ennek ellenkezőjét is. Én soha sem voltam elfogult (elvakult) szurkoló, mindig a realitások talaján próbálok maradni és elismerni az ellenfél teljesítményét és tisztelni azt.

Azt hiszem a Miskolci csapat és az őket elkísérő szurkoló tábor is remekül érezte magát. A csapatnak sikerült végre felpörögni és méltó ellenfélként küzdeni. Talán most sikerült levetkőzni a kishitűséget. A Fehérvári publikum méltán ünnepelte őket is a díjkiosztón és pacsizott velük is. További sok sikert kívánok nekik is.

Gratula a Volánnak is az egész évi eredményéhez. Bár nekik is volt benne csalódás is azért összességében szerintem jó évet zártak (soha rosszabbat!)

Mi szurkolók is lezárhatjuk a bajnoki évet és szurkolhatunk most már együtt a válogatottunknak.
Hajrá Magyar hoki! Hajrá Magyarország! Mindenkinek jó szurkolást!
Első bajnoki döntőjét játssza a Miskolc 2012.03.18. 09:25 F. Kapus..
1 drukker 2012.03.18 18:52:43
@bandog: Szerintem (nem bántva senkit) fontos, hogy a Volán megmérkőzzön a DAB-bal és a Macikkal is. Nem az elvárható eredmények miatt, hanem azért, hogy mindenkinek (a szurkolóknak is) tiszta legyen a kép, hogy a csapata hol tart - illetve a válogatottság szempontjából - mik az alapvető elvárások az oda törekvő játékosokkal szemben. Az eredményeket mindenkinek saját magának kell értékelnie. Én leginkább a Volánt láttam eddig élőben, a DAB-ot neten keresztül figyeltem illetve egy élő mérkőzést láttam tőlük. A Macik sajnos kiestek a látó mezőmből. Őket majd Fehérváron megnézem élőben.
Dab.Docler–Fehérvár 0-3  2012.03.08. 20:33 F. Kapus..
1 drukker 2012.03.08 22:51:11
@1 drukker: Ami még kimaradt: Kik akarnak bizonyítani KP előtt, hogy helyük van a nemzeti csapatunkban? Ez a teljesítmény vajon mennyire volt meggyőző?
Ébresztő DAB hokisok!
1 drukker 2012.03.08 23:16:01
@gogosz: KP ismeri a Volán játékosok képességeit. Bizonyítani azoknak kell akiknek "rezeg a léc". Az eredmény alapján a Volántól elég volt egy gyenge teljesítmény is a győzelemhez. Nem mondtam, hogy a Volán fergetegesen jól játszott de nem is késztették őket nagyobb erőfeszítésre.