Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melus79

0 bejegyzést írt és 505 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Miután bő egy nap után már minden részlet (teljes szövegkörnyezet, elhangzás időpontja, eredeti forrás és a hírt átvevők további torzításai, az egész összeszedve itt) jól ismert Lázár János megvágva közzé tett, eredeti formájában amúgy közel három éve nyilvános…..
melus79 2011.03.21 11:09:05
@knausz: Soha senkit nem vág onnan ki,csak gyakran előfordul,hogy nem jelenik meg egyszerre az írásod.Frissítés után újra megjelenik,van hogy ekkor meg 2-3-szor is egymás után.Nyugodtan menj fel és nézd meg!Nem dob ki soha senkit,ezt többször is elmondta.Valótlanságot állítasz!Többek között a te hozzászólásodat is olvastam tegnap.Nem és nem vagyok rákattanva a nevedre,csak egy idő után feltűnik,a nicknév,ha több helyen is olvasom különböző fórumokon.Itt is gyakran találkozom olyanokkal,akik ott is kommentelnek.Remélem ők is alátámasztják,amit írtam!
melus79 2011.03.21 12:16:39
@knausz: Nem érted,vagy nem akarod érteni?
melus79 2011.03.21 12:24:02
@knausz: No comment...Van,még,aki érti,szerencsére.Részemről a téma lezárva.
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
melus79 2011.03.18 11:37:35
@Balt: Örülök,hogy az enyémbe beleolvastál!:)
Egyébként jó ideje pont azért nem szólok hozzá,mert igazad van,nem lehet meggyőzni senkit.Engem se!:)Mert hiszem,hogy amit gondolok,az igaz.Gondolom a többiek ugyanígy vannak a saját véleményükkel.Bár a logikus ellenérvek érdekelnek.de mindenki csak egy belső meggyőződésből vitázik. Szerencsére engem nem köt egy párt felé se a töretlen hit.
Én csak egyre elkeseredettebb vagyok,érzem,látom,hogy rossz irányba mennek a dolgok.Nem gondolnám,hogy egy országnak jót tesz,ha mindenkivel összeveszik.És nem gondolnám,hogy ez ami most folyik attól lesz jó,hogy más mint az eddigiek...
Mindig nagy élvezettel veszek részt esti, hosszú vitaműsorokban, az ilyen élő adásokban vendégeskedni majdnem olyan jó élmény, mint a repülés. Elismerésem az ATV-nek azért, hogy fenntart ilyen műsorokat, még ha a szerkesztési elvekhez lenni is egy-két korrekciós javaslatom. De ne…..
melus79 2011.03.03 21:52:18
Én is láttam a Tét című műsort.És sokáig a hatása alatt voltam.Talán hatott rám a "bérrettegők" félelme.:)Nem kedvelem Bauer stílusát,de most igazat adtam neki.És kedves Kumin Ferenc,Önnel valóban feltörölték a stúdiót.Úgy,mint korábban Orbánnal Brüsszelt.Teljesen egyetértek egy korábbi hozzászólóval,hogy a metakommunikációja cseppet sem azt tükrözte,hogy jól szórakozna.
Megszorítás,vagy új nevén újjá szervezés.Játék a szavakkal.Ha a saját büdzsémet nézem,amiből kivonok x forintot,és mostantól nem telik már a kínai butikra sem,autó helyett gyalog járok,Pick szalámi helyett tesco-s párizsit veszek,könyvvásárlás helyett könyvtárba (se) járok,akkor valóban nézhetem ezt úgy is,hogy újjá szerveztem az életemet.Nem a gatyaszíjon húztam,csak újjá szerveztem.Vegytiszta eufemizmus.És baromi cinikus.
Számomra a legvédhetetlenebb mondata az volt,nem tudom pontosan idézni,hogy az ellenzéknek nincsen politikai felelőssége,ha megszavaz valamit a kormánnyal együtt.Akkor minek ülnek ott?Ja,tényleg,az előző ciklusban elég gyakran kimászkáltak az ülésről!Szóval ezért!
Tragédia van,ha már egy tanult,értelmesnek gondolt ember is védi a védhetetlent,és elkötelezettsége miatt egy apró kritikát sem enged meg magának.Hát ezért állt Ön felett magasan Bauer.És igen,igaza van,elég nagy az a cella...
És tudja,tényleg elég "vicces",mikor egy politológus kioktat egy közgazdászt a közgazdaságtan rejtelmeiről,új(!) útjairól.Itt jegyezném meg, a gyomrom forgott a Századvég propaganda cikkétől:
"Természetesen az Orbán-beszédnek volt üzenete, de a kritikusok nagy része ezt nem értette, mert nem érthette. Azért nem érthették, mert foglyai az időközben érvénytelenné vált paradigmának, a miniszterelnök pedig egy új politikai nyelven beszélt egy új politika alapjairól."
Na,azt hiszem,a vég valahol itt kezdődik...
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
melus79 2011.02.16 21:11:59
@ubul2000: Vidéken vagyok,valóban.De tudtommal a névsor nincs kifüggesztve,csak az utcák,hogy tudják a szavazók ki melyik körzetbe tartozik.A névsor csak a névjegyzékben van meg a bizottsági tagoknál.

Ma az anyakönyvvezetők egymással összefüggő informatikai rendszerben dolgoznak,elképzelhetetlen a számomra,hogy valaki több helyre is be legyen jelentve,így ergo több helyen is szavazzon.
melus79 2011.02.16 21:14:50
@bóra77: :) Köszi! Gondolom az járt a fejemben,hogy felborult a fékek és ellensúlyok egyensúlya!:))

Nem magyarázkodok,elírtam!:)
melus79 2011.02.16 21:58:12
@ubul2000: Hát,ez már az összeesküvés világába vezetne,de persze nem lehetetlen.Ugyanakkor ez rengeteg ember mobilizálását jelenti,nem tartom kivitelezhetőnek,hogy tényleges szavazati potenciált jelentene.
De akár így is történhetett!
Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap.…..
melus79 2011.02.07 20:03:27
@aszekelyek: Mi 19.-én megyünk apósomékhoz disznóvágásra,alig várom már a toros káposztát!:)igaz,hogy csak módjával ehetek a lányom miatt,de egy kicsit muszáj lesz!:)
melus79 2011.02.07 20:04:34
@hoplita: Küzdök a témával,mióta itt kommentelek,nem bírom se felfogni,se megszokni.Küzdök!:)Hátha egyszer,mégis...:)
melus79 2011.02.07 21:55:05
@aszekelyek: Lesz pálinka,szigorúan hp a fiúknak!:)Az elejétől ott leszünk,előző nap megyünk,de én csak az evésben jeleskedem!A másik kedvencem pedig,mikor az abáléból kiveszik a főtt hústt!:)Hú,megyek és eszem kocsonyát,amit ma főztem!Disznó - disznó!:)

További jó diskurzust,én fekszem,kerülget a nyavalya,egy hp tényleg jót tenne!:)
Gábor,epedve várom elemzésed!

Jó éjt mindenkinek!
Hosszas hallgatás és érzékelhető elbizonytalanodás után ismét erős életjelet adott a Jobbik: Vona Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon mondott beszédében ígértet tett arra, hogy február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján gárdamellényben fogja Pintér…..
melus79 2011.02.05 18:04:02
@török gábor: Nagyon snassz!Én meg már azt hittem valami nagy titok lappang,esetleg valami jó kis összeesküvés elmélet!:)Úgyis híján vagyunk neki mostanság!:)Nagy csalódás, na!
melus79 2011.02.05 18:16:25
@namitirok: Lehet!:)De jó volt elképzelni valami jó kis botrányt!:)
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
melus79 2011.02.02 22:31:26
@mirrmurrkandúr: Igen valóban nem azonosak,fentebb kifejtettem mire is gondolok!:)
A többire ugyanazt tudom írni,mint 6.Lenin-nek.
Nem,nem csak Fidesz és ballib van.Legalábbis remélem.Nem tetszik a Fidesz ténykedése,de attól még nem vagyok ballib.
melus79 2011.02.02 22:32:11
@6.Lenin: Ezzel,teljesen egyetértek!
melus79 2011.02.02 22:37:14
@a-kis-herceg: Igazad van!:)Holnap úgyis mozgalmas napom lesz,farsang lesz az oviban!:)Már csak olvasgatlak titeket egy picit,aztán alszom!:)

Jó éjt mindenkinek!
„Ellenzékinek lenni szexi” – ez a szokatlan felirat a tegnap délutáni Kossuth téri tüntetés egyik transzparensén volt olvasható. A magyar sajtó eszméletlen pártosságát és ezzel összefüggésben – nevezzük így - kreatív valóságtálalását jól jellemzi,…..
melus79 2011.01.28 11:15:41
@Balt: Meddig?Míg felélik a lenyúlt megtakarításokat.Amiket átcsoportosítanak folyó kiadásokra,marhaságokra.Belép a Ratkó korszak a rendszerbe.Rövidlátásra vall,ha csak 1-2 évre néznek előre.
Újra leírom,egyszer már leírtam,de fontosnak tartom tisztázni.Nem vagyok közgazdász,"csak" a házi büdzsénket felügyelem.:)Namármost,ha úgy vélem,hogy hiányom van,nem azt nézem először,hogy honnan lopjak,hanem azt,hogy miből tudok megspórolni.Nem stadiont építek,hogy én is ilyen divatos populista és csúsztatós legyek legyek.Ez csak egy csepp a tengerben,különösen az ország költségvetésében,de jól példáz mindent.Ha elrettenti a befektetőket,letornázza bóvliba az országot,akkor nem csökken semmilyen hiány hosszútávon.Persze,fenntartom a lehetőségét annak,hogy tévedek,és őszintén remélem,hogy én tévedek.Mert azt csak az én lelkiismeretemmel kell elrendezni és a tudásomba vetett hitet felülvizsgálni.De ha nem...
melus79 2011.01.28 11:21:10
@Balt: A haza nincs ellenzékben... - a többi no comment
melus79 2011.01.28 17:08:39
@Akitlosz: Mert szerinted mi az,ami a jelenlegi alkotmányból vállalhatatlan?Monarchia,királyság,az még pont kell nekünk.
Előre szólok: akik minden spekulációt, jövőre vonatkozó találgatást utálnak, véletlenül se olvassák el az alábbi bejegyzést. Az öncélú ködszurkálást én sem szeretem, de miután a politikai elemzőnek (szerencsére) nincs lehetősége a kísérletezésre, időnként a…..
melus79 2011.01.26 08:07:34
@Mészáros Laci: Szerintem meg két lehetőség van továbbra is:
- vagy hülyének néznek minket,és én inkább ezt kérem ki magamnak,nem pedig amit Orbán Stasbourg-ban
- vagy maguk sem hiszik el,amit mondanak,de a vízióhoz kell a pénz,és a demokrácia lassú lebontása,így tudják elérni a vágyott célt(?)
Na,szóval és tettel,szörnyű a helyzet,de nem reménytelen,még megadom magamban az esélyt OV-nek,hogy normális ember módjára viselkedik,és tényleg teljesülnek a reményeik!:)Mert sokakkal szemben én remélem,hogy tényleg többet tudnak,mint én,és valójában értenek hozzá,mert ha nem azzal Mo.-t tönkre vágják,ezt meg nem szeretném,mert én nem tudok hová elmenni,de őszintén szólva,nem is akarok!
melus79 2011.01.26 08:32:00
@Mészáros Laci: De,egyetértek,ez evidencia.Viszont akik ezt lekommunikálták,nem olyan anyagi háttérrel vannak,mint a többség,engemet is beleértve.Az én családom kárpótlásként nem kapott semmilyen földet,bányát,szőlőt,gazdag rokon se hagyott ránk semmit.Éljük tisztességesen a magunk kis életét,nem vágyva luxusra,és akkor dönts egy ilyen horderejű kérdésben,ahol homlokegyenest mást mondanak!Nekünk nincs milliós számlánk,csak milliós hitelünk:),és komolyan hiszem az öngondoskodást,mint alapelvet.
Nem tudom,hogy PR vagy PR hiba,én csak azt tudom,hogy feje tetejére állt a világ.Mikor már majdnem elhinném nekik,hogy nemes a cél,"elszólják" magukat úgy,hogy visszakozok elméletben.A gyakorlatra még van pár napom dönteni,de tényleg nem tudom...

A MNYP-k működésén lehetett volna módosítani.Nem,továbbra is a módszer nem tetszik,mert újra és újra leírom,a cél nem szentesíti az eszközt.Én ezt vallom.Nem hinném,hogy komm.hibával állnánk csak szemben.

Tudod,a demokráciaféltés akkor vált számomra is sarkalatossá,amikor úgy éreztem,hogy már nem ugyanaz,mint addig.Addig nem érdekelt,mert természetes volt.Minden megmozdulásuk azt sejteti,hogy valami nagyon nem jó.Vegyük női megérzésnek!:)És akkor el is lehet bagatellizálni a véleményem!:)
Na,tényleg befejezem,mert ezer a dolgom,este folytathatjuk!Végre valaki nem lekezelő és erőből vitázó!Köszönöm!
melus79 2011.01.26 13:36:20
@Mészáros Laci: Értem én,de a 21. században azt várni az államtól,hogy majd mindent ő!kicsit avítt szerintem.
én a szociális szférában dolgozom,ahol alaptétel,hogy nem halat kell adni az embernek,hanem meg kell tanítani halászni.Na,én most azt érzem,hogy hal adása lesz egyrészt(és még csak nem is a nemes célból,hanem finanszírozandó az elmebajos gazd.pol.-i fantazmagóriájukat),másrészt csökkent a halat a segélyek visszavételével,de halászni nem tanít meg.majd lesz 1 milla munkahely.Tuti.Matolcsy megmondta.20-30 év múlva ki tart el minket,azt nem tudom.De sok mindenben egyetértek,a kiindulási alappal mindenképp.
Este talán az új poszton folytathatjuk!:)
törökgáborelemez 317. Záróra 2011.01.26 09:09:00
Tegnap este az MTV Záróra című műsorának vendége voltam. Veiszer Alinda, aki az egyik legfelkészültebb magyar újságíró, sok olyan dolgot megkérdezett (a politikai elemzésről, az elemzői szerepfelfogásokról, a tanácsadásról, a politikus létről és egyebekről), amikről már…..
melus79 2011.01.26 10:55:33
Nekem tetszett a beszélgetés,és valóban,aki nem érti mit jelent a leíró elemzés,az menjen máshová írogatni.Elhiszem,hogy mindenki azt várja,hogy erősítse meg hitbeli meggyőződését(és hiába is ágálnak ellene,azért dühöngenek,hogy ezt nem kapják meg,mert elismerik,hogy TG szava számít)Ezért szánalmas,mikor leszólják.Én az utóbbi időben megkapom,azt,amit gondolok,vagy gondolni vélek.(Ahogy a másik oldal is!:))) - erre is utalt TG,hogy ez őt hogyan szórakoztatja!:) - hogy mit gondolnak bele az írásaiba.
És nagyon tetszik,hogy van SZDSZ-es múltja,ugyanakkor együtt kakaózik:) Navracsiccsal,de jóban van LMP-sel,mert jó lenne,ha felfognák sokan,attól még nem rongy ember valaki,hogy egyik vagy másik oldalra húz.
Nagyon egyetértek vele,és írjon csak így tovább!Én is elvártam volna tőle az elején,hogy mondja már ki,hogy,amit OV csinál,az rossz,de már rájöttem,hogy ez nem várható el tőle,ahogy az sem,hogy fényezze.
Ja,és képzeljétek,akik vélt vagy valós tévedéssel illetitek!Ő sem tökélete,hibázhat!Meglepő mi?Tök jó,hogy annyi tökéletes ember ír amúgy itt!
Kis tolerancia,előítéletmentesség sokat lendítene kis hazánkon is!Ennyi.
Nem kérek ellenvéleményt,az írásomat TG-nek szántam!:) - természetesen "kis" kiszólással!:)Vas megyei születésű emberek tartsanak össze!:) - és az elfogultságomból nem engedek!:)
És tudom,hogy nem kér TG a tanácsaimból,de annyit üzennék még neki,mikor rosszul esnek a kritikák,hogy nem az számít mit mondanak,hanem,hogy ki mondja!És ezt komolyan gondolom és eszerint élek.
További szép napot,én is tematizálom az életem,a házimunka és a blog között!:)
melus79 2011.01.26 13:18:18
@Balt: Köszönöm!:)Terjesztem is az igét!:)

Többször leírtam,de nem elégszer,unom már ezt a zsigeri 2 pólusú hozzáállást,ha nem tetszik OV,akkor ballib vagy,ha tetszik,akkor Frideszdroid.És ezzel el is dőlt mindenki véleménye a másikról,mert akkor már jó ember nem lehet,aztán innen egy apró ugrás,jó magyar szokás szerint, a zsidókhoz,cigányokhoz.Lehet,hogy én vagyok hülye,de a szélsőséges nézeteket leszámítva,minden politikai irányból tetszik valami.Én nem tudnám azt sértésnek odavetni senkinek,hogy pl. te egy libsi vagy!megállt tőle az eszem,mikor először tapasztaltam.nem attól jó a világ,hogy mindenki más?csak az alapvető emberi normákban kell megegyezni,a többi már az érdekesség kategória.
Megbolondulnék,ha csak olyanokat kellene olvasnom,akik az én véleményemet szajkózzák.Egy ideig önigazolás,aztán dögunalom.Annál pedig nincs rosszabb.
Én szeretem ezt a klubdélutánt,ha nem is írok mindig,de elolvasok szinte mindent!:)
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
melus79 2011.01.19 16:33:10
@Ordnassac: Tényleg,hova tűnt?
@vinczej: Én is megnéztem,meg a kommenteket javaslom elolvasni!:)Szerintem átverés,gyanús volt már az elején.
melus79 2011.01.19 16:37:58
@Ordnassac: Nekem hiányzik,komolyan,most már nagyon régen volt fent a blogon,korábban meg éjjel-nappal!:)
melus79 2011.01.19 18:04:10
@a-kis-herceg: Az!:)Hiányzik a stílusa.Mások nem hiányoznának,de itt vannak.:)Igaz közülük sokat már élből átugrok!:)Ez szabad választás!:))))
törökgáborelemez 313. Egy fecske 2011.01.16 11:35:00
“A fideszes városvezetés Tarlós Istvánnal az élen sokkal jobban működik, mint ahogy a Fidesz az egész országot irányítja” – Karácsony Gergely fogalmazott így a minap az Inforádióban. S bár az LMP-s politikus mondatait - ahogy a Mandiner vezérkommentje tette -…..
melus79 2011.01.18 23:03:54
@mirrmurrkandúr: Ha elfogult vagy valamelyik oldallal,akkor valóban nem mindegy.Én most pártsemleges vagyok,várom a felmentő sereget!:)
melus79 2011.01.18 23:05:09
@mirrmurrkandúr: Így már értem.Én arra utaltam,hogy hülyeséget beszél mindkét oldal szélsőségese.
melus79 2011.01.18 23:12:53
@namitirok: Így legyen,mert a jelenlegi regnáló "elit" is megbukott előttem,a korábbiról nem is szólva!

Jó éjt kívánok én is mindenkinek!Remélem TG holnap megörvendeztet minket egy új írással!:)
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
melus79 2011.01.14 10:18:21
@a-kis-herceg: Körülbelül...
melus79 2011.01.14 10:26:31
@a-kis-herceg: De akkor is,ez felháborító.
melus79 2011.01.15 20:10:39
@Akitlosz: Természetesen a szüleiknek kell eltartani a gyermekeiket,de azért valld be,ez erős túlzás,amit írtál,és durva szelekció.Sok társadalmilag értékes ember,nem éppen elit családba született.
A témáról egyébként elég sokat tudok,mivel gyermekjóléti szolgálatnál dolgozom.
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
melus79 2011.01.07 16:55:03
@Akitlosz: Ez így nem, korrekt.Aki nem itt lakik,az semmit ne érvényesítsen a Parlamentben.Trianont én is szégyennek tartom,de a magyar-magyar öntudatot,kapcsolatot nem így kellene erősíteni.Főleg úgy nem,hogy egy párt nem a nemes gesztusért szeretne szavazati jogot adni nekik.(20 évre bebetonozzuk magunkat - ismerős?)
Én soha ne éreztem olyan magyarnak magam,mint Erdélyben.Szándékosan nem mondok Romániát,de régi Magyarországot sem.DE túl kéne lépni Trianonon,az Unióval ennek már úgysincs igen jelentősége.Ne vegyen az részt semmiben,ami érdemi döntés,aki nem itt nyögi a következményeit.Elvégre mi is szavazhatnánk akkor a horvátoknál,szlovákoknál stb.elvégre egy ideig a mienk volt.Tudom,hogy nem ugyanaz,de mégis.
Te komolyan elhiszed,hogy a Fidesznek a nagy magyar szíve dobban a külhoni magyarokért,minden ellenszolgáltatás nélkül.
Most komolyan.Mi van ebben az emberben (OV),ami téged is meggyőzött a "tisztes" szándékairól?Ne gyere Gyurcsánnyal.Hogy hozzá képest...
melus79 2011.01.10 08:01:30
Jó reggelt!

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110107-hogyan-lehet-kihasznalni-a-csaladi-adokedvezmenyt-minimalber-magas-kereset.html

"A Magyar Nemzeti Bank számításai szerint a családok 41,8 százaléka rosszabbul jár, 20 százalékuknál nem változik a helyzet, 38,2 százaléknak pedig jobb helyzetet teremt az új adórendszer. A gyermektelen családok helyzetére ki nem térő Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint viszont az egygyermekes szülők 58 százalékának, a kétgyermekesek 68 százalékának és a háromgyermekesek 98 százalékának nem kell szja-t fizetnie az új szabályok miatt." - jellemző,az igazság ismét odaát van...Baromi kíváncsi vagyok,hogy mennyi lesz az annyi februárban.

Ami meg különösen undorító:

www.hir24.hu/belfold/197047/az-ab-nem-segithet-donteni-a-magannyugdijrol---.html

Na,lehet dönteni felelősen.Minden segítséget megkap az ember tényleg.Meg amúgy is...És aki átlép az államiba,mert nem mert maradni,közben az AB elkaszálja a törvényt,akkor mi van?Komolyan nem értem.

A csúnya beszédhez
Nem értem,hogy miért kell vulgáris szavakat használni,de tényleg.Vannak mindkét oldalról használói.Néha egyet is értek a hozzászólóval,de teljesen elerodálja a lényeget,hitelteleníti a mondandót.Meggondolandó az alkalmazása...A KE óta tudjuk,hogy a Kazinczy magasság nem elvárt :( - szégyenteljes - de azért lehetne mellőzni.Csak egy gondolat volt így kora reggel!:)
melus79 2011.01.10 11:18:56
www.origo.hu/itthon/20110109-kulfodi-tudositok-a-magyar-kormanyrol-es-a-mediatorvenyrol.html

Több,mint érdekes...Gusztustalan,olyat feltételezni,ami nem bizonyított.Miszerint az MSZP lobbizott vagy összeesküvés van a médiatörvény kapcsán.Igaz a mondás,mindenki magából indul ki...Szerintük mindenki hülye,csak ők nem.És a klasszikus, ugye, ki is megy szembe a forgalommal?
A szellemi színvonalukat nem kell másokkal összehasonlítani,mert esetleg alul maradnak.Érdekes,ez az MSZP-s változat,eszerint nagyobb a hatalmuk külföldön,mint belföldön?!Kicsi józan ész,jobb kommunikáció,kevesebb gőg sokat segítene.Na,nem csak a kormányon.Hanem úgy az országon általában.
Kumin szerint Beköszönés 2011.01.05 12:42:00
  Igyekszem komolyan venni a blog címét, és erre bíztatom minden jövendőbeli olvasómat és kritikusomat is. Nem véletlen a névválasztás. Azt szerettem volna nagyon egyértelművé tenni, hogy az itt megjelenő írásaim kifejezetten szubjektív műfajt képviselnek. Sem feltétlen…..
melus79 2011.01.10 11:02:47
@kumin: Tudom,csak vicceltem!:)Illetve csak félig,mert mindig azoknak a véleménye érdekel,akik értenek az adott témához,bennfentesek és egyúttal hitelesek.Természetesen nem várnám el,hogy a jelenleg "regnáló" KE-t véleményezze,de egy reális,objektív összehasonlítás tehető akár,mondjuk a szerepfelfogás kérdésében,ítélet nélkül.Mondjuk ezt a legnehezebb megoldani.Ha valaki nem ért egyet a kormánnyal,az komcsi,ha egyetért,akkor vérnarancs.Én is itt szembesültem pár hónapja a blog világában,hogy ennyire egyszerű a világ!:)Azért remélem nem!:)
Más.
Médiatörvénnyel kapcsolatban én is várom a véleményét,igen,a tájékozódás nem árt!:)Jól fel lehetett használni a tájékozatlanságot,mint érvét,de ez már nem áll fenn,mindenki elérheti.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
melus79 2011.01.07 11:24:44
@ubul2000: Szerintem,meg inkább örülnie kéne a min.elnöknek,és tisztelt pártjának,kormányának,mert az eredetit elnézve,hogy finoman fogalmazzak,nem úgy néz ki,mint aki az idén barnult le.Távol álljon tőlem,hogy a származását firtassam,engem ez hidegen hagy,nem ez alapján ítélek,nem úgy,mint az itt is zsidózó,cigányozó embereket,de a második képen "fehérítettek"rajta,mondhatnám "európaibbá" tették.:)Én ezt csak mint szimpla érdekességet vetném fel.
TG is felrakta anno ezt a képet egy korábbi poszthoz,és utalt rá,hogy nem valami előnyös.A manipuláció nem a képpel történt tehát,hanem a kiválasztásnál.Gondolom készült róla előnyösebb kép is.
melus79 2011.01.07 11:25:28
melus79 2011.01.07 11:43:19
@manyike: Szép kerek szám!:)