Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerti orias

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc borászaink második csoportja értékeli a 2007-es évjáratot. A nyári hőhullám és az őszi monszun átlagát ezúttal Pók Tamás és Tóth István Egerből, illetve Ráspi Fertőrákosról próbálja megsaccolni. Ismét kaptunk három felbecsülhetetlen értékű…..
B+ blog Fair Play, bazdmeg! 2007.11.13 12:56:00
Amikor először megláttam, nem hittem a szememnek. Az utóbbi idők egyik legszánalmasabb tévés reklámspotját alkotta meg az az ügynökség, amelyiknek a kormány Fair Play reklámját sikerült megvalósítani.A közhelyes képi világon túl maga a törvényes adózói magatartásra…..
Kiváló kollégánk, Műtannin mintegy az általunk fölhalmozott közszolgálati adósságért vezekelve alászállt a siralomvölgybe és hiperes oportót kóstolt. Áldozatának őszinteségét nem vitatva jelzem, hogy egyrészt a Gere ko-válogatás hiperben fehér holló, másrészt nem…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
w Recipe ferrum 2007.09.20 06:30:00
Nagy sárga munkagépek szorítják visszafelé a feketegazdaságot ezekben a pillanatokban is, dolgoznak a kanalak és hidraulikák, a feketegazdaság meg vinnyogva hátrál a hegyekbe. Meneküljön csak! Magyarország lelkesen üdvözli a mindent átitató korrupció visszaszorítását. Nem…..
w Re: Hol nemzet süllyed el 2007.08.14 20:57:00
Olvasói levél ritkán fordul itt elő, kiváltották részben a kommentek. Ezt most mégis közlöm. Azért is, mert mikor legutóbb végigkattintgattam a wiwet, meglepődtem kissé. Azon, hány volt osztálytárs, ismerős, évfolyamtárs távozott külföldre. Sokan egyértelműen jelzik: nem…..
kerti orias 2007.09.13 20:35:18
Hat voltam pár hetet otthon (Pesten), és a következőkről tudok beszámolni.

Magam is meglepődtem, de egyértelműen van javulás. Többször is udvariasak, sőt horribile dictu kedvesek voltak velem a közértekben, a tömegközlekedésben. És azt kell mondanom, Budapest azért kezd sokkal jobban kinézni a felújítások után.
(A BKV ellenőr viszont azonnal lecsapott ránk, mikor bőröndökkel mentünk :)

El kell ismernem, nem várt mértékben javítja az ember pesti közérzetét, ha/hogy majdnem bármelyik étterembe/sörözőbe be tud ülni, és nem fog bele tönkremenni. Lehet, hogy ez ciki, de (az én esetemben) igaz. Más így.

Ezzel együtt állati mennyiségű feszültség van az emberekben, sokan mint a puskaporos hordó olyanok, csak várnak, mikor robbanhatnak fel. Óriási kosz es mocsok van utcákon, és sajnos feltűnő, milyen sok az ápolatlan, mosatlan ruhában járó ember. Tragikusan sok a (fizikailag) megnyomorodott, fogyatékkal élő ember is - nem tudom, ez statisztikailag alátámasztható-e, de az volt az érzésem, százalékosan sokkal több beteg/rokkant ember van Pesten, mint nyugaton.

Nagyon feltűnő még mind élő beszédben, mind írott nyelvben (elég a fenti hozzászólásokat elolvasni), milyen őrült mértékű a másikkal szembeni durváskodás, főleg, ha más véleményen van. Ez Ny-Európában nagyon másképp van.

Összességében ha lassan is, de talán jövünk fel, csak még mindig hatalmas a szakadék.

Azzal egyébként egyetértek, hogy aki nem kifejezetten "menekül" az országból, annak csak akkor érdemes kijönni külföldre, ha tényleg tisztességesen fizető, szakmailag is érdekes munkát talál (vagy olyat, ami belátható időn belül ilyennek az ígéretét hotdozza).