Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Calmopyrin

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Intrót köszönöm (ismét) Toto-nak!--- 2014 februárjában elértem a 100.000 követőt és az év végéig ígértem egy egyszeri RPCJS visszatérést. Kicsit meggondolatlan voltam. Több bemutatásra alkalmatlan alany után végül a Cold War-ra esett a választás, amit nem sokkal a RPCJS befejezése után vettem…..
Calmopyrin 2017.06.14 22:29:57
Pár hete sikerült jónéhány BIT-LET újságot szereznem. Erről az újságról sehol nem találtam szkennelt másolatot a neten, pedig nagyon érdekesek. Főleg a címlap vezércikkeit érdemes elolvasni, mely az akkori számítástechnika hazai sanyarú helyzetével foglalkozik (kelet kontra…..
Calmopyrin 2013.11.13 22:45:38
Calmopyrin 2016.02.09 00:23:03
A Fibonacci körút nem egy újabb köztérátnevezési hullám terméke, hanem egy szellemes elnevezés arra a térképre, amit hugyosjoska posztolt. Nem tudom, hogy vagytok vele, engem mindig is zavart, hogy Budán nem folytatódik a pesti nagykörút szabályossága. Erre tessék. Kiderül, hogy…..
Még mindig nem találtam ki nevet ennek a sorozatnak, csak azt látom, hogy nagyon népszerű. A héten 3 perc alatt meglett a Spy vs. Spy 2, tegnap meg két NES-es cucc, amit kevesen ismerhetnek itthon (igaz, ezekhez egy nap kellett). Tessék, csak tessék, ha valaki még keresi gyerekkora…..
Calmopyrin 2013.09.11 23:25:35
@21 ezer Ft: Valóban, erről az apróságról megfeledkeztem... :( A 2-est viszont nem ismerem, de gondolom abban sem lehetett.
Ezúttal Hollandiában államosították a veszteségeket, 3.7 milliárd euróért: A lépés, amellyel az SNS Reaal Group stabilizációját akarják elérni, a holland adófizetők körülbelül 3,7 milliárd eurójába fog kerülni, jelentette be a holland pénzügyminisztérium. Az…..
Calmopyrin 2013.02.02 12:40:56
@Politikai Ateista: tudom, én nem arra reagáltam, hanem arra, hogy ez az államosítás meg a holland lufi nem függ össze.

De lesz/lehet ebből is gondjuk majd elég, mert a nagy holland bankok mérlegfőösszege a GDP több mint 3-szorosa, ami főleg az excesszív múltbeli jelzáloghitelezés miatt van.
Calmopyrin 2013.02.02 14:15:50
@Politikai Ateista: semmi gond. Egyébként az sem stimmelt azért, hogy az egész cechet az adófizetők állják majd, csak nem akartam nagyon kötözködni :) Például a részvényesek konkrétan mindenüket elbukták, de azok is akik SNS kötvényeket vettek korábban. A 3,7 milliárd nagy része (2,2) pedig feltőkésítés, ami "holt pénz" ugyan, de megmarad. A bank és a biztosító részleg nyereséges, abból a holland államnak még nettó bevétele is lehet amikor külön eladja. Szóval sosem jó ha közpénzből történik ilyesmi, de azért többen állják itt egyszerre a számlát. Valamit gyorsan tenniük kellett, mert erős bankpánik kezdett kialakulni...
Calmopyrin 2013.02.03 22:21:43
Melyik kudarcról beszélünk? Az SNS Property Finance nevű cégéről, ami most magával rántotta az egész konszernt és amit 2006-ban (!) vett meg az SNS a most már szintén állami ABN Amro-tól pont abból a pénzből, amit azévben a tőzsdére menetelen "szerzett"? Ezügyben már vizsgálódik a FIOD (egyfajta pénzügyi rendőrség):

www.nrc.nl/nieuws/2013/01/22/fiod-onderzoekt-vastgoed-van-sns/

Olyan soltvadkerti takarék-feelingje van, csak nagyban.

Vagy arról a kudarcról, ami a holland ingatlanlufihoz vezetett? Nem elsősorban a monetáris politikán múlott. A holland felügyeletnek nem lett volna szabad engednie 80% feletti LTV-ket, az interest only mortgage-eket stb. Az önkormányzatok mesterségesen alacsonyan tartott (telek-) kínálata miatt ez a nagyobb fizetőképes kereslet az árakat hajtotta fel. Igazi játékelmélet (fogolydilemma): amíg jól megy a szekér, addig egyik félnek sem érdeke, hogy változtasson (állam: magas illeték- és adóbevételek, önkormányzat: gigabevételek telekeladásokból, bankok: magas kamatbevételek, ügyfelek: olcsó és "könnyű" hitelek, ügyvédek és ingatlanosok: több zsozsó). Amikor meg már megvan az akarat, általában késő.

De... öööö... tartok tőle nem lesz időm ennél jobban kifejteni a témát :)
Na jó, cím alapján elég nehéz lesz felismerni még annak is, aki már találkozott vele. Esetleg úgy, hogy Xenon Trioxid? Így sem?     Hát akkor annak, akinek ez újdonság, elmondom, hogy a(z) XeO3 az bizony egy játék. Pontosabban egy shot 'em up projekt, ami 2006 óta van…..
Nem mai történet, de érdekes lehet, különösen amit olvasok a blogon.Gyereket szerettünk volna a párommal, de nem jött össze.Neki volt már 2 gyerkőce az előző házasságából, így engem vizsgáltak, de nem találtak semmit. A doki vigyorogva mondta, azért nézzük meg a pasit is, mit…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Ajándékba kaptam, gyerünk, üljünk neki! Doboznyitás után furcsa elem hullik az asztalra. Ilyet még nem láttam. Ki tippel gyártási hibára? Fura egy brick, annyi szent... Aztán megszemlélem az elemeket. Furcsa a színük, furcsa némelyik formája is. Itt már esetleg könnyebb…..
Tök egyszerű, bárki össze tudja rakni otthon. May the music be with you. | via robiroboter | ..
I. AlapadatokNeve: Knight’s ShowdownSorozatszám: 7950Témakör: CastleAltéma: KingdomsKiadás éve: 2010Kockaszám: 61Minifig: 2Ára: 1600 - 2100,- Ft-igII. Mi van a dobozban?A doboz maga nem túl nagy, viszont ellenben egész szép dekorációt kapott. Belül egy nagyobb zacskó, azon…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Calmopyrin 2012.04.30 10:20:44
@Haynau: köszi :) hát miattam nem "fajul el" ilyen irányba a blog az is biztos :) Örök fullamatőr maradok, sőt azt vettem észre, hogy a 4 éves gyerekem nálam sokkal kreatívabb cuccokat csinál már. Az én kezemben mindenből 4 stud-os Town jármű lesz :)
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
Calmopyrin 2012.03.14 21:03:52
Büszkén feszített az ülésen, kezei keményen markolták a kormányt, jobb lába padlóig taposta a gázpedált. Elszánt tekintettel meredt előre és meg volt győződve arról, hogy időben fog érkezni, sikerülni fog a bevetés... (Nagyobb csomag keretén belül, alig másfél angol font…..
Évek óta jól teljesít a Creator-vonal, lássuk, jövőre mi várható. (A Bricksetről tallózunk.)Ismerős? Mintha a 6745-öst és az 5866-ost építették volna össze, de nem rossz ez a dupla légcsavaros gép.Egy másik repülő: nem tudok mit hozzáfűzni. Nem hoz lázba. Ez az autó…..
Bár nem teljesen önszántunkból, de változtatnunk kellett a blog külalakján, ennek erdményét már látjátok is. Nem az a komplett re-design, amit korábban terveztünk, hanem egy átmeneti, gyors megoldás. Egyszer majd tényleg előállunk valami teljesen újjal. (Hogy mikor, azt nem tudom…..
Calmopyrin 2011.10.26 22:24:36
Említettem már kétszer is, hogy ez volt életem első LEGO-ja. Bizonyítékom is van rá, egy 1983-as családi albumból:Ilyen inget és hózentrógert is keresnék Így hát értelemszerűen nem tudok róla objektíven nyilatkozni.I. AlapadatokNeve: Gas Station…..
Nincs is jobb, mint a hazai. IИDOMITUS egy remek, ráadásul a szívemnek oly kedves 4 pöcök széles furgont épített. Gyönyörű, nem is ragozom tovább. Bár nem az én világom ez a típusú legó-építészet, kétségtelenül kvalitásos épület: BadLeo ráadásul volt annyira…..
Nemrégiben akadtam erre a remek kis blogra, és a rendőrségek történetét bemutató posztban egykori nagy kedvencem képe köszönt vissza. Azonnal rámtörtek a vonatkozó emlékek, így most első próbálkozásra egy erősen személyes hangvételű végigjátszás erejéig venném igénybe a…..
Mielőtt még bárki azt hinné, hogy a múltkori benzinkútdömpinggel ki is merült a téma, gyorsan lépjünk tovább, és vegyük végig, miként is kerül az üzemanyag a töltőállomásra. Naná hogy teherautóval! A gumikerekű tartálykocsilajstromot 1970-ben kezdjük, azelőtt ugyanis csak…..
Calmopyrin 2011.03.06 15:20:48
@Calmopyrin: oh, de balga vagyok, szóval persze tartálykocsik :) Akkor csak a 1952 marad, az viszont tejet és nem benzint szállít :(
Calmopyrin 2011.03.06 15:22:01
@ainex: közben rájöttem, mentségemre a cikket reggel olvastam, most meg keresgettem a leírásaimat, aztán jól elfelejtettem hogy csak a tartálykocsi a téma.
Calmopyrin 2011.03.06 18:52:46
@Greg36: :-D
Deer az elképzelhető legnehezebb feladatot választotta, mikor végigjátszásra adta a fejét. Egy annyira régi és annyira kicsi készletet értékelt, hogy sem azt nem értem teljesen, hogy sikeredett ilyen nagy terjedelemben írnia, sem azt, hogyan maradt viszonylag objektív. Nagy respekt.…..
Nem úgy, mint az előző versenyünkön, most igyekszem időben kitenni az összes alkotást. Bátran kommenteljetek, kritizáljatok, dícsérjetek, mert minden egyes megjegyzéssel még menőbb lesz a következő versenyünk (ennyire talán lehetek önző :D)! Nagyon köszönjük minden…..
Kopeszkugelu kétségkívül tágan értelmezte a kiírást. A szörfdeszkás-tengerparti környezet eléggé átértelmezi az eredeti 675-öst, de mivel a feladat modern, 2011-es készlet elkészítése volt, azt gondolom, belefér, sőt, üdítő egy kis változatosság . A felhajtható tetővel…..
Calmopyrin 2011.01.08 19:33:55
Calmopyrin 2011.01.08 19:54:31