Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thaddeus Griffin

592 bejegyzést írt és 3629 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alex Younger (a lenti képen), a brit hírszerzés igazgatója a globalizáció „sötét oldalára” figyelmeztet: a terroristák a modern technológiát használják a gyilkolásra. A világhírű brit titkosszolgálatok évek óta kénytelenek részt venni abban a technológiai fegyverkezési…..
Harcostársak!  Újabb remek alkalom nyílik a személyes kapcsolatok ápolására, fejlesztésére, vagy tönkretételére. Esetleg, talán 2014. májusban megfelel az Úri Közönségnek valamely nap tartalmas szórakozásra? Helyszín: Budapest (vagy környéke?), konkrét helyszínt…..
Thaddeus Griffin 2014.03.18 13:28:12
Achtung, Achtung! Az ősz közeledtével ismét kötetlen találkozóra invitáljuk a kedves olvasóinkat, a már hagyományossá váló blogbuli keretében. A találkozó időpontja az Úr 2013. esztendejében szeptember havának 21. napja, mely nap szombatra esen. A víg…..
Thaddeus Griffin 2013.08.20 22:46:38
Esetleg, talán 2013. július 05. péntek megfelel az Úri Közönségnek? Helyszín: Budapest, konkrét helyszínt kijelölhetünk, vagy javaslatokat is elfogadunk. Hajrá, tessék jelentkezni!..
Thaddeus Griffin 2013.06.29 13:44:54
Thaddeus Griffin 2013.06.30 11:34:13
@Titus Pullo Urbino: Rendben! Mondjuk beszerveztem az egyetemről pár arcot (hadtöri tanszékről pl), szóval kicsit több lesz az :)
Oszt gyün ami gyün' Naná, hogy 2013.01.10 08:00:00
Most azért egy kicsit kurvának érzem magam. Sok évet élt meg kicsiny blogunk, de mostmár megint sok éve, hogy mást nem írunk ide, mint babonás kurvákhoz mérten babonaposztokat. De hát Istenem, tudományosan igazolódott, hogy működnek! A poszt élesedésének idejében adok számot 9…..
Számos alkalommal foglalkoztunk már oldalunkon panaszkezeléssel, mivel a fogyasztóvédelmi tanácsadás egyik fő eleme a panaszkezeléssel kapcsolatos kérdéskör. Mai bejegyzésünkben nem azt vizsgáljuk, hogy a panaszkezelés milyen hatással lehet az ügyfelekre, hanem kifejezetten arra,…..
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
Elérhető testvérblogunk a Konfliktus és Konspiráció új podcastje: "Sandra Bullock helyett a hadviselés legújabb frontjáról, a kibertérben zajló küzdelemről beszélgettünk és szokásunktól eltérően, hazai témákat is érintettünk. Beszélgetőpartnerek:CN, Marton Péter,…..
Testvérblogunk, a Konfliktus és Konspiráció legújabb adásában: "Szíria lelőtt egy török vadászgépet. Oda a barátság? Vajon lehet még törökmézet kapni Damaszkuszban?" A beszélgetőpartnerek ezúttal: CN, Wagner Péter, Benicsák Péter ..
Testvérblogunk, a Konfliktus és Konspiráció legújabb műsorában ezúttal Afganisztán jövőjéről, illetve a NATO-csúcsról beszélgetett CN, Marton Péter, Wagner Péter, Benicsák Péter.   A beszélgetés meghallgatható/letölthető az alábbi lejátszón is:     ..
Bányász Péter Az alábbi poszttal régi adósságot törlesztek: hónapokkal korábban, Marton Péter írt egy bejegyzést "Hírszerzési trükkök: iraki gerillák vs Apache helikopterek" címmel, melynek megjelenése után ígértem egy összefoglalót az U.S. Army Közösségi média…..
Thaddeus Griffin 2012.05.29 21:07:36
@Gloria Mundi: Gondolom pár baráti kapcsolat megszakadt, ugyanis ők jelentették az illetékes szerveknek :) Egyébként, az illető egy egyszerű katona volt. Pár éve Nagy-Britanniában volt, hogy az új MI-6 főnök felesége kiposztolt lakcímüktől kezdve mindent Facebookra. Volt is botrány belőle. Pedig neki azért egy kis konspirációt csak kellett volna tanulni apától :)

@Marton Péter: Az elmúlt pár hétben kb 6 WWII-s könyvet olvastam el, úgy voltam már, ha túl leszek a felvételin, végigviszem a régi CoD-okat :D Most már csak szabadidő kell :)

Hülyék mindig voltak, mindig lesznek. Az, hogy pár ilyen eset bejön, szvsz nem ez adja a fő veszélyt, hogy valakik véletlenül kiszivárogtatnak, hanem az, ha szánt szándékkal teszik. Már pedig, komoly előképzettséggel valamilyen gumitalpú cégnél ezt nagyon szépen meg lehet tenni.

Hogy mást ne mondjak, itt az egyik nagy kedvencem:

www.youtube.com/watch?v=smlrSYiYd_o

Ilyenekkel tele van az internet. Na most, ha kicsit tudatosan helyezkednek az egyes helyszínek, bizonyos khm, koncepció alapján, mintha csak véletlen lenne, azt mutat meg a bázisból, amit csak akar és főleg annak, akinek csak akarja..

(itt egyébként egy kiváló válogatás: katpol.blog.hu/2011/10/20/fegyverek_popzene )
A babonával úgy van az ember, hogy azért csak kell, és már magában a babonában hisz az ember. Szóval kéretik gondolni rám ma, Babonák Istene, mert hogy rajta kívül már senki nem olvassa az oldalt*.   *sörözgetéskor szóba jött, valamilyen módon feléleszteni az oldalt, de ehh,…..
Szép új világunkban egyre több légicsapást hajtanak végre távirányítással működő repülőgépekről. Miféle gépek ezek és kik irányítják őket? A Konfliktus és Konspiráció legfrissebb adásában erről beszélget: Ablaka Gergely, CN, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA,…..
Marton PéterÚgy volt, hogy ma az International Studies Association, vagyis az ISA 2012-es San Diegó-i konferenciájáról számolok be itt, ahonnét nemrég futottam be, de közbejött ez-az. Egy volt hallgatómból kitört a Jobbikkal kapcsolatos indulat a Magyar Narancsban, egy olvasói…..
Thaddeus Griffin 2012.04.07 16:08:26
@Lattmann Tamás: Elismerem, a "neoliberális" jelzővel félreérthető voltam. Az, hogy valakinek nem tetszik egy rendezvény, szíve joga. De ennek a másik fele, hogy vannak olyanok, akiknek tetszik és akiket érdekel, ezt pedig ugyanúgy illő elfogadni.

Amiért a "neoliberális" jelzőt használtam, az pont a levél általam levont következtetéseiből ered, ugyanis a stílus nekem pont ezt testesíti meg: nem tetszik neki a rendezvény, és mindenki, aki másként gondolkodik róla, nem ér el egy bizonyos színvonalat, ami miatt inkább befejezi az egyetemet. Amit megint csak megtehet, mert minden joga megvan hozzá.

A cikkel viszont, hogy a saját igazát/szellemi nagyságát igazolja, az egész képzést degradálja, amit Péter a posztban szóvá tesz.

Nem az a baj, hogy nem ért egyet Vonával, a Jobbikkal, hanem annak a jogát tagadja, hogy egyáltalán megszólalhassanak, képviselhessék az álláspontjukat: "A résztvevők láthatták, hogy Vonának most fáj a lába, talán tüsszent is néha, iszik egy kis vizet. Ő is olyan ember, mint az összes többi." Ezt a mondatot nehéz másként értelmezni.

A magam részéről csak az online médiában megjelenő viták révén követem az egész rendezvénysorozatot, úgyhogy különösképpen nem folynék bele, de megítélésem szerint, ahol hivatalos politikusok képviselik az álláspontjukat hallgatóság előtt, az onnantól kezdve politika. Az, hogy ki "szakpolitikus", na az megérne egy vitát :)
A Konfliktus és Konspiráció legújabb adásában Ablaka Gergely, Benicsák Péter, illetve a Katpol szerkesztői, CN, Rammjaeger83, 5.g, SchA Konyról, más hadurakról és a környező országokról beszélgettek. ..
Marton PéterA társadalmi média igen hasznos a hírszerző szolgálatok számára a világon mindenfelé - ezt a bölcsességet az alábbi videó például szórakoztató szatírába ágyazza:Amikor az emberek még azt is folyamatosan jelentik, merre járnak éppen, vagyis kvázi-bokamonitort…..
Rövid bemutatásként elmondanám, hogy a stáb új, azaz második tagja, Rada Péter, hozzám hasonlóan egyetemi oktató, egyben pedig a Young Atlanticist Working Group tagja, és olyan jellegű külpolitika-elemzési kérdéseket fog kommentálni, mint amilyeneket én is szoktam. Vagyis…..
Thaddeus Griffin 2012.03.11 14:38:50
Testvérblogunk, a Konfliktus és Konspiráció legújabb adásában 5.g, Ablaka Gergely, Benicsák Péter, Marton Péter, Rammjaeger83, illetve Wagner Péter az Iránnal kapcsolatos katonai, politikai kérdésekkel foglalkozik. Kérdéseket, kiegészítéseket, következő adásokra vonatkozó…..
Kisebb kihagyás után új adással jelentkezik testvérblogunk, a Konfliktus és Konspiráció. Ezúttal Szíriáról beszélgetett Benicsák Péter, Marton Péter, Scha, Rammjaeger83 a Katpoltól, illetve Wagner Péter...
Csak lesek, hogy milyen régen nem posztolt már senki semmit, gondolom vége a vizsgaidőszakoknak, mindenki belemerült a dolgos (peeersze) hétköznapokba. Sajna azonban, hogy tovább tudjam csinálni a lélekölő munkámat, kénytelen vagyok pénzügy-és számviteli ügyintéző vagy miahalál…..
Thaddeus Griffin 2012.01.05 18:58:27
Kedveseim, megvolt, jó volt, sajnálhatjátok, hogy nem jöttetek, ha nem jöttetek. Aki jött, az nem sajnálta. A buli hivatalos, kvíz-részéről olvashattok itt hevenyészett beszámolót, a nemhivatalos rész államtitok kategória, nem részletezzük. Nos, a kvíz, amely többek szerint…..
Thaddeus Griffin 2011.12.21 19:26:00
@paranoid T.R. marcipan:

Basszus, tényleg :D

@Gloria Mundi: Marcipánnál a helyes válasz :)
Louie the purple horse Bezupálás 2011.12.06 03:07:00
Vallomással kezdem. Én magam egy túlsúlyos, városi életmódba belekényelmesedett alak vagyok, aki szeret finomakat enni, jó zenét hallgatni, és dúskeblű hölgyek társaságát élvezni. Nem szeretek sárban dagonyázni, bármiféle fegyverrel hadonászni, primitív emberek…..
Had- és rendvédelemben jártasabb olvasók bizonyára sok mindent hallottak az Egyesült Államok által különféle harci zónákban felbérelt különféle szerződéses fegyveres erőkről. Akikről én írok, annyiból másak, hogy nem egy kormány, hanem egy magáncég szolgálatában állnak, és ha a fejvadász szót túl…..
Az AMC kiváló zombis sorozata családi drámája, amiben néha van pár széjjelrohadt élőhalott is, a legutóbbi epizódjában egy kézenfekvő, de az apokaliptikus állapotokat elnézve annál érdekesebb kérdést boncolgatott: mi van, ha a zombikra vadászó túlélők közül valaki bekapja…..
Thaddeus Griffin 2011.11.25 13:13:17