Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. Ádám

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy Benke Erika valakitől megkapta a linket a Manna-tesztről. Aztán elolvasta a Pamacs és Penge többi kézműves borotvaszappan-cikkjét is, és elhatározta, hogy készít „igazi” borotvaszappant. Ő is így mondja, hogy igazit, mert bár más szappankészítőkhöz…..
D. Ádám 2014.11.07 21:47:46
@ercsu:
Jó látni, hogy volt olyan készítő,
aki érdemben foglalkozott a dologgal!
Ha elérhető lesz más illat(ok?)ban is,
én mindenképp kipróbálom valamikor.

Erika, az illatokkal kapcsolatban nekem lenne javaslatom, de hogy ezek milyen formában érhetőek el készítők számára,ill. keverhetőek-e borotvaszappanba a bőrbarát jelleg megőrzése mellett, azt sajnos nem tudom.

A gyömbért szerintem érdemes szerepeltetni!
Csodás egy jószág.
Egyszerre fűszeres és friss, édeskés és csípős,
kellemes távol-keleti illat.

A bergamott, vetiver, paprika, ámbra, pézsma, gyanta, citrom jól mennek hozzá,
ha ezek bármelyike elérhető számodra.
A zöldalma aromája is passzol hozzá.

Egy nehezebb, erőteljesebb vonalon pedig lehetne a jelenlegi levendulát szantállal és cédrussal keverni.

Köszönjük egyébként, hogy figyelmet fordítasz ránk, hagyományos borotválkozó férfiakra! :)
A Mannaszappan nevét ismertem már egy ideje. Gondoltam, egy a jónéhány más, önállóan vagy a Meskán áruló kézműves készítő közül. Aztán egyszercsak látom, hogy a Facebookon már négyszázezer lájkolónál tart – mi van? A tízmilliós, és az internetfelhasználók aránya…..
D. Ádám 2014.02.02 16:55:15
A csomagolás tényleg ritkamód ízléses, esztétikus, nagyon profi kinézetű az egész (ez hatványozottan igaz a borotválkozós ajándékcsomagra), az Ed által leírtakból pedig azt szűrtem le, hogy azért nem csak a haszontermelésre fordítanak figyelmet, hanem megfelelő szakmai igényesség is van a vállalkozásban.(A borotvaszappan leszereplésétől most eltekintve.)

Viszont számomra ez az agresszív, nyomulós, klasszikus amerikai TV Shop infomercial, Reader's Digest hangulatot árasztó marketing olyan mértékben viszolyogtató, hogy teljesen agyonveri az egész esetlegesen kialakuló pozitív benyomást.
Ezzel, így nem lehet valóban exkluzív hatást keltő imázst építeni, ami hosszútávon akár neves nemzetközi márkák mellett is megállná a helyét.

Az, hogy konkrétan ez a borotvaszappan dolog egy melléfogás részükről, nem lep meg, ettől függetlenül valószínű, hogy a "rendes" szappanok jó minőségi színvonalat képviselnek.
Ha tényleg megfelelő a cég hozzáállása, igen szimpatikus megmozdulás lenne részükről, ha úgy reagálnának erre a cikkre, hogy konzultálnak mondjuk a Borotvafórum tagjaival, és egy kiváló borotvaszappannal állnak elő amolyan riposztként, ne adj isten ingyen sample csomaggal Ed részére, tesztelés céljából.

A borotválkozós ajándékcsomag pamacsának a minőségére is kíváncsi lennék, megeshet, hogy ott sem ártana egy minőségi váltás. Akár hazai készítőre, akivel együtt lehetne működni.
 Az lenne a jó, ha mindannyiónknak minél gyakrabban megadatna az a remek érzés, amely akkor jár át bennünket, amikor olyan tárgyat fogunk, olyan eszközt használunk, olyan járművet vezetünk, amely minden porcikájából a kérlelhetetlen minőséget, a műszaki pontosságot, a…..
 Az általam korábban már bemutatott Bob a Badger & Blade-en azon elmélkedik, hogy valami okból kifolyólag folyamatosan kapja az egyre hosszabb és nehezebb nyelek iránti kéréseket, s hogy ez vajon valamiféle macsóságból ered-e. Merthogy az általa készített, a képen is…..
 Nemrég a Vie-Long lószőrpamacsai kapcsán szóba kerültek a különféle állatoktól származó sörték és szőrök, illetve ezek különféle felhasználási módjai. Akkor csak idéztem belőle, de mivel igencsak témánkba vág, hát szerepeljen itt a Magyar Néprajzi…..
D. Ádám 2010.11.04 14:24:15
Jó kis poszt, Ed! :)
Nem is tudtam, hogy bizonyos ecseteknél "edzik" a szőrszálakat. Egy kis adalék, ahogy megbeszéltük:
Kalligráfia ecseteket készítenek lószőrből.
Ritka, de van. Láttam egyszer egy japán mesterről videót, aki használ ezerféle ecsetet.
Még madártollból készültek is voltak közöttük, meg ló (emlékeim szerint), de a legkülönlegesebb egy hajból készült volt.
A családtagjai csináltatták neki ajándékba a saját hajukból. Kissé bizarrnak vélem, de végülis szép gondolat.
A legelterjedtebb ázsiai ecsetek mókusszőrből vannak, kecskéből és farkasból, szóval egyáltalán nem olyan meredek ötlet
az a menyét. A mókusszőr ecsetek kiválóak, magam is azt kedveltem bambuszfestés kurzuson.
Keményebb, mint a kecske, amit meg inkább a kalligráfusok használnak, mert az jobban irányítható- ellenben hamar és előszeretettel töredezik, nagyon kényes. Bambuszfestészethez
inkább a keményebb, merevebb mókus, farkas jó. Persze ma már olcsó ecsetek esetében elég nehéz elhinni, hogy az abból
is készül, ami rá van írva, de azért általában a kínai, koreai, japán ecsetekben meg lehet bízni.
Ezeket Kínában pl. egészen minimális összegekért is meg lehet kapni: durván 10 yuantől(kb. 300Ft) már lehet egész elfogadható darabot venni.
Ebből akár a borzpamacsok elkészítési költségeire is lehet következtetni....
(Amennyiben nem olasz, angol stb. készítésű pamacsról beszélünk.)
Szóval ecseteknél a kecske, mókus nagyon elterjedt, de a ló sem példanéküli. Régen a farkas is gyakori volt.
Végülis szinte mindenből lehet ecsetet csinálni, csak ki kell tapasztalni, mennyire kemény, mire alkalmas.
Borotvapamacsoknál ez nyilván szűkebb keretek között mozog az ember bőrének sérülékenysége miatt.