Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N0fu7fS

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IPM 2013. november Mindenkiben élt egyszer egy ideálisan szerető lény képzete, amely lassan tovatűnt, átadva a helyét a valós embereknek, akik szeretnek, ugyanakkor elvárásokat is támasztanak, viszonzást várnak, és nem mindig elérhetőek. Sokan egészen jól együtt tudnak élni az emberi érzelmek e…..
N0fu7fS 2014.10.28 02:15:34
@Circus: Külön cikket lehetne írni arról, hogy a másik fél számára mennyire megterhelő egy ilyen kapcsolat, milyen maradandó nyomot hagyhat.
N0fu7fS 2016.12.03 07:53:59
@Gábor Deli: Volt egy borderline-os kapcsolatom, ahol a probléma felismerése (vagyis diagnózis híján inkább megsejtése) után még sokáig hittem abban, hogy képes vagyok segíteni az illetőn, hogy majd nem sokára jó lesz nekünk együtt. Visszatekintve úgy gondolom, esélyem sem volt. A sok törődés és energia kárba veszett, a történet számomra komoly deficittel zárult. A nő hamar múló és egyre ritkább fellángolásai mögött nem voltak valódi, stabil érzelmek, egyre kevésbé hittem el neki, ha éppen „szerelmes” volt. Szinte semmit sem kaptam ebben a kapcsolatban, kifosztva éreztem magam utána, nem volt könnyű továbblépni.

A személyiségzavart nem lehet szeretettel és türelemmel, „házilag” meggyógyítani, minden ilyen törekvés kudarcra van ítélve. Csak szakember tud segíteni. Ha a borderline-os személy nem hajlandó belátni a problémáját, és pszichológushoz fordulni, akkor valószínűleg jobb lezárni a kapcsolatot.

Tegnap írtam pár sort, ami nem jelent meg, de lehet, hogy csak lassú a moderáció(?).
Plan9 Mi a baj az oldallal. 2013.06.01 13:24:43
Sziasztok! A szolgáltató áthelyezi a fórumot egy másik szerverre. Ezért a mai napon azt fogjátok tapasztalni, hogy nem teljesen elérhető az oldal. Folyamatosan mennek át a fájlok. Állításuk szerint maximum 24 órát vesz igénybe a művelet. Utána teljesen visszatér az…..
N0fu7fS 2015.02.14 09:06:46
Az idei év első felében tovább folytatódik a nagy sikerű Puskin Klasszikusok sorozat. A mozi ezúttal két emblematikus rendező életműve előtt tiszteleg, így 2014. február 6-ikától, egy hat filmet felölelő válogatás keretében Steven Spielberg és Martin Scorsese alkotásai…..
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
N0fu7fS 2013.05.07 08:11:20
@Na??: sikerült alpári barom stílusban beszólnod egy nőnek, gratulálok.
Elérkezett a nagy pillanat, amikor átlépjük a végső határt, Vaderről lekerül a sisak, működésbe lép a fluxuskondenzátor és Roy Batty meghal, szóval végéhez érkezett a minden idők legjobb sci-fijeit összegző listánk. Szkafandert fel és öveket be: rázós lesz a…..
Október 31-én jelenik meg Lulu címmel Lou Reed és a Metallica közös nagylemeze, ami már az első 30 másodperces részlettel kicsapta a biztosítékot, leginkább a Metallica-rajongóknál. A lemez szerdán kiszivárgott az internetre, így Reed és a zenekar úgy döntött, teljes…..
Vagy Molnár F. Árpád végre vásárolt egy tévékészüléket, és rácsodálkozott a jegesen vibráló gonosz dobozra, vagy a Vodafone-nak mégis van humorérzéke. Esetleg a reklámügynökségének. Az október elején feltűnt videó, a Piros Pirula Projekt Üzenet című filmje ugyanis…..
N0fu7fS 2011.10.18 19:47:50
A magyarázós videó híveinek eszébe sem jut, hogy PPP ugyanúgy_manipulálja_a nézőt, mint a reklámszpot készítői? (Hiszen titkos tudást birtokolni legalább olyan menő, mint egy divatos terméket.) Úgy hivatkozik a még hittudósok szemében is zavaros Jelenések könyvének köztudottan nem egyértelmű kijelentéseire, mintha azok egy logikus, kristálytiszta paradigmát alkotnának. Miközben a JK-ból a vallási fanatikusokon kívül csak metálegyüttesek és horrorfilmek merítenek. Tényleg hisztek valakinek, aki a feltevését homályos víziók részleteire hivatkozva bizonyítottnak látja? Ha kell, belekeveri a mitológiát, a Klu Klux Klan-t is, mintha ezek összefüggnének. A három igazából négy, a paradicsomlé pedig vér? A Critical Mass ördögi? Ilyen alapon megállapíthatnánk, hogy a trigonometria megfertőzi a gyanútlan iskolásgyerekek elméjét, hiszen háromszög = piramis = gonosz. Ébresztő!
Minden hirdetés hatásvadász, az összes azt sugallja, hogy vonzóbb, sikeresebb, okosabb, boldogabb leszel, ha megveszed a terméket. Evidens, hogy a reklámok sűrűn használnak szimbólumokat, asszociációkra építenek, túloznak, sulykolnak. Legtöbbször életstílust, imázst akarnak eladni. Mindannyian tudjuk, hogy pl egy cigimárkának semmi köze a vadnyugathoz, a szabadsághoz – a reklám mégis hat. Igen, ez valóban manipuláció. De 100%-ig evilági. Ahogy ez a szájbarágós film is manipulál.
Más is felvetette már: mi a helyzet akkor, ha a nézőnek ezek a belemagyarázott, hajuknál fogva előrángatott "szimbólumok" semmit sem vagy éppenséggel teljesen mást jelentenek? Miért operálna valaki félelmetes, fenyegető tartalmakkal, ha a bizalmunkat akarja elnyerni? Vajon mi történt azokkal, akik előfizettek a szolgáltatásra? Alvó bábokként várják ördögi parancsolójuk utasításait?
Nem fárasztó paranoiásnak lenni?
N0fu7fS 2011.10.18 20:03:49
@w_tilos: Nem érdemled meg, hogy tételesen cáfoljam ostoba kinyilatkoztatásaid. Nem fogok vitatkozni egy érvek nélküli, önismétlő (mellesleg perverz) hülyegyerekkel. :D
Az R.E.M. szerdán jelentette be weboldalán, hogy feloszlik. Először csak egy szűkszavú közlemény került fel a honlapra, amiben elmondták, hogy hálásak mindenért, amit a zenekarral elértek, és köszönik a rajongóknak is, hogy meghallgatták őket. Később minden tag hozzáírta a…..
Egy hete - miután nyilvános lett, hogy Michael Douglas a gyógyulás útjára lépett - a B-oldal Facebook oldalán indult el a gondolkodás a színész legjobb filmjeiről. A színész Golden Globe díjátadón történő megjelenése után úgy gondoltam, az akkori ihletet felélesztem és…..
N0fu7fS 2011.01.19 16:17:11
@RobinH: A Black Rain gyönyörűen fényképezett, elegáns krimi jó zenével és remek színészekkel, de a történet nem elég erős.

@Jofiu: Még néhány film, ahol Gene Hackman nagyot alakít: Francia kapcsolat, Magánbeszélgetés, The Royal Tenenbaums.