Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thália

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónapos csúszással a minisztérium kiizzadta magából a Magyar Munka Tervet, ezt a 86 oldalas csodát (pdf vagy word). Nem kevesebbet vártunk a doksitól, mint azt, hogy kiderül belőle, hogyan is lesz 10 év alatt 1 millió új munkahely ... (spoiler: nem derül ki). Mivel a problémák…..
Thália 2011.06.25 23:36:10
@Viktus: És félreértések elkerülése végett eszem ágában sincs glóriát vonni a hazai multik feje köré, pontosan tudom, hogy mint minden balkáni elágazás, ez sem úgy fénylik itt, mint a Lajtán túl. És nem Assissi Szent Ferencek ülnek a Boardban, ezzel is tisztában vagyok.

De ha össze kell hasonlítani, hogy hol van az ember úgy jogilag, mint egyéb szempontból biztonságban, hogy hol lesz a fizetése minden hó végén annyi, amennyiről szó volt, akkor még mindig ezerszer inkább egy multinál.
Thália 2011.06.25 23:41:00
@Virág et.: Na láthatóan te is az vagy, akinek maga az embertelenség tetszik, csak az nem, hogy ő is bekerülhet a szórásba. Gratulálok.
Nem véletlenül iléyen ez az ország, és van ilyen vezetése. Tényleg megérdemeljük.
Thália 2011.06.25 23:48:02
@Réka ‎: Azt mondhatnám, hogy még annyi haszon is kisülhet ebből, hogy egyes embereknek talán kinő a lelkiismeretük valahol, kifejlődik bennük valami szolidaritás érzés, de félek, hogy máris túl optimista voltam, hacsak egy percre is.
Varánusz Rabszolgasors 2011.06.24 06:06:00
Örvendezzünk kedves honpolgárok, megszületett a mű. Akarom mondani a MŰ, a Magyar Munka Terv. Ha most a nyájas olvasó ajkán kaján vigyorral azt kérdezi, tán'csak nem azt tervezik odafent a Nagy Büdösben, hogy dolgozni fognak, akkor válasz: nem, ez még terv szinten sem fordult meg…..
Thália 2011.06.24 19:27:33
@macamuca: Én most nem keresek vmi jól, de azért megvagyok. Mindig van elegendő megbízásom, és van olyan tudásom, amit ha rosszabbul is, mint régen, de kamatoztatni tudok.
Viszont éveken át nagyon jól kerestem, kizárólag étteremben ebédeltem, minden évben külföldön nyaraltam repülőúttal egybekötve. Egy héten kétszer vettem magamnak új ruhát.

De soha, soha a büdös életben nem jutott volna eszembe, hogy irigyeljek egy szegény embertől nem egész 30 ezret. Örültem, hogy én nem szorulok rá, és hittem, vallottam mindig is, hogy ha már szociális támogatás, az nekik kell, hogy jusson. Nehezen értem meg az emberi gonoszságot.
Thália 2011.06.24 19:50:55
@Almandin: Végül is az oszd meg és uralkodj klasszikus esete. Rámutatni a legszegényebbekre, hogy ők tehetnek mindenről. Mindezt akkor, amikor manyup pénzeket tőzsdézünk el, MOL részvényt veszünk, stadionokat építünk, milliárdokat szórunk a focira és más haveroknak.
Thália 2011.06.24 20:47:32
@vitézlajszló: Ez a mi szarunk itt tetőtől-talpig, kár belekeverni a külföldet, és hazugság is. Ha a teljes diktatúrától vmi még eddig vmennyire visszatartotta ezt a társaságot, az éppenhogy az unió, a világsajtó, külföld, stb.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Thália 2011.06.22 01:49:45
@lanyi: A kapitalizmus természetes velejárója a munkanélküliség, egy nehéz gazdasági helyzetben levő országban meg kivált. Ha létezik nemzeti kockázatközösség, az pontosan arról szól, hogy az elesetteknek a közösből biztosítunk legalább egy minimális összeget, mert ugye bármikor történhet velünk is ilyen. Szerencsésebb alkattal azt is végigjátszhatjuk az agyunkban, hogy milyen jó is, hogy nem mi kerültünk oda. De vannak sokan, akiknek az a megnyugvás, ha felsőbbrendűnek érezhetik magukat. Akiknek nő az egója attól, ha nála szerencsétlenebb sorsúakat lát.
A jelenlegi kurzus pont azt a provincializmust aknázza ki, ami a fejekben a szocializmus megszűnése után még 20 évvel is fennáll: a munkanélküli az KMKs, munkakerülő, és maga tehet a helyzetéről, tehát vagy kihúzza magát saját hajánál fogva, vagy ottmarad.
Thália 2011.06.22 01:51:11
@Bathory: Kímélj meg a böffenteidtől te is pls. A kölcsönösség garantált.
Matolcsy György a hétvégén nekifutásból herén rúgta önmagát. Az önkínzás ilyen megnyilvánulása önmagában szórakoztató lenne, ha nem hatna vissza ránk is előbb-utóbb. Ilyenkor vágyok egy következmények nélküli világot - amilyen hazánk országnak - ahol felpofozhatja,…..
Thália 2011.02.07 13:37:51
@bastian: "OK. Akkor inkább osszunk nekik munkanélküli és egyéb segélyt és hagyjuk, hogy elszokjanak a munkától."

Nem kell aggódni. Egyvalamihez nagyon ért a jelenlegi társaság, az ország polgárainak legrosszabb ösztöneire való rájátszáshoz.
Pontosan tisztában vannak vele, hogy a munkanélküliségről ebben a posztkommunista országban a legtöbben a fent idézett KMK-s mentalitással vélekednek, hogy a szociális érzékenységük kb. egy vaddisznó szintjét éri el.
A munkanélküliség a kapitalista társadalom természetes velejárója, hol kisebb, hol nagyobb. Itt az összes paraszt úgy vélekedik, hogy a munkanélküli lusta, nem akar dolgozni, ingyenélő, eltakarítandó parazita, aki minél gyorsabban elpusztul, annál jobb.
Hogy egy szabolcsi faluszélen élő kubikos, akit ezelőtt 20 évvel hat elemivel kitaszajtottak a bezáró gyár kapuján, mégis milyen munkát találhatna manapság, azon persze nem gondolkodik el egyik sem.
Gyönyörű segély megkurtítások lesznek, illetve mehet majd pár hónap után csatornát pucolni minden munkanélküli. És ehhez tapsolni fog a sok agyatlan kedélyesen, amíg az ő 50 és 60 közti párja, szülője, barátja úgyanígy nem jár, ha felszámolják a cégét, és utcára kerül.
Thália 2011.02.07 13:52:40
@Humperdickk: Pontosan ez nem fér a fejembe. Ha már nem tartja őket vissza ettől más, kevésbé szerencsés honfitársuk, az elesettek primitív lenézésétől a jóérzésük, a lelkük, az anyjuk neveltetése, urambocsá' valami keresztyén könyörületesség, akkor legalább az az alapvető összefüggés, ha úgy tetszik önző szempont jutna el a mákszemyni agyukig, hogy ez maholnap velük és környezetükkel is megeshet.
Thália 2011.02.07 14:00:45
@Várúr: Gratulálok, kispajtás, kemény vagy, mint guanó.

Azért arra meg én hívnám fel mind a te, mind a hasonszőrűek figyelmét, hogy a ráolvasás már itthon sem nagyon működik, nemhogy világviszonylatban.
Az objektív valóság világosan mutatja, hogy momentán körülöttetek fogy a levegő, és ezen nem segít, ha három hozzászólásonként beírjátok, hogy "nekünk" van végünk, vagy hamarosan lesz.
Ez nem rajzfilm.
Varánusz Orbánmongya 2011.02.02 17:15:45
Úgy tűnik nem volt elég. Mármint Selmeczi Gabriella tegnapi győzelmi mámorban úszó égése, és az azért kapott pofon. Orbán Viktor szerintem elolvasott pár mai írást itt és ott, majd haladéktalanul szólni kívánt az ő nemzetéhez. Volt aki elhitte, hogy nagyvonalúságot…..
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
Mintha lett volna már az "Amerikai Magyar Népszava Szabadság" nevű, Amerikában megjelenő hetilapnak weboldala, de mindenesetre új, magyar nyelvű portáljukat a médiatörvény elfogadásával szinte egy időben élesítették. Az Amerikai Népszava nem tartozik a magyarországi…..
Thália 2010.12.22 00:48:33
@_Neville: Az "ÖN"-reflexiót hiányoltam. Idézni csak pontosan, ha kérhetem.
Már ha az Ön-reflexió nálad nem azt jelenti, hogy nézzen magába Ön.
Nem mintha nem lenne tök mindegy, az idézett gondolatok lényegével most sem nagyon sikerült foglalkozni, viszont remekül sikerült másról beszélni - ahogy az már az elején sejthető volt. Másnap reggelig, és még azon túl is egész biztos még temérdek olyan hozzászólás fog születni, ahol rutinosan alkalmazzák majd e technikát.
hozzászólás
Thália 2010.12.22 00:49:37
@Thália: elnézést a dupla "még"-ért (a többiért nem)
Thália 2010.12.22 11:59:23
@_Neville: Szerintem lazuljunk le egymásról. Minthogy említettem is, nemhogy egy büdös kukkot nem értesz meg az általam beidézett hozzászólásból, de még belegondolni sem vagy hajlandó, helyette a "legjobb védekezés a támadás" eszközével kompenzálva visszalődözöd a kritikát, és mellébeszélsz, amolyan népies módra. Unalmas.
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Thália 2010.11.04 10:41:45
@lobelt_ledfold: Akkor elnézést kérek, amiért belerondítottam ebbe a szép idillbe. Mit csináljak, nekem valahogy szükségem volna arra is, hogy egy elemző NEKEM adjon elemzést, ne pedig a politikai elitnek tanácsot. Az értékelés nélkül az elemzés nem elemzés, jobban mondva olyan, mint a félig elkészített riszfelfújt, amit szépen elkészítve berak az ember a sütőbe, majd megijedve a saját addigi munkájának eredményétől, gyorsan kikap a sütőből félúton.
Anélkül nekem a dolog nem teljes. Ha valakinek az az egyetlen szempontja, hogy nehogy mán a Lidi néni azt higyje, hogy én ennek vagy annak a pártnak a szócsöve vagyok, és ez válik egyetlen viszonyítási pontjává, ha minden ítéletközeli konkrétumtól úgy fél, mint az ördög a tömjénfüsttől, az bizony ilyen félig kész kajákhoz vezet.
Még ha ennek eredményeképp sűrűbben is hívják az ember fiát különböző tv-studiókba észt osztani.
Thália 2010.11.04 10:52:57
@kodó tamás: Félreértések elkerülése végett én nem gondolom, hogy Török Gábor a Fidesz bértollnoka vagy kommunikációs tanácsadója.
Az MSZP kormány alatt (ha egy kicsit bátrabban is, mert hát ugye annak a töketlen bandának a bosszújától kevésbé kellett tartani) nagyjából ugyanezeket a kritikákat tudtam volna elsorolni az elemzéseivel kapcsolatban.
Akkor is a politika belső logikájából kiindulva analizált, és akkor is a szavazatszerzés vagy vesztés volt az egyetlen viszonyítási pontja.