Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezso1

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kívül tágasabb Mossunk kezeinket 2015.12.03 07:07:10
Gyerekkorunkban arra tanítottak bennünket, hogy gyakran mossuk meg a kezünk, például amikor hazaérünk, étkezések előtt, a WC használata után és még sorolhatnánk. Egy érdekes friss felmérés annak járt utána, melyik európai országban milyen gyakran mosnak kezet az…..
ezso1 2015.12.04 03:21:57
@csentecsa: Dezodor :)
Mostanában nem igazán dolgoztam, a nyáron konkrétan 2 hónapig nem, és nem azért, mert nem akartam (bár nyilván volt olyan, amit nyilvánvaló okokból nem akartam elvállalni, és máskor se tettem volna). Addig még úgy voltam vele, hogy majd beindul, mert az ősz fasza szokott lenni, de…..
ezso1 2015.10.22 15:19:31
@Bafana: Egyetértek.
Az én pénzemen ne élvezkedjen a ribanc...:)

El lehet menni dolgozni, ott nincsenek ilyen problémák!
A légikisasszonyokat egy bevatási rítus keretében kényszerítették megalázó dolgokra az egyik kínai légitársaságnál. Az esetről készült képek hatalmas felháborodást okoztak a távol-keleti országban. Meg tudjuk érteni. Az eset a Kunming légitársaságnál történt, ahol…..
Olvasom, hogy a hetekkel ezelőtt az RTL Klub kamerája előtt sírva nyilatkozó ápolónő – aki arról beszélt, hogy miközben alig jut ideje a családjával foglalkozni, a kórház magasról tesz rá, hogy kifizesse túlóráit – mostanra felmondott a Péterfy kórházban. Felettesei…..
ezso1 2015.04.20 09:27:37
@♔bаtyu♔: Egyedül?! Viccelsz?
Igaz, hogy Magyarország nem gazdag ország, DE ha csak egy-tizedét fordítanák egészségügyre, annak a horribilis összegnek, amit a kormány felesleges dolgokra (stadionok, stb) elszórt, más lenne a helyzet.
  Az ingatlanosok mind gátlástalan, erőszakos hiénák? Biztos, hogy nem, de az ilyen sztorik miatt van ez a kép róluk. Kedves Homár! Anyagi kár nem ért az alábbi esetből, de bosszúság igen, gondoltam, megosztom. Hirdetem a lakásomat, a hirdetések végén kedves kéréssel az…..
ezso1 2015.02.24 11:42:08
@Fedra_M: Tisztelt Fedra!
Ez nem egy szakma és kis rosszindulattal, egy idomított majom is el tudja végezni ezt a tevékenységet.
A ti munkátok abból áll, hogy gyakorlatilag befektetett munka nélkül keressetek egy-egy sikeres eladás után több-százezer forintot.
Hogy sajnálom-e tőletek ezt a pénzt?
Bevallom igen.
A péktől (és sok egyéb szakmától) nem sajnálom, hogy az ő fizetése is benne van a kifli árába, mert ők valami hasznosat csinálnak, veletek ellentétben.
Mikor, több mint 20 éve elindult ez az üzlet, több ingatlanos ismerősöm is volt és akik időbe beszálltak, nagyon sokat kerestek.
Többségük lusta, tanulatlan ember volt, hatalmas egóval, de imádtak kevés munkával sok pénzt keresni. Sőt, ezek a régi emberek, még valami csináltak, hiszen nem volt elterjedve az internet, nem volt PC-s adatbázis program, stb. Ők előző nap este álltak sorba az Expressz újságnál, ahol előző este, meg lehetett kapni, a másnap megjelenő újságot. Azóta a szakma felhígult és gondolom ez sem tett jót a megítéléseteknek.
Most már annyian vagytok, mint lóxaron a légy.
Így egy ügyfél megszerzése még rámenősebb, erőszakosabb ingatlanosokat termelt ki, hiszen egy-egy ügyfélért harc folyik és ugye az erősebb kutya b@szik.

Nem állítom, hogy mindenki ilyen, de sajnos már ott tartunk, hogy általánosítható ez az állítás. :(
Fotelforradalmár Elég volt 2014.12.16 07:19:03
Rettenetesen dühös és elkeseredett vagyok, és szégyellem magam amiatt, hogy mindaz megtörténhet akár egy nap alatt is az országban, ahova születtem, aminek a nyelvét beszélem és ahol élek (egyelőre legalábbis), amik tegnap történtek. Hogy ennek az országnak a politikai elitje (kormánytól…..
ezso1 2014.12.17 08:01:23
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te nyomorult idióta!
2006-ban a fideszes csürhe szétverte a fél várost, meg előző nap a tv székházat védő rendőröket!
Ha most is ilyen csürhe tüntetne, hasonló, vagy ugyanez történt volna.

Te csak nyald a vezér seggét, dugd a homokba a fejed és könyveld el, hogy aki a mostani,korrupt,mocskos, arrogáns kormány ellen van, az mind "ballib meg komcsi"...
Bejelentem nektek, Mekk Elek neves egyetemes ezermester ehelyett telepedett meg! Péter netet szeretne. Mekk Elek megy, szerel. De Péternek nem kell e mester remeke. Helyette jegyzetel, neheztelve elemez rettenetes helyzetet. Emellett felkeres beszervezett embert, meg epekedve les…..
A jelenleg Kölnben élő Karsai Zita, a Megatánc című táncos tehetségkutató egyik legismertebb versenyzője (leginkább azért, mert egy szál csíkos zokniban pózolt, amikor még fiatal volt, és kellett neki a pénz autószerelőre) most a Csillag születik német kiadásában szerepel,…..
ezso1 2014.11.16 16:15:03
@Advanced Flight: Azért ha ez az "öreg és meghízott" csaj pörögne a farkadon, lehet, hogy utána négykézláb tudnál csak közlekedni egy darabig...:)
TComment Egy parkolás: százezer 2014.09.30 06:15:00
Nettó pénzbeszedés, maffiás módszerekkel. Annyira megéri, hogy éjszaka is érdemes strázsálni, hátha beáll egy balek. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
ezso1 2014.10.01 05:52:44
A történelem ismétli önmagát.
Én ugyanígy jártam, ugyanitt. Annyi volt a különbség, hogy itt nem teherautó takarta a táblát, hanem (mivel ez az irány kelet felé néz) pont szembe sütött a nap. Alig láttam valamit.
Annyit észleltem, hogy valaki kiállt és gyorsan beálltam a helyére. 10 percet sem voltam távol, de már a piros zacskó ott figyelt az ablaktörlő alatt. Mellékelek egy képet (a második autó az enyém a Yaris után) és látszik, hogy sem útburkolati jel, sem felfestés nem látszik, viszont a kiegészítő tábla, hogy 2 roki hely van lefoglalva, a járda felé néz, nehogy már az útról is normálisan látni lehessen.
kepfeltoltes.hu/view/141001/20130506304_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mindez 2013 májusában volt és 2014 februárban lett lezárva. Ez idő alatt hasonló utat jártam végig, mint a posztoló.
Mondjuk engem a rendőrségen egy fiatal hadnagy hallgatott ki, de jelezte, hogy ne számítsak pozitív elbírálásra, mert ekkora összegnél a parancsnoka nem szokott engedékeny lenni és inkább tovább tolják a bíróságra, döntsenek ők!
Ő egyébként is "csak meghallgat és nem dönthet".
Akkor mi a faxnak az egész cirkusz?! Miért raboljuk egymás idejét? Miért nincs egy ezzel foglalkozó rendőrtisztnek döntési joga?
Még rengeteget írhatnék, hogy hány fellebbezés, méltányossági kérelem és egyéb igazolások kellettek, de végül figyelmeztetéssel megúsztam. Figyelembe vették, hogy több mint 20 év alatt nem volt sem saját hibás balesetem sem szabálytalankodásom és még valami kellett, de ez sajnos nem publikus
Viszont az a röpke 10 hónap amíg az ügy tartott, rengeteg időmet emésztett fel és az idegrendszeremet is kellően megtépázta.
Ha ezt előre tudom, lehet hogy fizettem volna, csak naívan azt hittem, hogy az igazság az én oldalamon van és felvettem a kesztyűt.
(ráadásul akkor olyan anyagi helyzetben voltam, hogy 100ezer Ft. jóval több mint egy havi bevételem volt)

Az pedig, hogy ez pofátlan pénzbeszedés egyértelműen bizonyítja, hogy másfél év alatt képtelenek voltak odaküldeni mondjuk egy közmunkást 1 ecsettel, meg egy köcsög festékkel, hogy 2-3 óra alatt újra pingálja a láthatatlanná kopott festést.

Hozzáteszem hogy a XII. kerületben erre nincs pénz, viszont számos olyan kis utca van, amit teleraktak "fekvő rendőrökkel" úgy, hogy közben ha akarna sem tudna gyorsan menni az autós, mert olyan kátyuk vannak az úton, hogy egy vaddisznó simán megellene benne.
ezso1 2014.10.01 14:50:31
@alvázvédelem: Kérlek tanulj meg olvasni.
"(a második autó az enyém a Yaris után)"
Tehát a 12 éves vállalati leadott Mondeo az enyém, jóval 200ezer km feletti futással.

"(ráadásul akkor olyan anyagi helyzetben voltam, hogy 100ezer Ft. jóval több mint egy havi bevételem volt)"
Az "akkor" jelentését ismered? Sajnos becsaptak, átvertek és egy vasam sem volt, de ez egy másik történet.
Mondanám, hogy ezek a dizájner drogok csodára képesek, ha Kövér László elvtársat kutya kötelességem volna felmenteni buta és arcátlanul pofátlan kijelentéseinek lelkiismeretére nehezedő súlya alól. De mivel ez az ideális eset nem áll fenn, és mivel tisztában vagyok azzal, hogy…..
A kínai minimálbér elérte a magyart, írja Pogátsa Zoltán blogjában. Noha maga az állítás, ahogyan azt a hozzászólások között többen is kiemelik, erős túlzás, kétségtelen tény, hogy a trend igaz. Kína egyre kevésbé az az ország, melynek versenyelőnye a rendkívül…..
ezso1 2014.08.01 14:58:55
@$pi$: Szerintem nem értetted meg.
Párhuzamot vontam a kínai és a hazai állapotok között.
Az olcsó munkaerő sajnos megvan, de az X százalék.
Az másik, nagy üzlet a márkást termékek ellopása és gyártása. Na erre az utóbbira nincs lehetőségünk, Európa közepén.

Ezért (is) nem lehet és nem is szabad párhuzamot vonni és példálózni kínával.
Napjaink egyik legvonzóbb és legszexibb, na meg legszimpatikusabb színésznője, Jessica Alba a Maxim magazin szeptemberi címlaplánya. És ami még ennél is nagyszerűbb, az a viselt ruhák mennyisége, ami  egyáltalán nem sok, mindössze egy vizes póló, na meg egy…..
ezso1 2014.08.01 02:10:26
@Dr. Jula Watson: Kár bizony. Ez a lány/asszony úgy tökéletes, ahogy van.
Tud lenni dögös bombázó és egyszerű, gyönyörű lány a szomszédból.
Szerintem alapból egy nagyon kedves teremtés lehet.
Én életemben nem sok embert irigyeltem, de Jessica férjét nagyon...
VV Zsófi sírva, VV Viki döbbenten vette tudomásul, hogy lemaradt a 12 millióról, lakásról, autóról, nyereményútról. Egy százalék különbség is alig volt a két döntős között. A sok ülvöltözéssel tarkított finálét itt közvetítettük...
ezso1 2014.05.11 23:45:51
@Girhes Joe: Nem súlycsoportra céloztam, hanem az átlag magyar eszére és intelligenciájára.
Bár, ha úgy vesszük, van közös pont is. Mindketten szeretik a focit.
Csepeli olvasónktól kaptuk a levelet, amelyben részletes választ ad arra, hogy ő miért nem szavaz Orbán Viktor kormányára és a Fideszre Miért nem szavazok az Orbán-kormányra és a Fideszre? 1, A Kósa-Rogán-Matolcsy trojka 2010-ben bedöntötte a forintot: 265 forintról 300 forint…..
ezso1 2014.04.02 02:37:33
Ez még elég szerény lista. Talán olvasd el ezt is.

- Adójóváírás megszüntetése
- Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
Cafetéria megadóztatása
munkavállalói járulékok emelése a bruttó 300 001 Ft alatt keresőknek.
- áfaemelés 27%-ra
- baleseti adó bevezetése (ez az állami autókra nem vonatkozik)
- illeték emelések átlagosan 35%-kal.
cégautó adó emelése 12%-kal.
- „chips” adó bevezetése
- „chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
- a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
- a termőföldből átminősített ingatlanok
- értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
- Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
- környezetvédelmi termékdíj bevezetése, emelése
szeszesital jövedéki adóemelése
- dohányáruk jövedéki adóemelése
- üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”- Fidesz 2010.)
- bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
- autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
- munkanélküli járadék 9 hónapról 3 hónapra csökkentése
- rokkant nyugdíjak megnyirbálása
- minimálbér megadóztatása 16%-kal
- gyógyszerkassza csökkentése
- szociális segélyek megnyirbálása, befagyasztása
- 184 milliárd elvonás a felsőoktatástól
- egészségügyi járulék emelése
- bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
- szociális hozzájárulási adó bevezetése
- kötelező kamarai tagság (regisztráció) 5000 Ft éves tagdíjjal, mely 2013-tól 7000 Ft lett.
- autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel
- a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000 Ft-ról 17000 Ft-ra emelhető
- banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó”
- telekommunikációs adó
- 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
- 3000 milliárd Ft Magán Nyugdíjpénztári megtakarítás felhasználása egyenleg javításhoz
- volt rendőrök, tűzoltók, határőrök, mentősök, rokkantak, bányászok, buszsofőrök, vámosok nyugdíjának 16 %-os SZJA-val való terhelése
- banki műveletek díjának 100%-os emelése (mind a lakosságra hárítva)
- telefonadó 100%-os emelése (szintén áthárítva)
- E-útdíj (nagyrészt áthárítva)
- IMF kirúgva, ami jó lenne ha 2-3% helyett nem 6-10%-on finanszíroznák az államot, a mi pénzünkből.
- Tömeges elvándorlás, főleg a képzett jó szakemberekből. (kb. 500 ezer fő)
- Önkormányzatok adósságátvállalása szintén az adófizetők pénzéből.
- Eddig kb. 84 milliárd forint közpénz elszórása stadion építésekre és felújításokra. (azóta ez az összeg milliárdokkal emelkedett)
- A 3000 milliárd lenyúlt nyugdíjvagyon elfogyott és az államadósság ismét csúcson van!!! (2014 március)

Ezek Wiki és KSH adatok, tehát sem a trafikmutyi, földmutyi, Felcsúti gázszerelő 1 év alatt összeszedett 7 milliárdja és a mindet felülmúló arrogancia nincs benne, csupán száraz adatok.

Valahogy a fenti felsorolást nem látom egyenlőnek az agyonreklámozott rezsicsökkentéssel.
ezso1 2014.04.02 08:33:16
@Hannibal ante portas: Ebben mi a "szűkagyúság?
Ezek statisztikai tények. Szerencsés vagy, ha megteheted, hogy ez a lehúzások sorozata téged nem érint.

@alapos
Mint írtam KSH és Wiki adatok.
Ha a kb. 50-ből egy nem pontos (főleg olyanban ami a legkisebb kört érinti kis összeggel), attól még nem hiteltelen az egész.
A nagy részét Te is tapasztalhatod, ha tankolsz, telefonálsz, bankolsz, vagy éppen vásárolsz.
ezso1 2014.04.02 08:37:13
@Kivlov: Ha mazohista vagy... :)
Most megosztjuk Olvasóink gyűjtését az Orbán-kormány által 2010 óta bevezetett megszorításokról, a teljesség igénye nélkül. Ötven tétel került a listánkra, amitől rosszabbul élünk, mint négy éve. - adójóváírás megszüntetése- béren kívüli juttatás drasztikus…..
ezso1 2014.03.02 21:57:14
Ez a wiképédiából van kimásolva.
Ez egy kicsit teljesebb, főleg a vége:

Adójóváírás megszüntetése
Béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18000 Ft-ról 11250 ill. 5000 Ft-ra)
Cafetéria megadóztatása
munkavállalói járulékok emelése a bruttó 300 001 Ft alatt keresőknek.
áfaemelés 27%-ra
baleseti adó bevezetése (ez az állami autókra nem vonatkozik)
illeték emelések átlagosan 35%-kal.
cégautó adó emelése 12%-kal.
„chips” adó bevezetése
„chips” adó emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
környezetvédelmi termékdíj bevezetése, emelése
szeszesital jövedéki adóemelése
dohányáruk jövedéki adóemelése
üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”- Fidesz 2010.)
bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
munkanélküli járadék 9 hónapról 3 hónapra csökkentése
rokkant nyugdíjak megnyirbálása
minimálbér megadóztatása 16%-kal
gyógyszerkassza csökkentése
szociális segélyek megnyirbálása, befagyasztása
184 milliárd elvonás a felsőoktatástól
egészségügyi járulék emelése
bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
szociális hozzájárulási adó bevezetése
kötelező kamarai tagság (regisztráció) 5000 Ft éves tagdíjjal, mely 2013-tól 7000 Ft lett.
autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, természetesen áremeléssel
a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12000 Ft-ról 17000 Ft-ra emelhető
banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó”
telekommunikációs adó
32 ezer fő elbocsátása a közszférából
3000 milliárd Ft Magán Nyugdíjpénztári megtakarítás felhasználása egyenleg javításhoz
volt rendőrök, tűzoltók, határőrök, mentősök, rokkantak, bányászok, buszsofőrök, vámosok nyugdíjának 16 %-os SZJA-val való terhelése
banki műveletek díjának 100%-os emelése (mind a lakosságra hárítva)
telefonadó 100%-os emelése (szintén áthárítva)
E-útdíj (nagyrészt áthárítva)
IMF kirúgva, ami jó lenne ha 2-3% helyett nem 6-10%-on finanszíroznák az államot, a mi pénzünkből.
Tömeges elvándorlás, főleg a képzett jó szakemberekből.
Önkormányzatok adósságátvállalása szintén az adófizetők pénzéből.
Eddig kb. 84 milliárd forint közpénz elszórása stadion építésekre és felújításokra. (azóta ez az összeg milliárdokkal emelkedett)

Ezek Wiki és KSH adatok.

Minden esetre, azt csak az elvakult/agymosott fidesz hívők gondolhatják, hogy ez a (szégyen)listát BÁRMILYEN "rezsicsökkentés" kompenzálná.
Eddig csak képünk volt a Bors zseniális cikkéről, amiben Berki Krisztián herevasalásáról írnak, most viszont a TV2-nek köszönhetően itt a videó is, ha valaki esetleg nem hinné el, hogy ez az egész tényleg megtörtént. A másfél perces videóban a tökig meztelen Berki és egy…..
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Egy január 20-ai cikkel futtat a Blikk egy Indafilmen megjelent alkotást. Az "Orbán Viktor: Hihetetlenül elvert az apám" című cikkükkel fedezték fel újra a nálunk vagy fél éve bemutatott, Orbán Viktorral készült 2013-as mini dokumentumfilmet, melynek a címe: Mi…..
Miután elhadartam a történteket, felvázoltam a sérülés komolyságát és azt is elmondtam, hogy van egy fél éves kisfiam, aki szintén megnyugtatásra szorulna, a nő beközölte, hogy idézem „hisztis p***csa” vagyok, majd hívjam őket, ha nem hisztériázok és rám vágta a…..
ezso1 2013.12.29 01:12:49
@Mária: Jogos. Ráadásul ilyen sötét "anyák" szülnek több gyereket, főleg a szocpol, meg a "csak dolgozni ne kelljen" miatt.
Gyanítom, hogy nem a diszpécser volt kapásból bunkó, de egy hisztérikusan vinnyogó, agyatlan libával nem tud mit kezdeni.
Minden beszélgetésüket rögzítik és a mai világban nem az a célja senkinek, hogy elveszítse a munkáját. A történet kissé sántít...
Nyomásgyakorlás? Az itt nincsen. Áfacsalisztánban kizárólag véletlenek vannak.  Jó, esetleg még szerencsétlen egybeesések, de azzal annyi. Szóval aki azt látja, hogy hétfőn a Nemzeti Nyomozó Iroda Horváth András információira építve nyomozást rendel el, mire kedd reggel…..
Tivadar újabb büntetővámot talált a Telekom számlarészletező apróbetűs részei között. Bő  másfél évvel a Vodafone és a Telenor után a Telekom is kapcsolási díjjal vezeti le az át nem hárítható telekomadót: Telekomos mobilelőfizetéssel rendelkezem, amely egy…..
A tél és a hideg beköszöntével, nem csak abroncsainkra kell nagyobb figyelmet fordítani, de a járműben egyre több mindenért felelős akkumulátorok állapotára is. Íme egy rövid áttekintés, hogy mire érdemes odafigyelni ezekkel kapcsolatosan, mihez kezdjünk ha se kép, se hang. Azt…..
ezso1 2013.12.07 13:15:24
Sziasztok!

Kíváncsi lennék, hogy használ-e valaki közületek akku aktivátort?
Nyilván a kukaérett akkuból nem csinál újat, de elvileg az elszulfásodott ólom akkun megállítja és részben visszafordítja a folyamatot.

www.panelectron.hu/akku_aktivator.html

A működése tök egyszerű, viszont félek, hogy a kocsi elektronikájában bajt okozhat és egy elfüstölt ECU, vagy GEM egység sok tízezres károkat okozhat. Vagy mégsem veszélyes?
ezso1 2013.12.07 18:12:38
@Bambano: Ahogy Ruszi is írta, ezt elvileg folyamatosan lehet használni, tehát nem lekötött akkunál.
Minden esetre egyelőre nem merem kipróbálni.
A budapesti szellemplázák persze nem olyanok, mint a klasszikus kínaiak, amelyeknek fotói évente kétszer körbejárják a Földet, és minden kanyarban minden blognak hoznak pár tízezer kattintást (hisz annyira megdöbbentő kihaltnak látni azokat a díszleteket, amelyek közt minden nap…..