Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KvizKaland

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mezei néző Beköszöntő 2013.02.12 00:55:00
Kedves Mindenki, aki olvasta eddig a hírlevelemet, azaz kedves barátaim, volt tanítványaim, volt osztálytársaim, kollégák, volt kollégák, gyermekeim barátainak szülei, férjem kollégái és mindenki más aki most ESETLEG  hozzánk csapódik a színház iránti érdeklődése okán,…..
A közelmúltban egy barátom okostelefont vett a fiának, olyan „konstrukcióban”, hogy a gyermek majd WiFin használja azt netezésre – így nem fizettek elő mobilinternet csomagra.Nos, a fiú már másnap boldogan mesélte otthon: képzeljétek: a HÉV-en is van WiFi. Pedig nincs, viszont…..
Tessék elmenni a Természettudományi Múzeumba, és megnézni a Magyarországon talált dinoszuruszleleteket! Szenzációs, hogy a távoli kréta idején, 80 millió évvel ezelőtt éppen itt nálunk, a Bakonyban – ami persze akkoriban még nem Bakony volt – éltek dinók. Pláne,…..
Ki vagyok én? Teszi fel a kérdést a Petőfi Irodalmi Múzeum friss Petőfi-kiállítása címében. Már ebből is sejthető, a kurátorok megpróbáltak túllépni a kánonon. Sikerült. ..
Most olyasmit tehetünk, amit amúgy nem: hátizsákkal mehetünk be a Nemzeti Múzeum Kelet és Nyugat határán című régészeti kiállítására. Persze nem a sajátunkkal, azt le kell adnunk a ruhatárban, de az információs pultnál kapunk helyette egy kincstárit, tele izgalmas dolgokkal.…..
kamaszgyerekem Engedd rajzolni! 2011.06.08 19:55:00
Kedvem lenne ezt ordítani a rajztanár fülébe, mert nem látom a kreativitást, az alkotás örömét és szabadságát legkisebb fiam hazaküldött munkáin.  Már vagy két nagy doboznyi rajz, ragasztás, préselt és festett levél gyűlt össze otthon. Tizenegynéhány év termése.…..
kamaszgyerekem Tizenöt 2011.03.03 11:15:00
A tizenöt éves már sok mindent tud: olvas (a neten sebesen szörföl), ír (smst mindenképpen, és chatel sokat), számol (azt, hogy hány élete van még hátra, feltétlenül), tájékozott a legújabb kütyük terén (androidos mobil nélkül nem is lehet létezni), ismeri a menő helyeket,…..
kamaszgyerekem Kényszer 2011.01.26 15:34:00
Salgótarjáni diákok marihuánás cigi elszívására kényszerítették egyik társukat, aki rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá, ekkor derült ki, hogy nem önszántából drogozott. Az ügyben a rendőrség nyomoz – szól a hír.  Túl sokszor találkozunk manapság a…..
kamaszgyerekem Ma elmondom 2011.01.24 13:03:00
Ma elmondom, ma elmondom, ma elmondom. Hazamegyek, anyu kérdezi, mi volt az iskolában. Semmi – felelem. Mégsem mondom el – olvasom fiam lájkjai között. Vicces, szinte látom, ahogy az illető tyúklépésben megy hazafelé, hogy minél később kelljen elmondania…mit is?…..
kamaszgyerekem Oké, anyu 2011.01.22 20:29:00
Oké, jó, rendben, igen jó, oké igen, jó, oké, na igen, értem, rendben… és már fél lábbal a másik szobában van, miközben én még mindig nyomom a sódert. Ismerős szitu?  A téma súlyától függ, hogy reagálok, ha komoly dolgokról tartok székfoglaló előadást,…..
kamaszgyerekem Árral szemben 2011.01.18 10:58:00
Nyolcszáz forint nem sok egy egész estés buliért, ennyit még egy tini is simán kifizet a zsebpénzéből. Ha jól belegondolunk, egy mozijegy is többe kerül ennél, és ott csak másfél-két órára szól az élmény, de bármilyen szórakozási lehetőségért jóval többet kell fizetni…..
kamaszgyerekem Harc 2011.01.03 15:34:00
Hátizsákja a földön, az orrára borulva, kabátja az ágyra vágva, cipője kétfelé rúgva a szoba közepén, sálja az asztalról lóg, le az íróasztalszék görgője alá, sapkája félig a falhoz kenve, félig fennakadva a ceruzákon, ő az ágyon elnyúlva valami furcsa kitekeredetett…..
kamaszgyerekem A kamaszkor nem kór 2010.12.05 12:05:00
A nevelési tanácsadókba, pszichológiai rendelésekre már tanévkezdés után néhány héttel érkeznek problémás gyerekek, akiket a beküldők elvárásai szerint a szakembereknek betegeknek kellene nyilvánítaniuk. A megdöbbentő felvetés egy szülőknek szóló előadáson hangzott…..
Tényleg válság van. Az iskolában is. A tanárnő ajándékot követel a diákjaitól. Jobb lesz, ha összekapják magukat, különben leshetnek: utolsó órán is vérengzés lesz csengettyűszó és békés mézeskalácsozgatás helyett. A minap az elitgimnázium egyik osztályfőnöke…..