Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tron65

0 bejegyzést írt és 1089 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Posta még mindig meg tud lepni minket! Ezúttal nem a csomagkézbesítés, hanem már a feladás nem sikerült, mert 2 postán sem vették át a pakkot olvasónktól súlyhatárra hivatkozva. És nem, nem 4 darab military kettlebellt akart feladni. Nyilas Misi szegény anyukája igen nagy bajban lenne…..
Tron65 2019.07.01 13:51:38
@azbest:
"a részletes keresésnél ki lehet pipálni a csomagfeladást"
És minő meglepetés: a MOM parki posta szerepel a találati listán.

És még egy kérdés: MÉRT A GOOGLE keresője tuja jobban, hol mit lehet? Mért nem a szolgáltató cég maga?

További érdekesség, hogy a magát "Budai Központi Kézbesítő Posta"-'nak nevező intézmény az egyetlen az 5 db XII. kerületi postahivatalból, ahol a Posta szerint pont NEM lehet csomagot feladni.
Oké, persze, éberség elvtársak meg minden, de azon kívül, hogy közvetlen környezetünket lebeszéljük valami nekünk gyanús termékről vagy szolgáltatásról, mit tehetünk?  Kedves Homár! Felkeltette az érdeklődésemet egy antibakteriális technológia. Véleményem szerint túl szép, hogy igaz legyen.…..
Tron65 2019.03.05 09:01:30
@juhaszvik1:
Kedves Juhász Vik(tor?)!
Nálam pl a kamugyanús termékek listája az EKG képes okoskaróránál kezdődik.
Mert hogy a bánatosban mérnek EKG-t a csuklón?

Folytassam?
- mágneses elven működő (?) karkötő/nyaklánc/térdszalag
- 2000 Ft alatt árult 512 GB-os memóriakártya
- frissföl
- 150.000 mAh-s powerbank
- 100%-os pamut ezüstszálas zokni (aminek a címkéjén is szerepel 5% elasztán)

Folytassam?
És ha ehhez még egy Panamában bejegyzett cég Újzélandon üzemeltetett weblapja is társul, teljesen meg tudom érteni a posztoló aggodalmát.
Inkább azt nem értem, hogy az emberek többsége MÉRT NEM GONDOLKODIK ilyesmin, amikor megvesz mindenféle szemetet.
Tron65 2019.03.05 16:51:39
@juhaszvik1:
" a szomszéd házban vagy lakásban működő cégek is átverhetik"
Csak épp ezeket utol lehet érni ...

@szanalmas:
"Ez elvileg azt jelenti, hogy ..."
hogy épp átvernek. Nálam a 100% pamut NEM tartalmaz 5%-ban se mást. Ugye nem allergiás senki a családban?
Indítsuk 2019-et egy tudatos fogyasztóval, akinek a fogyasztóvédelmi tájékozottságán túl jó adag belső meggyőződésből vagy az eset miatti mérgelődésből fakadó elszántságra, hónapokig töretlen kitartásra, nem kevés feláldozható időre valamint újra meg újra mozgosítható energiára is szüksége volt…..
Szegény párkeresőket manapság nem csak a társtalanság szomorítja, hanem a kicsit simlis, kicsit nyerészkedő online társkereső oldalak tömkelege is. A Homáron az Elittársnak szép hosszú, immár évekre visszanyúló a bűnlajstroma, amihez képest a Be2  szinte kisiskolásnak tűnt…..
Ezerrel pörög az ingatlanpiac, tényleg már a háziasszonyok is befektetési célú lakásvásárláson törik a fejüket, így aztán nem meglepő, hogy mára minden második sarkon egy ingatla iroda virágzik. Persze, ahol felfutás van, ott előbb-utóbb megjelennek azok az ügyeskedők, kóklerek és szerencsevadászok…..
Sok okosat ebben az esetben nem lehet mondani, legfeljebb egy virtuális együttérző ölelést küldeni Attilának, aki egy nyereményautó boldog tulajdonosa volt 40 napig. De már elmúlt.  Sziasztok! Okulásként, vagy talán valami utolsó szalmaszál miatt, ami a csalódottságomon…..
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
Tron65 2018.06.20 12:58:11
@nyúúlacska:
Azért, mert letagadják, hogy egyáltalán jött valami.
Napokban történt:
- értesítő a ládában, pedig otthonvoltam
- irány a posta, ahol 5 perc keresgélés után közlik: dehátezmai!
- igen, de nem hozták ki, úgyhogy eljöttem.
- de nem itt van, hanem a nagypostán!
- és ha most odamegyek ideadják?
- NEM!
- az úgy van (csak most csak magának elárulom), hogy:
a nagypostán a kézbesítő eleve fel sem veszi a cuccot, csak kitölt egy értesítőt, amit bedob (vagy nem). AZTÁN MAJD valamikor délután a nagypostáról áthozzák ide a nemkihordott cuccokat és majd akkor valamikor át lehet venni.

Jó. Akkor itt egy jánlott levél.
- EZ FÉNYMÁSOLAT! (mármint a feladóvevény), ilyet nem veszünk át!
- NEM fénymásolat, alig 10 perce nyomtattam.
- De fekete-fehér!
- Igen, a posta honlapjáról szedtem le a kitöltőt és egyetlen betűvel sincs odaírva, hogy csak színesben fogadják el.
- itt van egy eredeti, töltse ki azt
- Ja, de akkor sem vehetem fel ajánlottra, csak postán maradóra
- és mi az illetékes posta?
- kérdezze meg a címzettől!
- ????
(postán maradó esetén a posta címét kell írni címzettnek)
- és ugye értesíteni fogják a címzettet, hogy postánmaradó küldeménye érkezett?
- NEM, ilyen esetben nem lesz értesítés

Én kb akkor döntöttem úgy, hogy csak végszükség esetén fogm a postát igénbe venni.
Egy diákigazolvánnyal a diákok és családjuk nagy örömére számos kedvezmény jár. Valószínűleg ezek közül az utazási kedvezmény a leggyakrabban igénybevett lehetőség, de diákként múzeumokba, mozikba, koncertekre is olcsóbban járhatunk, sőt, a biztosításoktól a hajvágásig terjedő skálán egy csomó…..
A fenti képen szereplő tárgy meglehetősen hasonlít az otthoni szupercsendes porszívónkra. Pedig nem azt ábrázolja, hanem egy radardetektort, amiről talán nem mindenki tudja, hogy mi, de Lázár János biztosan. Meg Imre is, aki rendelt egyet az eMagról, majd meglepődve tapasztalta, hogy a kütyü nem…..
Péter úgy érezte, tutira megy, amikor a lakhelye vagy a munkahelye helyett a Magyar Posta egyik átvételi helyét, a Vágány utcai MOL kutat jelölte meg átvételi helyként. "Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket…..
  Nekem állandó parám, hogy egyszer rossz számlaszámra utalok valamit, ezért aztán kényszeresen ellenőrzök mindent, sokszor, miközben azt mantrázom, hogy ha nem stimmel a szám a névvel, úgyis visszadobják. De vajon tényleg így van? Olvasónk téves utalálos sztorija apropóján megkérdeztük, és olyan…..
Tron65 2018.02.26 17:23:59
OTP- eset:
Munkáltatóm "tévedésből" (mert még csak kétszer adtam le két helyen, hogy megváltozott) az évekkel (!!) korábban megszüntetett OTP-s számlaszámomra utalt.
Pénz sehol hetekig.
Majd egyszercsak üzennek (!) apukámnak (!), hogy dejólenne bemenni hozzájuk.
Telefonon nem adnak infót, be kell menni.
Bement. Persze azonnal (ott már egy csapásra) kiderült, hogy nem őt, hanem az azonos nevű fiát (engem) akartak volna megtalálni. Végülis 2 óra oda, 2 óra vissza semmiség.
Bementem.
Elmondták, hogy a pénz egy "függő számlán" van, ahonnan ők nélkülem képtelen akár az utalónak is visszaküldeni (végülis egy évekkel korábban megszünt számlaszámra tényleg be kell fogadni ugye?)
Kérdem, akkor hogyan?
Nyissak számlát, akkor majd ráteszik és felvehetem (!!!). Most épp akciós (igyenes!) a számlanyitás és az első fél évben a pénzfelvétel.
Jó.
Papírozás cca fél órán keresztül.
majd közlik, hogy 3-5 nap (?) amig a kártya elkészül.
Jó.
Majd 2 hét múlva hívnak, hogy kész a kártya, mehetek.
Bementem, kb 15 perces papírmunka és már át is vehettem.
Ügyintéző kedvesen:
- Mit tehetek még Önért?
- Akkor most felvenném róla az összes pénzt és megszüntetném azonnal.

Szerintetek meg akart ölni ott helyben?
Rámutattam a mögötte álló másik nőre:
- Vele egyeztessen, szerinte ez az egyetlen mód, hogy a pénzemhez jussak.

És persze számoltak fel pénzfelvételi díjat.
Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy…..
Az elmúlt években sokat fejlődtek a kínai mobilcégek, a Huawei például az egyik legnagyobb gyártó lett, igaz ehhez 15 országban létesített kutatóközpontokkal is turbózta magát. A Doogee úgy tűnik, ettől még messze van.  Tisztelt Tékozló Homár Szerkesztőség! Nagyjából egy hete történt az eset,…..
Új év sincsen Kevin nélkül. Balázsék úgy érezték, nem akarják kiszolgáltatni magukat a csatornák kényének-kedvének, és akkor akarják megnézni a betörőket rommá amortizáló Macaulay Culkint, amikor csak eszükbe jut, így aztán egy dvd-gyűjtemény beszerzésével futottak…..
Idehaza is egyre elterjedtebb a tárgyak helyett élményajándékozás, ami csodás innováció.  Néha azért nem árt résen lenni, hogy mit is vettünk vagy kaptunk. A Bálint által kifogásolt nyilatkozat tényleg nem semmi úgy, hogy egy árva mukk sincs csatolva mellé arról, hogy a cég mit garantál, pl. egy…..
Tron65 2017.12.11 13:16:13
Magyarország az okosba dolgozó szakik Mekkája. Legyen szó gázosról, villanyosról, légkondisról, festőről, burkolóról, nagygépszerelőről, a négy fal közt munkálkodás sokukból egyszerűen azonnal kiöli a számlaadási kötelezettség tudását, mindezt persze a megrendelők…..
Elszánt olvasónk fogai közé szorította jogosítványát, és idejét, idegrendszerét nem kímélve bevetette magát az államigazgatás dzsungelébe, hogy mindenre elszánt bozótharcosként elhozza nekünk a választ a címbeli kérdésre. Mielőtt elolvasnád a sztorit, bökj rá a szerinted…..
Tron65 2017.08.17 15:33:20
Nemértem, az orvosok mért ilyen fafejűek.

@__...ooo...__: "nem utazhatsz vele" Nem utazni akar, személyi azonosító iratként nem fogadják el.

Szóval:

A jogosítvány személyi azonosító OKIRAT. Lejárt orvosival is

Viszont:

A TAJ KÁRTYA NEM OKIRAT !!!!!!
Annak meglétét NEM KÖVETELHETI az orvos, annak hiánya esetén NEM TAGADHATJA MEG az ellátást.
KÖTELES akár szóbeli bemondásra is elfogadni, úgyis ELLENŐRIZNIE KELL annak érvényességét, az ellenőrzés során meg olyan egyéb információkat is lát, amik segítségével egyértelműen azonosítani tudja az ügyfelet.
Egy dolog biztos: szemetelni nem csak nem szép dolog, de szabálysértés is, amiért bírság járhat. Hogy ezt utólag lehet-e egy papírdarabról készült fotóva bizonyítani, és mi van, ha az ember nem kifizetni, hanem leülni akarja, no meg pláne, hogy ez büntetett előéletnek számít-e, mi nem tudjuk, de…..
Tron65 2017.06.02 08:37:52
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
A jelenlegi jogrendszerben az elkövetést, nem pedig az ártatlanságot kell bizonyítani.

Büntessük meg milliárdokra a Cocacolát, a Naturakvát, meg minden palackos izét gyártó céget? mert tele van a flakonokkal minden és az ő nevük/címük van rajta.
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
Tron65 2017.05.30 16:08:37
Az addig oké, hogy ahhoz, hogy hivatalos felszólítás legyen, muszáj papíralapú értesítést küldenie a szolgáltatónak a tartozásokról. De miért nem lehet ezzel párhuzamosan elektronikusan is kommunikálni a kialakult helyzetet az előfizető felé? Email, sms, telefonhívás - a nem ajánlott postai…..
Na, végre egy igazi, közösségi problémamegoldásra termett feladvány: hogyan lehet feszt hajolgatás nélkül felpakolni a sok cuccot a szalagra a boltban? A példa ugyan a Lidl, de valószínűleg hasonló a szisztéma a többi helyen is, ahol húzgálós kosár van. Tisztelt Homár Blog! Valójában nem…..
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az ember tudja, hogy jog szerint igaza van, mégsem tudja azonnal érvényesíteni az akaratát, mondjuk nem bír az istennek se kipaterolni valakit a frissen vásárolt lakásából. Az meg naná, hogy idegállapotba hozza, ha elképzeli, ahogy a kakukktermészetű…..
Szerintem mindenkinek az egyik legvízkiverősebb rémálmát sikerült Tamásnak (pontosabban az Erstének) megvalósítania, amikor a bankautomatába befizetett pénz csak a gépbe került be, a számlára nem. Értem én, hogy pénzről van szó, meg kivizsgálás, meg alaposság, meg Tamás akár csal is lehetne, de…..