Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NewWay

0 bejegyzést írt és 450 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
A BUPAP urbánus sétáján bennfentes infókat tudtunk meg a legendás aligai pártüdülőről, korábbi cikkünkben a komplexum történetéről és főleg az Aliga I. mindennapi életéről írtunk. A második részben arról lesz szó, hogyan és mivel töltötték az idejüket a pártvezetők és külföldi vendégeik, Csonka…..
NewWay 2016.09.13 06:13:27
@bringás bosszantó:
"ennek a másfélszeresét vezéred egy tollvonással lopta el a nyugdíjasoktól"

Attol, hogy ezt sokat ismetelgeted, ez meg hazugsag marad. Az MNYP "penzek" nagy resze allampapir volt, amit egyszeruen bedaraltak. Tehat nem lehetett ellopni, mert nem volt vagyon.
Mi különbözteti meg a Fidesz gazdaságpolitikáját a Széll Kálmán-tervhez kísértetiesen hasonló programot megvalósító, de az IMF és az EU elvárásainak „behódoló” Bajnai-kormányétól? Az új alkotmányba két, sokak által nehezen megmagyarázhatónak tűnő elem is…..
NewWay 2011.03.31 11:30:15
@abaka:
Na igen, de Magyarországon a hiteleket nem a fejlesztésre vették fel a kormányok (elmúlt 8-10 év), hanem elverték, elosztogatták nyugdíjra, segélyre, stb.

Tehát Magyarországnak igenis előnyös lenne, ha meg lenne kötve a kormányok keze az osztogatásban, pénzszórásban.
NewWay 2011.03.31 11:30:27
@harmincas:
Bajnai vs. Orbán? Hát lássuk:
- Bajnai nem tett semmit a csaló rokkantnyugdíjasok felszámolására, pedig semmilyen népszerűségi kockázata nem volt
- Bajnai nem tett semmit az önkormányzatok eladósodottságának, hitelfelvételének a megfékezésére
stb.
- Bajnai bevezette az ingatlanadót (amit az alkotmánybíróság eltörölt), pedig tudta, hogy rengeteg devizahiteles bajban van. De nem érdekelte, plusz egy teher az emberek nyakába!

Bajnainak arany élete volt, sokmindent keresztülvihetett volna, mert ha az MSZP-sek pampognak, akkor csak bedobta volna, hogy "akkor előrehozott választások lesznek, és nem lophattok még egy évig!".

Ehelyett Bajnai beszari volt, és csak apróságokhoz mert hozzányúlni.

Ez hatalmas bűn!
Tódor János írása Honnan szerezték a lőszereket az elkövetők? Hová tűnt az albérlőtárs? Miért jönne jól Cs. Istvánnak a 100 milliós nyomravezetői díj? Miért mellőzi a vádirat a nemzetbiztonsági  szálakat? Újabb megválaszolatlan kérdéseink a vádirattal kapcsolatban…..
K. Árpád elsőrendű vádlott megszólaltatásával folytatódik a sorozatgyilkosság pere a második napon - Takács Flóra írása Korábban ha szembe jött volna velünk az utcán, első ránézésre biztosan nem jutott volna eszünkbe a 40-es évei elején járó, szerényen…..
NewWay 2011.03.30 14:11:17
@int10ha:
"Akkor tehát gyakorlatilag nincs meg a motiváció?"

Pénz? De mit ér a pénz, ha börtönben van az illető? Vagy az az alku, hogy leülnek 10 évet, utána milliomosok lesznek? Bár, ha 10 évnél többet kapnak, akkor ez nem meggyőző.

De nekem se áll össze a motiváció.

Még mindig nem kaptunk választ arra, hogy a nemzetbiztonság miért állította le a megfigyelést akkor, amikor megtudta, hogy a gyanúsítottak FEGYVERT VÁSÁROLNAK!

Ezt nem lehet elkenni azzal, hogy "jajj, hibáztak egy kicsit, előfordul".
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
NewWay 2011.03.30 12:03:50
@idiesel:
"Ugy nez ki, hogy az orszag nem foglalkozik az emberekkel, nem Bp a hajlektalanokkal. "

Mi az, hogy nem foglalkozik?
700 ezer rokkantat lát el az ország, akinek csak kis része valós.

Ismerősöm angliában dolgozik, délutántól hajnalig egy kocsmában... nem egy leányálom, de azért fizetnek, és van munka...
Igaz, oda kell angol tudás is (a 20 ital és 10 étel nevét legalább kell tudni).
NewWay 2011.03.30 14:01:50
@szucsadam:
"németül beszél, és korábban gépésztechnikusként dolgozott. De most nagyjából a konyha lenne az, ahol vissza tudna rázódni. "

Ausztria megnyitotta a munkaerőpiacát. Nyilván nem egy leányálom a konyha, de a semminél jobb, pláne, ha Euroban fizetnek!
Varánusz Orbán: a nép hülye 2011.03.29 06:03:00
Öröm nézni mennyire nekifeszült a Fidesz az alkotmányozási folyamatnak. Tényleg. Ekkora erőfeszítést nem mindennap látni, kanapétigrisként dülledt szemmel küzdenek a legitimációért. Orbánt szemmel láthatóan feszíti a pátosz belülről, mint Villa Dzsörzét a bélgáz,…..
NewWay 2011.03.30 09:23:01
@CubΕ:
"minden rosszért ami ebben az országban történik azért GYURCSÁNY A HIBÁS. "

Ki az a Gyurcsányi?

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Elmeséltem neki, hogy az emberek Bezzegnyugaton nem két zászló alatt gyülekeznek miközben ássák az árkot, hanem konstruktívan vitáznak, és érveket ütköztetnek."

Elég jól félrevezetted!
Talán nyugaton nem úgy működik a demokrácia, hogy az állami csöcsön lógók (inaktívak) döntenek arról, hogy legyen-e adócsökkentés, vagy adóemelés legyen, hogy nekik több pénz jusson?
NewWay 2011.03.30 10:37:18
@goodsector:
"Szorgosan építi is a maga uram-bátyám típusú nemzetszocializmusát."

Na, már igazán hiányzott egy kiadós nácizás!

Gratulálok!
NewWay 2011.03.30 10:38:57
@ursus artos:
"Viszont meg is fordíthatnánk. Az országban van 9 millió olyan ember aki azonnal ellentmond Orbánnak, csak azért mert azt Orbán mondja. Betegek. "

Szerencsére nincs 9 millió. Van párszázezer, de rettentő hangos a hangjuk az interneten és a médiában, ezért úgy tűnik, hogy többen vannak.
Az alábbi a remek festmény a nyíracsádi természetesen az önkormányzat által fenntartott Malom Galéria legújabb kiállításának exkluzív darabja. Az időszaki kiállításra egy értékrendben jól képzett festő, Dr. Dóbus György amatőr festőművész roppant színvonalas képei…..
Vastagbőr Hány embernek? 2011.03.29 14:02:00
11,5% a regisztrált munkanélküliek száma.3 730 000 ember dolgozik. Csak. 1 év alatt 35 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Csak.Hogyan fognak a munkahelyek kinőni a földből? Na, ezt senki nem tudja. A kormányt 1 hónapig semmi más nem érdekli, csak az új Alkotmány. Nincs is…..
NewWay 2011.03.29 15:42:04
@tkgabor:
"3.730.000 foglalkoztatott, 489.000 munkanélküli , ezek szerint ebben az országban a népességnek csak 42%-a munkaképes??? "

Nyugdíjasokat vond ki (2-3 millió), és a gyerekeket (kb. 2 millió).
NewWay 2011.03.29 15:43:37
@zrobasé:
"1.a közmunkaprogramban látják a kiutat...ami ugye pont megint állami kiadásokat fog duzzasztani"

Közmunkaprogram = újabb 100 ezer állami alkalmazott, aki nem nettó adóbefizető, hanem csak felvesz a "közösből".
NewWay 2011.03.29 15:44:24
@Seduxen:
"Milyen alapon fenyegeti az éppen aktuális kormányzat a versenyszféra munkaadóit, hogy az elcseszett adócsökkentés miatt rosszabbul járó munkavállalók fizetését - akár van erre keretük, akár nincs - a kormánypárt(ok) óhajának megfelelően emeljék, különben irgum-burgum? "

Ez jogos.

Ugyanakkor nem az adócsökkentés miatt csökkentek egyes embereknél a bérek, hanem az adójóváírás részleges kivezetése miatt!
Te jó isten, hogy Lázár János mennyire nincs képben! Állítólag úgy érvelt a vármegye elnevezés visszahozatala ellen, hogy annak feudális, elnyomást idéző jelentései a jobbágyság és a cselédség leszármazottaiban rossz emlékeket keltenek... Basszus, az anyai dédnagyanyám…..
Az internetes tárhelyek, felhasználói tartalmat közlő portálok felhasználási feltételei nem feltétlenül vannak összhangban a szerzői jogi szabályozással. De még szomorúbb, hogy az internetre vonatkozó alapvető jogszabályokkal, az E-kereskedelmi törvénnyel sem.Tisztelt…..
NewWay 2011.03.29 11:22:22
@avman:
"gondoljuk már át: mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül, minden jogról lemondva az adott oldal tulajdonába kerül egy szellemi termék?"

Ha feltöltök egy képet a netre egy, a képet ingyenesen megosztó helyre, vagy akár csak: írok most egy kommentet, akkor lemondok a "szellemi termékről", ingyen.

Van ilyen is, nem minden a profit!
Wittner Máriának végképp elgurult a gyógyszere. Vagy a józan ész menekült el a fejéből az agyrágó bogarak inváziója elől, ki tudja. Az viszont tény, hogy az egykor két lábon járó nemzeti jelképnek számító Wittner megbotlott saját nagyságában, elhasalt, és jól érzi…..
NewWay 2011.03.28 14:43:56
@d-evike:
"Egyébként elképzelhetetlen, hogy Horn hitt a rendszer jóságában, amit szolgált?
Hát hány fideszes hiszi most is vakon, hogy jó szekeret tol?"

Biztos voltak olyan nácik is, akik hittek abban, hogy jó a hitleri náci rendszer.

Ettől még utólag -- jogosan! -- elítélték őket!
NewWay 2011.03.28 14:45:31
@igényes:
"a választ adók többsége nem ért egyet a részeges kormánnyal!
7/8-ad nem ért egyet! "

Én a 7/8-adban vagyok, és mégis egyetértek. Tehát megbukott az érvelésed!
NewWay 2011.03.28 16:06:13
@Kozi73:
"A benzinárra esetleg valami frappáns? (segítek: dízel 1 éve 290Ft, ma 375Ft, segítek2: büdös arabok) "

Az már volt, hogy Orbán felelős a Líbiai, Egyiptomi és a többi arab forradalomért?

Mióta Fidesz kormány van, azóta megszaporodtak az afrikai és arab állambeli forradalmak!

Ezt mikor varjátok Viktor nyakába?

Sőt, mióta Fidesz kormány van, azóta földrengés is volt japánban!
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
NewWay 2011.03.25 22:21:15
@rosiegirl:
Mi az, hogy szüléshez kell orvos?? Talán az orvos szül az anya helyett? Vagy azért kell, hogy nézelôdjön?
95%ban nem kell(ene) császár, akkor meg minek orvos??
Ezen a héten elkezdődött az új alkotmány általános vitája a parlamentben. Ez az alkotmányozás, bár legális, teljesen illegitim. A Fidesz annak ellenére kezdett el önkényesen alkotmányozni, hogy technikai értelemben 2011 tavaszán nincsen alkotmányozási kényszer. Úgy kezdtek el…..
NewWay 2011.03.25 16:13:46
@anyahajókabinajtóhajtogató:
Az EUR/HUF árfolyam most pont annyi (266 Forint 1 EURO), mint 1 éve volt, az előző kormány alatt.
NewWay 2011.03.25 16:16:22
@MiKeyRuLeS:
""A teljes nyögdíj- és adórendszer átalakítása" -> mnypt pénzek lenyúlása, az emberek 85%-a kevesebbet kap, hatalmas lyuk az államkasszán,"

Ki találta ki ezt a baromságot, hogy az emberek 85%-a kevesebbet kap?

Az emberek 10-20%-a kap kevesebbet, a többiek ugyanannyit, vagy jobban járnak az új adórendszerrel.
NewWay 2011.03.25 16:18:50
@Álamfő álomás következik:
"@NewWay: ha van munkád, de x százezer alatt keresel és már/még/egyáltalán nincs gyereked, akkor szopod a faszt, mint a torkosborz..."

Ha 300 ezer alatt keresel,
ÉS minimálbér felett keresel
ÉS nincs gyereked
ÉS nem vagy állami alkalmazott
akkor valóban abban a 10-20%-ban vagy, akik szívnak.

"Ha nem dolgozol, akkor szintén, mert az árak egyre jobban elszabadulnak. "

Gondolom a világpiaci árak (élelmiszer, energia) emelkedése is a kormány bűne, ugye?
  A dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkoló   Tódor János írása    Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket: csak ölni kell, és közelebb kerülhetnek…..
NewWay 2011.03.25 16:12:08
@prolee:
Pontosan ezt mondom én is. Annyira zavaros az egész, hogy már-már hihetetlen!

Nem az a hihetetlen, hogy ők lennének a tettesek, hanem az, hogy ezt a teljesen értelmetlen dolgot ők maguk találták volna ki. És az is, hogy olyan béna lenne a titkosszolgálat, hogy ne találta volna meg őket előbb.

Tényleg semmi hasznuk se volt az akcióból, azt pedig, hogy a közvélemény a cigányokat kezdte sajnálni (jogosan) szerintem már az első eset után felmérhették volna.

Senkinek nem tűnt fel, hogy egy vadásztól FEGYVERT RABOLTAK? Nem hinném, hogy ez mindennapos!
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
NewWay 2011.03.25 13:48:56
@Fedor:
1 EUR = 266 Forint
Egy éve is ennyi volt, Gyurcsány-Bajnai alatt.

Biztos a hiteltelenség miatt :-)
Vastagbőr 2012-re készülnek? 2011.03.25 09:31:00
A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek. Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az…..
Módosítják a sztrádákon a díjfizetés rendszerét: jön a kilométerdíj, s előbb-utóbb megy a matrica. A most még képlékenynek tűnő nagy rendszerváltás 2013-ban indul, de tíz évig is eltarthat. A változások még jó ideig nem érintik az autósokat, motorosokat. Vélemények az…..
Sárdobáló Győztek a zsarolók 2011.03.24 15:30:00
Nem állítom, hogy szakértője volnék a témának. Azt sem, hogy átfogó információim lennének a magyarországi helyzetről. Azonban két dolgot állítok. Az egyik: a hálapénz zsarolás. A másik: a hálapénz természetéből adódóan ez a legaljasabb orvosi hozzáállás nem mérhető…..
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
NewWay 2011.03.24 13:31:22
@kisa:
"a cigányok meg nem kapnak munkát: egyszerűen nem veszik fel őket, még azt se, aki akarna dolgozni. "

A 800 ezer állami munkahely közül hányat töltenek be cigányok?

Könnyű pofázni, hogy nem kapnak munkát, de az állam is igazán példát mutathatott volna az elmúlt 10-20 évben!
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
NewWay 2011.03.24 08:55:20
@csoko20:
"1. Aki bruttó 400 alatt keresett, az most szopott."

Bruttó 400 alatt kerestem, és +20 ezer/hó az új adórendszerrel.

Akkor én most szoptam! Még-még-még, még akarok szopni!
NewWay 2011.03.24 09:09:44
@Nádasi Balázs:
"Pont ott, ahol a legtöbbet kéne tenni, ahol lenne keresnivalónk: az oktatásban, ott sikerül épp nagyot alkotva levinni az iskolaköteles kort 15-re."

Az iskolaköteles kor nem azt jelenti, hogy nem SZABAD iskolába járni 15 éves kor után, hanem azt, hogy NEM KÖTELEZŐ.

Egyetemre se kötelező járni!
NewWay 2011.03.24 10:15:07
@eszkep:
Valóban, nagyon rövid az emberek emlékezőtehetsége sajnos!

Mindenki elfelejti, hogy a mostani ellenzék hogyan akarta megoldani azt, hogy az orvosok ne vándoroljanak ki: röghözkötés, aláírattak volna velük egy papírt, hogy 8 évig nem mehetnek külföldre.

Ezt aztán a megoldás!